HS kablovska
Moderator: anex
-
kakaljin
#9601 Re: HS kablovska
Sada zvao HS, da pitam sta je sa HD kanalom od BHT-a, oni veze nemaju nikave ni sta ni kako ni kada, a ostalo je jos 7 dana do svjetskog.
Makar da kazu evo radi se i priprema se da se pusti signal kada za to dodje vrijeme, oni veze nemaju sta i kako.
Makar da kazu evo radi se i priprema se da se pusti signal kada za to dodje vrijeme, oni veze nemaju sta i kako.
- chakany
#9602 Re: HS kablovska
Trebao si ih pitati hoće li još šta uvesti, pošto se Mr. Poštovani ne oglašava odavnokakaljin wrote:Sada zvao HS, da pitam sta je sa HD kanalom od BHT-a, oni veze nemaju nikave ni sta ni kako ni kada, a ostalo je jos 7 dana do svjetskog.
Nego, ne mogu ti oni ništa ni kazati oko HD signala BHT-a, kad se čeka da BHT završi sa fazom HD, i tek onda oni mogu pustiti kanal.
Pošto je u našoj državi sve sporo, pa tako i prelazak iz SD-a u HD, ne bi me čudilo da se taj prelazak desi par sati prije početka svjetskog prvenstva
Ako već ne mogu uvesti HD signal BHT-a, onda neka malo porade na kvaliteti slike na pomenutom kanalu.
I po ne znam ni ja više koji put, treba se uključiti više teletekst na BHT1, krajnje je vrijeme.
-
kakaljin
#9603 Re: HS kablovska
Pa ako znaju da ce biti signal od BHT-a u HD-u pa mogu makar sve pripremiti da samo kada BHT pusti signal ovi ga samo preuzmu na sve spremno. A ovako nidje veze.chakany wrote:Trebao si ih pitati hoće li još šta uvesti, pošto se Mr. Poštovani ne oglašava odavnokakaljin wrote:Sada zvao HS, da pitam sta je sa HD kanalom od BHT-a, oni veze nemaju nikave ni sta ni kako ni kada, a ostalo je jos 7 dana do svjetskog.
Makar da kazu evo radi se i priprema se da se pusti signal kada za to dodje vrijeme, oni veze nemaju sta i kako.![]()
Nego, ne mogu ti oni ništa ni kazati oko HD signala BHT-a, kad se čeka da BHT završi sa fazom HD, i tek onda oni mogu pustiti kanal.
Pošto je u našoj državi sve sporo, pa tako i prelazak iz SD-a u HD, ne bi me čudilo da se taj prelazak desi par sati prije početka svjetskog prvenstva
Pa ce biti kada se puti nevalja ovo, nevalja ono. A svjetsko pocelo.
-
clarion_
#9604 Re: HS kablovska
Ja sam ubijeđen da od HD kanala neće biti ništa, poznavajući nas, biće kvalitetnija slika na običnom kanalu u kablovskoj što je opet pomak.
- Cyrax
#9605 Re: HS kablovska
Ne bi me cudilo da otvaranje i prvih par tekmi fulimo. 
- elfa
#9606 Re: HS kablovska
Postovani Pretplatnici doslo je do manjih tehnickih problema sa prijenosom svjetskog prvenstva u Brazilu,do tada molimo placajte redovno RTV taksu.Cyrax wrote:Ne bi me cudilo da otvaranje i prvih par tekmi fulimo.
- chakany
#9607 Re: HS kablovska
http://www.kinotv.hr/
Odličan filmski kanal. Čitao sam na njihovoj FB stranici da je kanal dostupan i svim kablovskim operaterima u Bosni i Hercegovini ako žele da ga imaju.
Pomenuti kanal se jedino za sada nalazi u ponudi HOME.TV (HT ERONET) u Bosni i Hercegovini.
HS eto bilo bi super da ga uvedete nekad
Odličan filmski kanal. Čitao sam na njihovoj FB stranici da je kanal dostupan i svim kablovskim operaterima u Bosni i Hercegovini ako žele da ga imaju.
Pomenuti kanal se jedino za sada nalazi u ponudi HOME.TV (HT ERONET) u Bosni i Hercegovini.
- Benq
#9608 Re: HS kablovska
Ovo bi bilo fenomenalno !chakany wrote:http://www.kinotv.hr/
-
AdrianMole
#9609 Re: HS kablovska
O ovome sam i ja pisao prije par mjeseci.Bilo bi odlično kada bi to uveli.Filmovi baš po mome ukusu.Poznavajući HS slabe su šansechakany wrote:http://www.kinotv.hr/
- chakany
- kemox
#9611 Re: HS kablovska
Evo je izričito tražim od HS-a da mi isporuče HD signal televizije bosne i hercegovine 
Traži li još neko HD signal ?
Traži li još neko HD signal ?
- Benq
#9612 Re: HS kablovska
http://www.teve.ba/article/18216/gradan ... -rtv-taksu
Nažalost, sve je izvjesnije da zbog ovih nepogoda neće biti moguće uspostaviti eksperimentalno emitovanje digitalnog zemaljskog signala u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu.
-
The Realist
#9613 Re: HS kablovska
Onda će i propasti sve, jer ne vidim razlog da nakon SP-a i imamo te kanale u HD-u, kad ionako ne daju ništa što bi bilo vrijedno gledati u HD-u (ono što bi je ionako staro po "100" godina, pa i nije u HD-u).
