Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
GandalfSivi

#96226 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Zar nisu ovi igraci bili pod ugovorom, ima li kakve odstete tu?
VPSA

#96227 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by VPSA »

Crepulja je specifican igrac, diktira tempo jednostavnim pasovima i otvaranjima u sredini, srkoz drugaciji tip od Kurdica recimo (za kojeg se nadam i ja da ce dobiti dosta vise prostora). Nemamo takvih igraca vise u kadru, sada kada je otisao on a i Kapic prije njega. Valjda imaju nekoga u planu da ih zamjeni.

Kako sam shvatio s ovih portala, mi smo imali opciju da produzimo jos godinu ali po uslovima po kojima bi Crepulja onda bio najplaceniji igrac ekipe. Super, slazem se da ne treba da bude, ali onda je valjda o tome trebalo razmisljati kad se produzavao ugovor prije godinu. Otkud to da mu je u klauzuli za 2. godinu tako visoka plata?

Moglo se ovo mozda bolje odradit, ali dobro nije kraj svijeta, vjerujem Hadziji, pokazao je da zna sta radi.
todd_smith

#96228 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Crepulja je odlican za nase lige igrac. Ali ako su ti detalji oko plate i ugovora bili onda jbga, sta je tu je.

Steta.

Halilovic vala niti iz dzepa, niti u dzep.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#96229 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

sencobih wrote:
emigrazione wrote:
F&N wrote:Mislim da ce Kurdic dobiti mijesto u sredini. Pokazao je da ima potencijala i da uz adekvatnu minutazu ne moze biri losiciji od Creuplje. Ako se ovim odlascima pravi mijesto akademcima onda sam za.
Kurdic je motka za paradajz, nama treba jedan fini plej koji zna lopte da igra
tačno. neko iskusan ko zna igrati lopte, zadržati i dodati zadnji pas, a Kurdić da pomaže koliko može, trčanjem i nek stiče iskustvo da ne dobiva žute i crvene bezveze na neiskustvo
Nije vala ni Crepulja bio nikakav virtuoz. Trka i jaka defanziva. Dodaj najblizem ili vrati natad do Mujakica i Lazica. Zadnji pas misaona imenica. Nemojte zajebavati sad. Ono sto je igrao Crepulja moze igrati i Kurdic ili neki drugi akademac, a ja preferiram Kurdica jer je korpulentan i lahko bi se mogao nositi s drugim igracima u PL BIH na toj poziciji.
rocco_siffredi

#96230 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Nemoj samo da bude kasnije psovanja :D
R2D2_SA

#96231 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Mislim da nasi nisu ludi da se samo tako odricu barem solidnih igraca a da nemaju vec neke zamjene. Na umu mi je ono da se zeli imati pojacanja na nivou Lazića. Bumo vidjeli.

Sjecam se prve Husrefove titule. Imali ekipu ali falilo ono nesto i ovako su uradili, najslabiju kariku zamijenili i dodje titula. Nije da je Ljuban najslabija karika u ovom slucaju ali vjerujem da imaju spremno rjesenje neko.
todd_smith

#96232 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

rocco_siffredi wrote:Nemoj samo da bude kasnije psovanja :D
Samo ako ne dovedu adekvatne zamjene :mrgreen:

meni ovo ne djeluje pozitivno, mozda jer sam cinik :mrgreen:

ali prvo cirkus oko ugovora sa Husrefom, pa onda odlaze igraci sve u roku od 7 dana...pripreme krecu, doveli smo 2 od cega je samo 1 "dokazan" u ligi, dok smo izgubili 1 kapitalca, i 4-5 solidnih do sasvim pristojnih igraca u Mujakicu, Crepulji, Kapicu, Halilovicu..Bekica jedino jer nemamo zamjene..Stanojevic hajd znaj sa onom povredom, Pidro nece jos..

Lazic i Krste imaju opciju otici svakako, tako da na zimu mozda i bez njih, ali o tom, po tom

Vidjet` cemo kako ce i sta ce.

Pozitivna stvar je sto Rahmanovic i Tatar ostaju. Oni su nam 50% ekipe realno.
Pitarrr82

#96233 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Kakav Kurdic kakvi bakraci...
Tomahawk11
Globalni moderator

#96234 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Čisti se ekipa.
Igrači koji idu, siguran sam da im je ponuđeno adekvatno njihovoj ulozi koja bi bila u ekipi.
Nije se našlo i šta sad, nisu to neki veliki gubici.
Igrači koji su bili dio rotacije ekipe, nikako nezamjenjivi.
Dinostula

#96235 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Meni Crepulja nista specijalno i u gorim generacijama je bilo boljih igraca od njega tipa Sarica.
Jedino smo oslabljeni za Mujakica sve ostali se daju zamjeniti.
Logovan

#96236 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote:Kao sto sam i najavio prije nekoliko dana da ce biti jos odlazaka.
Mi lijevog beka nemamo nikako. Pidro ozljeda, Bekic otisao, Halil otisao :roll:
I bice dobro ako je Halil zadnji koji ide, jer nažalost cuo sam da jos nekoliko igrača zeli ici, ali ne zelim o imenima i razlozima, jer ne zelim vjerovati da je to to. A i nije provjereno 100%.
Halilović nije lijevi bek. Izgubili smo krilo, a ne beka. Umjesto Halilovića, imamo Milanovića koji je lijevo krilo (može igrati i veznog izgleda).

Haliloviću, vozdra.

