Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ajatolah_

#9601 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

Uf, kakva borba za opstanak slijedi u naredna tri kola među četvorkom na začelju... :-) Zapravo, samo su cyprus, riko-ga i Admir daleko od ovih značajnih pozicija.
A tragičar sezone će biti madtv ako ispadne. Čovjek ima 7 tačnih prognoza više od avengeda, koji ima realne šanse za prolazak u Prvu ligu ili barem baraž. :-)
Last edited by Ajatolah_ on 09/05/2011 14:31, edited 1 time in total.
translater

#9602 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

EdoI wrote:Uf, kakva borba za opstanak slijedi u naredna tri kola među četvorkom na začelju... :-)

ma sve je povezano...borba za opstanak direktno utice na borbu za vrh koji vodi u prvu ligu...i obratno...

dok jednom ne svane...drugom nece smrknut :D :D
van Basten

#9603 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

samo mala napomena za ponudu - slagana je abecedno (Austrija, belgija...) a ne hronološki kad koja utakmica počinje, pa obratite pažnju na to prilikom prognoziranja, pogotovo oni koji će čekati zadnji minut da odigraju
-danTe-

#9604 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

ako mi se moze dodat jos jedan go u ovom zadnjem kolu, 2 sam pogodio :)
Hantraga

#9605 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

-danTe- wrote:ako mi se moze dodat jos jedan go u ovom zadnjem kolu, 2 sam pogodio :)
Ako mislis na Ajax - Twente, cyprus je pogrijesio.

Twente je pobjedio 3:2
translater

#9606 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

cini mi se ovako napamet....da je to bilo u produzecima...jer je bilo 2:2...ako me sjecanje ne vara...
cyprus

#9607 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Hantraga wrote:
-danTe- wrote:ako mi se moze dodat jos jedan go u ovom zadnjem kolu, 2 sam pogodio :)

Nisam pogriješio, jer kao što reče translater, u regularnom toku je bilo 2:2 ;-) Lako bi se moglo desiti da taj jedan gol odluči ko ostaje u ligi :D
madtv

#9608 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

EdoI wrote:Uf, kakva borba za opstanak slijedi u naredna tri kola među četvorkom na začelju... :-) Zapravo, samo su cyprus, riko-ga i Admir daleko od ovih značajnih pozicija.
A tragičar sezone će biti madtv ako ispadne. Čovjek ima 7 tačnih prognoza više od avengeda, koji ima realne šanse za prolazak u Prvu ligu ili barem baraž. :-)
tragi-komedija

madtv - Admir_1984 2:1 W
Edol - madtv 2:1 L
madtv - striker 2:3 L
avenged_sevefil -madtv 1:0 L
madtv - Splinter 3:3 D
translater - madtv 1:0 L
madtv - BSn 0:1 L
==========================
(ne)forma: LLDLLLW

dva trenera bi dobila otkaz za ovo a ne jedan :)
translater

#9609 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

bio drugi...i vidi sad...ali fakat je ovo tragedija sa golovima
cyprus

#9610 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

U prvoj ili drugoj sezoni, takmičar Neelix je u jednom trenutku imo najviše postignutih golova u ligi, a zauzimao zadnje mjesto :D
translater

#9611 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

tragedija

a...jedno pitanjce...zasto mora biti na tabeli bolji onaj koji je dao vishe golova a ne onaj koji ima bolju gol razliku ??
:D :D
madtv

#9612 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

Sa-x League :: where unbelievable happens

:lol: :lol:
Hantraga

#9613 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

cyprus wrote:
Hantraga wrote:

Nisam pogriješio, jer kao što reče translater, u regularnom toku je bilo 2:2 ;-) Lako bi se moglo desiti da taj jedan gol odluči ko ostaje u ligi :D
Nekontam...Zar se nepogadja konacni rezultat utakmice, a ne 90 minuta???
madtv

#9614 Re: Sa-x liga, komentari

Post by madtv »

translater wrote:tragedija

a...jedno pitanjce...zasto mora biti na tabeli bolji onaj koji je dao vishe golova a ne onaj koji ima bolju gol razliku ??
:D :D

sta kazu pravila o tome?
elSaik

#9615 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Zato što se na gol razliku ne može uticati i igra je koncipirana na pogađanju parova pa onaj ko pogodi više ima prednost nad onim ko je pogodio manje. Pravilo je promijenjeno odmah nakon prve sezone.
elSaik

