treba pored ove iscrati drugu traku za pjesake, kad vec vole iscrtanimzateznistub wrote:Nije se rodio, ko je seljaku ugodio...
Biciklom kroz Sarajevo
-
quarterback
#9601 Re: Biciklom kroz Sarajevo
- dadoka84
#9602 Re: Biciklom kroz Sarajevo
quarterback wrote:mojne tako, ja neki dan 60 km igmana, ludacki spust ratnim putem i na povratku na BM pumpu, operem bajk - cakli se, kazem jaranu (koji je bio ko prase) haj majke ti pored mene kroz vils da ne misle da sam sminker
![]()
![]()
![]()
Hehe, ja kad se vratim sa voznje tezi sam za kilo
-
maximilijana
#9603 Re: Biciklom kroz Sarajevo
quarterback wrote:Cika Fikret u zgradi Loris, sa zadnje strane - sto gleda prema parkingumaximilijana wrote:i da se mozda unaprijed jedno 5-10 dana rezervisem termin?jel je neki poseban lik? ili?
ko Edo frizer ili?
ugl znaci nema nigdje u gradu da ce to neko odraditi?
onda da ga guram do nekog nagodnog servisera koji ne lijeci komplekse isl
Ili mozda u Capriolo na C Vili, ja ih ne gotivim ali to je subjektivo glediste.
uspjela sam do posla doci..na pauzi cu skoknut do Planetbike ili Capriolo.. mada mislim da za ovo sto trebam je svejedno..samo neko ko je nagodan i ima malo vremena
-
shandrprcSA
#9604 Re: Biciklom kroz Sarajevo
go maxi go go...maximilijana wrote:quarterback wrote:Cika Fikret u zgradi Loris, sa zadnje strane - sto gleda prema parkingumaximilijana wrote:i da se mozda unaprijed jedno 5-10 dana rezervisem termin?jel je neki poseban lik? ili?
ko Edo frizer ili?
ugl znaci nema nigdje u gradu da ce to neko odraditi?
onda da ga guram do nekog nagodnog servisera koji ne lijeci komplekse isl
Ili mozda u Capriolo na C Vili, ja ih ne gotivim ali to je subjektivo glediste.
uspjela sam do posla doci..na pauzi cu skoknut do Planetbike ili Capriolo.. mada mislim da za ovo sto trebam je svejedno..samo neko ko je nagodan i ima malo vremena
- skafiskafsnjak
#9605 Re: Biciklom kroz Sarajevo
gdjes drugquarterback wrote:mojne tako, ja neki dan 60 km igmana, ludacki spust ratnim putem i na povratku na BM pumpu, operem bajk - cakli se, kazem jaranu (koji je bio ko prase) haj majke ti pored mene kroz vils da ne misle da sam sminker
![]()
![]()
![]()
Znaci, sezona je pocela
Gdje nam je Balon Spešlajzd
-
quarterback
#9606 Re: Biciklom kroz Sarajevo
cuj pocela, nikad nije ni zavrsila, imam slike iz februara sa crepoljskog
speslajzd je tooooo
speslajzd je tooooo
-
quarterback
#9607 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jeste li bili na 2 kriticnoj masi?
uspjesna je bila, po slobodnoj procjeni oko 200 biciklista
uspjesna je bila, po slobodnoj procjeni oko 200 biciklista
Last edited by quarterback on 08/05/2015 23:27, edited 1 time in total.
-
shandrprcSA
#9608 Re: Biciklom kroz Sarajevo
danas je super bilo
nigdje auta, nigdje galame samo tisina i cvrkut ptica 
-
quarterback
#9609 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jesi me vidio na speslajzdu 
-
shandrprcSA
#9610 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nisam inace bi te zvao na pivu 
-
quarterback
#9611 Re: Biciklom kroz Sarajevo
posteno !shandrprcSA wrote:nisam inace bi te zvao na pivu
- Sephora
#9612 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kabal1337 wrote:E jarane da si vidio bula maksuz hodaju po biciklistickoj stazi, i to nije 1 nego svakih 100 m. I to svaki put bule hodaju po stazizateznistub wrote:Nije se rodio, ko je seljaku ugodio...
Je li zabranjeno pješacima hodati po biciklističkoj stazi?
Nije!!!
A slučajno i ako se desi, cemu ti sluzi zvonce na biciklu?
Ne sluzi za ukras vjeruj...
- kabal1337
#9613 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kod nas nista nije zabranjeno.
- Sephora
#9614 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Izvini ali ja nisam nikada nigdje vidjela da je zabranjeno pješacima ici po biciklističkoj stazi...
- Stoner
#9615 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pa mozda nije zakonom zabranjeno ali ipak se radi o necemu sto je stvar opce kulture i lijepog ponasanja. Da je samo do zvona onda ne bi ni trebale staze.Sephora wrote:Izvini ali ja nisam nikada nigdje vidjela da je zabranjeno pješacima ici po biciklističkoj stazi...
- Sephora
#9616 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pa svi trebaju biti pažljivi - koliko pješaci - toliko i biciklisti...koliko puta se desi da Biciklisti šibaju po pješačkoj stazi a to nije predviđeno za njih..Pa?Stoner wrote:Pa mozda nije zakonom zabranjeno ali ipak se radi o necemu sto je stvar opce kulture i lijepog ponasanja. Da je samo do zvona onda ne bi ni trebale staze.Sephora wrote:Izvini ali ja nisam nikada nigdje vidjela da je zabranjeno pješacima ici po biciklističkoj stazi...
