Sarajevo Construction
- alibaba_i_30_godina
#9626 Re: Sarajevo Construction
Ni biciklom se uskoro neće moći kako trebati voziti u ovom gradu. Užas. 
- Hajvan
#9627 Re: Sarajevo Construction
ima li ista da je po ukusu?
sto je problem s predlozenim, ovako kako jeste nacrtano i planirano- dakle identicno, bezi imzisljanja naknadne pameti, dodavanaj sta bi bilo kad bi bilo opcija i slicnih logical falacy promisljanja?
sta fali, sta nije u redu?
meni smeta spratnost- dovoljna je jedna od 15+ sratova, a da su ostale manje spratnosti, ali sa slicnim odnosima manjih i vecih kubusa.
ostalo je ok
sa stanovista kupca, vjerovatno ne bih kupio tu stan jer mi lokacija uz prugu, te dvije jako opterecene saobracajnice (GA i ST) nije atraktivna...no, to nije nikakav argument niti za, niti protiv gradnje jer nece uticati na protok shinskog i drumskog saobracaja.

sto je problem s predlozenim, ovako kako jeste nacrtano i planirano- dakle identicno, bezi imzisljanja naknadne pameti, dodavanaj sta bi bilo kad bi bilo opcija i slicnih logical falacy promisljanja?
meni smeta spratnost- dovoljna je jedna od 15+ sratova, a da su ostale manje spratnosti, ali sa slicnim odnosima manjih i vecih kubusa.
ostalo je ok
sa stanovista kupca, vjerovatno ne bih kupio tu stan jer mi lokacija uz prugu, te dvije jako opterecene saobracajnice (GA i ST) nije atraktivna...no, to nije nikakav argument niti za, niti protiv gradnje jer nece uticati na protok shinskog i drumskog saobracaja.

- drndalo
#9628 Re: Sarajevo Construction
Ima, sta se desilo sa zgradama 6-8 spratova? Nestabilne u potresima ili...? Moral' svaka imat 13-15? Otkud hebena parking mjesta za u ovom slucaju 777 stanova? Mislim, ja da se pitam, odavno novogradnja ne bi mogla biti pravljena bez da SVAKI stan ima svoje parking mjesto u garazi! 300 stanova, 300 mjesta u garazi. NE MOZE se kupiti stan bez parking mjesta! Cijena kompleta=Xima li ista da je po ukusu?
Plus vanjski parking za min. 1/3 broj stanova, dobro bi bilo i 40-50%... To za goste, za druga i treca auta po kucama, a i tako bi bilo belajsuzli parkiranje...
- amar1994
#9629 Re: Sarajevo Construction
pa pogledaj gdje bi mi izlaz napravili
,ko su oni da imaju direktan izlaz ?
nadam se da ce biti odbaceno zbog pruge..
nadam se da ce biti odbaceno zbog pruge..
- van Basten
#9630 Re: Sarajevo Construction
Jeli ovo na trasi fantomskog Gradskog autoputa i da li je ovo znak da je isti def sahranjen? Ili ide ona "moze se provuci pored balkona u visini 3.sprata"?
-
trolejbus1921
#9631 Re: Sarajevo Construction
[quote="amar1994"]pa pogledaj gdje bi mi izlaz napravili
,ko su oni da imaju direktan izlaz ?
nadam se da ce biti odbaceno zbog pruge..[/quote
Ne kontam,ne smeta pruzi uopste
- amar1994
#9632 Re: Sarajevo Construction
kako ne kontas,treba kopat ispod prugetrolejbus1921 wrote:amar1994 wrote:pa pogledaj gdje bi mi izlaz napravili,ko su oni da imaju direktan izlaz ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9633 Re: Sarajevo Construction
Cesta koja to moze podnijeti.Hajvan wrote:ima li ista da je po ukusu?
ostalo je ok
- amar1994
#9634 Re: Sarajevo Construction
nek metnu i semafor gospodi

- VladaFBiH
#9635 Re: Sarajevo Construction
nije, GP ide preko brda izavan Basten wrote:Jeli ovo na trasi fantomskog Gradskog autoputa i da li je ovo znak da je isti def sahranjen? Ili ide ona "moze se provuci pored balkona u visini 3.sprata"?
