Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#9626 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Vasa nemogucnost dokazivanja njegovog postojanja :lol: :lol: :lol:

I, logicno - zdrav razum. :D
Jesu li ti to sapnuli vanzemaljci na uho :D
Dozer

#9627 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Jog, nego tvoj bog ;)
Nakon sto sam se dobro naduv'o :lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#9628 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:Jog, nego tvoj bog ;)
Nakon sto sam se dobro naduv'o :lol: :lol: :lol:
Imas li jos :mrgreen:
Plavo-bijeli

#9629 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Smrcak15

#9630 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:Vasa nemogucnost dokazivanja njegovog postojanja :lol: :lol: :lol:

I, logicno - zdrav razum, a zasnovano na bajkama, rupama i nelogicnostima u vjerskim knjigama. :D
Na ovo mozemo nadovezati arheologiju, genetiku, istoriju, itd. :D

Treba li jos nesto ...?
pa i arheologija i genetika i istorija sve govori za postojanje Boga a posebno bi se osvrnuo na genetiku

imas kodove u DNK, a kodovi su informacije, a informacija dolazi od svjesnog bica a ne slucajno.

ako cemo o arheologiji, kako to da Kuran najavi da ce faraon biti dokaz covjecanstvu do sudnjeg dana, a kada je Kuran to spomenuo, faraon je bio u grobnici pod zemljom, a mislilo se da se udusio u moru kao sto biblija kaze, a gle sad, eno ga u muzeju da ga ljudi posjecuju i bude bas ono sto je Kuran najavio, dokaz za covjecanstvo.

ako cemo o istoriji, kako to da Kuran zna kako su egipcani nazivali vladare u starom i novom kraljevstvu?
i mnogo toga jos
broj dva

#9631 Re: Ateizam vs. Religija

Post by broj dva »

Plavo-bijeli wrote:
Mudro zbori Hasan...
broj dva

#9632 Re: Ateizam vs. Religija

Post by broj dva »

Smrcak15 wrote:Evo jedno pitanje za sve ateiste ovog foruma:

Sta je za vas najveci dokaz nepostojanja Boga?

Da li je to postojanje zla na ovom svijetu ili nesto drugo, da cujem? :)

Jedan jedini amputirani ud da izraste i eto me na koljenima sa glavom na podu i prema Meki ili u crkvi sa krunicom, zavisno od onog sto pise malim slovima.
Jedan jedini.
A do tada, eto vas pa dokazujte nepostojanje necega sto ne postoji koliko hocete.
Dozer

#9633 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: pa i arheologija i genetika i istorija sve govori za postojanje Boga a posebno bi se osvrnuo na genetiku

imas kodove u DNK, a kodovi su informacije, a informacija dolazi od svjesnog bica a ne slucajno.
Hajd' prestani lupetat, ziv bio :D
Sve sto si nabrojao, svaka moguca rijec, kao i sve sto stoji iza njih, su proizvodi naseg uma, a ne "bozije rijeci". Gdje se to u bilo kojoj vjerskoj knjizi spominju rijeci arheologija, genetika, istorija, DNK, informacija, svijest...? :D
ako cemo o arheologiji, kako to da Kuran najavi da ce faraon biti dokaz covjecanstvu do sudnjeg dana, a kada je Kuran to spomenuo, faraon je bio u grobnici pod zemljom, a mislilo se da se udusio u moru kao sto biblija kaze, a gle sad, eno ga u muzeju da ga ljudi posjecuju i bude bas ono sto je Kuran najavio, dokaz za covjecanstvo.
Koji tacno faraon i dokaz - cega? :D
U muzejima ima gomila faraona :D
ako cemo o istoriji, kako to da Kuran zna kako su egipcani nazivali vladare u starom i novom kraljevstvu?
Egipcani su stariji od Kur'ana, crni SMrle... I ostavili ljudi gomile zapisa... :lol:
Smrcak15

#9634 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:

Jedan jedini amputirani ud da izraste i eto me na koljenima sa glavom na podu i prema Meki ili u crkvi sa krunicom, zavisno od onog sto pise malim slovima.
Jedan jedini.
A do tada, eto vas pa dokazujte nepostojanje necega sto ne postoji koliko hocete.
:D
Smrcak15

#9635 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: pa i arheologija i genetika i istorija sve govori za postojanje Boga a posebno bi se osvrnuo na genetiku