Crepulje mi je žao, smatram da je trebao ostati, ali ne treba problem praviti oko njegovog odlaska.
rocco_siffredi

#96237 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Logovan wrote:
rocco_siffredi wrote:Kao sto sam i najavio prije nekoliko dana da ce biti jos odlazaka.
Mi lijevog beka nemamo nikako. Pidro ozljeda, Bekic otisao, Halil otisao :roll:
I bice dobro ako je Halil zadnji koji ide, jer nažalost cuo sam da jos nekoliko igrača zeli ici, ali ne zelim o imenima i razlozima, jer ne zelim vjerovati da je to to. A i nije provjereno 100%.
Halilović nije lijevi bek. Izgubili smo krilo, a ne beka. Umjesto Halilovića, imamo Milanovića koji je lijevo krilo (može igrati i veznog izgleda).

Haliloviću, vozdra.

Crepulje mi je žao, smatram da je trebao ostati, ali ne treba problem praviti oko njegovog odlaska.
Halilović ti je pokrivao i tu poziciju za ne daj Bože. Može li Milanović?
sencobih

#96238 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Ako dobro krenemo biće svaka čast majstori ,hadžija kralju itd. U slučaju ne do Bog loseg starta , biće nema ko igrati, hadžijć šupak, sve što valja otišlo itd. Vidjećemo koja će biti verzija. Nadamo se da će biti kvalitetnih prinova da nastave gdje su ovi stali
Logovan

#96239 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

sencobih wrote:odoše nam svi rezervni igrači , valja sad druge ganjati
Eto velika šteta što su nas napustili Šofranac, Halilović i Bekić. :-) Nikakve koristi od njih. Jedino što je Halilović rijetko kad znao proigrati i to je to.
Logovan

#96240 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

rocco_siffredi wrote: Halilović ti je pokrivao i tu poziciju za ne daj Bože. Može li Milanović?
Pokrivao, a kako je pokrivao? :oops: Neka hvala, ali nemoj da ga više gledamo, niti njega, niti neko drugo krilo na lijevom beku. Možeš i Velkoskog staviti na lijevog beka i onda reći da on tu poziciju može pokrivati. :-)
Za Milanovića ne znam, a i zar je bitno? Dovedi pojačanje i dodaj akademca jer će se Pidro oporaviti tamo nekad na kraju godine ili tek na proljeće i završio si priču oko lijevog beka.
rocco_siffredi

#96241 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Pa lijevi bek je pravo zeznuta pozicija za pokriti.
Nama Pidre nema do proljeća najvjerovatnije. Po meni na toj strani nam za početak sezone fale dva igrača. Eto akademac je jedan, ali drugi mora biti barem dobar kao Pidro.
todd_smith

#96242 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

jbte Hadzic krade platu u klubu, Logovan mu posao citav odradi u jednom postu

:mrgreen:
Logovan

#96243 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Pa eto dovest će nekoga, nisu ludi da ostave šupljinu.
todd_smith wrote:jbte Hadzic krade platu u klubu, Logovan mu posao citav odradi u jednom postu

:mrgreen:
Da bolje poznaješ situaciju u klubu, znao bi da Hadžić i ja zajedno radimo na sklapanju igračkog kadra. 8-)
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#96244 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by F&N »

Pa za LB kako stvari stoje je zavrsen Letic. Barem prema ovim insajderskim. A i portali su neki to prenijeli.
Grean

#96245 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Do sad po profilu, ne kvalitetu

Sofranac > Kurdic
Mujakic > ?
Bekic > Sabanovic, Hodzic, Dzokanovic, sva trojica za nevolju jer su desni bekovi
Stanojevic > Kurdic
Crepulja > Gavric, Mustafic
Halilovic > Milanovic

Od svih pobrojanih najteze je nadomjestiti Mujakica i Stanojevica koji su uz Rahmanovica bili najbolji i najkonstantniji u prosloj sezoni.

Ova preostala trojica vec namirena s tim da je malo pitanje kakav je Gavric u odnosu na Crepulju.
Last edited by Grean on 17/06/2019 17:32, edited 2 times in total.
Raigor Stonehoof

#96246 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Jeko Letic?
Logovan

#96247 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Kurdić bi trebao dobijati više prilike. Valjda momak ne bude zapostavljen. Ubaciti još nekog akademca za novu sezonu, taman da pokrijemo neke pozicije.
tovarish

#96248 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Ja mislim da će barem još tri nova akademca ove godine biti gurnuta u vatru. Da li će to ići po njihovoj kvaliteti ili prema pozicijama koje pokrivaju, a deficitarne su, to će se tek vidjeti.
animus

#96249 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by animus »

Steta za ova dva odlaska danas. Halil rutiner, radilica i vrlo bitan igrac a cesto potcijenjen. Crepulja mozak iz sjene i kreativac kojeg su povrede dosta zeznule pa nije pokazao sve sto moze a i ovo je bilo vise nego dovoljno. Nisam nikako zadovoljan. Sofranac i Kapic nisu bili ni blizu znacajni kao ova dvojica. Steta ali j.bi ga mora se dalje ako je ovo definitivno.
Company85

#96250 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Logovan wrote:Kurdić bi trebao dobijati više prilike. Valjda momak ne bude zapostavljen. Ubaciti još nekog akademca za novu sezonu, taman da pokrijemo neke pozicije.
Samo Kurdica ne treba u vezu gurati bezveze, nepokretan za te pozicije i zavaljuje ga se bezveze.
Locked