Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
maximilijana

#9626 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

danas sto sam vidjela kako :iskomplekisanimomcisamalimpolnimorganom: voze bajk predvidjam da ce za par godina biti glavni krivci nesreca sa svojim autima...bitno da on moze divljati na bajku...kasnije u autu...

ljudi jos nemaju naviku da ne hodaju po biciklistickoj stazi...polako dok se naviku :)

kada vidim da biciklista pozuri na crveno na pjesackom, da ga udari auto hladno bih ga zaobisla...ne shvatam gdje se ko zuri..

svi kukamo kako vozaci i pjesaci ne postuju bicikliste ja danas vidjeh da 90% biciklista sto je proslo pokraj mene nema osnovne kulture..nikakve...
shandrprcSA

#9627 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

nadoci ce to :D nego je li rijesen problem? :D
S4mpion

#9628 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by S4mpion »

Sephora wrote: Pa svi su dužni da vode računa - svi kad kazem svi odnosi se na pješake a i bicikliste podjednako..koliko puta mi se dese pješaci na biciklističkoj stazi , zaobiđem i idem dalje... Meni vise smetaju oni koji parkiraju auta na istu..
Kolegice, neki ipak ne žele zaobilaziti svoje probleme, već ih rješavaju. :mrgreen:
kabal1337

#9629 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kabal1337 »

maximilijana wrote:danas sto sam vidjela kako :iskomplekisanimomcisamalimpolnimorganom: voze bajk predvidjam da ce za par godina biti glavni krivci nesreca sa svojim autima...bitno da on moze divljati na bajku...kasnije u autu...

ljudi jos nemaju naviku da ne hodaju po biciklistickoj stazi...polako dok se naviku :)

kada vidim da biciklista pozuri na crveno na pjesackom, da ga udari auto hladno bih ga zaobisla...ne shvatam gdje se ko zuri..

svi kukamo kako vozaci i pjesaci ne postuju bicikliste ja danas vidjeh da 90% biciklista sto je proslo pokraj mene nema osnovne kulture..nikakve...
ahaaaaaa napokon si nadosla
zippoo87

#9630 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

iz iskustva kazem da je jos gore kada se zvoni...jer pjesak se prepadne,pa ne zna u koju ce stranu i ti moras skroz zakociti
najbolje je obletiti pjesaka iznenada...ne nekom velikom brzinom...ali uvijek ima dovoljno prostora na trotoaru cak i kada po sredini hoda da se nesmetano zaobidje
voziti po putu je bas bedak...jer ides na srecu...ti se drzis svog dijela ali oni iza tebe obilaze...sto znaci da te necija tudja greska moze kostati zivota

mene najvise nervira na trotoarima sto nisu oboreni krajevi...a to bi trebali biti po zakonu svi,jer i invalidi su osobe koje se krecu a ovako je uzasno...skoci,penji se,skoci ,penji se i tako u nedogled
quarterback

#9631 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

evo se pojavio video sa danasnje kriticne mase

https://youtu.be/CZoftO83p9A
S4mpion

#9632 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by S4mpion »

quarterback wrote:evo se pojavio video sa danasnje kriticne mase

Et` ga.
quarterback

#9633 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

:thumbup:
S4mpion

#9634 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by S4mpion »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/oko-300- ... /150508116

300 biciklista!

Ovo će biti nešto kao "Giro sekundum". :mrgreen:
Sephora

#9635 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Sephora »

S4mpion wrote:
Sephora wrote: Pa svi su dužni da vode računa - svi kad kazem svi odnosi se na pješake a i bicikliste podjednako..koliko puta mi se dese pješaci na biciklističkoj stazi , zaobiđem i idem dalje... Meni vise smetaju oni koji parkiraju auta na istu..
Kolegice, neki ipak ne žele zaobilaziti svoje probleme, već ih rješavaju. :mrgreen:
Hajd' neka vam je sa srecom ... :D
mali_balon

#9636 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mali_balon »

Ljudi imal iko iskustva sa onim djecijim sjedalicama sto ide pozadi. Sve sam konto da cu je nabavit i stvat ali mi se nakava suha svezala kontam hajd ako ja sam padnem ili me sta zagazi i nije neka steta .....
holowey

#9637 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

mali_balon wrote:Ljudi imal iko iskustva sa onim djecijim sjedalicama sto ide pozadi. Sve sam konto da cu je nabavit i stvat ali mi se nakava suha svezala kontam hajd ako ja sam padnem ili me sta zagazi i nije neka steta .....
mene je vise bilo strah da u voznji ispruzi ruku pa zakaci nesto... znam da se nogice osiguraju kajisevima, ali ruke ne... neka djeca su mirna i poslusna a moj klinjo u tom uzrastu je bio kontras, ako kazem "nemoj", sigurno ce to uraditi pa sam odustao od te sjedalice...
maximilijana