- VladaFBiH
#9636 Re: Sarajevo Construction
lično meni, ovo izgleda ok. osim spratnosti jer je ista prevelika (možda 8-10 spratova max) + zgrade se nalaze na "brdu" te će izgledati još veće nego što jesu. A veliki plus je zaklanjanje Gornjih PofalićaHajvan wrote:ima li ista da je po ukusu?
ostalo je ok
- VladaFBiH
#9637 Re: Sarajevo Construction
i?amar1994 wrote:kako ne kontas,treba kopat ispod prugetrolejbus1921 wrote:amar1994 wrote:pa pogledaj gdje bi mi izlaz napravili,ko su oni da imaju direktan izlaz ?
- amar1994
#9638 Re: Sarajevo Construction
pa nista,s obzirom kako se kod nas radi,ne bi me cudilo da se sa prvim prolaskom voza sve urusiVladaFBiH wrote: i?
- VladaFBiH
#9639 Re: Sarajevo Construction
imaš "more" podvožnjaka ispod pruge pa se ne rušeamar1994 wrote:pa nista,s obzirom kako se kod nas radi,ne bi me cudilo da se sa prvim prolaskom voza sve urusiVladaFBiH wrote: i?
- nepass1
#9640 Re: Sarajevo Construction
pa u to ne moras sumnjatiamar1994 wrote:nek metnu i semafor gospodi![]()
- P308
#9641 Re: Sarajevo Construction
Meni takodjer. Samo sto ne smijem napisati jer na jedan pozitivan ide bar 20 negativnih komentaraVladaFBiH wrote: lično meni, ovo izgleda ok. osim spratnosti jer je ista prevelika (možda 8-10 spratova max) + zgrade se nalaze na "brdu" te će izgledati još veće nego što jesu. A veliki plus je zaklanjanje Gornjih Pofalića
Samo se nadam da ove zgrade nemaju utjecaj na GA, inace su skroz ok.
- Hajvan
#9642 Re: Sarajevo Construction
ovako nacrtane su sasma OKP308 wrote:Meni takodjer. Samo sto ne smijem napisati jer na jedan pozitivan ide bar 20 negativnih komentaraVladaFBiH wrote: lično meni, ovo izgleda ok. osim spratnosti jer je ista prevelika (možda 8-10 spratova max) + zgrade se nalaze na "brdu" te će izgledati još veće nego što jesu. A veliki plus je zaklanjanje Gornjih Pofalića
i bice ok samo i jedino ako ne bude pojeftinja u vidu smanjenja staklenih povrsina, te fasada ne bude od jeftine zbuke, vec recimo donji dio fasadna cigla a kubusu u nekim panelima… sve ispod toga- promasaj u nivou sa Dijamantom i Otoka Menadrom.
a i ovom pristupnom putu bi se moglo raspravljat
- alibaba_i_30_godina
#9643 Re: Sarajevo Construction
Da, a inače kada je kod nas finalni produkt izgledao onako kao na renderu?! Možemo prebrojati na prste jedne ruke.Hajvan wrote:ovako nacrtane su sasma OKP308 wrote:Meni takodjer. Samo sto ne smijem napisati jer na jedan pozitivan ide bar 20 negativnih komentaraVladaFBiH wrote: lično meni, ovo izgleda ok. osim spratnosti jer je ista prevelika (možda 8-10 spratova max) + zgrade se nalaze na "brdu" te će izgledati još veće nego što jesu. A veliki plus je zaklanjanje Gornjih Pofalića
i bice ok samo i jedino ako ne bude pojeftinja u vidu smanjenja staklenih povrsina, te fasada ne bude od jeftine zbuke, vec recimo donji dio fasadna cigla a kubusu u nekim panelima… sve ispod toga- promasaj u nivou sa Dijamantom i Otoka Menadrom.![]()
- drndalo
#9644 Re: Sarajevo Construction
Jest, ali ruke od minera ili drvosjece...Da, a inače kada je kod nas finalni produkt izgledao onako kao na renderu?! Možemo prebrojati na prste jedne ruke.
