SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
plejka2

#9601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

kokuz_sa wrote:danas tj veceras oko pola 6 na stanici u nedjaricima 4 revizora i 2 postarije zene koje placu i patrola policajska..
valjda su ih nasli bez karte ili sta vec..
Zene im dodju ko kec na dvanest.Vecinom su one zrtve bahatosti jer od muskih dobiju po nosu ako se pocnu kofrcit.
Ja kartu ne kupujem kad idem negdje iz prostog razloga sto od mene do stanice imaju 4 trafike i nema karte ni u jednoj za kupit a da se guram na prva vrata i kupujem kod vozaca ..no no :D
U povratku kupim ako bude u nekoj od trafika...
Nek srede prvo to pa onda nek voze cesce.Ne pada na pamet placat a bit ko u sendvicu i pritom pazit da mi neki dzeparos ne izvuce sta iz dzepa :D
Jara

#9602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jara »

Chmoljo wrote:
Jara wrote: Tako je, Amrice! Kaže neko gore da revizori maltretiraju one od kojih žive. Žive od onih koji ne plaćaju katu? :D
a pare iz budžeta? :mrgreen: :oops:

no, niti branim ovdje ikoga, niti stojim na ičijoj strani. odobravam silu samo kao samoodbranu. nije da ni reve nisu znale prve nasrnuti fizički, no, ovdje to izgleda nije bio slučaj.

a u krajnjoj liniji, potpuno se slažem sa komijem.

na koncu, ključ je u Vladi Kantona, a tu ko god bude, moraće se milion puta dobro preračunati. jer, ako budu htjeli pravilno rješenje, ono će značiti otpuštanje radnika. to je najveći i osnovni problem. a otpuštanje nije nimalo popularan potez... tako da... :oops:
Ne branim Gras, dapače, podržavam Centrotransovu koncepciju javnog gradskog prijevoza. Glede pare iz budžeta -sve mi je jasno, međutim ako je propisano da se karta i plaća, onda treba da se plaća. Imam hiljadu zamjerki na Gras ( da ih sad ne nabrajam :mrgreen: ), ali fizički napadati vozače i revizore ne vodi rješenju problema.
Spejs

#9603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Spejs »

Ovi motoristi tokom ljeta maltretiraju čitav grad, pogotovo noću kada jure po ulicama.

Policiju naravno boli kurac i vjerovatno nemaju ni muda da fataju ove džibere na motorima.
FreeSol

#9604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

Spejs wrote:Ovi motoristi tokom ljeta maltretiraju čitav grad, pogotovo noću kada jure po ulicama.

Policiju naravno boli kurac i vjerovatno nemaju ni muda da fataju ove džibere na motorima.
Ma s cim da ga stigne bolan, ja im s biciklom prosle godine pobjegao, a ne ovi s motorima sto idu 200 ili 300 :lol:
karanana

#9605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

evo sad projurise i meni isto na um pade.
policija je ovdje najkrivlja i za njihovo ludovanje a time i za njihove neslavne krajeve karijera.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

karanana wrote:evo sad projurise i meni isto na um pade.
policija je ovdje najkrivlja i za njihovo ludovanje a time i za njihove neslavne krajeve karijera.
policija kriva što se zabijaju i ginu? :lol: :lol: :lol:

božesačuvaj :mrgreen:
karanana

#9607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

Chmoljo wrote:
policija kriva što se zabijaju i ginu? :lol: :lol: :lol:

božesačuvaj :mrgreen:
pa naravno. kad si vidio da su ijednog od njih ikada zaustavili ili kaznili?
da se to desava ne bi ovo radili po gradu i automatizmom ne bi ni ginuli.
Spejs

#9608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Spejs »

Nije to njima nikakav problem. Nego znaju oni koja sorta vozi ove motore po gradu pa ne smiju stisnuti da ih zaustavljaju. Evo baš dok tipkam papak na motoru stoji na semaforu i pritišće gas. To grmi!

