Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#9626 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

Ni biciklom se uskoro neće moći kako trebati voziti u ovom gradu. Užas. :twisted:
Hajvan

#9627 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

ima li ista da je po ukusu?
sto je problem s predlozenim, ovako kako jeste nacrtano i planirano- dakle identicno, bezi imzisljanja naknadne pameti, dodavanaj sta bi bilo kad bi bilo opcija i slicnih logical falacy promisljanja?
sta fali, sta nije u redu?

meni smeta spratnost- dovoljna je jedna od 15+ sratova, a da su ostale manje spratnosti, ali sa slicnim odnosima manjih i vecih kubusa.

ostalo je ok

sa stanovista kupca, vjerovatno ne bih kupio tu stan jer mi lokacija uz prugu, te dvije jako opterecene saobracajnice (GA i ST) nije atraktivna...no, to nije nikakav argument niti za, niti protiv gradnje jer nece uticati na protok shinskog i drumskog saobracaja.

Image

Image
drndalo

#9628 Re: Sarajevo Construction

Post by drndalo »

ima li ista da je po ukusu?
Ima, sta se desilo sa zgradama 6-8 spratova? Nestabilne u potresima ili...? Moral' svaka imat 13-15? Otkud hebena parking mjesta za u ovom slucaju 777 stanova? Mislim, ja da se pitam, odavno novogradnja ne bi mogla biti pravljena bez da SVAKI stan ima svoje parking mjesto u garazi! 300 stanova, 300 mjesta u garazi. NE MOZE se kupiti stan bez parking mjesta! Cijena kompleta=X

Plus vanjski parking za min. 1/3 broj stanova, dobro bi bilo i 40-50%... To za goste, za druga i treca auta po kucama, a i tako bi bilo belajsuzli parkiranje... :evil:
amar1994

#9629 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

pa pogledaj gdje bi mi izlaz napravili :lol: ,ko su oni da imaju direktan izlaz ?

nadam se da ce biti odbaceno zbog pruge..
van Basten

#9630 Re: Sarajevo Construction

Post by van Basten »

Jeli ovo na trasi fantomskog Gradskog autoputa i da li je ovo znak da je isti def sahranjen? Ili ide ona "moze se provuci pored balkona u visini 3.sprata"?
trolejbus1921

#9631 Re: Sarajevo Construction

Post by trolejbus1921 »

[quote="amar1994"]pa pogledaj gdje bi mi izlaz napravili :lol: ,ko su oni da imaju direktan izlaz ?

nadam se da ce biti odbaceno zbog pruge..[/quote

Ne kontam,ne smeta pruzi uopste
amar1994

#9632 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

trolejbus1921 wrote:
amar1994 wrote:pa pogledaj gdje bi mi izlaz napravili :lol: ,ko su oni da imaju direktan izlaz ?

kako ne kontas,treba kopat ispod pruge :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9633 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Hajvan wrote:ima li ista da je po ukusu?
sto je problem s predlozenim, ovako kako jeste nacrtano i planirano- dakle identicno, bezi imzisljanja naknadne pameti, dodavanaj sta bi bilo kad bi bilo opcija i slicnih logical falacy promisljanja?

meni smeta spratnost- dovoljna je jedna od 15+ sratova, a da su ostale manje spratnosti, ali sa slicnim odnosima manjih i vecih kubusa.

ostalo je ok

sa stanovista kupca, vjerovatno ne bih kupio tu stan jer mi lokacija uz prugu, te dvije jako opterecene saobracajnice (GA i ST) nije atraktivna...no, to nije nikakav argument niti za, niti protiv gradnje jer nece uticati na protok shinskog i drumskog saobracaja.

Image

Image
Cesta koja to moze podnijeti.
amar1994

#9634 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

nek metnu i semafor gospodi 8-) :lol:
VladaFBiH

#9635 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

van Basten wrote:Jeli ovo na trasi fantomskog Gradskog autoputa i da li je ovo znak da je isti def sahranjen? Ili ide ona "moze se provuci pored balkona u visini 3.sprata"?
nije, GP ide preko brda iza
VladaFBiH

#9636 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

Hajvan wrote:ima li ista da je po ukusu?

ostalo je ok

Image

Image
lično meni, ovo izgleda ok. osim spratnosti jer je ista prevelika (možda 8-10 spratova max) + zgrade se nalaze na "brdu" te će izgledati još veće nego što jesu. A veliki plus je zaklanjanje Gornjih Pofalića :D
VladaFBiH

#9637 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

amar1994 wrote:
trolejbus1921 wrote:
amar1994 wrote:pa pogledaj gdje bi mi izlaz napravili :lol: ,ko su oni da imaju direktan izlaz ?

kako ne kontas,treba kopat ispod pruge :)
i?
amar1994

#9638 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

VladaFBiH wrote: i?
pa nista,s obzirom kako se kod nas radi,ne bi me cudilo da se sa prvim prolaskom voza sve urusi :D
VladaFBiH

#9639 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

amar1994 wrote:
VladaFBiH wrote: i?
pa nista,s obzirom kako se kod nas radi,ne bi me cudilo da se sa prvim prolaskom voza sve urusi :D
imaš "more" podvožnjaka ispod pruge pa se ne ruše :) - nije to baš neka nuklearna fizika za napraviti, jedino što će vožnje biti obustavljene na par dana dok ga naprave
nepass1