#9616 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Hantraga wrote:
cyprus wrote:
Hantraga wrote:

Nekontam...Zar se nepogadja konacni rezultat utakmice, a ne 90 minuta???
Ne. Pogađa se 90'.
-danTe-

#9617 Re: Sa-x liga, komentari

Post by -danTe- »

savez je potvrdio...zelim svoj go :mrgreen:
Hantraga

#9618 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

-dante- postigao pogodat u 91' i smanjio poraz na 5:2

Promjena na tabeli ce biti dodana sljedece zbrajanje...

elsaice, sam sebi jamu kopas.... :mrgreen:
shalla

#9619 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Ja parova i govana :mrgreen:
Ajatolah_

#9620 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Ajatolah_ »

shalla wrote:Ja parova i govana :mrgreen:
Jes' vala, većina onog je materijal za bonus.
van Basten

#9621 Re: Sa-x liga, komentari

Post by van Basten »

:D tako je to kad je vanredno kolo, jedva sam i ovo nafatao... a mogao je probati ko je htio da nađe bolje :D
p.s. kad ovo bude najefikasnije kolo lige :lol:
cyprus

#9622 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

van Basten wrote:
:D tako je to kad je vanredno kolo, jedva sam i ovo nafatao... a mogao je probati ko je htio da nađe bolje :D
p.s. kad ovo bude najefikasnije kolo lige :lol:
Pa mogo si probat i sa utorkom, bolja bi situacija bila :-D Ali meni ne smeta ni vako :D :D
Hantraga

#9623 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

...i pocelo je postovani Citaoci...Pred pred poslednje kolo Prve Savezne premijer Super Lige....

Koliko je dramaticno na samom vrhu, nista manje dramaticno na dnu tabele...

Uzivo rezultati cjeli dan, dok se zadnja pistaljka ne odsvira ili boje ne otope,,,

-danTe- - ratata 0:0
campa_xxx - LongDong 0:0
elSaik - abondanzieri 0:0
J.P.Montoya - Hantraga 0:0
Lakat Jebic - WizzMerlin 0:0
lerdi - van Basten 0:0
Hantraga

#9624 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Hantraga »

Primorje - Gorica 2:3 - Svi su promasili ovaj par

-danTe- - ratata 0:0
campa_xxx - LongDong 0:0
elSaik - abondanzieri 0:0
J.P.Montoya - Hantraga 0:0
Lakat Jebic - WizzMerlin 0:0
lerdi - van Basten 0:0
translater

#9625 Re: Sa-x liga, komentari

Post by translater »

Sturm - Austria Vienna 1:1 FT admir: 2:1 trans:1:1
Auxerre - Lyon 4:0 FT admir:1:1 trans:1:2
Toulouse - Valenciennes 0:0 FT admir:1:0 trans:1:1
Skonto Riga - Ventspils 1:3 FT admir:1:0 trans:2:1
Wisla - Lech 1:0 FT admir:2:1 trans:1:1
Zilina - Presov 2:1 FT admir:2:0 trans:3:0
Hearts - Celtic 0:3 (82') admir:1:2 trans:0:2
Levante - Barcelona 1:1 FT admir:0:3 trans:0:2
Real Sociedad - Zaragoza 2:1 FT admir:2:0 trans:1:1
Osasuna - Sevilla 3:2 (FT) admir:2:0 trans:1:2

bonus: Monpelje-Lorient 3:1 (FT) admir: 1

idemo...uzivo.... :-D

nakon prvih 15-tak minuta....nista ozbiljno nisu pokazali niti jedni a ni drugi...neizvjesnost ce ocekuje u trenutna dva susreta koja se igraju...a uskoro pocinju ostali....cujemo se kroz pola sata, naravno tu je i domacinov bonus koji je...doslovno bonus...i trenutno domacin ima tri para u igri dok gosti igraju sa dva

iiiiiiiiiiiiii...evo promjene koja znaci da su oba tima promasili i trecu prognozu

francuzi...poluvremena

nakon tridesetak minuta koje su se odigrale u mecu gdje su dvije ekipe usle sa razlicitim emocijama i ciljevima moze se reci da dmoacin ima blaaagu terensku incjativu i to ponajvishe zahvaljujuci bonusu....do poluvremena ce biti puno toga jasnije....gosti koji su dosli da osvoje bodove koji bi im donijeli veliki korak naprijed ka plasmanu u prvu ligu nisu pokazali nista od ocekivanog dok domacin koji igra bez pritiska za pobjedom igra opusteno i samim tim...pokazuje bolju igru...