Hajd' prestani lupetat, ziv bio :D
Sve sto si nabrojao, svaka moguca rijec, kao i sve sto stoji iza njih, su proizvodi naseg uma, a ne "bozije rijeci". Gdje se to u bilo kojoj vjerskoj knjizi spominju rijeci arheologija, genetika, istorija, DNK, informacija, svijest...? :D
Koji tacno faraon i dokaz - cega? :D
U muzejima ima gomila faraona :D
Egipcani su stariji od Kur'ana, crni SMrle... I ostavili ljudi gomile zapisa... :lol:
Gdje se to u bilo kojoj vjerskoj knjizi spominju rijeci arheologija, genetika, istorija, DNK, informacija, svijest...? :D
pa DNK se spominje u Kuranu, pa sta , hoces li vjerovati, ama neces vjerovati pa makar ti se ja sad nasadio na glavu, dzaba tebi i DNK i ovo i ono...nema tu lijeka dok vatra dzehennema ne oblize :kiss:

jednostavno nevjerovanje se mora sagoriti u dzehennemu da bi covjek progledao na oci.
beni-bu-man

#9636 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
jednostavno nevjerovanje se mora sagoriti u dzehennemu da bi covjek progledao na oci.
Image
broj dva

#9637 Re: Ateizam vs. Religija

Post by broj dva »

Smrcak15 wrote:
broj dva wrote:

Jedan jedini.
:D
I na smokvi, kada uberes vocku cesto naraste nova na istoj grani. Halelujjah, dogodilo se cudo ??
Smrle dobro ti znas na sta sam mislio a ako je guster "dokaz" sta da ti kazem, ti i dalje vjerujes ja i dalje ne vjerujem....
broj dva

#9638 Re: Ateizam vs. Religija

Post by broj dva »

beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:
Image
Bas kao sto zbir uglova u trouglu mora biti 180 stepeni tako se i nevjerovanje mora sagoriti u dzehenemu, logicka i materijalna neophodnost :D
Dozer

#9639 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
pa DNK se spominje u Kuranu, pa sta , hoces li vjerovati, ama neces vjerovati pa makar ti se ja sad nasadio na glavu, dzaba tebi i DNK i ovo i ono...nema tu lijeka dok vatra dzehennema ne oblize :kiss:
Daj taj citat iz Kur'ana u kojem se spominje DNK. Moze i Dezoksiribonukleinska kiselina :mrgreen:
Napomena: DNK u genetickom smislu, ne eng. sleng Do-Not-Know :D

A, sta je s ostalim rijecima...? Al', hajd' prvo DNK (DNA) :lol: :lol:
Dozer

#9640 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oplakah :pisnuo: :pisnuo:
beni-bu-man

#9641 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Dozer wrote:
beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:
Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oplakah :pisnuo: :pisnuo:
Smrle je running gag foruma
Smrcak15

#9642 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Daj taj citat iz Kur'ana u kojem se spominje DNK. Moze i Dezoksiribonukleinska kiselina :mrgreen:
Napomena: DNK u genetickom smislu, ne eng. sleng Do-Not-Know :D

A, sta je s ostalim rijecima...? Al', hajd' prvo DNK (DNA) :lol: :lol:
imas na brojcanim cudima temi, da ovdje ne prebacivam.
shbc

#9643 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shbc »

Kur'an, Biblija, Tora itd...
Smrcak15

#9644 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

broj dva wrote:
beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:
Image
Bas kao sto zbir uglova u trouglu mora biti 180 stepeni tako se i nevjerovanje mora sagoriti u dzehenemu, logicka i materijalna neophodnost :D
Allah kaze:

38:8 ... Ali, oni u Opomenu Moju sumnjaju zato što kaznu Moju nisu iskusili.

nevjerovtna stavr da nevjernici idu po istom sablonu i to nesvjesno, upravo onako kako je Kuran jos prije 1400 Godina objasnio da ce nevjernici ici

a to je, sumnjaju u Boziju kaznu, sprdaju se na racun vjere

18:106 Njima će kazna Džehennem biti, zato što su nevjernici bili i što su se dokazima Mojim i poslanicima Mojim rugali.'

