Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Pismonosa
#9601 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:49, edited 1 time in total.
-
Azrail
#9602 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Na stranu što Lightbringer nije Valyrian steel kao ni Dawn, a ovi ostali jesu, takav mač bi bio premasivan da se njime bori. Sam Ice je bio toliko masivan da su od njega napravljena dva velika mača, koliki bi onda trebao biti Lightbringer da se od njega naprave Ice, Dawn i Longclaw? Morao bi div mahati njim...pici wrote:ima jedna zanimljiva teorija da je orginalni Lightbringer rastočen i od njega napravljeni, Ice (ratsočen na Oathkeeper kod Briane i Widow's Wail kod Tommena), Dawn i Longclaw kod Jona... nešto je s ovim mačevima povezano na bliceve nam daju male poruke oko njih, moguće da će Bran skonat ko je obečani princ i dati rastočit mačeve i napraviti Lightbringer kojim će Azor Ahai povesti armiju živih protiv WW, to je ona velika bitka koje crvene vještice non stop spominju...Azrail wrote:
Dawn ne može biti Lightbringer. Azor Ahai je živio prije 8000 godina i napravio Lightbringera. Dawn je s druge strane napravljen od meteora koji je pao prije 2000 godina.
Longclaw ostaje Jonu i vjerovatno Starkovima. LC Mormont je čak dao preurediti glavu na dršci koja je bila medvjedova u vučiju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9603 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pa dodaš novog čelika i to je to, kad bi mačeve rastakali tek tako ostale bi ćakije eno i maloprstić ima neki valerijski nožić. valjda za jabukeAzrail wrote:Na stranu što Lightbringer nije Valyrian steel kao ni Dawn, a ovi ostali jesu, takav mač bi bio premasivan da se njime bori. Sam Ice je bio toliko masivan da su od njega napravljena dva velika mača, koliki bi onda trebao biti Lightbringer da se od njega naprave Ice, Dawn i Longclaw? Morao bi div mahati njim...pici wrote:ima jedna zanimljiva teorija da je orginalni Lightbringer rastočen i od njega napravljeni, Ice (ratsočen na Oathkeeper kod Briane i Widow's Wail kod Tommena), Dawn i Longclaw kod Jona... nešto je s ovim mačevima povezano na bliceve nam daju male poruke oko njih, moguće da će Bran skonat ko je obečani princ i dati rastočit mačeve i napraviti Lightbringer kojim će Azor Ahai povesti armiju živih protiv WW, to je ona velika bitka koje crvene vještice non stop spominju...Azrail wrote:
Dawn ne može biti Lightbringer. Azor Ahai je živio prije 8000 godina i napravio Lightbringera. Dawn je s druge strane napravljen od meteora koji je pao prije 2000 godina.
Longclaw ostaje Jonu i vjerovatno Starkovima. LC Mormont je čak dao preurediti glavu na dršci koja je bila medvjedova u vučiju.

- Tito_i_Partija
#9604 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Eh da li je to Night's King, il' je samo prvi Walker? Velika razlika. 
-
Azrail
#9605 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To je glumac koji glumi Night's Kinga, tako da 99% jeste to NKTito_i_Partija wrote:Eh da li je to Night's King, il' je samo prvi Walker? Velika razlika.
- Tito_i_Partija
#9606 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci Sizifnhova teza da je to Bran pada u vodu. 
-
sizifinho
#9607 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
da, to sam i ja kasnije vidio
no svejedno, melissandrine vizije iz knjiga predvidjanu Branna kao sampiona ww i njihovog boga The Great Other, neprijatelja Rhllora - ciji "obecani princ" je daeny ili jon
Nema smisla da Melissandra umislja, ona nikad Branna nije vidjela do u viziji, prvi put s vucijom glavom a drugi put sa starcem koji ga sprema da sluzi The Great Other-a. Mora biti tu nesto.
no svejedno, melissandrine vizije iz knjiga predvidjanu Branna kao sampiona ww i njihovog boga The Great Other, neprijatelja Rhllora - ciji "obecani princ" je daeny ili jon
Nema smisla da Melissandra umislja, ona nikad Branna nije vidjela do u viziji, prvi put s vucijom glavom a drugi put sa starcem koji ga sprema da sluzi The Great Other-a. Mora biti tu nesto.
-
__Phoenix__
#9608 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo što su djeca uradila glavnom će možda biti u sljedećoj knjizi, koliko sam razumio režisere, na kafi sa piscem su dobili par direkcija oko ove zadnje epizode...
- AleksoMKD
#9609 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mensecini da je Rhllor = Great Other (il su blizi rodjaci) i da podjebava svoje svecenike. Razlika je dal smrznut ili spalit sve zivo.sizifinho wrote:da, to sam i ja kasnije vidio
Prvu invaziju Walkera su zaustavili ljudi, deca sume i Stari Bogovi.
A Melissandra je vec imala promasaja u svojim vizijama (popusivanje na Blackwatter-u, Stanis je pa nije "princ", paljenje Shireen....) tako da joj CV u ovom momentu ne daje neki veci razlog da bi joj poslovodje verovale.
- rage_guy
#9610 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ne postoje bogovi. Postoji samo magija. Ako su WW stvorila djeca onda oni nemaju veze sa Great Otherom.
- AleksoMKD
#9611 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Osim ako Great Other nije "inspirisao" decu da stvore WW.rage_guy wrote:Ma ne postoje bogovi. Postoji samo magija. Ako su WW stvorila djeca onda oni nemaju veze sa Great Otherom.
