Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9601 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Da je bilo pameti jedan kandidat ispred lijevih opcija imao bi realne sanse nasuprot zelenih
ovako ide sdp,df,eldin vrace,nasa stranka,mirad :mrgreen:
svi posebno
Ili im je SDA infiltrirala hebenu petu kolonu ili su oni mentoli nevidjeni. Mada je itekako realno da se ove dvije mogucnosti medjusobno uopste ne iskljucuju :D
kamen spoticanja

#9602 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Da je bilo pameti jedan kandidat ispred lijevih opcija imao bi realne sanse nasuprot zelenih
ovako ide sdp,df,eldin vrace,nasa stranka,mirad :mrgreen:
svi posebno
Ili im je SDA infiltrirala hebenu petu kolonu ili su oni mentoli nevidjeni. Mada je itekako realno da se ove dvije mogucnosti medjusobno uopste ne iskljucuju :D
Zanimljivo da i crveni kadar cesto krivi zelenu petu kolonu za vlastite promasaje(priznaj da imas partijsku knjizicu :mrgreen: )
Ali opet to je i najveci razlog sto zeleni cetvrt stoljeca metu na izborima...opoziciji je uvijek neko drugi kriv...ili je narod glup,ili su krive budzetlije ili vanzemaljci
samo kvazielita iz carpedijema nije
Eborg

#9603 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ja mislim da SDP i njihov sunovrat treba izučavati na fakultetima. Ne znam da je ijedna stranka tako pala na svim mogućim ispitima i izgubila podršku isključivo zbog svojih poteza, gori su i od Silajdžićevaca.

U Zenici je haman važnije ponuditi kandidata pro forme nego zaista željeti nešto promijeniti. Da postoji zajednički opozicioni kandidat kao što se pričalo mnogo lakše bi to išlo - ovako sujeta i sitnovaroške spletke.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9604 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Zanimljivo da i crveni kadar cesto krivi zelenu petu kolonu za vlastite promasaje(priznaj da imas partijsku knjizicu :mrgreen: )
Ali opet to je i najveci razlog sto zeleni cetvrt stoljeca metu na izborima...opoziciji je uvijek neko drugi kriv...ili je narod glup,ili su krive budzetlije ili vanzemaljci
Ma yok ba, nego se zakljucak namece sam od sebe. A nisu bas oni i SDA tako ogorceni neprijatelji u stvarnom zivotu, da se razumijemo :D Mozda bi te i iznenadilo koga sam pretproslo ljeto stalno vidjao skupa u basti hotela Bristol :D

Elem, puno su povukli Zlatkovih osobina (nije ni cudo kad su mu godinama virili iz supka), previse je egoizma tu u igri,dovoljno se sjetiti cinjenice da je citava drzava bila talac Zlatkovih ministarskih ambicija. 2010 su sami sebe sjebali, od racuna napravili veresiju, prekucali SDA u onim oblastima zbog kojih istu preziremo.
kamen spoticanja

#9605 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Zanimljivo da i crveni kadar cesto krivi zelenu petu kolonu za vlastite promasaje(priznaj da imas partijsku knjizicu :mrgreen: )
Ma yok ba, nego se zakljucak namece sam od sebe. A nisu bas oni i SDA tako ogorceni neprijatelji u stvarnom zivotu, da se razumijemo :D Mozda bi te i iznenadilo koga sam pretproslo ljeto stalno vidjao skupa u basti hotela Bristol :D

Elem, puno su povukli Zlatkovih osobina (nije ni cudo kad su mu godinama virili iz supka), previse je egoizma tu u igri,dovoljno se sjetiti cinjenice da je citava drzava bila talac Zlatkovih ministarskih ambicija. 2010 su sami sebe sjebali, od racuna napravili veresiju, prekucali SDA u onim oblastima zbog kojih istu preziremo.
Naravno da nisu
samo od nas prave neprijatelje
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9606 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Naravno da nisu
samo od nas prave neprijatelje
Pa zato taj izraz "zelena peta kolona" treba tumaciti jako siroko :wink:
kamen spoticanja

