Zbog jednostavnog razloga zato sto je Srbija sto ratnim sto drugim osvajanjima prisvojila teritorije drugih drzava kao sto su Kosovo, Vojvodina, Sandzak i 1/2 Bosne i Hercegovine. Istina je da su na tim teritorijama zivjeli i zive jedan dio Srba kao i ostali narodi ali im to ne daje za pravo da otimaju/prisvajaju/okupiraju teritorije drugih drzava.raskoljnikov06 wrote:hercegovac_pravi wrote:Poslije svih ovih "pobeda" nove i demokratske Srbije, živo me interesuje gdje nestaše oni forumaši sa druge strane granice što su nas zdušno ubjeđivali u "liberalne i promenjene vrednosti današnje Srbije" !?![]()
Da ne bude zabune pri tome mislim na DŽonija, Tijanu ....itd..itd.
Baš me interesuje njihovo mišljenje o ovom " iznenadnom zaokretu"
Da ponovim još jedanput ono što sam napisao prije od prilike godinu dana.
Srbija se MORA okaniti i Kosova i BiH. Kao nagrada DOZVOLIT će im se da sačuvaju Vojvodinu (Kosovo) i Sandžak (BiH). Uprotivnome, ovi današnji ostaci nekadašnje Srbije (mislim da je lakše da ovu tvorevinu nazivamo "bivša Srbija") će se još smanjivati..i smanjivati...i smanjivati...
Zasto bi se drzava Sbija MORALA okanuti svoga djela zemlje?
Velike su razlike izmedju naroda "kontinentalne" bivse SFRJ; kulturalne, religiozne, moralne ali svi imaju istu vrlinu; radovanja tudjoj nesreci. Mozda biti i nemoze drugacije. Generacije su se radjale u bjedi a rasle u nesreci.
Nesreca se uvijek vrati kuci kad komsiji pocrkaju krave. Kud ce?
I naroda Bosnjaka ima naseljenih i koji zive u svim drzavama i pokrajinama bivse YU ali oni sebi nisu dali za pravo da osvajaju/prisvajaju/otimaju i okupiraju te teritorije drugih drzava. Ako sta nije jasno u vezi ovoga uzmi knjigu istorije ali neutralne istorije drugih drzava pa vidi kada i u kojim vremenskim razdobljima je Srbija okupirala tudje teritorije i na kakav nacin i na taj se nacin teritorijalno i na svaki drugi nacin sirila.
Posto Srbija nije znala da na normalan, korektan i demokratski nacin vlada ili upravlja tim tudjim okupiranim teritorijama i drugim narodima naseljenim na tim podrucjima kao sto neko rece prvo je izgubila Kosovo a onda ce ako se pod hitno ne okani Kosova i te osvajacke politike poceti najvjerovatnije gubiti i Sandzak, Vojvodinu i 1/2 Bosne i Hercegovine.
Oprez! http://nemasale.rs/