Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
lerdi

#9626 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Hafis wrote:
lerdi wrote:Što sam više na ovom forumu sve mi se više čini da na njemu ima sveukupno 10 članova koji periodično mijenjaju nikove, milom ili silom, ali uvijek istu priču pričaju.
Što se opet može protumačiti kao dosljednost u stavovima :)

A ne k'o ŽK, dat ću ostavku, neću, dat ću, neću....k'o nekog briga :lol:
Prije da se radio o onoj staroj: "“Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!”"
kox

#9627 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Hafis wrote:
kox wrote:
Hafis wrote:I ja mislim da će preživjeti koju godinu ako se ne uvale u vlast i ostanu opozicija. Na taj način im se otvara širok prostor za populističko kritičko djelovanje, da ne kažem ''lajanje'', za što nije potrebna neka posebna sposobnost. A Željku opet dosta...solidna zastupnička plaća i još intenzivnije druženje ''s narodom''. Realno, to mu i jest krajnji domet.

Što se tiče HDZ-a, situacija je takva kakva je. Jednostavno zakon fizike, i tu nema pomoći. Nek' podignu spomenik Lagumdžiji.
Pa vi iz HDZ-a ste vječno majorizirani. Bošnjaci vam biraju člana predjedništva a Lagumdžija vodeću stranku.
Zbog boljeg razumijevanja, pretpostavljam da pod tim HDZ misliš na Hrvate, čim govoriš da NAM Lagumdžija bira vodeću stranku.
Moguće, samo se to ne odražava na kvalitetu života.
I skup je to sport, handrimo vas do jaja, a niste ni svjesni.
Mislim ipak da vi iz HDZ-a pod HDZ mislite na Hrvate. Ostali su valjda necertifikovani.
A za handrenje - jeste, meni baš teško padne kada Čović skrene tok rijeke da napravi vilu izgradjenu opljačkanim parama.
Alfons Kauders

#9628 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

kox wrote: A za handrenje - jeste, meni baš teško padne kada Čović skrene tok rijeke da napravi vilu izgradjenu opljačkanim parama.
pa covjek regulisao rijeku, zato nije bilo poplava oko mostara :D
Hafis

#9629 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

kox wrote: Mislim ipak da vi iz HDZ-a pod HDZ mislite na Hrvate. Ostali su valjda necertifikovani.
A za handrenje - jeste, meni baš teško padne kada Čović skrene tok rijeke da napravi vilu izgradjenu opljačkanim parama.
Ne znam što si ti mislio, samo znam što si napisao: Pa vi iz HDZ-a ste vječno majorizirani. Bošnjaci vam biraju člana predjedništva a Lagumdžija vodeću stranku. Negdje se izgubila nit (ne mislim na konac)

Inače, Čović je majka Tereza za likove koje ste imali i imate i sada u vlasti. Od likvidacija nepodobnih, preko kampova za terorističku obuku, uzimanja reketa pa sve do najbesrasmnijih privatizacijskih pljački. I veliš Čović skrenuo Radobolju?
kox

#9630 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

Hafis wrote:
kox wrote: Mislim ipak da vi iz HDZ-a pod HDZ mislite na Hrvate. Ostali su valjda necertifikovani.
Ne znam što si ti mislio, samo znam što si napisao: Pa vi iz HDZ-a ste vječno majorizirani. Bošnjaci vam biraju člana predjedništva a Lagumdžija vodeću stranku. Negdje se izgubila nit (ne mislim na konac)

Inače, Čović je majka Tereza za likove koje ste imali i imate i sada u vlasti. Od likvidacija nepodobnih, preko kampova za terorističku obuku, uzimanja reketa pa sve do najbesrasmnijih privatizacijskih pljački. I veliš Čović skrenuo Radobolju?
Razumijemo se mi vrlo dobro.
Pa DF bi se protiv takvih likova i trebao boriti ako i kada bude u takvoj poziciji (i 'vaših' i 'naših', šta god ti pod tim mislio), ili se bar većina nas koji ga podržavamo tome nada. Inače, poznato je da je Čović operisan od svega nabrojanog, posebno od privatizacijskih pljački.
A gdje bi tvoja Majka Tereza skrenula rijeku:
http://www.slobodnaevropa.org/content/z ... 18609.html
rajvosa1

#9631 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

Svojim losim (ne)djelovanjem u ovoj krizi i DF je pokazao da je nula od partije, na istom nivou sa SDP.
hellue

#9632 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

dervo basic wrote:ja ne vidim da iko kmeči ovde nego ti najveći demagog na forumu, ne treba puno pametnu čovjeku da vidi da je tvoje oružje jezik i tastatura dok si na djelima mali miš.Najvjerovatnije urođeni kompleksi znaš i sam koji su, forum ti je bijeg od stvarnosti hoćeš da sebi prekratiš muke a nemaš hrabrosti nešto slično kao onaj lik iz alan forda što konstantno pokušava sebe da ubije a ne polazi mu za rukom.

