Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
DebelinJoe

#9601 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by DebelinJoe »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /250919057

Image

Ima na ovoj Reutersovoj fotki dva zanimljiva i intrigantna detalja. Ili tri.

Najprije vidimo dva mlađa muškarca kako guraju ćamac, da li guraju u vodu ili iz vode. Muškaraci su u sportskoj opremi, ne žure, nemaju terert sa sobom. Rekreativci? U Gazi?

Drugi detalj jeste muškarac prekrštenih ruku koji stoji između ceste i obale. Čovjek je izrazito visok, sigurno preko dva metra mrcina, dobro uhranjen i snažan, u nekoj je uniformi. Nadgleda šta se dešava. Policajac?

Treće: u gornjem dijeli slike, daleko iza, vidimo četiri osobe kako lagano šetaju plažom. Ne idu u koloni, ne bježe, nego jedno pored drugog?. Žene vjerovatno?

Zar ne moraju svi otići iz Gaze? Zar ima povlaštenih kojima je rečeno da mogu ostati nakon što Izrael okupira pojasa Gaze? Čini mi se da čak ni u Gazi život nije isti za sve i da za siromašne i bogatije stanovnike Gaze ne vrijede ista pravila?...
plavi_E

#9602 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by plavi_E »

Arapi su se izgleda bas prepali nakon napada na Doku. :D
Saudijska Arabija i Pakistan potpisali sporazum o zajedničkoj odbrani, uključeno i nuklearno oružje
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/saud ... /250918005
Pakistanski ministar potvrdio da nuklearni kišobran štiti i Saudijsku Arabiju, otvoreni i za druge zemlje
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/paki ... /250919110

A ovi i dalje prijete regionu.
Izraelski ministar direktno zaprijetio ubistvom vođe Huta: "Zastava Izraela vijorit će se iznad Jemena"
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /250919086

Pakistanci ce izgleda dobro unovciti ovaj arapski strah. Pakistanska vojska sa saudijskim milijardama postaje ozbiljan igrac i u Indiji se sad ceskaju po glavi. Nije mi jasno kako ce funkcionisati taj nuklearni kisobran Isto kao i u NATO gdje nuklearne sile drze svoje atomske bombe na teritoriji drugih clanica i daju mogucnost da te clanice ucestvuju u atomskom napadu koristeci njihove atomske bombe? To bi onda znacilo da bi Pakistan morao prenjeti dio atomski bombi na teritoriju S. Arabije i stvoriti mogucnost da Saudijci izvrse atomski udar tim bombama uz odobrenje Pakistana.

A bilo je za ocekivati da ce svi u regionu potegnuti za Atomskim oruzjem nakon svega sta se u regionu i svijetu dogadja zadnjih godinu-dvije. Sigurno je sad da ni Turska ni Iran nece stajati po strani po pitanju atomskog oruzja. Iskreno receno zabrinjavajuci tok dogadjaja.
plavi_E

#9603 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by plavi_E »

DebelinJoe wrote: 19/09/2025 15:28
Spoiler
Show

Image

Najprije vidimo dva mlađa muškarca kako guraju ćamac, da li guraju u vodu ili iz vode. Muškaraci su u sportskoj opremi, ne žure, nemaju terert sa sobom. Rekreativci? U Gazi?

Drugi detalj jeste muškarac prekrštenih ruku koji stoji između ceste i obale. Čovjek je izrazito visok, sigurno preko dva metra mrcina, dobro uhranjen i snažan, u nekoj je uniformi. Nadgleda šta se dešava. Policajac?

Treće: u gornjem dijeli slike, daleko iza, vidimo četiri osobe kako lagano šetaju plažom. Ne idu u koloni, ne bježe, nego jedno pored drugog?. Žene vjerovatno?

