Mozda se cini na pocetku kao off, ali obzirom da se neki od aktera iz slucaja Memic pominju i u ovom slucaju (kao i u slucaju malog Hamze), mislim da je ok da se i ovo ovdje iznese.
Naime, trazeci informacije o tom slucaju, naisla sam na par clanaka iz tog doba. Posto se to desilo 2013. godine, a medijske kuce imaju obicaj u intervalima da "cistiti" svoje servere, originalni clanak mi nije bilo moguce vratiti. Ono sto sam uspjela vratiti medjutim jeste naslov clanka, koji je sam po sebi vrlo interesantan, ako se uzme u obzir obrazlozenje kantonalnog tuzilastva za neprovodjenje istrage.
Naime, naslov clanka u Oslobodjenju glasio je ovako:

Kome nije mrsko, moze i sam potraziti - mozda cak neko uspije ono sto ja nisam, a to je da vrati kompletan clanak.

Simptomaticno postaje kada 2015. godine Faktor objavljuje clanak po dopisu sina Salke Dzaferovica u kojem objasnjava zasto je Tuzilastvo KS odbilo podici optuznicu.

Kompletan clanak mozete procitati na sljedecoj lokaciji: https://faktor.ba/vijest/dvije-godine-o ... tvo-169872
Dakle, iz clanka Oslobodjenja iz 2013. godine vidimo da je vozac sam opisao slijed dogadjaja, sto upucuje na to da se sjeca i da je u trenutku gubitka kontrole nad vozilom (vozeci pri tome 20 kmh vise nego je dozvoljeno) bio pri svijesti, a tuzilastvo kaze da je covjek vjerovatno "zaspao" za volanom zbog preskocene terapije.
I sad, sve i da uzmemo u obzir da su i Muriz i Ifet i svi oko Memica pukli od bola, pa 5 godina uzaludno tvrde da je Dzenanovo ubistvo zataskano, zar ne bi trebalo svi da se zapitamo, sada kada saznajemo i za neke starije slucajeve, kako to radi nas pravosudni aparat, kako nam radi policija? Kako to, da se uvijek ista imena spominju i da su oni uvijek svi nekako medjusobno (i privatno ) povezani?
Zar i ovima ovdje, koji tako puni sebe dodju pricati kako je sludjeni otac oslobodio stvarnog ubicu svog sina, nije makar cudno i nelogicno ovakvo postupanje?

Pogledajte gume, feluge ,lijevi far kao da ne baca ,,meni to lici na kombi ,,dzipovi imaju siroke gume