Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Nacionalniid_BOSANCI

#9626 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

raskoljnikov06 wrote:
hercegovac_pravi wrote:Poslije svih ovih "pobeda" nove i demokratske Srbije, živo me interesuje gdje nestaše oni forumaši sa druge strane granice što su nas zdušno ubjeđivali u "liberalne i promenjene vrednosti današnje Srbije" !? :-)
Da ne bude zabune pri tome mislim na DŽonija, Tijanu ....itd..itd.
Baš me interesuje njihovo mišljenje o ovom " iznenadnom zaokretu"
Da ponovim još jedanput ono što sam napisao prije od prilike godinu dana.
Srbija se MORA okaniti i Kosova i BiH. Kao nagrada DOZVOLIT će im se da sačuvaju Vojvodinu (Kosovo) i Sandžak (BiH). Uprotivnome, ovi današnji ostaci nekadašnje Srbije (mislim da je lakše da ovu tvorevinu nazivamo "bivša Srbija") će se još smanjivati..i smanjivati...i smanjivati... :mrgreen:

Zasto bi se drzava Sbija MORALA okanuti svoga djela zemlje?
Velike su razlike izmedju naroda "kontinentalne" bivse SFRJ; kulturalne, religiozne, moralne ali svi imaju istu vrlinu; radovanja tudjoj nesreci. Mozda biti i nemoze drugacije. Generacije su se radjale u bjedi a rasle u nesreci.
Nesreca se uvijek vrati kuci kad komsiji pocrkaju krave. Kud ce?
Zbog jednostavnog razloga zato sto je Srbija sto ratnim sto drugim osvajanjima prisvojila teritorije drugih drzava kao sto su Kosovo, Vojvodina, Sandzak i 1/2 Bosne i Hercegovine. Istina je da su na tim teritorijama zivjeli i zive jedan dio Srba kao i ostali narodi ali im to ne daje za pravo da otimaju/prisvajaju/okupiraju teritorije drugih drzava.

I naroda Bosnjaka ima naseljenih i koji zive u svim drzavama i pokrajinama bivse YU ali oni sebi nisu dali za pravo da osvajaju/prisvajaju/otimaju i okupiraju te teritorije drugih drzava. Ako sta nije jasno u vezi ovoga uzmi knjigu istorije ali neutralne istorije drugih drzava pa vidi kada i u kojim vremenskim razdobljima je Srbija okupirala tudje teritorije i na kakav nacin i na taj se nacin teritorijalno i na svaki drugi nacin sirila.

Posto Srbija nije znala da na normalan, korektan i demokratski nacin vlada ili upravlja tim tudjim okupiranim teritorijama i drugim narodima naseljenim na tim podrucjima kao sto neko rece prvo je izgubila Kosovo a onda ce ako se pod hitno ne okani Kosova i te osvajacke politike poceti najvjerovatnije gubiti i Sandzak, Vojvodinu i 1/2 Bosne i Hercegovine.

Oprez! http://nemasale.rs/

Image
raskoljnikov06

#9627 Re: Desavanja u Srbiji

Post by raskoljnikov06 »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:
raskoljnikov06 wrote:
hercegovac_pravi wrote:Poslije svih ovih "pobeda" nove i demokratske Srbije, živo me interesuje gdje nestaše oni forumaši sa druge strane granice što su nas zdušno ubjeđivali u "liberalne i promenjene vrednosti današnje Srbije" !? :-)
Srbija se MORA okaniti i Kosova i BiH. Kao nagrada DOZVOLIT će im se da sačuvaju Vojvodinu (Kosovo) i Sandžak (BiH). Uprotivnome, ovi današnji ostaci nekadašnje Srbije (mislim da je lakše da ovu tvorevinu nazivamo "bivša Srbija") će se još smanjivati..i smanjivati...i smanjivati... :mrgreen:

Velike su razlike izmedju naroda "kontinentalne" bivse SFRJ; kulturalne, religiozne, moralne ali svi imaju istu vrlinu; radovanja tudjoj nesreci. Mozda biti i nemoze drugacije. Generacije su se radjale u bjedi a rasle u nesreci.
Zbog jednostavnog razloga zato sto je Srbija sto ratnim sto drugim osvajanjima prisvojila teritorije drugih drzava kao sto su Kosovo, Vojvodina, Sandzak i 1/2 Bosne i Hercegovine. Istina je da su na tim teritorijama zivjeli i zive jedan dio Srba kao i ostali narodi ali im to ne daje za pravo da otimaju/prisvajaju/okupiraju teritorije drugih drzava.