#9638 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

shandrprcSA wrote:nadoci ce to :D nego je li rijesen problem? :D
privremeno :) :) vise srece cu valjda imati iduce sedmice nadam se
:D :D
mali_balon

#9639 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mali_balon »

holowey wrote:
mali_balon wrote:Ljudi imal iko iskustva sa onim djecijim sjedalicama sto ide pozadi. Sve sam konto da cu je nabavit i stvat ali mi se nakava suha svezala kontam hajd ako ja sam padnem ili me sta zagazi i nije neka steta .....
mene je vise bilo strah da u voznji ispruzi ruku pa zakaci nesto... znam da se nogice osiguraju kajisevima, ali ruke ne... neka djeca su mirna i poslusna a moj klinjo u tom uzrastu je bio kontras, ako kazem "nemoj", sigurno ce to uraditi pa sam odustao od te sjedalice...
Ma i ja nesta kontam kako god okrenem vise je stvari protiv nego za...hajd jos koja godina pa cemo zajedno svak na svoje biciklo :D
zateznistub

#9640 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zateznistub »

Ja sam se navozao sa mlađom u stolici koja se fiksira na osovinu sic-a. NIKADA nismo ni krenuli da padnemo a kamoli sta drugo. Iaju kaisevi, svvežeš čeljade i piči...
shandrprcSA

#9641 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

maximilijana wrote:
pa ko da popravljas Ferrarija :D a vjeruj mi da znam kako ti je :D neke trivijalne stvari ne mozes da rijesis, mislim mozes al' skuplja pita neg' tepsija :D
calculator

#9642 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by calculator »

Ne mogu da shvatim "rekreativno uživanje" u vožnji biciklom kroz Sarajevo, kraj "milion" automobilskih auspuha i kompletne tjeskobe ulica :-)
sizifinho

#9643 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sizifinho »

calculator wrote:Ne mogu da shvatim "rekreativno uživanje" u vožnji biciklom kroz Sarajevo, kraj "milion" automobilskih auspuha i kompletne tjeskobe ulica :-)
nekima sluzi kao prevoz do posla, skole ili kuce
l33t

#9644 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by l33t »

calculator wrote:Ne mogu da shvatim "rekreativno uživanje" u vožnji biciklom kroz Sarajevo, kraj "milion" automobilskih auspuha i kompletne tjeskobe ulica :-)
kakva tjeskoba, tjeskoba je u punom tramvaju i punom trolejbusu
calculator

#9645 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by calculator »

l33t wrote:
kakva tjeskoba, tjeskoba je u punom tramvaju i punom trolejbusu

Sva energija i resursi koji su utrošeni na kampanju "biciklom kroz Sarajevo" efikasnija bi bila na kampanji za GRAS, koji se može sanirati jednostavnom voljom vlasti Sarajeva.
sizifinho

#9646 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sizifinho »

calculator wrote: Sva energija i resursi koji su utrošeni na kampanju "biciklom kroz Sarajevo" efikasnija bi bila na kampanji za GRAS, koji se može sanirati jednostavnom voljom vlasti Sarajeva.
ti si fulio poentu kampanje drug

Uostalom, GRAS je imao svoje prilike, kampanje... u zadnjih 10 godina nisu nikakvu promjenu uradili, ništa uznapredovali...uvijek isti smrad u tramvaju, isti ološ u trolejbusu...
Gradu ne treba bolji GRAS već više biciklista :run:
l33t

#9647 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by l33t »

calculator nisi uracunljiv :lol:
maximilijana

#9648 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

shandrprcSA wrote:
maximilijana wrote:
pa ko da popravljas Ferrarija :D a vjeruj mi da znam kako ti je :D neke trivijalne stvari ne mozes da rijesis, mislim mozes al' skuplja pita neg' tepsija :D
bajk nije posebno nesto ali je poklon i meni je jako drag :)

ma 3 lika i tri razlicita prijedloga :) najbolje da se jednostavno promijene unutrasnje gume :D za sad mi dovoljno da mogu za vikend malo vozati..i iduce sedmice na posao pa ga ostaviti na servisu (da citiram "čika majstora": "potrajat ce ovo par dana" - valjda cijepa atome sta li)

bajk nije posebno nesto ali je poklon i meni je jako drag :)

mozda bolje da kupim GRAS-ov mjesecni kupon? hahahaa
Muhamed Đakmić

#9649 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Muhamed Đakmić »

l33t wrote:calculator nisi uracunljiv :lol:
Lakše malo sa etiketiranjem.
l33t

#9650 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by l33t »

Muhamed Đakmić wrote:
l33t wrote:calculator nisi uracunljiv :lol:
Lakše malo sa etiketiranjem.
ovo je vise ironizacija sa njegovim nickom :)
Post Reply