Sirija vol. 2

Locked
sumirprimus

#96176 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

kako su poecli lozit ugljevicki losi ,ne zalazim vise u te gor favele.. :D
salik79

#96177 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:kako su poecli lozit ugljevicki losi ,ne zalazim vise u te gor favele.. :D
Nigdje nije gore nego u Slavinovicima. :run:
sumirprimus

#96178 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

zadji malo u favele... hehehe
salik79

#96179 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:zadji malo u favele... hehehe
Pazi, kada me "grize" za oci, nemam vise kud' zalazit'. :D
sumirprimus

#96180 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

dobro malo smo u ofu jelte..
salim se ja ba šećer..mosnik :thumbup: :kiss:
handžar88

#96181 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:Doticni gospodin je gospodin, alim, sejhu-l-islam, moralna, vjerska i svaka druga vertikala za onoga kojeg ti slijedis. I kao sto i on rece: "Da ne znam ovoliko islama, ja ne znam kako bih se odnosio...", odgovarajuci na pitanje o islamofobiji. A sve zahvaljujuci novopecenim ublehasima iz saudijske vehabitske kuhinje i njihovim "dokazima" za sva zla, nerede i teror koji siju sirom svijeta.

Davno sam rekao, obzirom da po Kuduzovom misljenju sve "novotare" treba pobiti, a obzirom da on i takvi kao on odredjuju sta je "novotarija", sasvim realno je ocekivati da se jednog dana njegovi sljedbenici pocnu raznositi (ili rafalati, postavljati bombe) po mevludima, dovistima i slicnim "novotarijama"...Dovoljan je samo mig, tj. "klik", ljudi iz sjene, ako zatreba napraviti haos.
Jest kako da nije... ovaj drugi pasus nema veze sa realnoscu.
sekerbay wrote:
handžar88 wrote::lol: nije tako bilo Salice.. znaci to je taj bitno mi je samo da bi znao da uzimam sa rezervom sve sto kaze.
Jesi li svjestan gluposti koju si napiso?
Izgleda da nisi, tako da ću si uzeti slobodno i pojasniti.
Ako je to rekao, a ne znamo je li rekao, onda je, uslovno rečeno, pogriješio u jednoj stvari.
Znači li to da se njegovo odbacuje, da se podcjenjuje?
Kod ograničenih-da.
Drugo, u ovom intervjuu nije bilo riječi o tome, ali je bilo riječi o siriji.
Evo, ne slazem se s njim tj. asada smatram zločincem, ali to ne znači da mu sve ostalo nije zlatno i da se uzima bez rezerve.

A ako krenemo dalje uzbrdo, dogurat ćemo i do halife alije. Dogurat ćemo i do halife omera. Ma, ako budeš zadrt, dogurat ćemo i do poslanika.
I onda, slijedeći svoju strast, doći ćemo do toga da ćemo im se nekad suprostaviti. Ako to uradiš gore na vrhu, onda je to kufr. A ako uradiš ovdje kod nas, onda može doći do anarhije.
?
Ne znaci da se sve odbacuje i da je sve sto kaze netacno, ali sigurno znaci jednu od ove dvije stvari a mozda i obje: voli slagat ili voli pricat ono o cemu nema pojma.. tako da meni licno nije bitno sta prica i jel istina il nije necu da razbijsm glavu.
Dalje, ako ćemo slijediti taj nakaradni način, onda ćemo uzeti sa razervom i ono što je radio predsjednik alija.
Normalno da cemo uzeti sa rezervom i to velikom, zar je go upitno uopste.

I sto spominjes ashabe i poslanika saws, nidje veze.. nit su lagali nit su pricali bilo sta o necemu sto ne znaju a pogotovo ne o stvarima koje se ticu vjere, od toga su bjezali ko Kurdi u Kirkuku.
salik79

#96182 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote:
salik79 wrote:Doticni gospodin je gospodin, alim, sejhu-l-islam, moralna, vjerska i svaka druga vertikala za onoga kojeg ti slijedis. I kao sto i on rece: "Da ne znam ovoliko islama, ja ne znam kako bih se odnosio...", odgovarajuci na pitanje o islamofobiji. A sve zahvaljujuci novopecenim ublehasima iz saudijske vehabitske kuhinje i njihovim "dokazima" za sva zla, nerede i teror koji siju sirom svijeta.

Davno sam rekao, obzirom da po Kuduzovom misljenju sve "novotare" treba pobiti, a obzirom da on i takvi kao on odredjuju sta je "novotarija", sasvim realno je ocekivati da se jednog dana njegovi sljedbenici pocnu raznositi (ili rafalati, postavljati bombe) po mevludima, dovistima i slicnim "novotarijama"...Dovoljan je samo mig, tj. "klik", ljudi iz sjene, ako zatreba napraviti haos.