Image

ne povezuješ pojmove, nastupaš navijački, dijelom ispran mozak, logika ti nije jača strana sve u svemu obična forum fitmija.

što znači sve tvoje škrabotine ovde prolaze kod polupismenih i nepismenih likova uz naznaku psihoze a koja za neupućene znači dijagnoza izgleda ovako.

Psihoza je psihički poremećaj kod kojeg prvotni simptom otuđenje pacijenta od realnosti. Ogledaju se u poremećenom kontaktu ili čak prekidu kontakta sa stvarnošću, dubokim poremećajima opažanja, emocija, mišljenja i ponašanja. Psihotičnoj osobi često nedostaje uvid u vlastitu bolest, pa zbog toga bolesnik vjeruje da nije on bitno poremećen, već njegova okolina.

Premda se javljaju poremećaji u ponašanju i mišljenju, laici često mješaju psihoze, koje nazivaju ludilima, sa urođenom slaboumnošću, tj. niskim intelektualnim sposobnostima ili su uvjereni da psihotična osoba govori samo besmislice.

Međutim, neke psihoze nije lako odmah prepoznati, pogotovo u početnim fazama, niti one moraju zahvatiti cijelokupno ponašanje. Ostaju područja normalnih reakcija u kojima se ništa neuobičajeno ne primjećuje, ili nema ničeg upadljivog.

Antimobing????
lerdi

#9633 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

rajvosa1 wrote:Svojim losim (ne)djelovanjem u ovoj krizi i DF je pokazao da je nula od partije, na istom nivou sa SDP.
To što ti ne znaš ništa o djelovanju DF-a u ovoj krizi ne znači da istog nije bilo. Malo se informiši pa onda iznosi ovakve zaključke. ;)
Mračajski proto

#9634 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mračajski proto »

SVI NA KOŠEVO, IGRA SARAJ'VO!
lerdi

#9635 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Mračajski proto wrote:SVI NA KOŠEVO, IGRA SARAJ'VO!
:mrgreen: :thumbup:
hellue

#9636 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

lerdi wrote:
rajvosa1 wrote:Svojim losim (ne)djelovanjem u ovoj krizi i DF je pokazao da je nula od partije, na istom nivou sa SDP.
To što ti ne znaš ništa o djelovanju DF-a u ovoj krizi ne znači da istog nije bilo. Malo se informiši pa onda iznosi ovakve zaključke. ;)
Ja znam da clan predsjednistva ujedno i predsjednik DF utovara stranacki kombi umjesto da radi svoj posao, problem je sto on za skoro 8 godina od kada je u predsjednistvu nema koga nazvati i zatraziti pomoc, puno je lakse cugati u Titi
Hafis

#9637 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

lerdi wrote:
To jeste. Svojim sam očima vidio fotografiju ŽK i ekipe kako pakete utovaruju kombi.
Ako već nije u stanju odraditi neki državnički potez, preveslati neku naivnu dušu vani za koju tonu pomoći ili barem kakvu gengelu keša, čovjek se zadao na terenu i radi zajedno s ostalom rajom na utovaru, u skladu svojih mogućnosti.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9638 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

sta vas boli q sta zeljko radi u svoje slobodno vrijeme
to sto je utovario to je za pohvalu ipak se sjetio . da nije psovali bi mu zasto se nije sjetio pored tolike plate da kupi koju kesu makarona. ja nevidjoh nijednog drugog političara i vrha vlasti da je zasuko rukave i pomogo osim kebe.
Last edited by crysis on 23/05/2014 13:10, edited 1 time in total.
forel

#9639 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Ja sam licno radio na utovaru i donirao vodu i potrebstine i DF i CK i pred Grbavicom.I nemoj da plazis jezik tamo gdje nemas pojma.
Hafis

#9640 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

hellue wrote: Ja znam da clan predsjednistva ujedno i predsjednik DF utovara stranacki kombi umjesto da radi svoj posao, problem je sto on za skoro 8 godina od kada je u predsjednistvu nema koga nazvati i zatraziti pomoc, puno je lakse cugati u Titi
Pa normalno. Nisu ni vani baš toliko neobavješteni i svjesni su itekako da se radi o običnoj političkoj ikebani koja se na toj poziciji zadesila zahvaljujući povećoj rupi u izbornom zakonu, ali i volji da se kroz tu rupu prođe.
Znam da grubo zvuči za fanove, ali je tako.
ibizza