Obracanje Allaha direktno nevjernicima na sudnjem danu
23:110 vi(nevjernici) ste im(vjernicima) se toliko rugali da ste zbog toga na Mene zaboravljali i uvijek ste ih ismijavali.

znaci uvijek po istom sablonu, jako interesanta stvar, Kuran opisuje stanje nevjernika, i nevjernik dodje na forum bez da je procitao te opise sebe u Kuranu i upravo se ponasa onako kako je Kuran opisao :D
beni-bu-man

#9645 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
broj dva wrote:
beni-bu-man wrote: Image
Allah kaze:

38:8 ... Ali, oni u Opomenu Moju sumnjaju zato što kaznu Moju nisu iskusili.

nevjerovtna stavr da nevjernici idu po istom sablonu i to nesvjesno, upravo onako kako je Kuran jos prije 1400 Godina objasnio da ce nevjernici ici

a to je, sumnjaju u Boziju kaznu, sprdaju se na racun vjere

18:106 Njima će kazna Džehennem biti, zato što su nevjernici bili i što su se dokazima Mojim i poslanicima Mojim rugali.'

Obracanje Allaha direktno nevjernicima na sudnjem danu
23:110 vi(nevjernici) ste im(vjernicima) se toliko rugali da ste zbog toga na Mene zaboravljali i uvijek ste ih ismijavali.

znaci uvijek po istom sablonu, jako interesanta stvar, Kuran opisuje stanje nevjernika, i nevjernik dodje na forum bez da je procitao te opise sebe u Kuranu i upravo se ponasa onako kako je Kuran opisao :D
Image
Dozer

#9646 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: imas na brojcanim cudima temi, da ovdje ne prebacivam.
Ne zanimaju me brojcana cuda, nego samo CITAT iz Kur'ana u kojem se spominje bilo koja od sljedecih rijeci:
DNK
DNA
Dezoksiribonukleinska kiselina

Dakle, ne tumacenja, nego RIJECI.

Nije tebi ovo problem, zar ne? ;)
Smrcak15

#9647 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

shbc wrote:

Kur'an, Biblija, Tora itd...
hajmo jedan experiment uradit,

pokusaj uradit suru od 3 recenice kao sto je najmanja sura u kuranu i da ima slicne karakteristike kao ona.

zasto predlazem experiment, jeste upravo da ti svojim rukama osjetis nadnaravnost Kurana.
Dozer

#9648 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: znaci uvijek po istom sablonu, jako interesanta stvar, Kuran opisuje stanje nevjernika, i nevjernik dodje na forum bez da je procitao te opise sebe u Kuranu i upravo se ponasa onako kako je Kuran opisao :D
Ne, nego Kur'an opisuje stanje ljudske psihe u odnosu na besmislice ili neke, u tom momentu, nevjerovatne stvari.

Zapitaj se, a posto se volis dobacivati vanzemaljcima - kako ti reagujes na to? Identicno ovome kako mi reagujemo na vjerske nebuloze, zar ne?

Ima psihologija odlicna objasnjenja svega ovoga o cemu ti pricas. Procitaj ponesto i mimo tih vjerskih stvari. ;)
pokusaj uradit suru od 3 recenice kao sto je najmanja sura u kuranu i da ima slicne karakteristike kao ona.
Nabaci suru, za poredjenje.
Smrcak15

#9649 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: imas na brojcanim cudima temi, da ovdje ne prebacivam.
Ne zanimaju me brojcana cuda, nego samo CITAT iz Kur'ana u kojem se spominje bilo koja od sljedecih rijeci:
DNK
DNA
Dezoksiribonukleinska kiselina

Dakle, ne tumacenja, nego RIJECI.

Nije tebi ovo problem, zar ne? ;)
pa slova DNA vec imaju i u tom ajetu je kodirana pocetak , ili Godina kada ce oficijelno poceti nauka o DNA/DNK(genetici)

i slova DNA pozicionirana upravo onako kako izgleda B-DNA , najcesca struktura DNKA u zivim celijama.
Dozer

#9650 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrle... Ja sam pricao o rijecima DNK, arheologija, itd., a ne o tumacenjima iz kojih neko na raznorazne nacine cupa stvari kako bi poslozio nesto i "dokazao" nesto, kontas?

Dakle, ti si rekao da se DNK spominje u Kur'anu, a ja ti trazim citat u kojem se spominje ta rijec, ili bilo koja druga rijec. Moze li jednostavnije?
Locked