#9607 Re: Zeničani

Mustang1

#9608 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Da je opet ovako :D

Image
kakavdanakneiskustvu

#9609 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Mustang1 wrote:Da je opet ovako :D

Image

a jest ovo staro
kamen spoticanja

#9610 Re: Zeničani

Mustang1 wrote:Da je opet ovako :D

Image
Meni samo fali onaj displej :D :oops:
nadžak

#9611 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Kamberovići haman bili pašnjak živi. Ovce onda-ovce danas! :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9612 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Čudi me da nije Hazbo :D

Elem kamenčitju-bil' ovi tvoji mogli Kelesturu kandidovati?
kamen spoticanja

#9613 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Čudi me da nije Hazbo :D

Elem kamenčitju-bil' ovi tvoji mogli Kelesturu kandidovati?
Bi al u nekom drugom zivotu
lacrima

#9614 Re: Zeničani

Post by lacrima »

Keleštura je imenovan za VD gradonačelnika

Na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Zenice koju je sazvao predsjedavajući Nebojša Nikolić za vršioca dužnosti gradonačelnika izabran je Selver Keleštura, dugogodišnji saradnik i sekretar Grada Zenica.

Sjednica je počela minutom šutnje za nedavno preminulog gradonačelnika Husejina Smajlovića, nakon čega se pristupilo jedinoj tački dnevnog reda, izboru vršioca dužnosti gradonačelnika Zenice.

Odluka da Selver Keleštura bude izabran za vršioca dužnosti gradonačelnika donesena je jednoglasno.

“Ovo je situacija koju sam u svojoj dugogodišnjoj karijeri u državnoj upravi najmanje želio. I mada se radi o obavljanju funkcije šefa uprave do skorih lokalnih izbora, razlog za ovakvo postavljenje duboko je potresan i u ogromnoj mjeri za mene emotivno i psihološki zahtjevan. Ipak, svjestan činjenice da poslovi javne uprave moraju teći svojim tokom, kao što teče i sam život, prihvatam vašu odluku riješen da učinim sve da opravadam vaša očekivanja i očekivanja građana Zenice da se gradska uprava bez stanke nastavi baviti rješavanjem njihovih problema. Dugogodišnji rad sa gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem predstavljao je za mene neprocjenjivo iskustvo i priliku da upoznam jedinstven način na koji je ideje provodio u djelo i bavio se iznalaženjem rješenja, a ne traženjem opravdanja i izgovora. S ponosom ističem da sam bio dio tima koji je pod njegovim vođstvom napravio značajne pomake u izgradnji gradske infrastrukture i poticanju duha jedne razvijene urbane sredine koja se ima razloga ponositi ostvarenim rezultatima”, kazao je Keleštura nakon izbora.

Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović preminuo je 22. maja ove godine nakon višemjesečne borbe sa teškom bolešću.

visoko.co.ba
Freamon Lester

#9615 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Selver Keleštura v.d. gradonačelnika Zenice- Na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Zenice za vršitelja dužnosti gradonačelnika izabran je Selver Keleštura, koji će obavljati ovu dužnost do narednih lokalnih izbora.

– Članovima Gradskog vijeća zahvaljujem na ukazanom povjerenju uz molbu da Gradskoj upravi pruže svaku moguću podršku da bismo zajednički održali živom matricu djelovanja u zajednici, čije je kriterije i standarde tako visoko podigao naš gradonačelnik Husejin Smajlović. To će biti najbolji način da mu se makar djelimično odužimo za sve što je s ogromnom ljubavlju uradio za Zenicu i njene građane – kazao je Keleštura, zahvaljujući na izboru.

Selver Keleštura je i u proteklom periodu, po ovlaštenju, povremeno zamjenjivao preminulog gradonačelnika Huseijina Smajlovića, i on je na današnjoj sjednici jednoglasnim izborom vijećnika postavljen za vršitelja dužnosti.

Obrazlažući način izbora predsjedavajući Vijeća Nebojša Nikolić ukazao je da je prijedog jednog kandidata usaglašen s klubovima vijećnika u skladu s odredbama Statuta Grada Zenica.