I naroda Bosnjaka ima naseljenih i koji zive u svim drzavama i pokrajinama bivse YU ali oni sebi nisu dali za pravo da osvajaju/prisvajaju/otimaju i okupiraju te teritorije drugih drzava. Ako sta nije jasno u vezi ovoga uzmi knjigu istorije ali neutralne istorije drugih drzava pa vidi kada i u kojim vremenskim razdobljima je Srbija okupirala tudje teritorije i na kakav nacin i na taj se nacin teritorijalno i na svaki drugi nacin sirila.

Posto Srbija nije znala da na normalan, korektan i demokratski nacin vlada ili upravlja tim tudjim okupiranim teritorijama i drugim narodima naseljenim na tim podrucjima kao sto neko rece prvo je izgubila Kosovo a onda ce ako se pod hitno ne okani Kosova i te osvajacke politike poceti najvjerovatnije gubiti i Sandzak, Vojvodinu i 1/2 Bosne i Hercegovine.

Image

Ja sam mislio da se SFRJ raspala po tadasnjim republickim granicama, a ne po davnim istorijskim i jos daljnjim praistorijskim.
O istoriji se vec copy/paste nadugacko i nasiroko. Google istorija.
raskoljnikov06

#9628 Re: Desavanja u Srbiji

Post by raskoljnikov06 »

Toto wrote:
raskoljnikov06 wrote:

pa to se Srbiji upravo i desava: stigla ih kletva srebrenicka visegradska, kosmetska samo sto se srbi prave mahniti pa ko fol ne znaju odakle im se zlo vratilo

trazili ste gledajte

Napisah da svi imaju tu vrlinu a nesreca je univerzalna i nema nacionalnog imena.
raskoljnikov06

#9629 Re: Desavanja u Srbiji

Post by raskoljnikov06 »

hercegovac_pravi wrote:
raskoljnikov06 wrote:

Interesantan pristup tematici.
odgovor na tvoje pitanje je veoma jednostavan. Onog momenta kada je Srbija počela vršiti etničko čišćenje stanovništa na Kosovu, tada je i de fakto izgubila Kosovo. onog momenta kada je punila hladnjače mrtvim tijelima nevinog naroda, tada je Srbija de fakto izgubila Kosovo. Onog momenta kada je Milošević potpisao kapitulaciju nako samo 71 dan bombardovanja tada je Srbija de fakto izgubila Kosovo i postala "bivša Srbija"....itd..ird.. Sada bivša Srbija MORA samo da se "okani" Kosova (namjerno koristim izraz "okani" jer ne mogu koristi termin "izgubiti", naime Srbija je već izgubila Kosovo tako da ga više ne može "gubiti")) jer jednostavno nema bilo kakvog kapaciteta da ga povrati. U protivnom i ovo što je sada ostalo od nekadašnje Srbije ide na "aukciju".
Što se tiče krava i crkavanja, onda kada su moje "krave crkavale" moje "komšije" ne samo da su navijali da mi sve krave pocrkaju, već su mi potom zapaili i štalu, pa onda kuću, pa onda ......dalje dopiši sam. I sada bih ja trebao biti "suosjećajan" sa mojim "komšijama" :zzzz:
P.s izraz komšije se isključivo odnosi na "komšije sa drugu stranu granice".

Desavanja na Kosmetu ne vidimo isto i nikakva nuzda da idemo u daljnja ubjedjivanja.
Niko se ne mora okanuti onoga sto mu je uzeto, jedino ako zeli. Srbija, kao i svaka zemlja, ima pravo da brani svoj interes. Licno mislim da je za Srbiju, za ubuduce, bolje ovako.
Kod nas su ljude zvali komsijamai one preko i one do. Ako nije kakva reforma u medjuvremenu stigla.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9630 Re: Desavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

raskoljnikov06 wrote: Napisah da svi imaju tu vrlinu a nesreca je univerzalna i nema nacionalnog imena.
Naprotiv, jer original glasi:
Tolstoj, ''Ana Karenjina wrote:Sve sretne porodice lice jedna na drugu, svaka nesretna porodica nesretna je na svoj nacin
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9631 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

12. 08. 2010

Press

Ekskluzivno
U 19:30h objavljujemo tajne audio snimke Ratka Mladića

Ratko Mladić snimio i razgovor sa bivšim predsednikom SRJ Dobricom Ćosićem koji je 1995. pokušavao da ga pomiri sa Radovanom Karadžićem kako bi se Republika Srpska sačuvala od raspada

Večeras u 19:30 časova ekskluzivno objavljujemo tajno snimane razgovore bivšeg komandanta Vojske RS Ratka Mladića.
Pa zar i čika GeĐŽu na bubanj :shock: ....uuuuuu izgleda da se zgovnalo :shock: ......
saobraćajni incident ili napad
'Audi' nasrnuo na Snežanu Malović!

