Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
triconja

#9601 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

seoBIH wrote:Na forumu svi pustaju pjesake, voze po pravilima i imaju +20cm kitu.
Ja prvi to zadnje nemam :lol:
zdruzdjo

#9602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:..... a kita je 25 santima :D
Ne znam kako vama ali meni skoro 3,5.....

decimetra
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

zdruzdjo wrote:
Ne znam kako vama ali meni skoro 3,5.....

decimetra
25 bez sesira :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#9604 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Dzabe vam sve to, ako masina nije bar 300 konja :oops:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Tomahawk11 wrote:Dzabe vam sve to, ako masina nije bar 300 konja :oops:
ko kaze da nije ??? jos Ćipovana... :lol:
skafiskafsnjak

#9606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Pa jebo majku, kakvih idiota na cesti ima, umalo jucer da ne zaginem.

Izlazim iz Sarajeva jucer, brzom cestom... ako cu preticati, preticem lijevom i vracam se u desnu. Picim 100-120 pa usporim prije nadvoznjaka , ogranicenje 60 ,a bude i policija.

Pretekao sam malo prije toga c klasu mecku i kad sam usporio zbog ogranicenja, on mene predje. Stignem ga ja otprilike kod Mujanica opet, lik pegla, 60kmh... i to lijevom trakom, jos par puta zakoci naglo , agresivno. Vidim ne misli se skloniti, ja lagano u desnu i gas. Bilo je neko auto u desnoj ali udaljeno dovoljno. Ja na gas, pa da se ubacim ispred mecke jer moram u lijevu, za Mostar. Kako sam ja kreno, debil stisnu gas, jedva ja stanem da ne udarim auto ispred. I sto je najgore, malo poslije toga skrenu na desnu traku, na kruzni.

Pa jebo majku kakvih idiota im....da imam kakvog velikog dzipa, lagano mu stavim ona zeljeza naprijed, pa opleti po idiotima.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Tomahawk11 wrote:Dzabe vam sve to, ako masina nije bar 300 konja :oops:
ko kaze da nije ??? jos Ćipovana... :lol:
E onda :thumbup: :D
drunken tiger

#9608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drunken tiger »

Kinaski wrote:koliko vas pusti pjesaka na pjesackom, kad vidite da stoji tu ceka da predje ulicu ?
Jedino kod nas niko ne staje.U evropi cim si stao na pjesacki ljudi koce i sa osmjehom te propustaju i vi mi o nekoj kulturi pricate, cuj lafa smeta mu sto neko vozi 5 ispod ogranicenja. Usporova ga satro, zauzet ce mu neko mjesto u basti pa nece imat gdje kaficu popit. Samo vam treba kazne lupati i po dzepu vas udarati.
Stanem redovno osim kada je pješači preko 4 trake (dvije u jednom i dvije u drugom smjeru). Tu ne stajem čisto zbog mamlaza koji voze a na paze pa ne bih volio da budem saučesnik u ubistvu. Stanem da pješak prođe a lola pored mene proleti 100km/h...jednom se desilo ali sreća da je pješak bio tek zagazio na pješački. A najsvježija situacija je kada sam stao na pješački a lik me pošao prestići dok mama vodi curicu za ruku preko pješačkog. Sreća pa mi je prozor bio otvoren i uspio sam nekako mašući rukom kao kolibri da zaustavim ovog hajvana. I tako on stade pored mene i poče da galami na mene kaže lik:" Šta si stao? Šta ih puštaš?" Eto. Baš lijepo.
beni-bu-man

#9609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

picim skenderijom prema cobaniji lijevom trakom, vidim kako covjek prelazi cestu s onim kolicima koja se tegle za sobom, haj lagano ja, ciko presoa cestu, lik se ne penje na trotoar sav sretan nastavlja po cesti ja mu sviram kad lik se buni sto ga ne zaobilazim mase rukuma ovo ono :?
sparky

#9610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sparky »

Kakvi debili voze auta to nije normalno. Od Bijambara, negdje oko 17h, prema gradu kolona od 50 auta. Prvo auto Ford Ka(njemu nemam sta zamjeriti), a iza njega sve dobre lizing/kredit mašine. Prosječna brzina 47km/h. Tačno treba uvesti u zakon neke vozacke dozvole koje vrijede samo kad je lijepo vrijeme. Poslije ce pisati neko "preticu" kolonu. Sta da čovjek radi kad idioti voze jedni drugima u guzici i koče svakih deset metara.
Pozdrav vozaču Bmwa e91 crni, na nekim dobrim felgama. Usput da mu se izvinim ako sam ga na trenutak usporio.
makkaj

