To je onaj koji kaze da nikab nije ni farz, ni vadzib, niti bilo sta sto veh-bi-aj daije, a la Kuduz, pokusavaju nafurati kao dio "istine".handžar88 wrote:Jel ovo onaj sto kaze da nema nikaba u islamu i da je to izmisljeno?salik79 wrote:rajv0sa wrote:Ljudi iznose sta se dešava, pa sa bilo koje strane. Smisao vaših postova zaista ne vidim, neko poaro raskrinkavanje koje samo vama nešto predstavlja. Aplauz za forumske agente.
Evo, neka "raskrinkaju" i prof. Mahmut ef. Karalica, ratnog emira 7. muslimanske brigade:
Toplo preporucujem od 37:57, a ko nema vremena i zivaca onda od 40-te minute. Ono sto maloprije napisah, po pitanju Sirije i Asada, identicno...
Sirija vol. 2
- salik79
#96151 Re: Sirija vol. 2
-
handžar88
#96152 Re: Sirija vol. 2
- salik79
#96153 Re: Sirija vol. 2
handžar88 wrote:nije tako bilo Salice.. znaci to je taj bitno mi je samo da bi znao da uzimam sa rezervom sve sto kaze.
Samo ti slusaj kuduzovice i maskiraj zensku svojtu, nemam nista protiv....Sve dok to i meni ne pocnes nametati.

-
handžar88
#96154 Re: Sirija vol. 2
I kakve veze ima to sto si zalijepio s mojom prico o doticnom gospodinu. Ne zelim nista se raspravljat samo me zanimalo da li je to taj..
Nastavi i ti slusati raznorazne sufijske ublehe niko ti ne brani nit ti ko sta namece istripovo si..
Nastavi i ti slusati raznorazne sufijske ublehe niko ti ne brani nit ti ko sta namece istripovo si..
- salik79
#96155 Re: Sirija vol. 2
Doticni gospodin je gospodin, alim, sejhu-l-islam, moralna, vjerska i svaka druga vertikala za onoga kojeg ti slijedis. I kao sto i on rece: "Da ne znam ovoliko islama, ja ne znam kako bih se odnosio...", odgovarajuci na pitanje o islamofobiji. A sve zahvaljujuci novopecenim ublehasima iz saudijske vehabitske kuhinje i njihovim "dokazima" za sva zla, nerede i teror koji siju sirom svijeta.
Davno sam rekao, obzirom da po Kuduzovom misljenju sve "novotare" treba pobiti, a obzirom da on i takvi kao on odredjuju sta je "novotarija", sasvim realno je ocekivati da se jednog dana njegovi sljedbenici pocnu raznositi (ili rafalati, postavljati bombe) po mevludima, dovistima i slicnim "novotarijama"...Dovoljan je samo mig, tj. "klik", ljudi iz sjene, ako zatreba napraviti haos.
Davno sam rekao, obzirom da po Kuduzovom misljenju sve "novotare" treba pobiti, a obzirom da on i takvi kao on odredjuju sta je "novotarija", sasvim realno je ocekivati da se jednog dana njegovi sljedbenici pocnu raznositi (ili rafalati, postavljati bombe) po mevludima, dovistima i slicnim "novotarijama"...Dovoljan je samo mig, tj. "klik", ljudi iz sjene, ako zatreba napraviti haos.
Last edited by salik79 on 28/12/2017 12:12, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#96156 Re: Sirija vol. 2
- Režim zauzeo naselje Mušejrefe, trenutno se borbe vode u Ebu Daliju
#ريف_حماه_الشمالي
قوات النظام تتمكن من السيطرة على قرى #المشيرفة و #الطامة و #المغارة و #تلة_الوراد بريف حماه الشمالي الشرقي بعد معارك عنيفة مع الثوار
#ريف_حماه_الشمالي
قوات النظام تتمكن من السيطرة على قرى #المشيرفة و #الطامة و #المغارة و #تلة_الوراد بريف حماه الشمالي الشرقي بعد معارك عنيفة مع الثوار
- salik79
#96157 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:- Režim zauzeo naselje Mušejrefe, trenutno se borbe vode u Ebu Daliju
#ريف_حماه_الشمالي
Nista ne brini, sad' ce epidemija i tamo.