Nepoznati vozač „audija" presekao je juče pre podne kolonu vozila pod pratnjom u kojoj je bila ministarka pravde Snežana Malović, a posle upozorenja je pobegao prošavši na crveno

cepajjjjj breeeeee :dance: :mrgreen:
kiky

#9632 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

opet tuku strance u begišu ...
:)
raskoljnikov06

#9633 Re: Desavanja u Srbiji

Post by raskoljnikov06 »

PipiDugaDevetka wrote:
raskoljnikov06 wrote: Napisah da svi imaju tu vrlinu a nesreca je univerzalna i nema nacionalnog imena.
Naprotiv, jer original glasi:
Tolstoj, ''Ana Karenjina wrote:Sve sretne porodice lice jedna na drugu, svaka nesretna porodica nesretna je na svoj nacin
Ne razumijem, zasto sad Tolstoj; pa da se ispravim: nesreca nije univerzalna i ima nacionalno ime. Ako mislis da sam plagijator, moram ti reci da ne volim hitove. Ako to i dalje mislis; priznajem da jesam obradio poznatu recenicu iz romana Ana Karenjina od Tolstoja i htio da je prodam neukom svjetu pod svoju.
Idemo dalje sa desavanjima u Srbiji.
upaljac83

#9634 Re: Desavanja u Srbiji

Post by upaljac83 »

kiky wrote:opet tuku strance u begišu ...
Ne kontam cemu smajli na tu vijest :roll:
Drago ti sto je izboden stranac u bg?
kiky

#9635 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

upaljac83 wrote:
nisam znao da je izboden, na vijestima b92 rekoše pretučen ...
al, svejedno, nije mi drago al je logično ...
šta drugo čovjek da očekuje u begišu i srbiji ...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9636 Re: Desavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

raskoljnikov06 wrote: Ne razumijem, zasto sad Tolstoj; pa da se ispravim: nesreca nije univerzalna i ima nacionalno ime. Ako mislis da sam plagijator, moram ti reci da ne volim hitove. Ako to i dalje mislis; priznajem da jesam obradio poznatu recenicu iz romana Ana Karenjina od Tolstoja i htio da je prodam neukom svjetu pod svoju.
Idemo dalje sa desavanjima u Srbiji.
Dobro je, sad znamo šta misliš o forumašima sagovornicima.

Tolstojevski nije pisao hitove, džepne knjige. Njegove knjige su knjižurine od po kilu i po. Pomenuta ''Ana Karenjina'' ima dvije knjige od po kilu i po. Pravo je naporan za čitanje i sve one njegove silne fusnote na francuskom jeziku,... :-)

Hvala na priznanju pokušaja plagiranja Tolstojevskog. Pola ćemo ti oprostiti!
Nacionalniid_BOSANCI

#9637 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

raskoljnikov06
Ja sam mislio da se SFRJ raspala po tadasnjim republickim granicama, a ne po davnim istorijskim i jos daljnjim praistorijskim.
O istoriji se vec copy/paste nadugacko i nasiroko. Google istorija.

Image
Ispravno SFRJ se raspala po republickim i autonomnopokrajinskim granicama. Ako Srbija ne prizna Kosovo ode im Autonomna Pokrajina Vojvodina. Pa ako ni tad ne stane ode im i Sandzak. To ti je nesto ko partija saha. Srbija bi se trebala obratiti Kasparovu za savjet kako odigrati pobjednicku partiju.
hercegovac_pravi

#9638 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

raskoljnikov06 wrote:
hercegovac_pravi wrote:
raskoljnikov06 wrote: Zasto bi se drzava Sbija MORALA okanuti svoga djela zemlje?
Interesantan pristup tematici.
odgovor na tvoje pitanje je veoma jednostavan. Onog momenta kada je Srbija počela vršiti etničko čišćenje stanovništa na Kosovu, tada je i de fakto izgubila Kosovo. onog momenta kada je punila hladnjače mrtvim tijelima nevinog naroda, tada je Srbija de fakto izgubila Kosovo. Onog momenta kada je Milošević potpisao kapitulaciju nako samo 71 dan bombardovanja tada je Srbija de fakto izgubila Kosovo i postala "bivša Srbija"....itd..ird.. Sada bivša Srbija MORA samo da se "okani" Kosova (namjerno koristim izraz "okani" jer ne mogu koristi termin "izgubiti", naime Srbija je već izgubila Kosovo tako da ga više ne može "gubiti")) jer jednostavno nema bilo kakvog kapaciteta da ga povrati. U protivnom i ovo što je sada ostalo od nekadašnje Srbije ide na "aukciju".
Što se tiče krava i crkavanja, onda kada su moje "krave crkavale" moje "komšije" ne samo da su navijali da mi sve krave pocrkaju, već su mi potom zapaili i štalu, pa onda kuću, pa onda ......dalje dopiši sam. I sada bih ja trebao biti "suosjećajan" sa mojim "komšijama" :zzzz:
P.s izraz komšije se isključivo odnosi na "komšije sa drugu stranu granice".