#9611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by makkaj »

drunken tiger wrote:
Kinaski wrote:koliko vas pusti pjesaka na pjesackom, kad vidite da stoji tu ceka da predje ulicu ?
Jedino kod nas niko ne staje.U evropi cim si stao na pjesacki ljudi koce i sa osmjehom te propustaju i vi mi o nekoj kulturi pricate, cuj lafa smeta mu sto neko vozi 5 ispod ogranicenja. Usporova ga satro, zauzet ce mu neko mjesto u basti pa nece imat gdje kaficu popit. Samo vam treba kazne lupati i po dzepu vas udarati.
Stanem redovno osim kada je pješači preko 4 trake (dvije u jednom i dvije u drugom smjeru). Tu ne stajem čisto zbog mamlaza koji voze a na paze pa ne bih volio da budem saučesnik u ubistvu. Stanem da pješak prođe a lola pored mene proleti 100km/h...jednom se desilo ali sreća da je pješak bio tek zagazio na pješački. A najsvježija situacija je kada sam stao na pješački a lik me pošao prestići dok mama vodi curicu za ruku preko pješačkog. Sreća pa mi je prozor bio otvoren i uspio sam nekako mašući rukom kao kolibri da zaustavim ovog hajvana. I tako on stade pored mene i poče da galami na mene kaže lik:" Šta si stao? Šta ih puštaš?" Eto. Baš lijepo.

Neki dan na pješačkom prelazu, kod pješačkog mosta na Ilidži "e klasa" uredno staje pješacima da pređu. Ja idem iz suprotnog smijera i imam dobar pogled na situaciju. Iza "e klase" izlijeće truhla bordo dvičina, skačući po onim malim ležećim policajcima, gazeći punu i juureći u kontra smijeru prema meni. Samo je puka sreća što pjašeci izvukoše živu glavu, jer je nekoliko njih već zagazilo na zebru. Pogledam ko vozi, neki krezavi žilo sa odgovarajućom kokicom. I šta mu možeš željeti nego da se omota o prvu banderu...
hizo ramidovic

#9612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hizo ramidovic »

adzeto pise dase moraju puscat piesaci dapredzu preko puta dzegod dasam bijo nidzeto tako nema svadze prvo prodzu auta patek ondak piesaci jerbo auta trose gorivo paje normalno danestoje aovi sto piesace netrose nista panek stanu malo akose zure nedze trebaju malo ranie krenut panece kasnit istobito ja stao daneki piesak predze kasam ja platijo registraciu aon ni je platijo ni sta
Throttle

#9613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

:lol: hizo rastura
Herr Flick

#9614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Herr Flick »

Policija bi se obogatila da prate kružne tokove,jbt pa niko ne koristi unutrašnju traku osim auto škole,prave se puni krugovi vanjskom trakom,ako udjes u unutrasnju traku obavezno moraš stat da bi retard koji je s tobom ušao u kruzni izašao na trećem ili četvrtom izlazu,koji konji i retardi,onda kad staneš ovaj iza tebe legne na sirenu
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#9615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Pa u kruznom ni ne smijes stati :D
amar1994

#9616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Herr Flick wrote:Policija bi se obogatila da prate kružne tokove,jbt pa niko ne koristi unutrašnju traku osim auto škole,prave se puni krugovi vanjskom trakom,ako udjes u unutrasnju traku obavezno moraš stat da bi retard koji je s tobom ušao u kruzni izašao na trećem ili četvrtom izlazu,koji konji i retardi,onda kad staneš ovaj iza tebe legne na sirenu
da je samo to , nego niko ne daje zmigavce pri izlasku :-) :-) , kakvi degeni , mrsko je srednjim dofatit rucicu :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#9617 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Herr Flick wrote:Policija bi se obogatila da prate kružne tokove,jbt pa niko ne koristi unutrašnju traku osim auto škole,prave se puni krugovi vanjskom trakom,ako udjes u unutrasnju traku obavezno moraš stat da bi retard koji je s tobom ušao u kruzni izašao na trećem ili četvrtom izlazu,koji konji i retardi,onda kad staneš ovaj iza tebe legne na sirenu
Pa jarane, sta ti imas izlaziti, on vec u toj traci i opali po gasu da se ne bi slucajno ukljucio :-)
Nasi kruzni tokovi su isto mjerenje ciji je veci :roll:
Ne moze biti sve ni neznanje, ima dosta papanluka....ono, sta ja imam vozit unutrasnjom, idem vanjskom i da mi se nije ko uvalio.
beni-bu-man

#9618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

amar1994 wrote:
da je samo to , nego niko ne daje zmigavce pri izlasku :-) :-) , kakvi degeni , mrsko je srednjim dofatit rucicu :-)
onaj novi u hrasnom na trgu. ma to je ludara ujutru :-) :-) :-)
kloniran