-
sekerbay
#96158 Re: Sirija vol. 2
Jesi li svjestan gluposti koju si napiso?handžar88 wrote:nije tako bilo Salice.. znaci to je taj bitno mi je samo da bi znao da uzimam sa rezervom sve sto kaze.
Izgleda da nisi, tako da ću si uzeti slobodno i pojasniti.
Ako je to rekao, a ne znamo je li rekao, onda je, uslovno rečeno, pogriješio u jednoj stvari.
Znači li to da se njegovo odbacuje, da se podcjenjuje?
Kod ograničenih-da.
Drugo, u ovom intervjuu nije bilo riječi o tome, ali je bilo riječi o siriji.
Evo, ne slazem se s njim tj. asada smatram zločincem, ali to ne znači da mu sve ostalo nije zlatno i da se uzima bez rezerve.
Dalje, ako ćemo slijediti taj nakaradni način, onda ćemo uzeti sa razervom i ono što je radio predsjednik alija.
A ako krenemo dalje uzbrdo, dogurat ćemo i do halife alije. Dogurat ćemo i do halife omera. Ma, ako budeš zadrt, dogurat ćemo i do poslanika.
I onda, slijedeći svoju strast, doći ćemo do toga da ćemo im se nekad suprostaviti. Ako to uradiš gore na vrhu, onda je to kufr. A ako uradiš ovdje kod nas, onda može doći do anarhije.
Koja ba dobrila?salik79 wrote:Dobrila, iako mi je ostala u lijepom sjecanju kao jedna od dvije zubarice iz moga djetinjstva
- salik79
#96159 Re: Sirija vol. 2
Ne mogu da se sjetim prezimena.sekerbay wrote: Koja ba dobrila?odakle si ti tačno?
-
sekerbay
#96160 Re: Sirija vol. 2
Ja mislio da si iz Lukavca. Men se čini da sam ja pobjego baš od te dobrile. Skočio joj sa stolicesalik79 wrote:Ne mogu da se sjetim prezimena.sekerbay wrote: Koja ba dobrila?odakle si ti tačno?
Tuzla.
I da, pozz iz mosnika.
Ps.
Otkud sufije u tuzli? Mi to nikad nismo imali.
- insomnia78
#96161 Re: Sirija vol. 2
Haman se pored oruzja iz Irana provuko i pokoji ćitab
-
sumirprimus
#96162 Re: Sirija vol. 2
uuuuu gluho bilo cuj nije bilo sufija u tuzli
sad ga salice
sad ga salice
-
sekerbay
#96163 Re: Sirija vol. 2
Sufizam u bosni je star koliko i sam islam na ovim prostorima. Sufije ga donijele.insomnia78 wrote:Haman se pored oruzja iz Irana provuko i pokoji ćitab
A i ti si ono iz našeg sitija
Al haj, kad sam dočekao da klanjam u safu sa crvenim selimom, dočekat ćemo i tebe
Nego, na čijoj si strani u ovom sirijskom sukobu?
-
sumirprimus
#96164 Re: Sirija vol. 2
zamisljam....ne mogu ni zamislit

- salik79
#96166 Re: Sirija vol. 2
Handzar je iz Lukavca, pa si pobrkaosekerbay wrote:Ja mislio da si iz Lukavca. Men se čini da sam ja pobjego baš od te dobrile. Skočio joj sa stolicesalik79 wrote:Ne mogu da se sjetim prezimena.sekerbay wrote: Koja ba dobrila?odakle si ti tačno?
Tuzla.
![]()
I da, pozz iz mosnika.![]()
Ps.
Otkud sufije u tuzli? Mi to nikad nismo imali.
Doduse, jeste bila onako - kao - stroga (vec tada je bila starija, okruglo lice, velike naocare), ali ispod povrsine, ipak, draga i blaga. Ne znam da li je radila u Lukavcu. Tada je mijenjala moju glavnu zubarku Paulinu, koja je bila na bolovanju (operacija srca).
Ima sufija u Tuzli, oduvijek, samo nisi znao...Nisi se, vjerovatno, ni interesovao.