Naravno da jeste.

Ovaj drugi pasus itekako ima veze s realnoscu. Posto je video uklonjen s youtubea, ja sam ga mahsuz za tebe uploadovao:

https://streamable.com/u6thn

1:34 Jasno i glasno govori sta se radi s "novotarima".

Ovdje mozes cuti da je mevlud bidat/novotarija i haram:

Analogija je sasvim jednostavna. Naravno, za onoga ko misli svojom glavom.
solar7

#96183 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

insomnia78 wrote:Nego zanimljivo da oni sijoljupci nestadose kad se Salik pojavi iz Banovica
#samokažem
Jes jes.Onaj meteorolog napisa 15 postova i nesta ga :lol: :lol:
handžar88

#96184 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
handžar88 wrote:

Naravno da jeste.

Ovaj drugi pasus itekako ima veze s realnoscu. Posto je video uklonjen s youtubea, ja sam ga mahsuz za tebe uploadovao:

https://streamable.com/u6thn

1:34 Jasno i glasno govori sta se radi s "novotarima".

Ovdje mozes cuti da je mevlud bidat/novotarija i haram:

Analogija je sasvim jednostavna. Naravno, za onoga ko misli svojom glavom.
Istinu je rekao Allah mu se smilovo.. naravno to vazi u islamskoj drzavi gdje je serijat na snazi. Vjeruj da bi Omer r.a. licno skratio za glavu onog sto praktikuje takvo nesto ako se ne pokaje i ostavi to. Al kod sufija moze svasta jer je poznato da su oni na ispravnijoj akidi od ashaba.
solar7

#96185 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

sekerbay wrote:
handžar88 wrote::lol: nije tako bilo Salice.. znaci to je taj bitno mi je samo da bi znao da uzimam sa rezervom sve sto kaze.
Jesi li svjestan gluposti koju si napiso?
Izgleda da nisi, tako da ću si uzeti slobodno i pojasniti.
Ako je to rekao, a ne znamo je li rekao, onda je, uslovno rečeno, pogriješio u jednoj stvari.
Znači li to da se njegovo odbacuje, da se podcjenjuje?
Kod ograničenih-da.
Drugo, u ovom intervjuu nije bilo riječi o tome, ali je bilo riječi o siriji.
Evo, ne slazem se s njim tj. asada smatram zločincem, ali to ne znači da mu sve ostalo nije zlatno i da se uzima bez rezerve.
Dalje, ako ćemo slijediti taj nakaradni način, onda ćemo uzeti sa razervom i ono što je radio predsjednik alija.
A ako krenemo dalje uzbrdo, dogurat ćemo i do halife alije. Dogurat ćemo i do halife omera. Ma, ako budeš zadrt, dogurat ćemo i do poslanika.
I onda, slijedeći svoju strast, doći ćemo do toga da ćemo im se nekad suprostaviti. Ako to uradiš gore na vrhu, onda je to kufr. A ako uradiš ovdje kod nas, onda može doći do anarhije.
salik79 wrote:Dobrila, iako mi je ostala u lijepom sjecanju kao jedna od dvije zubarice iz moga djetinjstva
Koja ba dobrila? :) odakle si ti tačno?
Covjek nije napisao glupost,dapace.
salik79

#96186 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Tako, ahbabu, reci slobodno da bi nas sve - koji pravimo/obiljezavamo mevlude - skratio za glavu, samo da ti se moze (da dobijete vlast).

Vidis da sam upravu bio da bi nas raznosili po dzamijama diljem BiH, samo da vam se "moze"...
salik79

#96187 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Ovako je to pokusao rahmetli Sejh Ahmed Didat s mladjahnim vehabitom da raspravi, a on svjeze nafilovan predavanjima nekog kuduza, ne dozvoljava ni da se sud o tome prepusti Allahu dz.s.:

handžar88

#96188 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:Tako, ahbabu, reci slobodno da bi nas sve - koji pravimo/obiljezavamo mevlude - skratio za glavu, samo da ti se moze (da dobijete vlast).