#9641 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ibizza »

Mračajski proto wrote:SVI NA KOŠEVO, IGRA SARAJ'VO!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: 8-)
lerdi

#9642 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Jebi ga. Prijepodne prima delegacije

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/21640 ... anima.html

a posljepodne utovara kombije i kamione za ugrožena područja. Razape se čovjek.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9643 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

Hafis wrote:
hellue wrote: Ja znam da clan predsjednistva ujedno i predsjednik DF utovara stranacki kombi umjesto da radi svoj posao, problem je sto on za skoro 8 godina od kada je u predsjednistvu nema koga nazvati i zatraziti pomoc, puno je lakse cugati u Titi
Pa normalno. Nisu ni vani baš toliko neobavješteni i svjesni su itekako da se radi o običnoj političkoj ikebani koja se na toj poziciji zadesila zahvaljujući povećoj rupi u izbornom zakonu, ali i volji da se kroz tu rupu prođe.
Znam da grubo zvuči za fanove, ali je tako.
rupu u zakonu u koju propadoše čovićevi puleni.
hellue

#9644 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

forel wrote:
Ja sam licno radio na utovaru i donirao vodu i potrebstine i DF i CK i pred Grbavicom.I nemoj da plazis jezik tamo gdje nemas pojma.

To je posao predsjenika drzave u trenutcima kada je proglasena vandredna situacija????????????? :izet: :izet: :-) :-) :-)
hellue

#9645 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

crysis wrote:sta vas boli q sta zeljko radi u svoje slobodno vrijeme
to sto je utovario to je za pohvalu ipak se sjetio . da nije psovali bi mu zasto se nije sjetio pored tolike plate da kupi koju kesu makarona. ja nevidjoh nijednog drugog političara i vrha vlasti da je zasuko rukave i pomogo osim kebe.
Ne postoji slobodno vrijeme za predsjenika drzave u situacijama elementarne nepogode, ako ga i ima ne moze ga koristiti da utovara stranacke kombije :roll: :roll:
crysis

#9646 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

nego sta je trebo uzet poljski krevet i vrecu ipa spavat u kabinetu. logika je čudo
forel

#9647 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

hellue wrote:
forel wrote:

To je posao predsjenika drzave u trenutcima kada je proglasena vandredna situacija????????????? :izet: :izet: :-) :-) :-)

Pa nije ni posao zauzimat helikopter da bi vozao svoje dupe cas vamo cas tamo, a nije ni posao da dok mu narod umire odlazi po Beogradu....
hellue

#9648 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

crysis wrote:nego sta je trebo uzet poljski krevet i vrecu ipa spavat u kabinetu. logika je čudo
Pa stvarno vam je logika cudo, u stanju najvece elementarne nepogode ublehas utovara stranacki kombi umjesto trazenja rjesenja, pomoci, kordinacije nad vojskom koja je nadleznost predsjednistva a bila je najvise angazovana...utovarati kombi mogu svi stanovnici Bosne i hercegovine a zna se sta je posao predsjednika ili se barem znalo do uvog utovaranja i slikanja
hellue

#9649 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

crysis wrote:nego sta je trebo uzet poljski krevet i vrecu ipa spavat u kabinetu. logika je čudo
Nije, lakse u u Titi cugati vopi
crysis

#9650 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

hellue wrote:
Pa stvarno vam je logika cudo, u stanju najvece elementarne nepogode ublehas utovara stranacki kombi umjesto trazenja rjesenja, pomoci, kordinacije nad vojskom koja je nadleznost predsjednistva a bila je najvise angazovana...utovarati kombi mogu svi stanovnici Bosne i hercegovine a zna se sta je posao predsjednika ili se barem znalo do uvog utovaranja i slikanja
predsjednistvo je dalo zeleno svjetlo da vojske krene u pomoć i tu je kraj, sistem koordinacije preuzima ministarstvo sigurnosti i komadanti jedinica , tako da ti je ta priča truba. mislis da nebi utovaro i kombi ispred predsjednistva da se prikupilo u njemu ali jok vazno je popljuvat sve sto radi žk makar to bila i pomoć ugrozenim od poplava.
Last edited by crysis on 23/05/2014 13:38, edited 1 time in total.
Post Reply