GOVOR SELVERA KELEŠTURE:

Poštovani predsjedavajući Gradskog vjeća, uvaženi vijećnici, dame i gospodo

Šta reći u ovom trenutku!?
Ovo je situacija koju sam u svojoj dugogodišnjoj karijeri u državnoj upravi najmanje želio. I mada se radi o obavljanju funkcije šefa uprave do skorih lokalnih izbora, razlog za ovakvo postavljenje duboko je potresan i u ogromnoj mjeri za mene emotivno i psihološki zahtjevan.

Ipak, svjestan činjenice da poslovi javne uprave moraju teći svojim tokom kao što teče i sam život, prihvatam vašu odluku riješen da učinim sve da opravadam vaša očekivanja i očekivanja građana Zenice da se gradska uprava bez stanke nastavi baviti rješavanjem njihovih problema.

Dugogodišnji rad sa gradonačelnikom Husejinom Smajlovićem predstavljao je za mene neprocjenjivo iskustvo i priliku da upoznam jedinstven način na koji je ideje provodio u djelo i bavio se iznalaženjem rješenja, a ne traženjem opravdanja i izgovora. S ponosom ističem da sam bio dio tima koji je pod njegovim vođstvom napravio značajne pomake u izgradnji gradske infrastrukture i poticanju duha jedne razvijene urbane sredine koja se ima razloga ponositi ostvarenim rezultatima. Smatram da uspostavljeni stil vođenja upravnih poslova ne treba u bitnom mijenjati jer je otvarena suštinski dobra komunikacija između uprave i građana i postignuta visoka efektivnost. Ukoliko budem u mogućnosti napraviti i najmanji pozitivan pomak, biću apsolutno posvećen tom velikom cilju. Učinit ću sve da nastavimo raditi do sada uspostavljenim tempom i ritmom.

Na kraju želim naglasiti da institucija mora imati prioritet nad pojedincem ili interesnom grupom. Zenica će biti jaka onoliko koliko budu jake njene institucije, posebno Gradska uprava koja vodi poslove lokalne zajednice. Pozivam sve aktere političkog života u Gradu, sve građane, stručna i profesionalna lica da se okupimo oko jedinstvenog cilja razvoja Grada Zenica na dobrobiti građana i svih koji s nama posluju ili nas posjećuju. Smatram da se možemo razlikovati u gledištima kako ga postići, ali sam cilj je vrhunaravni princip našeg društvenog i političkog djelovanja i ne bismo ga smjeli dovoditi u pitanje.

Članovima Gradskog vijeća zahvaljujem na ukazanom povjerenju uz molbu da Gradskoj upravi i u narednom periodu pruže svaku moguću podršku kako bismo zajednički održali živom matricu djelovanja u zajednici čije je kriterije i satandarde tako visoko podigao naš gradonačelnik Husejin Smajlović. To će biti najbolji način da mu se makar djelimično odužimo za sve što je s ogromnom ljubavlju uradio za Zenicu i njene građane.
Ljubi ga Musolini i Branko Kockica...

Nikad mi nije jasno kako se za Branka Kockicu nakon ovog priloga nije maksuz ponovo otvorio Goli otok. I ti komunisti su goli k**** bili...
likce

#9616 Re: Zeničani

Post by likce »

Ima li ovdje roditelja sa malom djecom?Imam djevojcicu od 2,5 godine i djecaka od 1,5 i planirali smo ih upisati u vrtic.
Nedavno se ovdje vodila oko vrtica ali nemogu da nadem nikako,pa da pitam kakva su iskustva?!
Najbolje bi mi odgovara onaj drzavni vrtic "dunja" u parku zbog posla,usput mi je.Imali iko iskustva sa tetama, hranom i tako?Jel istina da naprimjer u one grupe "jaslice" ide jedan odgajatelj na 20-25 djece jer mi se stvarno to cini previse pelena za presvuci i previse usta za nahraniti za jednu osobu,da ne spominjem da ih zabavi?!
Koliko kosta cuvanje djece,gledam ovu njihovu stranicu i nema nigdje?