Desavanja na Kosmetu ne vidimo isto i nikakva nuzda da idemo u daljnja ubjedjivanja.
Niko se ne mora okanuti onoga sto mu je uzeto, jedino ako zeli. Srbija, kao i svaka zemlja, ima pravo da brani svoj interes. Licno mislim da je za Srbiju, za ubuduce, bolje ovako.
Kod nas su ljude zvali komsijamai one preko i one do. Ako nije kakva reforma u medjuvremenu stigla.
Naravno da dešavanja na Kosovu ne gledamo iz iste perspektive. Ja ta dešavanja gledam kroz kompletnu prizmu događaja iz devedesetih dok ti ista ta dešavanja gledaš kroz guslarske strune. Razlika je ogromna.
Ondašnjoj Srbij tj. današnjoj bivšoj Srbiji niko ništa nije oduzueo. Jednostavno, sami su sve izgubili politikom "krvi i zemlje". Ista takva politika se svakom fašisti razbila od glavu, ne vidim razloga zašto bi Milošević bio izuzetak.
Što se tiče interesa, interesi bivše Srbije nisu više interesantni. Pokušalo se "mrkvom", sada je na redu "štap". Dakle, svaki interes se mora skalirati na listi prioriteta. Sudeći prema svemu, Kosov bi trebalo biti na samom dnu te liste, dok bi Sandžak i Vojvodina trebali zauzimati prvo i drugo mjesto na toj listi. Međutim, kao što ti reče na početku svoga prijašnjeg posta, ne gledamo stvari istim očima pa nema potrebe da se ubjeđujemo.
Ne znam kako je kod vas, ali meni je komšija onaj što želi dobro meni i mojoj familiji.
kiky

#9640 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

počela je guča ...
:D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9641 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

kiky wrote:počela je guča ...
Kazu neki Jusuf favorit. Velja Ilic otkazo gostovanje. Ice Rasim Ljajic na otvaranje al bez Zokorlica. :D :D
vivaldi

#9642 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Svadbarski kupus i piva, a truba cepa sa svih strana 24 sata.. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9643 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Image

CEeeePPAAAaaaaJJJjjj :dance: unca unca unca unca ijhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :thumbup:

TTTOOOOO ŠHAABANEEE !!!! :thumbup:
vivaldi

#9644 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

hahaha...nema boljeg melema za oci od trenutka kada centrifugalna sila obuzme dojke u ritmu sumadijske dvojke :lol: :lol: mesaj, mesaj...
1gorstak

#9645 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

vivaldi wrote:hahaha...nema boljeg melema za oci od trenutka kada centrifugalna sila obuzme dojke u ritmu sumadijske dvojke :lol: :lol: mesaj, mesaj...
To ne primjecujem .... ali zvuci frule uz dobre noge, e te me note u srce dirnu.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9646 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

vivaldi wrote:

Svadbarski kupus i piva, a truba cepa sa svih strana 24 sata.. :D
au pa konzerviras sa klekom prepecenicom... lele
imo sam cast posjetit Gucu
dok je to bio Jazz festival
ima tome: ciganska godina

sedam dana sam se kuci vraco
vivaldi

#9647 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

1gorstak wrote:
vivaldi wrote:hahaha...nema boljeg melema za oci od trenutka kada centrifugalna sila obuzme dojke u ritmu sumadijske dvojke :lol: :lol: mesaj, mesaj...
To ne primjecujem .... ali zvuci frule uz dobre noge, e te me note u srce dirnu.
Nice try. Vrlo mudro gorstak. :wink: :thumbup:

Toto wrote:sedam dana sam se kuci vraco
Onda si ga bas dobro zalomio :-D
hercegovac_pravi

#9648 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

SNS i NS najavljuju miting
14. avgust 2010. | 00:11 | Izvor: Večernje novosti
Beograd -- Srpska napredna stranka i Nova Srbija organizovaće sredinom septembra veliki miting u Beogradu i pozvati vlast da raspiše vanredne izbore, pišu "Novosti".

Novosti navode da će SNS i NS pokušati da u narednim danima privole i Demokratsku stranku Srbije da im se pridruži.