#9619 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

joj tebe, pa nisu ljudi obavezni koristiti unutarnju traku, nigdje znaka da im kaze da se i unutarnja koristi :mrgreen:

a vala na nekim kruznim tipa ilidza je i ja rijetko koristim, budem papak i postedim sebe nerviranja :oops:
Emir92

#9620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

Najbolje je da urade na svim kruznim tokovima kao sto su uradili u tuzlu samo umjesto onih plasticnih da stave neke betonske cunjeve.
condy

#9621 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

U Zenici, moram reći da se vozi dobro i pravilno kroz kružne tokove, već duže su vremena napravljeni, ima ih dosta i vozači su se navikli. Ima određeni uobičajeni način kako većina vozi, i nije nepravilan, znači većina u vanjsku traku ulaze kad će odmah na prvoj ili drugoj izaći iz kružnog toka, a u unutrašnju kad će skroz kružiti kružnim tokom, i tako je najsigurnije jer ovaj iz vanjske trake ne kruži iako može to raditi pa nema neugodne situacije kad ovaj iz unutrašnje hoće izaći u vanjsku pošto nisu kružni tokovi nešto pretjerano veliki, manji su a dvije trake pa nekad možeš pomislit izlazi ovaj iz vanjske a on nastavi.... Baš se to primjeti, nema nekih scena, neugodnih situacija niti udesa. U Zenici stalno stavljaju radare tronošce po gradu na više lokacija, svaki dan ih viđam, pa ljudi opreznije i lakše voze, i niko ne jurca više. Odavno tako nije bilo. primjeti se da se lakše vozi nego prije. Ko bude dolazio u grad, nek pazi na ograničnja, po gradu je 50 km/h a gradskom magistralom je 60 km/h.
Herr Flick

#9622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Herr Flick »

Obavezni su koristiti unutrasnju traku ako zele izaci na 2,3 ili 4 izlazu,vanjska sluzi za izlazak na 1 izlazu,mada se moze koristiti za izlazak na 2 izlazu ako nema vozila sa desne strane,koja se zele ukljuciti u kruzni.tako sam ja barem davno ucio,eh sad sto ima papaka pa naprave citav krug vanjskom da bi izisli na 3 ili 4 izlazu,to su vec teski retardi

Evo primjer gdje se koristi vanjska a izlazi se na trecem izlazu,i ovaj sa puntom izlazi na trecem izlazu :lol: :lol:

Last edited by Herr Flick on 28/03/2017 13:29, edited 3 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Herr Flick wrote:Obavezni su koristiti unutrasnju traku ako zele izaci na 2,3 ili 4 izlazu,vanjska sluzi za izlazak na 1 izlazu,mada se moze koristiti za izlazak na 2 izlazu ako nema vozila sa desne strane,koja se zele ukljuciti u kruzni.tako sam ja barem davno ucio,eh sad sto ima papaka pa naprave citav krug vanjskom da bi izisli na 3 ili 4 izlazu,to su vec teski retardi
A tek oni sto prave citav krug (recimo na Stupu) da bi se vratili na stupsku petlju :-)
Znaci, ide levat desnom i pravi puni krug, ali ti se ne mozes od njega iskljuciti, zauzeo covjek vanjsku i :izet: :mrgreen:
beni-bu-man

#9624 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:
Herr Flick wrote:Obavezni su koristiti unutrasnju traku ako zele izaci na 2,3 ili 4 izlazu,vanjska sluzi za izlazak na 1 izlazu,mada se moze koristiti za izlazak na 2 izlazu ako nema vozila sa desne strane,koja se zele ukljuciti u kruzni.tako sam ja barem davno ucio,eh sad sto ima papaka pa naprave citav krug vanjskom da bi izisli na 3 ili 4 izlazu,to su vec teski retardi
A tek oni sto prave citav krug (recimo na Stupu) da bi se vratili na stupsku petlju :-)
Znaci, ide levat desnom i pravi puni krug, ali ti se ne mozes od njega iskljuciti, zauzeo covjek vanjsku i :izet: :mrgreen:
Jebi ga genetika :D
kloniran

#9625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Tomahawk11 wrote:
Pa jarane, sta ti imas izlaziti, on vec u toj traci i opali po gasu da se ne bi slucajno ukljucio :-)
Nasi kruzni tokovi su isto mjerenje ciji je veci :roll:
Ne moze biti sve ni neznanje, ima dosta papanluka....ono, sta ja imam vozit unutrasnjom, idem vanjskom i da mi se nije ko uvalio.
pa spoljnja traka uvijek ima prednost nad unutarnjom :mrgreen:
Post Reply