Zar ne moraju svi otići iz Gaze? Zar ima povlaštenih kojima je rečeno da mogu ostati nakon što Izrael okupira pojasa Gaze? Čini mi se da čak ni u Gazi život nije isti za sve i da za siromašne i bogatije stanovnike Gaze ne vrijede ista pravila?...
Mozes objasniti ovaj kombi sto ide u suprotnom pravcu? I objasniti ovu dvojicu sto lezerno sjede uz obalu pored tog kombija? I je li ova kolona stoji ili vozi?
DebelinJoe

#9604 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by DebelinJoe »

plavi_E wrote: 19/09/2025 16:18
DebelinJoe wrote: 19/09/2025 15:28
Spoiler
Show

Image

Mozes objasniti ovaj kombi sto ide u suprotnom pravcu? I objasniti ovu dvojicu sto lezerno sjede uz obalu pored tog kombija? I je li ova kolona stoji ili vozi?
Ne mogu da objasnim.

Image

I ovo mi je čudno, dvojica spavaju nasred asfalta uz veliku opasnost da ih zgazi neki auto, ako ih već ne ubije Bibijev metak ili granata.ž

Čini mi se da je plaža lijevo, zašto ova dvojica nisu legla na plažu?
sinuhe

#9605 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sinuhe »

Mnogi su sigurno oguglali. Sta raditi i gdje otici?
Rothmans

#9606 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Rothmans »

DebelinJoe wrote: 19/09/2025 15:28 Čini mi se da čak ni u Gazi život nije isti za sve i da za siromašne i bogatije stanovnike Gaze ne vrijede ista pravila?...
Gledajte sta covjek zakljuci zbog dva covjeka kraj nekog camcica :lol: cuj, intrigantno njemu :lol:

Pa dodje jos jedan da analizira to sve zajedno sa njim i ibrete se dva klena zajedno :lol:
DebelinJoe

#9607 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by DebelinJoe »

Rothmans wrote: 19/09/2025 17:35
DebelinJoe wrote: 19/09/2025 15:28 Čini mi se da čak ni u Gazi život nije isti za sve i da za siromašne i bogatije stanovnike Gaze ne vrijede ista pravila?...
Gledajte sta covjek zakljuci zbog dva covjeka kraj nekog camcica :lol: cuj, intrigantno njemu :lol:

Pa dodje jos jedan da analizira to sve zajedno sa njim i ibrete se dva klena zajedno :lol:
I ti ćeš da mi zabraniš da postavim pitanje na javnom forumu? Jer je tebi nešto smiješno?
Rothmans

#9608 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Rothmans »

DebelinJoe wrote: 19/09/2025 17:52
Rothmans wrote: 19/09/2025 17:35

I ti ćeš da mi zabraniš da postavim pitanje na javnom forumu? Jer je tebi nešto smiješno?
Nit mogu, nit zelim. Neka tebe, pravi si obavjestajac analiticar ,ne promice ti ni najmanji detalj :thumbup:

A jebo te :lol:
SmokingMan

#9609 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Pa ljudi čak rizikuju loveći ribu, iako im je IDF zabranio pristup obalnim vodama, bilo je to ranije u par navrata na nekim videima. Palestinci više ne brinu hoće li biti ubijeni, jer više nemaju gdje se se sklone. Omladina se čak i zabaljva, imaju časove plesa i pjevanja, parkour na ruševinama, nema tu šta čudno čak i da iz zabave veslaju ovaj čamac dok stanovništvo se uporedno kreće prema jugu. Stres jednostavno mora negdje da bude kanalisan. Ne mogu svi stanovnici odjednom prebaciti stvar koje mogu ponijeti sa sobom na drugu lokaciju. Vjerovatno i da mjesto gdje se ovo stanovništvo seli nije baš toliko ni udaljeno, tipa 2 dana hoda.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#9610 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

DebelinJoe wrote: 19/09/2025 15:28 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /250919057