"Posle svega što se dešava u Srbiji i posle ovakve muke oko Kosova, bojim se da bi do serije mitinga moglo da dođe i bez naše organizacije", izjavio je predsednik SNS Tomislav Nikolić.

"Strah me je od šireg bunta koji ne bismo mogli da artikulišemo. Neko će izaći na ulicu zato što nema posla, neko zbog Kosova, a neko zato što nas sve lažu i kažu da živimo bolje nego prošle godine", rekao je on.

Lider NS Velimir Ilić je poručio da SNS, DSS i NS moraju zajednički utvrditi strategiju za naredni period.

"U septembru nas očekuju vrući dani. Siguran sam da će temperatura da se podigne kada nastupe najavljena poskupljenja i zato moramo da izađemo pred narod i pozovemo vlast da raspiše vanredne izbore. To im je sada jedini razuman potez", rekao je Ilić.

U DSS za Novosti nisu želeli da komentarišu najave o mitingu opozicije, jer o tome još nisu dobili nikakva obaveštenja.

Srpska radikalna stranke se protivi akcijama sa SNS, navodi list.
..počelo je...puno sreće "susedi" :mrgreen:
Bosnolog

#9649 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Bosnolog »

hercegovac_pravi wrote:
SNS i NS najavljuju miting
14. avgust 2010. | 00:11 | Izvor: Večernje novosti
Beograd -- Srpska napredna stranka i Nova Srbija organizovaće sredinom septembra veliki miting u Beogradu i pozvati vlast da raspiše vanredne izbore, pišu "Novosti".

Novosti navode da će SNS i NS pokušati da u narednim danima privole i Demokratsku stranku Srbije da im se pridruži.

"Posle svega što se dešava u Srbiji i posle ovakve muke oko Kosova, bojim se da bi do serije mitinga moglo da dođe i bez naše organizacije", izjavio je predsednik SNS Tomislav Nikolić.

"Strah me je od šireg bunta koji ne bismo mogli da artikulišemo. Neko će izaći na ulicu zato što nema posla, neko zbog Kosova, a neko zato što nas sve lažu i kažu da živimo bolje nego prošle godine", rekao je on.

Lider NS Velimir Ilić je poručio da SNS, DSS i NS moraju zajednički utvrditi strategiju za naredni period.

"U septembru nas očekuju vrući dani. Siguran sam da će temperatura da se podigne kada nastupe najavljena poskupljenja i zato moramo da izađemo pred narod i pozovemo vlast da raspiše vanredne izbore. To im je sada jedini razuman potez", rekao je Ilić.

U DSS za Novosti nisu želeli da komentarišu najave o mitingu opozicije, jer o tome još nisu dobili nikakva obaveštenja.

Srpska radikalna stranke se protivi akcijama sa SNS, navodi list.
..počelo je...puno sreće "susedi" :mrgreen:
Kada bi jos pustili Voju Vadikala iz Haga,kome njegovi politicki pacijenti spremaju povratnicki spektakl u Srbiji, Tada bi politicka karmba sludene Srbije bila kompletna,.....Ovo ce se desiti nakon sto Tadija i Jeremija popuse jos jedan politicki samar,ovoga puta u vijecu sigurnosti a koji su sami trazili podnosenjem zahtjeva za raspravu i rezoluciju to jest prkosenjem isfrustrirani zbog presudom po pitanju Kosova sto je jos jedno pisanje u vjetar otvorenih usta,....

Izgleda da je Tomi grobaru u Briselu neko puhnuo pod krila kada je bio nedavno u posjeti i sapnuo da zakuha Tadiji politicku poparu,..U Srbiji kuha sve jace,jos da im ode Milokrad Laktasenko dati podrsku na vatrenom mitingu,svakako od Tadije nema vise hajra a Toma grobar je vec javno izjavio da se genocidna treba odvojiti i protivi se ulasku tog dijela BiH u NATO ligu :mrgreen:,.....

Sto bi rekli Rokeri s Tuznu/Juznu Moravu... :mrgreen:

Izgleda da ce Srbija imati produzeno politicko vrelo ljeto,........

Image

Evo i sami Srbi u Srbiji skontali da se Srbija raspada,
sofist

#9650 Re: Desavanja u Srbiji

Post by sofist »

kiky wrote:
upaljac83 wrote:
nisam znao da je izboden, na vijestima b92 rekoše pretučen ...
al, svejedno, nije mi drago al je logično ...
šta drugo čovjek da očekuje u begišu i srbiji ...
Isto sto moze da ocekuje i u BiH i u Sarajevu.
Post Reply