Ajde javite se ko ima iskustva i pomozite mi.
channel10

#9617 Re: Zeničani

Post by channel10 »

.
Last edited by channel10 on 27/05/2016 21:24, edited 1 time in total.
channel10

#9618 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Sa manjom djecom rade i medicinske sestre (kako sam cuo, nije iz iskustva) tako da ih ima vise. Sto se tice ostalog, drzavni je sigurno ispred privatnog jer tu rade zene koje su zavrsile predskolski odgoj, a ne informatiku, matematiku itd. Sigruno imaju i bolji plan rada sa djecom nego ova privatna koja svako malo mijenjaju radnice koje se nisu skolovale za taj posao. Ovo ti je sve 1/1.
kakavdanakneiskustvu

#9619 Re: Zeničani

fetic wrote:Ima li ovdje roditelja sa malom djecom?Imam djevojcicu od 2,5 godine i djecaka od 1,5 i planirali smo ih upisati u vrtic.
Nedavno se ovdje vodila oko vrtica ali nemogu da nadem nikako,pa da pitam kakva su iskustva?!
Najbolje bi mi odgovara onaj drzavni vrtic "dunja" u parku zbog posla,usput mi je.Imali iko iskustva sa tetama, hranom i tako?Jel istina da naprimjer u one grupe "jaslice" ide jedan odgajatelj na 20-25 djece jer mi se stvarno to cini previse pelena za presvuci i previse usta za nahraniti za jednu osobu,da ne spominjem da ih zabavi?!
Koliko kosta cuvanje djece,gledam ovu njihovu stranicu i nema nigdje?

Ajde javite se ko ima iskustva i pomozite mi.

onaj vrtic u masarykovoj,bambi čini mi se,na poslu kolege i kolegice govore da su prezadovoljni svime u tom vrticu
Njanjavi

#9620 Re: Gdje u Zenici...?

Post by Njanjavi »

Ljudi gdje da uzmem 3.5 mm stereo kabl sa rca na kraju, znaci obe strane muske, treba mi da povezem lapas sa kucnim kinom.
Danas obisao par radnji blize koje su i fakat imam osjecaj da pojedini mutavci koji prodaju u radnjama tehnicke robe vise imaju znanja o cvjecu nego tehnici.
Zinu u mene ko mutavi, ovaj jedan mi dade aux kabl i vice moralo bi moc sa ovim :lol:
Znal iko titavam gdje bi mogao to zavrsit.
Warashii

#9621 Re: Gdje u Zenici...?

Post by Warashii »

Njanjavi wrote:Ljudi gdje da uzmem 3.5 mm stereo kabl sa rca na kraju, znaci obe strane muske, treba mi da povezem lapas sa kucnim kinom.
Danas obisao par radnji blize koje su i fakat imam osjecaj da pojedini mutavci koji prodaju u radnjama tehnicke robe vise imaju znanja o cvjecu nego tehnici.
Zinu u mene ko mutavi, ovaj jedan mi dade aux kabl i vice moralo bi moc sa ovim :lol:
Znal iko titavam gdje bi mogao to zavrsit.
Jesi is`o u Comp Expert?
kakavdanakneiskustvu

#9622 Re: Zeničani

vidim na fb objavu jednog prijatelja,nesto oko fk čelik,ko je sad predsjednik čelika?
avenija

#9623 Re: Zeničani

Post by avenija »

kakavdanakneiskustvu wrote:vidim na fb objavu jednog prijatelja,nesto oko fk čelik,ko je sad predsjednik čelika?
bruno bojic ..krenula gradnja uz ggm objekata bajra i poliklinike medikom .
N.N.

#9624 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Raja, sta ce biti u Sipadu, zna li se konacno ?
cenecimoveocino

#9625 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

N.N. wrote:Raja, sta ce biti u Sipadu, zna li se konacno ?
Par stranica ranije neko je spominjao Bingo...
Post Reply