Što je najgore čovjeku ni prozor ne daju otvoriti po ovoj vrućini...
Rauber

#9609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Rauber »

Kako s cime da ih uhvate, pa imaju i policajci one brze motore, bmw-ove cini mi se.
U Titovoj svaku noc idu preko 100km/h, kad im ne mogu ili ne smiju nista mogao bi se neko sjetiti i lezece postaviti.
hotazmaj

#9610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Mislis da je policija kriva ? Dzaba pojedinim sve policije svijeta kad oni sami sebe ne vole.
plejka2

#9611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by plejka2 »

Pa radnim danima je svakako guzva jos bi lezeci trebali :-)
Mada sam i ja o tome konto .. :D
Sto se tice ganje mislim da se ne isplati rizikovat svoj zivot radi tudjeg hira..jos nedo bog da mu se sta desi bice policija kriva...
Kazne oni sami sebe na zalost..
Chmoljo

#9612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

karanana wrote:
pa naravno. kad si vidio da su ijednog od njih ikada zaustavili ili kaznili?
da se to desava ne bi ovo radili po gradu i automatizmom ne bi ni ginuli.
:-)

izvini druže, stari si forumaš, ali ja odavno gore rezonovanje nisam vidio :roll:

policija treba sprječavati odrasle, zrele osobe, od dovođenja u smrtnu opasnost :-)
trebala bi murja i na rafting ići... i sa alpinistima... i sa bajkerima, da neki slučajno ne slomi vrat spuštajući se niz Trebević :-)

policija kažnjava ove vozače. to njih ne sprječava da i dalje voze.
policija tuče prestupnike, i povratnike u kriminal, to ih ne sprječava da opet kradu.

ako policija dobije još malo ovlasti, onda ćete imati Huverov FBI, pa ćete onda još više kukati na muriju.

kako vam nije jasno da je policija samo prva stepenica, ali da je bez ostalih, sav trud uzaludan? :-)
Rauber

#9613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Rauber »

Pa bas zato sto je guzva sa lezecim ili bez onda bolje staviti jos i lezeci, ne mora biti onaj ogromni preko kojeg moras prelaziti sa brzinom 2 km/h, ali taman nek bude da se ne moze voziti motor 150km/h.
Mada nema o toga nista, da lezeci donosi kakav profit davno bi ga oni stavili, ovako gdje ce jos i za to pare izdvajati.
Chmoljo

#9614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

plejka2 wrote:Pa radnim danima je svakako guzva jos bi lezeci trebali :-)
Mada sam i ja o tome konto .. :D
Sto se tice ganje mislim da se ne isplati rizikovat svoj zivot radi tudjeg hira..jos nedo bog da mu se sta desi bice policija kriva...
Kazne oni sami sebe na zalost..
ima jedan simpatičan primjer u Bikićevoj knjizi (Obligaciono pravo) o slučaju u Njemačkoj:

Policija je krenula u potjeru za autom zbog prekoračenja brzine. vozač se osjetio iziritiranim (ovdje se misli na strah, ne na inat ili tersluk), i postepeno je povečavao brzinu, da bi na kraju doživjeli gadan sudar. navodno, vozač nije snosio odgovornost za pričinjenu štetu, jer je njegova iziritiranost bila opravdana, ta bjesomučna potjera od strane policije je bila pretjerana u odnosu na težinu počinjenog prekršaja.

znam ja da bi masa vas rado špagu postavljala, ko Karabaji. a nije da ih i sam simpatišem, ali dok u krajnjoj instanci budemo imali slučajeve da balavac, nakon hladnokrvnog ubistva kaže: "Šta mi možete?" ove situacije sa motorima će biti samo popratna pojava raspada sistema. ne njegov uzrok.
Spejs

#9615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Spejs »

Policija treba spriječiti očigledno kršenje zakona koje se odvija pred očima i ušima čitavog grada.

To je njihov posao i za to su plaćeni.

Hoće li ga hvatati motorom, kamerom, pucanjem u gume, postavljanje bodljikavih mreža po cestama ili barikadama, je meni sasvim svejedno.
Chmoljo

#9616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

Spejs wrote:Policija treba spriječiti očigledno kršenje zakona koje se odvija pred očima i ušima čitavog grada.

Hoće li ga hvatati motorom, kamerom, pucanjem u gume, postavljanje bodljikavih mreža po cestama ili barikadama, je meni sasvim svejedno.
policija ne radi sama taj posao, taman da su plaćeni ko ministri.
Spejs

#9617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Spejs »

Chmoljo wrote:
Spejs wrote:Policija treba spriječiti očigledno kršenje zakona koje se odvija pred očima i ušima čitavog grada.