Ko sto Roller "inspirise" Melisandru da rostilja ljude.
- rage_guy
#9612 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moze biti. Ali mislim da je kod njega ista situacija kao i sa starim bogovima. Ljudi vide nesto neobjasnjivo i pripisu to bogovima, a ustvari su to greenseeri koji putuju kroz vrijeme. 
- Pandakonda
#9613 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Djeca su napravila WW da se odbrane od ljudi, tako da sumnjam da je bila neka inspiracija od više sile.AleksoMKD wrote:Osim ako Great Other nije "inspirisao" decu da stvore WW.rage_guy wrote:Ma ne postoje bogovi. Postoji samo magija. Ako su WW stvorila djeca onda oni nemaju veze sa Great Otherom.
- pink floydd
#9614 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
čak i da je napravljeno više mačeva od Lightbringera Dawn i Ice nisu sigurno, možda jedan ILI drugi....mada je ta teorija jutros izmišljena al etoAzrail wrote:Na stranu što Lightbringer nije Valyrian steel kao ni Dawn, a ovi ostali jesu, takav mač bi bio premasivan da se njime bori. Sam Ice je bio toliko masivan da su od njega napravljena dva velika mača, koliki bi onda trebao biti Lightbringer da se od njega naprave Ice, Dawn i Longclaw? Morao bi div mahati njim...pici wrote:ima jedna zanimljiva teorija da je orginalni Lightbringer rastočen i od njega napravljeni, Ice (ratsočen na Oathkeeper kod Briane i Widow's Wail kod Tommena), Dawn i Longclaw kod Jona... nešto je s ovim mačevima povezano na bliceve nam daju male poruke oko njih, moguće da će Bran skonat ko je obečani princ i dati rastočit mačeve i napraviti Lightbringer kojim će Azor Ahai povesti armiju živih protiv WW, to je ona velika bitka koje crvene vještice non stop spominju...Azrail wrote:
- rage_guy
#9615 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako znamo da Lightbringer nije valirijski celik?
- Rockefeller
#9616 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Saće seks u Dubrovniku. Armija se poslala. Margeri strada garant 
- seln
#9617 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni ova svecenica izgleda ko trecerazredna ruska prostituka. Uzvisena ko Semberija.madridist wrote:
inace koja je veza ove sa Melisandrom?
- pink floydd
#9618 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
originalni Lightbringer nije sigurnorage_guy wrote:Kako znamo da Lightbringer nije valirijski celik?
u proročanstvu se kaže da će kad zvijezde budu krvarile i hladni vjetrovi puhali pojaviti ratnik koji će izvući plamteći mač iz vatre i taj mač će biti Lightbringer a taj ratnik novi Azor Ahai .Lightbringer is the sword of Azor Ahai, a legendary hero who is prophesied to fight the Great Other. Lightbringer is thought to be a sword made of living fire
Znači moguće je da bilo koji mač postane Lightbringer vjerovatno uz pomoć malo magije i naravno pravog obećanog princa...i vatre
- Pandakonda
#9619 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ono kad Jon govori Eddu "nemoj srušit zid" definitvno znači da će zid past
Vjerovatno će Bran preći preko zida i tom trenutku će magija zida pasti, isto kao što je pala magija u onom drvetu i tako će oni whigtovi ući u Westeros. To se poklapa sa onim da je Danny imala viziju trona i da oko njeg pada snjeg, vjerovatno će Night's King pokorit Westeros, samo me zanima kako će Jon i ostali pobijeć, možda ih Danny preveze zmajevima 
- pink floydd
#9620 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
možda dok dođu do Kings Landinga i Jon bude među šetačima
- AleksoMKD
#9621 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mozda, mozda.......Pandakonda wrote:Djeca su napravila WW da se odbrane od ljudi, tako da sumnjam da je bila neka inspiracija od više sile.AleksoMKD wrote:Osim ako Great Other nije "inspirisao" decu da stvore WW.rage_guy wrote:Ma ne postoje bogovi. Postoji samo magija. Ako su WW stvorila djeca onda oni nemaju veze sa Great Otherom.
Videcemo.
Ja sam jos uvek misljenja da Rhllorovski naginje ka zlu.
- Tito_i_Partija
#9622 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa cim mu to rostiljanje ljudi predstavlja neki fetis, a nije bas zabrinut' da li je na lomaci svetac ili monstrum, dijete ili starac...
- annoy
#9623 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da nit ne postoji nekakvo ultimativno dobro božanstvo...Rhllor to svakako nije.
- So What!
#9624 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Great Other bi mogao biti jedan od Starih bogova šume, jer su stvoreni kao dio nekog religijskog rituala i logicno da ce oni oblici koje ostavljaju imati veze sa religijom. Logično da su od svih izabrali onog najmracnijeg...
Btw ako je Ned rekao da je Jonova majka Wylla, imam osjecaj da ce se tako i ispostaviti. Wylla je bila sluškinja na dvoru Dayneovih, dajem joj tu i tamo šanse kao i Ashari da je majka.
Btw ako je Ned rekao da je Jonova majka Wylla, imam osjecaj da ce se tako i ispostaviti. Wylla je bila sluškinja na dvoru Dayneovih, dajem joj tu i tamo šanse kao i Ashari da je majka.
- Pandakonda
#9625 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Najnovija moda u Westerosu