Image

Ili love da nešto pojedu
DebelinJoe wrote: 19/09/2025 15:28 Drugi detalj jeste muškarac prekrštenih ruku koji stoji između ceste i obale. Čovjek je izrazito visok, sigurno preko dva metra mrcina, dobro uhranjen i snažan, u nekoj je uniformi. Nadgleda šta se dešava. Policajac?
ili ne zna šta bi sa sobom, možda su mu upravo pobili familiju, intrigantno, zar ne?
DebelinJoe wrote: 19/09/2025 15:28 Treće: u gornjem dijeli slike, daleko iza, vidimo četiri osobe kako lagano šetaju plažom. Ne idu u koloni, ne bježe, nego jedno pored drugog?. Žene vjerovatno?
A možda traže ili čekaju nekog. Bilo je još profilera na forumu, uglavnom su fulali 100%
SmokingMan

#9611 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Moenx

#9612 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Moenx »

Da li je Izrael izgubio rat u Gazi te mu je jos preostala teroristicka kampanja usmjerena na civile
HarTar

#9613 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Kako je to sve povezano, čak i španci na listi.....
Dead Man Walking

#9614 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Dead Man Walking »

Meni je zapalo za oko da ovaj jedan vozi na pomocnoj gumi, a drugi drzi tocak na haubi, pa ako moze neka strucna analiza. Blagodarim.
HarTar

#9615 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Dead Man Walking wrote: 19/09/2025 22:00 Meni je zapalo za oko da ovaj jedan vozi na pomocnoj gumi, a drugi drzi tocak na haubi, pa ako moze neka strucna analiza. Blagodarim.
Hoćeš da kažeš da je ovo inscenirano?
Rothmans

#9616 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Rothmans »

A jebo te Hitler brkati , sta je ovo , glup gluplji 3 nastavak ? :lol:
HarTar

#9617 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Rothmans wrote: 19/09/2025 22:12 A jebo te Hitler brkati , sta je ovo , glup gluplji 3 nastavak ? :lol:
Kako si se okupili ko na uviđaju :lol:
HarTar

#9618 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Rabin Jisroel David Vajs:

Palestinci žive u paklu već 77 godina od izraelske okupacije.

Cionizam je kriminalan, zao i sotonistički.

Pravi semitski Jevreji misle ovako :thumbup:
newera86

#9619 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by newera86 »

Ja ocekujem kraj Izrael uskoro. Vidjecemo.
HarTar

#9620 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Rabin Jisroel David Weiss:

Najvatreniji protivnici cionizma žive na ulicama Al-Kudsa, Jerusalema i širom okupirane Palestine.

Jevrejski narod u Osmanskom carstvu, u Palestini i muslimanskom svijetu bili su bogobojazni Jevreji koji su tamo živjeli stoljećima.

Budući da su poštovali i podržavali Toru, protivili su se ovom lažnom judaizmu zvanom cionizam. Cionizam je čisto politički pokret koji je započeo Theodor Herzl.

Dead Man Walking

#9621 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

HarTar wrote: 19/09/2025 22:07
Dead Man Walking wrote: 19/09/2025 22:00 Meni je zapalo za oko da ovaj jedan vozi na pomocnoj gumi, a drugi drzi tocak na haubi, pa ako moze neka strucna analiza. Blagodarim.
Hoćeš da kažeš da je ovo inscenirano?
:-)

Probaj ponovo, vidis da trazim strucnu analizu foto forenzicara sposobnih da donesu zakljucke i izvuku smisao iz totalnog besmisla.
Dead Man Walking

#9622 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Rothmans wrote: 19/09/2025 22:12 A jebo te Hitler brkati , sta je ovo , glup gluplji 3 nastavak ? :lol:
Obzirom na moc prepoznavanja ironije, gdje bi sebe svrstao u tom nizu? :-)
Quaresma

#9623 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Quaresma »

newera86 wrote: 19/09/2025 22:26 Ja ocekujem kraj Izrael uskoro. Vidjecemo.
Kakav kraj? Jos malo i nece biti ni P od Palestine.

Iza njih stoji bezuslovna podrska najjace sile svijeta. Ostali nemaju muda da reaguju protiv Izraela.
HarTar

#9624 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Sve im smeta.....
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#9625 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by arman1 »

Nešto mi miriše (bolje reći dismr) da je ovo s Palestinom uvod u nešto gore, za nas ostale, Palestincima ne može gore.
Post Reply