#9640 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

amar1994 wrote:nek metnu i semafor gospodi 8-) :lol:
pa u to ne moras sumnjati :lol:
P308

#9641 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

VladaFBiH wrote: lično meni, ovo izgleda ok. osim spratnosti jer je ista prevelika (možda 8-10 spratova max) + zgrade se nalaze na "brdu" te će izgledati još veće nego što jesu. A veliki plus je zaklanjanje Gornjih Pofalića :D
Meni takodjer. Samo sto ne smijem napisati jer na jedan pozitivan ide bar 20 negativnih komentara :D
Samo se nadam da ove zgrade nemaju utjecaj na GA, inace su skroz ok.
Hajvan

#9642 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

P308 wrote:
VladaFBiH wrote: lično meni, ovo izgleda ok. osim spratnosti jer je ista prevelika (možda 8-10 spratova max) + zgrade se nalaze na "brdu" te će izgledati još veće nego što jesu. A veliki plus je zaklanjanje Gornjih Pofalića :D
Meni takodjer. Samo sto ne smijem napisati jer na jedan pozitivan ide bar 20 negativnih komentara :D
ovako nacrtane su sasma OK
i bice ok samo i jedino ako ne bude pojeftinja u vidu smanjenja staklenih povrsina, te fasada ne bude od jeftine zbuke, vec recimo donji dio fasadna cigla a kubusu u nekim panelima… sve ispod toga- promasaj u nivou sa Dijamantom i Otoka Menadrom. :lol:
a i ovom pristupnom putu bi se moglo raspravljat :)
alibaba_i_30_godina

#9643 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

Hajvan wrote:
P308 wrote:
i bice ok samo i jedino ako ne bude pojeftinja u vidu smanjenja staklenih povrsina, te fasada ne bude od jeftine zbuke, vec recimo donji dio fasadna cigla a kubusu u nekim panelima… sve ispod toga- promasaj u nivou sa Dijamantom i Otoka Menadrom. :lol:
Da, a inače kada je kod nas finalni produkt izgledao onako kao na renderu?! Možemo prebrojati na prste jedne ruke. :lol:
drndalo

#9644 Re: Sarajevo Construction

Post by drndalo »

Da, a inače kada je kod nas finalni produkt izgledao onako kao na renderu?! Možemo prebrojati na prste jedne ruke. :lol:
Jest, ali ruke od minera ili drvosjece... :evil:
Haris.ba

#9645 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Kakav je ono novi objekat južno od pruge?
azdralovic

#9646 Re: Sarajevo Construction

Post by azdralovic »

Hajvan wrote:
P308 wrote:
Zasto su Dijamant i Meandar promasaji ako smijem da pitam?
drug_profi

#9647 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ja stanujem na Otoci. Mislim onoj pravoj.
Izgradnjom Nove Otoke, Meandra i zgrada u okruzenju sasvim je drugaciji dozivljaj i ugođaj cijelog kvarta. Djeluje urbano, ataktivno. Govorim sa aspekta nekog ko stanuje na pravoj Otoci. Kako je preko, nemam pojma jer mi izgleda nabijeno i tijesno, ali to me i ne zanima.
Hocu da kazem da je prekrasan dio sada sama setnica oko Vistafona. Ugodna, mirna i tiha. U tom dijelu toka Miljacke, pored vec izuzetno velike populacije patki (vjerovatno 100-200 primjeraka) ljetos je gostovalo i jato galebova, a u nedelju sam primjetio i jednu sivu čaplju!
Očigledno je taj dio toka iz nekog razloga dobar i privlačan za ptice i bilo bi predivno da je rijeka čišća i poribljena.
high_volume

#9648 Re: Sarajevo Construction

Post by high_volume »

drug_profi wrote:U tom dijelu toka Miljacke, pored vec izuzetno velike populacije patki (vjerovatno 100-200 primjeraka) ljetos je gostovalo i jato galebova, a u nedelju sam primjetio i jednu sivu čaplju!
Očigledno je taj dio toka iz nekog razloga dobar i privlačan za ptice i bilo bi predivno da je rijeka čišća i poribljena.
Sorry za off... Čaplju sam i ja vidio ispod mosta na Bosni u Reljevu, kod "In Time", sama, stoji na jednoj nozi :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9649 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

meandar ima idealnu lokaciju, nema ko da ga zagradi :mrgreen:

i prije je šetnica bila OK, a u žbunju se svašta dešavalo, danas manje :lol:
azdralovic

#9650 Re: Sarajevo Construction

Post by azdralovic »

drug_profi wrote:Ja stanujem na Otoci. Mislim onoj pravoj.
Izgradnjom Nove Otoke, Meandra i zgrada u okruzenju sasvim je drugaciji dozivljaj i ugođaj cijelog kvarta. Djeluje urbano, ataktivno. Govorim sa aspekta nekog ko stanuje na pravoj Otoci. Kako je preko, nemam pojma jer mi izgleda nabijeno i tijesno, ali to me i ne zanima.
Hocu da kazem da je prekrasan dio sada sama setnica oko Vistafona. Ugodna, mirna i tiha. U tom dijelu toka Miljacke, pored vec izuzetno velike populacije patki (vjerovatno 100-200 primjeraka) ljetos je gostovalo i jato galebova, a u nedelju sam primjetio i jednu sivu čaplju!
PRAVA Otoka :bih:
Post Reply