- chakany
#9614 Re: HS kablovska
Kao da se malo pohvario signal na RTL 2 HRVATSKA, prije je bio bolji kvalitet slike 
- Benq
#9615 Re: HS kablovska
@realist , sve je bilo previse dobro da bi bilo istinito...
@chakany , ne znam kakav je kvalitet bio prije jer ovaj program ne gledam , ali evo kod mene je sve ok , nemam smetnji.
@chakany , ne znam kakav je kvalitet bio prije jer ovaj program ne gledam , ali evo kod mene je sve ok , nemam smetnji.
- Cyrax
#9616 Re: HS kablovska
Znaci pocet ce taj veleultramocni HD bejagi na dan "svjeckog", ranije ne moze nikako radi ...nepogoda. Koja slucajnost.Benq wrote:http://www.teve.ba/article/18216/gradan ... -rtv-taksu
Nažalost, sve je izvjesnije da zbog ovih nepogoda neće biti moguće uspostaviti eksperimentalno emitovanje digitalnog zemaljskog signala u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu.
Nista, otpisati prvih par utakmica hladno.
- fortaleza
#9617 Re: HS kablovska
Koji šupljaci da opravdaju svoj nerad i javašluk jel.Benq wrote:http://www.teve.ba/article/18216/gradan ... -rtv-taksu
Tko ce to u Hercegovini sprjecavati radove kako ovdje navode?
Smjesan tekst kao i prica da zbog poplava kasni digitalizacija sto naravno nema veze jedno s drugim.
Odasiljaci su visoko iznad poplavljenih podrucja.
Ironično bi se mogli reći da su na kašnjenje digitalizacije od 10-ak godina kriva dva svjetska rata i invazija Turaka na BiH.
- chakany
#9618 Re: HS kablovska
I kod mene nema smetnji, ali eto malo je mutna slika, prije je bila baš čista, što bi naš narod rekao, ko mlijekoBenq wrote:@realist , sve je bilo previse dobro da bi bilo istinito...
Znaš ono kad smo imali Novu TV, pa su nam bila dva kvaliteta slike, e tako je isto sad i sa RTL 2 HRVATSKA, nema smetnji, ali prije je bio bolji kvalitet slike.
P.S. Sutra ima dobar film na RTL 2 HR. : Dok vrag ne sazna da si mrtav u 22:40
- Benq
#9619 Re: HS kablovska
Ma ko ih j... , FaceTV ce svakako prenositi utakmice.Cyrax wrote:Znaci pocet ce taj veleultramocni HD bejagi na dan "svjeckog", ranije ne moze nikako radi ...nepogoda. Koja slucajnost.Benq wrote:http://www.teve.ba/article/18216/gradan ... -rtv-taksu
Nažalost, sve je izvjesnije da zbog ovih nepogoda neće biti moguće uspostaviti eksperimentalno emitovanje digitalnog zemaljskog signala u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu.![]()
-
kakaljin
#9620 Re: HS kablovska
Samo BHT ima eskluzivna prava na prenos SP-a u BiHBenq wrote:Znaci pocet ce taj veleultramocni HD bejagi na dan "svjeckog", ranije ne moze nikako radi ...nepogoda. Koja slucajnost.Cyrax wrote:Nažalost, sve je izvjesnije da zbog ovih nepogoda neće biti moguće uspostaviti eksperimentalno emitovanje digitalnog zemaljskog signala u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu.![]()
Ma ko ih j... , FaceTV ce svakako prenositi utakmice.
- Benq
#9621 Re: HS kablovska
FaceTV tj Senad je javno pozvao BHT da zajedno prenose utakmice , ako to BHT ne zeli , Senad je izjavio da ce oni svakako biti u Brazilu i prenositi utakmice. Ja samo prenosim ono sto sam vidio i cuo svojim usima na jednom centralnom dnevniku sa Senadom.kakaljin wrote:Samo BHT ima eskluzivna prava na prenos SP-a u BiHBenq wrote:Znaci pocet ce taj veleultramocni HD bejagi na dan "svjeckog", ranije ne moze nikako radi ...nepogoda. Koja slucajnost.Cyrax wrote:Nažalost, sve je izvjesnije da zbog ovih nepogoda neće biti moguće uspostaviti eksperimentalno emitovanje digitalnog zemaljskog signala u Sarajevu, Mostaru i Banjaluci do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu.![]()
Ma ko ih j... , FaceTV ce svakako prenositi utakmice.
http://doznajemo.com/2013/10/19/face-tv ... jajlovica/
FACE TV je spreman platiti svoj dio učešća u ovom projektu, a prema Senadovim riječima – Face TV će biti u Brazilu sa ili bez BHRT-a.
- vicious
#9622 Re: HS kablovska
Ma mogu oni biti tamo, ali ne mogu prenositi utakmice. Ništa od toga, nema teorije da bht uđe u tu kombinaciju.
-
udrigaMehmede
#9623 Re: HS kablovska
jel ima neko problema sa RTL Hr 
-
Mustang1
#9624 Re: HS kablovska
Ovo sa Face tv NE HVALA ! Radije cu traziti loptu nego slusati onog debila kako se provvaljuje
- MOSALJOZE
#9625 Re: HS kablovska
Ma nema šanse da FACE prenosi,nije to evo nas da prenosimo.Prevelik je to cirkus,da bi to tako išlo