33' minut....velika prilika za domacina...trenutni rezultat na bonusu 2:1!!!!
37' minut...penal za domacina iz bonusa gdje je sada rezultat 3:1

HT

1:0 domacin zasluzeno vodi iz penala koji mu je donio bonus...

49' da vidimo sta nam donosi drugo poluvrijeme....trenutno pogodak celtica odgovara i jednoj i drugoj ekipi...ali josh je dosta vremena ostalo i vidjet cemo kako ce se odvijati situacija na terenu (olaksavajuca okolnost za goste je sto konkurenti takodje nisu postigli pogodak u prvih 45 minuta)
53' dobra situacija za goste...slobodnjak na nekih 27-28 metara...naime, zaragoza je zabila za 1:1 i ako ostane ovakav rezultat gosti izjednacuju, a ovim golom su automatski domacini izbaceni iz prognoze za ovaj mec...a i sturm je poveo sto odgovara i domacinima i gostima....iiii evo ga izjednacenje austrije...sto opet odgovara gostima....i donosi im josh jednu priliku a takodje i za domacina je dobro jer ako sturm zabije i ostane taj rezultat to ce biti pogodak za njih....kako je krenulo drugo poluvrijeme izgleda da ce biti pravo aktivno...i sa dosta prilika
65' pritisak gostiju...trenutno odgovaraju dva rezultata, na trecem se situacija odvaja povoljnije za goste nego za domacine...dok je cetvrti par izgleda otipsan od strane i jednih i drugih...ocekujemo rasplet meca...koji moze puno toga da presudi kada je u pitanju ova sezona
74' ipak gosti nisu uspjeli izjednaciti iz prve velike prilike...a od toga ih je djelilo samo 2-3 centimetra(minuta) :D :D jer je sociedad zabio za pobjedu pred sami kraj...medjutim josh je dosta toga u igri...
78' pritisak gostiju se nastavlja...od tri trenutne utakmice(od preostale 4) u dvije je rezultat koji odgovara gostima...
81' minuta...obruc se opasno steze oko 16-erca domacina...prema svemu idjenom gosti su zasluzili pogodak...ali vidjet cemo dali ce do istog i doci u preostalih 9 minuta plus sudijska nadoknada....
87' goooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllll....1:1 ....apsolutno zasluzeno gosti dolaze do izjednacenja i krecu u samu zavrsnicu po pobjedu koja bi im zlata vrijedila!!!! (sturm-austria 1:1 )
celtic poveo 0:3 i tako da je do kraja ostalo samo da se zavrsi mec osasuna-sevilla gdje imamo dvije apsolutno razlicite prognoze...pa...nek pobjedi bolji...
89' sevilla vodi 0:2...dakle...u igri su ostali josh samo gosti...jer im odgovara rezultat 1:2....gosti...izgleda zadovoljni sa bodom, ali nece imati nista protiv ako im upadne kasika u med u sudijskom vremenu....
90'+ gosti pritiscu, jer zele da iskoriste kikseve svojih konkurenata u vrhu...i da se izdvoje na tabeli kao lider...velika jeovo prilika...
90'+ posljenja...peta minuta sudijskog vremena....napadac gostiju nwako mbandy nzanquu je srushen na samoj ivici kaznenog prostora domacih i sudac je opravdano pokazao na slobodan udarac...velika prilika za goste da odu sa punim plijenom na put kuci...i da krenu na put prema prvo ligi...iii...pokraj gola...je prosla ta lopta....
FT

admir-trans 1:1
Last edited by translater on 11/05/2011 23:56, edited 20 times in total.
Post Reply