- zateznistub
#9617 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Sta ti lupas, boga ti? Nije zabranjeno ali NIJE KULTURNO i seljacki je da pored sirine od preko 3m velikim dijelom duzine staze, seljak nađe da šetka bas bicikistickom stazom.Sephora wrote:Pa svi trebaju biti pažljivi - koliko pješaci - toliko i biciklisti...koliko puta se desi da Biciklisti šibaju po pješačkoj stazi a to nije predviđeno za njih..Pa?Stoner wrote:Pa mozda nije zakonom zabranjeno ali ipak se radi o necemu sto je stvar opce kulture i lijepog ponasanja. Da je samo do zvona onda ne bi ni trebale staze.Sephora wrote:Izvini ali ja nisam nikada nigdje vidjela da je zabranjeno pješacima ici po biciklističkoj stazi...
- S4mpion
#9618 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Šta pa?Sephora wrote: Pa svi trebaju biti pažljivi - koliko pješaci - toliko i biciklisti...koliko puta se desi da Biciklisti šibaju po pješačkoj stazi a to nije predviđeno za njih..Pa?
To je već briga pješaka. Neka svako vodi računa o svom prostoru.
U navedenom slučaju, pješaci, pored pješačke zone, se kreću stazom, što nije uredu. Zato se zaustavi sa promoviranjem šuplje.
- kabal1337
#9619 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Da nije lijepo. Realno biciklisticka staza je namjenjena biciklistima, staza je odvojena punom bijelom linijom. Samim tim zna se gdje je mjesto pjesacima a gdje je mjesto biciklistima. Smeta mi to sto bukvalno hodaju njih 4-5 BICIKLISTICKOM STAZOM dok je staza/put/trotoar za pjesake prazan.
Ti sto kazes sto mi vozimo "trotoarima" - Radije cu voziti trotoarom nego desnom stranom kolovoza zato sto ugrozavam i svoju sigurnost i tudu kada vozim ulicom dok je ovako sigurnije - Naravno gdje ne postoji oznaceno za bicikliste.
Nemoj da odma sudis 99% nas ne "svira/zvoni" nego zaobidje.
Kada mi biciklisti mozemo dobivati kaze zbog ne voznje po stazi mogu i pjesaci tako da nemoj da pricas da nije "zabranjeno"
Ti sto kazes sto mi vozimo "trotoarima" - Radije cu voziti trotoarom nego desnom stranom kolovoza zato sto ugrozavam i svoju sigurnost i tudu kada vozim ulicom dok je ovako sigurnije - Naravno gdje ne postoji oznaceno za bicikliste.
Nemoj da odma sudis 99% nas ne "svira/zvoni" nego zaobidje.
Kada mi biciklisti mozemo dobivati kaze zbog ne voznje po stazi mogu i pjesaci tako da nemoj da pricas da nije "zabranjeno"
-
quarterback
#9620 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sephora, samo da znas ako te biciklista na toj stazi spremi u hitnu, ti ces dobiti tuzbu jer nisi bila kao pjesak na dijelu koji tebi pripada
- Sephora
#9621 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hajd eto ti ces pricati o kulturi ..Znas pravila i zakone pa cak i , ko je seljak a ko ne, samo zato sto ide po biciklističkoj stazi..zateznistub wrote: Sta ti lupas, boga ti? Nije zabranjeno ali NIJE KULTURNO i seljacki je da pored sirine od preko 3m velikim dijelom duzine staze, seljak nađe da šetka bas bicikistickom stazom.
Svasta...
- Sephora
#9622 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pa svi su dužni da vode računa - svi kad kazem svi odnosi se na pješake a i bicikliste podjednako..koliko puta mi se dese pješaci na biciklističkoj stazi , zaobiđem i idem dalje... Meni vise smetaju oni koji parkiraju auta na istu..quarterback wrote:sephora, samo da znas ako te biciklista na toj stazi spremi u hitnu, ti ces dobiti tuzbu jer nisi bila kao pjesak na dijelu koji tebi pripada
- zateznistub
#9623 Re: Biciklom kroz Sarajevo
De ti reci jel' neko tvoj na slici pa se toliko upali? Evo nekoliko ti ljudi govori, al ti zabravila...Sephora wrote:Hajd eto ti ces pricati o kulturi ..Znas pravila i zakone pa cak i , ko je seljak a ko ne, samo zato sto ide po biciklističkoj stazi..zateznistub wrote: Sta ti lupas, boga ti? Nije zabranjeno ali NIJE KULTURNO i seljacki je da pored sirine od preko 3m velikim dijelom duzine staze, seljak nađe da šetka bas bicikistickom stazom.
Svasta...
- Stoner
#9624 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pa pjesak je duzan da vodi racuna da nije na biciklistickoj stazi. Pogotovo ako se radi o penzionerima ili idiotima sto s djecom po stazi hodaju, jer mala djeca i penzioneri dosta seveljaju ko pjani i ako ih sprcis na biciklu opet ti nisi kriv.Sephora wrote:Pa svi su dužni da vode računa - svi kad kazem svi odnosi se na pješake a i bicikliste podjednako..koliko puta mi se dese pješaci na biciklističkoj stazi , zaobiđem i idem dalje... Meni vise smetaju oni koji parkiraju auta na istu..quarterback wrote:sephora, samo da znas ako te biciklista na toj stazi spremi u hitnu, ti ces dobiti tuzbu jer nisi bila kao pjesak na dijelu koji tebi pripada
- kabal1337
#9625 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Izgleda da jeste ili je jedna od pokrivenih od neku noc. Kaze zaobilazi ne vjerujem prije da sviras/zvonis