policija ne radi sama taj posao, taman da su plaćeni ko ministri.
A ko radi?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

komentari ispod videa su zanimljivi :mrgreen:
profax

#9619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by profax »

samo sto se rossi nece zalijepit u kamion ili slicno :D
vivaldi

#9620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vivaldi »

nagura ga ovaj na 299 km/h, ali mu se ne dadose 3 stoje :D
DaysleepeR

#9621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
DaysleepeR wrote:
KPNCTNJAH wrote:Po izgledu golfa mislim da je morao ici bar 150km/h ... strasno
odvadi malo :D znas šta bi ostalo od motora i auta na 150 kmh :D
@Sleeper - ja se tebe sjećam sa neke od tema i stvarno se činiš jako kulturan i fin tip, motociklista.
Međutim, ne bih da me pogrešno shvatiš, ali mi se ne sviđa tvoje defaultno branjenje tvojiih "kolega" (kolege su ti samo po tome što volite vožnju motorom) - mislim da se skoro sa sigurnošću može reći da je većina (ne svi, ali većina) motociklista kriva za sve nezgode što im se dešavaju, da redovno krše saobraćajne propise poput:
- prebrze vožnje (svakodnevno se viđaju scene usijanih glava sa motorima kako voze gradom 100+)
- nepropisnog preticanja (obilaženja)
- "turiranja"
- vožnje bez propisane opreme
- prolaska kroz crveno itd, itd..
Što se tiče tvoje konstatacije o mogućoj brzni prilikom sudara, smatram da si jednu važnu stvar zanemario, a to je masa motocikla. Naime, slažem se da kada bi se 2 auta sudarila pri 150 km/h da ne bi od njih ništa ostalo, međutim, sa ove strane je bio motocikl lakši barem 7-8 puta od auta. Dakle, motor neće ostaviti isto oštećenje kao auto, ako se voze istom brzinom, nego nekoliko puta manju štetu. Pretpostavka od 100+ km/h je po meni sasvim realna...
druže, vidio sam ja raznih udesa, i vozim godinama i znam o čemu pričam.

koliko god imao jaku mašinu, nema toliko duge dionice u Sarajevu da bilo koja mašina može razviti 150 kmh. ne sumnjam da je išao oko 100 na sat, ali kad je već vidio da je u problemu naravno da je kočio te je u auto udario pri brzini od oko 60 kmh.

nemam ja namjeru niti ikakav interes da branim bilo koga od ljudi koji se ponašaju neodgovorno u sabraćaju, posebno na motoru, jer ja kao i jako puno mojih prijatelja koji normalno voze ispaštamo radi ovakvih.

meni je jednostavno degutantno nakon što neko pogine, dodatno se iživljavati nad tim nekim raznim epitetima, te člancima gdje je isti bio upucan. bio je upucan, nije upucao nekog, mogu ja sutra biti upucan šta to uopšte znači?

trebamo naći ljudskosti u sebi, maksimalna šteta je već učinjena, nema potrebe dodatno udarati mrtvog čovjeka, srećom nije nikog povukao sa sobom...

a da postoji problem, postoji, i to ne samo u Sarajevu, nego svugdje u svijetu. ljudi koji voze sportske motore su posebna sorta i kao takve ih treba shvatati. nema tu pomoći, to je droga koja se samo grobljem liječi...
no_crnjak

#9622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

mislis da je kod zeke na onoj krivini bezze nastardalo par desetina ljudi...otoka-gras-rtv-ap-nedjarici...sto rece miki i po 2 glave...bilo to auto...jal motor...moze se 100%
shalla

#9623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shalla »

Šta je sa ljudima iz golfa?
Chmoljo

#9624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

Spejs wrote:
A ko radi?
jel' stvarno potrebno odgovarati na ovo, ili pitaš samo da pitaš?
simpozijum delirijum

#9625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by simpozijum delirijum »

evo ideja nekakva da se ovakve tragedije sa motorima sprijece i ne samo motorima
sjecam se davno bile su auto-trke na Sarajevskome aerodromu , ima jedan dio kod kraja piste koji lici na trkacu stazu ( nemam pojma kako je danas i sta je NATO tu izmjestao i mijenjao ) koji je izgradila jos JNA ( i ravna cesta koja vodi od bivsega sportskoga aerodroma Butmir , gdje su bili kaponiri ( bunkeri za avione ) ali sada je tu EUROFOR baza
mislim da je to jedina lokacija u Sarajevu gdje se moze napraviti pristojna trkaca staza sa malo ulaganja pa neka omladina jurca koliko im je ceif uz strucni nadzor i sa zastitnom opremom
ima bivsi aerodrom Zeljava kod Bihaca , jedna od pista je u dobrom stanju ( 3 i po kilometra duga i oko 45 metara siroka !) i tu se moze npraviti trkaca staza po mjerama sigurnosti pa neka se Ku..rce tamo , nece ubiti sebe i ostale i plus moze se razviti moto -sport u Bih jer ocigledno talenata ima , koji se nazalost samoubijaju na cesti
Locked