-
sumirprimus
#96167 Re: Sirija vol. 2
ovi iz saa su se jos juce slikali iz ove musafere...kasnissarajevoxxxx wrote:- Režim zauzeo naselje Mušejrefe, trenutno se borbe vode u Ebu Daliju
#ريف_حماه_الشمالي
- salik79
#96168 Re: Sirija vol. 2
sekerbay wrote:Sufizam u bosni je star koliko i sam islam na ovim prostorima. Sufije ga donijele.insomnia78 wrote:Haman se pored oruzja iz Irana provuko i pokoji ćitab
A i ti si ono iz našeg sitijasam što si ti crven.
Al haj, kad sam dočekao da klanjam u safu sa crvenim selimom, dočekat ćemo i tebe
Nego, na čijoj si strani u ovom sirijskom sukobu?
Selim mi je rodjak, a rahmetli babo i mati su mu bili prave sufije. Ne sjecam se da li su i sustinski pripadali nekoj halki, ali cijeli zivot su zivjeli, sto bi se reklo, tesavvufski.
Last edited by salik79 on 28/12/2017 12:39, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#96169 Re: Sirija vol. 2
ides i ti na ignorinsomnia78 wrote:Izraela
havaaaa nagilaaa havaaa nagila
venišmehaaa
-
sekerbay
#96170 Re: Sirija vol. 2
Meni ko tuzlaku prosipaš te tz fazoneinsomnia78 wrote:Izraela
Šta se ti javljaš? Džaba što si iz tz kad psuješ boga. Tebe se odričemo.sumirprimus wrote:zamisljam....ne mogu ni zamislit![]()
Nego, ima li i na ovom forumu takmičenje za najgoreg forumaša, pa da te poguramo?
Nije mi poznato. Znam za onu kuću iznad jalske džamije.salik79 wrote:Ima sufija u Tuzli, oduvijek, samo nisi znao...Nisi se, vjerovatno, ni interesovao
Usput, u toj džamiji je moj djed haman pa zaradio penziju. Ono, slali su ga svugdje, ali je dosta vremena proveo u toj džamiji. Svojevremeno jedini tuzlanski hafiz.
-
sumirprimus
#96171 Re: Sirija vol. 2
vi ste onda pogrijesili grad, kod nas su u krvi crveni komunjare bezboznici,
prvi put cujem da neko u dzamiju ide a iz carsije
- salik79
#96172 Re: Sirija vol. 2
Eh, ta Kuca...Muridi rahmetli Sejh Zakira k.s., osnivaca el-Fatih jedinice.sekerbay wrote:Nije mi poznato. Znam za onu kuću iznad jalske džamije.salik79 wrote:Ima sufija u Tuzli, oduvijek, samo nisi znao...Nisi se, vjerovatno, ni interesovao
Usput, u toj džamiji je moj djed haman pa zaradio penziju. Ono, slali su ga svugdje, ali je dosta vremena proveo u toj džamiji. Svojevremeno jedini tuzlanski hafiz.
Ima jos na par mjesta, samo sto se ni sam, na zalost, nisam plaho raspitivao, posto sam vec 14 godina u Sarajevu.
A iz Mosnika su mi dvojica vrlih ahbaba.
Nego, nije ti valjda dedo rahmetli hafiz Budimlija? A i on je bio tesavvufski insan.
- salik79
#96173 Re: Sirija vol. 2
sumirprimus wrote:vi ste onda pogrijesili grad, kod nas su u krvi crveni komunjare bezboznici,
-
sumirprimus
#96174 Re: Sirija vol. 2
pusti malo salice vidis da provocira jer sam crveni..a to sto je on iz mosnika nikom nista...salik79 wrote:sumirprimus wrote:vi ste onda pogrijesili grad, kod nas su u krvi crveni komunjare bezboznici,
prvi put cujem da neko u dzamiju ide a iz carsije![]()
![]()
![]()
- salik79
#96175 Re: Sirija vol. 2
Efendiju iz mosnicke dzamije ustat pa spomenut.sumirprimus wrote:pusti malo salice vidis da provocira jer sam crveni..a to sto je on iz mosnika nikom nista...salik79 wrote:sumirprimus wrote:vi ste onda pogrijesili grad, kod nas su u krvi crveni komunjare bezboznici,
prvi put cujem da neko u dzamiju ide a iz carsije![]()
![]()
![]()