Vidis da sam upravu bio da bi nas raznosili po dzamijama diljem BiH, samo da vam se "moze"...
Pa i Ebu Bekr r.a bi vas pa ga opet volis :D .. nista ja ne bi, ima serijat ima kadija pa bi se brzo dogovorili.
Sto odma sve na licnu osnovu prebacujes, ccc kakav si cojk. Daleko od toga da bi ja nekog ubio zbog toga al bi mi isli na casove kod pravih ljudi :-D
rajv0sa

#96189 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Ma propo vehabizam ko zeton, nema para nema bkc predavanja, nema djabaluka na sajmu knjiga, nema sponzorisanih objava na fb. Propali biznisi sa telefonima i računarima :mrgreen:
handžar88

#96190 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Ne moze propastbiti nesto sto nikad nije ni postojalo
salik79

#96191 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote:
salik79 wrote:Tako, ahbabu, reci slobodno da bi nas sve - koji pravimo/obiljezavamo mevlude - skratio za glavu, samo da ti se moze (da dobijete vlast).

Pa i Ebu Bekr r.a bi vas pa ga opet volis :D .. nista ja ne bi, ima serijat ima kadija pa bi se brzo dogovorili.
Sto odma sve na licnu osnovu prebacujes, ccc kakav si cojk. Daleko od toga da bi ja nekog ubio zbog toga al bi mi isli na casove kod pravih ljudi :-D

Eto, ti znas sta bi Ebu Bekr r.a.. To i jeste vas problem, sto vazda mislite da sve znate.

A Ebu Bekr r.a. sto je naljutio i uvrijedio hazreti Fatimu, a ko nju povrijedi/uvrijedi....nadam se da znas dalje...Mislim, ako cemo cjepidlaciti, da krenemo od samoga pocetka. Isto tako, hazreti Omer je odbio da se Poslaniku s.a.v.a.v.s. donese papir i olovka da nam napise ono nakon cega nikada necemo zalutati/zastraniti, govoreci da bunca, iako nas je Allah dz.s. obavijestio da Poslanik a.s. nista ne govori po svom hiru,....itd, itd, itd....Mislim da je jasno sta zelim reci.
salik79

#96192 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote:Ne moze propastbiti nesto sto nikad nije ni postojalo
Nije postojalo, jesi li siguran?

Pa kongresi se odrzavaju, ziv bio...Samo vam to ovi vasi, iz njima znanih razloga, ne zele reci.
insomnia78

#96193 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Sto ti je rec kvalitet njemackog vrbovanja. Nemerete mu pera odbiti. Cojk tice po Omeru
salik79

#96194 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

I jos nesto, dok nisam zaboravio, tvoj Kuduz veli za Muaviju da je bio pravedni halifa, iako znamo da je upravo on naredio proklinjanje hazreti Alije s mimbera, koje je trajalo oko 120 godina...A da ne pominjem sta mu je pasce (Jezid l.a.) napravilo. Pa i za njega vehbosi kazu hazreti.

Sta cemo s ovim?!
salik79

#96195 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Sto ti je rec kvalitet njemackog vrbovanja. Nemerete mu pera odbiti. Cojk tice po Omeru
Jes', Erwin Teufel me vrbov'o. Sto ti je rec Svabo!
insomnia78

#96196 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Sto ti je rec kvalitet njemackog vrbovanja. Nemerete mu pera odbiti. Cojk tice po Omeru
Jes', Erwin Teufel me vrbov'o. Sto ti je rec Svabo!
Jedan svapski konvertit je vrijedniji od deset Bosanskih
insomnia78

#96197 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Zar ovaj andzar nije navijo za Prassada, od kud sa u veabijama?
handžar88

#96198 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
handžar88 wrote:Ne moze propastbiti nesto sto nikad nije ni postojalo
Nije postojalo, jesi li siguran?

Pa kongresi se odrzavaju, ziv bio...Samo vam to ovi vasi, iz njima znanih razloga, ne zele reci.
U Bosni takvo nesto nije postojalo.. nema covjeka koji sebe naziva vehabijom.
A ova prica je besmislena i nista dobrog nece donijet a ti cini mi se uzivas u takvim pricama.. necu da gubim vrijeme vise, kad nadjes kakvu kontradiktornost sa Kur'anom i sunnetom kod "vehabija" javi mi se, ta me prica zanima.
sekerbay

#96199 Re: Sirija vol. 2

Post by sekerbay »

solar7 wrote:Covjek nije napisao glupost
Vallahi jeste. Problem je vaša kratkovidost i uskogrudnost.
Da poznajete islam, znali biste o čemu govorim.
handžar88 wrote:nit su pricali bilo sta o necemu sto ne znaju a pogotovo ne o stvarima koje se ticu vjere
:)
I onda prebacujete šijama da vjeruju u nepogrešive imame.
Lati se knjige. Ovako ne ličiš ni na koga osim na zul-huvejsiru.
insomnia78

#96200 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Aktuvira hi Salko ko pokemone
Locked