- Haris.ba
#9645 Re: Sarajevo Construction
Kakav je ono novi objekat južno od pruge?
-
azdralovic
#9646 Re: Sarajevo Construction
Zasto su Dijamant i Meandar promasaji ako smijem da pitam?Hajvan wrote:ovako nacrtane su sasma OKP308 wrote:Meni takodjer. Samo sto ne smijem napisati jer na jedan pozitivan ide bar 20 negativnih komentaraVladaFBiH wrote: lično meni, ovo izgleda ok. osim spratnosti jer je ista prevelika (možda 8-10 spratova max) + zgrade se nalaze na "brdu" te će izgledati još veće nego što jesu. A veliki plus je zaklanjanje Gornjih Pofalića
i bice ok samo i jedino ako ne bude pojeftinja u vidu smanjenja staklenih povrsina, te fasada ne bude od jeftine zbuke, vec recimo donji dio fasadna cigla a kubusu u nekim panelima… sve ispod toga- promasaj u nivou sa Dijamantom i Otoka Menadrom.![]()
- drug_profi
#9647 Re: Sarajevo Construction
Ja stanujem na Otoci. Mislim onoj pravoj.
Izgradnjom Nove Otoke, Meandra i zgrada u okruzenju sasvim je drugaciji dozivljaj i ugođaj cijelog kvarta. Djeluje urbano, ataktivno. Govorim sa aspekta nekog ko stanuje na pravoj Otoci. Kako je preko, nemam pojma jer mi izgleda nabijeno i tijesno, ali to me i ne zanima.
Hocu da kazem da je prekrasan dio sada sama setnica oko Vistafona. Ugodna, mirna i tiha. U tom dijelu toka Miljacke, pored vec izuzetno velike populacije patki (vjerovatno 100-200 primjeraka) ljetos je gostovalo i jato galebova, a u nedelju sam primjetio i jednu sivu čaplju!
Očigledno je taj dio toka iz nekog razloga dobar i privlačan za ptice i bilo bi predivno da je rijeka čišća i poribljena.
Izgradnjom Nove Otoke, Meandra i zgrada u okruzenju sasvim je drugaciji dozivljaj i ugođaj cijelog kvarta. Djeluje urbano, ataktivno. Govorim sa aspekta nekog ko stanuje na pravoj Otoci. Kako je preko, nemam pojma jer mi izgleda nabijeno i tijesno, ali to me i ne zanima.
Hocu da kazem da je prekrasan dio sada sama setnica oko Vistafona. Ugodna, mirna i tiha. U tom dijelu toka Miljacke, pored vec izuzetno velike populacije patki (vjerovatno 100-200 primjeraka) ljetos je gostovalo i jato galebova, a u nedelju sam primjetio i jednu sivu čaplju!
Očigledno je taj dio toka iz nekog razloga dobar i privlačan za ptice i bilo bi predivno da je rijeka čišća i poribljena.
-
high_volume
#9648 Re: Sarajevo Construction
Sorry za off... Čaplju sam i ja vidio ispod mosta na Bosni u Reljevu, kod "In Time", sama, stoji na jednoj nozidrug_profi wrote:U tom dijelu toka Miljacke, pored vec izuzetno velike populacije patki (vjerovatno 100-200 primjeraka) ljetos je gostovalo i jato galebova, a u nedelju sam primjetio i jednu sivu čaplju!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#9649 Re: Sarajevo Construction
meandar ima idealnu lokaciju, nema ko da ga zagradi
i prije je šetnica bila OK, a u žbunju se svašta dešavalo, danas manje
i prije je šetnica bila OK, a u žbunju se svašta dešavalo, danas manje
-
azdralovic
#9650 Re: Sarajevo Construction
PRAVA Otokadrug_profi wrote:Ja stanujem na Otoci. Mislim onoj pravoj.