Zdravo @Reglan,
Molimo da nam se javite u inbox i dostavite korisničke podatke kako bismo provjerili trajanje Vaše ugovorne obaveze, odnosno akcijske pogodnosti koju ste koristili. Stojimo na raspolaganju.
Moderator: Benq
Zdravo @Reglan,
Pa koji još doku kanal da ubace? Eventualno taj Doku TV. Ne mogu se sjetiti više nijednog dokumentarnog kanala na našim prostorima.semsasuljakovic wrote: ↑03/02/2022 20:10 Naravno da je kriv. Treba da se ubaci još dokumentarnih kanala i problem će biti riješen.
Eto, Doku TV nek ubace i dosta. Nije to bilo kakav kanal - to je stvarno kanal sa premium dokumentarnim sadržajem.Ajdinn4 wrote: ↑03/02/2022 21:41Pa koji još doku kanal da ubace? Eventualno taj Doku TV. Ne mogu se sjetiti više nijednog dokumentarnog kanala na našim prostorima.semsasuljakovic wrote: ↑03/02/2022 20:10 Naravno da je kriv. Treba da se ubaci još dokumentarnih kanala i problem će biti riješen.
Realno imaju široku ponudu doku kanala, a to što ti kanali gube na kvalitetu ne može TM na to uticati.

semsasuljakovic wrote: ↑03/02/2022 19:04 Viasat History je zadnjih mjesec-dva zapao k***** za uši. Niti jednu novu emisiju nemaju, bukvalno sve repriza za reprizom.
Nisu dobri.velo43 wrote: ↑03/02/2022 23:25 Gospodi iz telemaha su ovo dobri signali, pitam se kakvi su losi. Da napomenem da su serviseri bili desetak puta i samo su mi nabili 3 splitera. Dragi forumasi jesam li ja budala ili su ovo stvarno dobri signali , evo slika:
https://imgur.com/a/2H93jZ0
Doku TV bi trebao sigurno doći u ponudu.semsasuljakovic wrote: ↑03/02/2022 21:46Eto, Doku TV nek ubace i dosta. Nije to bilo kakav kanal - to je stvarno kanal sa premium dokumentarnim sadržajem.
Upravo tako i meni isto potpises ugovor na 24 mjeseca gubis benefite nakon pola ugovora,takva im je politika tako navlace korisnike ,vise necu padati u tu zamku kada istekne ugovor mjenjam operatera najvise zbog sporta i skupe usluge.
Vidim sad, kanal je dostupan na DVB-C mreži i D3 resiverima, ali pošto se vodi kao test, nije još zvanično dio ponude.
I kod mene je tako, međutim, ja sam to potpisao u vremenu kad su svi odlazili (03.01.2021. - Arena ukinuta).
I kod mene poslije 22.00 sati stalni problem sa internetom.Nije stabilno nikako.Ako ništa ne promjene u vezi kanala i stabilnosti interneta i ja sam od onih što napušta nakon dugo godina Telemach.123bih123 wrote: ↑03/02/2022 23:56Nisu dobri.velo43 wrote: ↑03/02/2022 23:25 Gospodi iz telemaha su ovo dobri signali, pitam se kakvi su losi. Da napomenem da su serviseri bili desetak puta i samo su mi nabili 3 splitera. Dragi forumasi jesam li ja budala ili su ovo stvarno dobri signali , evo slika:
https://imgur.com/a/2H93jZ0
ima li jos sta da je vrijedno skeniranja
Nije meni to problem, ponuda ko ponuda. Šta god daš, ok hvala, prihvatim ili ne prihvatim. U većini slučajeva sam prihvatao.namiami wrote: ↑04/02/2022 12:04Ponuda koju sam dobio prije 2 godine je bila bolja i od ponude koju dobije novi korisnik (cijena + internet, nista kanali, osim arene + sk). Nakon isteka, ni priblizne uslove nisu nudili, te im je bilo manje-vise svejedno sto prelazim na drugog operatera cija je ponuda bilaTesla Edison wrote: ↑04/02/2022 11:47 Tad su mi dali popust godinu dana, i na to sam pristao. Međutim, kasnije saznam da su mnogima poslije mene davali popust na kompletno trajanje ugovora. Ja kad sam to pitao telefonski, rekli su mi da to nikome ne daju, a ispostavilo se drugačije (ima čak i forumaša koji su to dobijali).![]()
Nisi se znao cjenkati, jbg. Ja sam isposlovao 18 mjeseci 20% popusta na Premium paketu. A neki su uspjeli isposlovati 20% tokom cijelog trajanja ugovora + neke mobilne minute itd. Prema tome, i ja sam loše dogovorio, ali meni je to bila tada ok ponuda i pristao sam. Bilo bi sada šupački nešto im nabijati na nos, jer bio je to dogovor između mene i njih, niko me na to nije tjerao i to je to.Tesla Edison wrote: ↑04/02/2022 12:57Nije meni to problem, ponuda ko ponuda. Šta god daš, ok hvala, prihvatim ili ne prihvatim. U većini slučajeva sam prihvatao.namiami wrote: ↑04/02/2022 12:04
Ponuda koju sam dobio prije 2 godine je bila bolja i od ponude koju dobije novi korisnik (cijena + internet, nista kanali, osim arene + sk). Nakon isteka, ni priblizne uslove nisu nudili, te im je bilo manje-vise svejedno sto prelazim na drugog operatera cija je ponuda bila![]()
Međutim, dati meni jednu ponudu, na najjačem paketu i u vremenu kad su svi odlazili, ja sam produžio ugovor, da bi nakon par dana drugima (na manjim paketima) davali duplo bolju ponudu, u najmanju ruku nije fer i korektno. Pravno je sve čisto, tu nema govora međutim, odnos ne treba biti čisto pravni, kao ni odnos muža i žene što ne treba biti čisto po osnovu porodičnog zakona.
Ali ako tako žele, ok. Ni ja više neću produžavati ugovor i to je to. Imam na to pravo.
Bez veze je meni to što se uopšte moraš cjenkati, ali ako je tako, onda hajmo bar malo biti fer. Ili svima sve po aktuelnom cjenovniku, ili svima ti ekstra benefiti.semsasuljakovic wrote: ↑04/02/2022 13:13 Nisi se znao cjenkati, jbg. Ja sam isposlovao 18 mjeseci 20% popusta na Premium paketu.
ovo samo govori kako je Telemach ozbiljnna firmasemsasuljakovic wrote: ↑04/02/2022 13:13Nisi se znao cjenkati, jbg. Ja sam isposlovao 18 mjeseci 20% popusta na Premium paketu. A neki su uspjeli isposlovati 20% tokom cijelog trajanja ugovora + neke mobilne minute itd. Prema tome, i ja sam loše dogovorio, ali meni je to bila tada ok ponuda i pristao sam. Bilo bi sada šupački nešto im nabijati na nos, jer bio je to dogovor između mene i njih, niko me na to nije tjerao i to je to.Tesla Edison wrote: ↑04/02/2022 12:57
Nije meni to problem, ponuda ko ponuda. Šta god daš, ok hvala, prihvatim ili ne prihvatim. U većini slučajeva sam prihvatao.
Međutim, dati meni jednu ponudu, na najjačem paketu i u vremenu kad su svi odlazili, ja sam produžio ugovor, da bi nakon par dana drugima (na manjim paketima) davali duplo bolju ponudu, u najmanju ruku nije fer i korektno. Pravno je sve čisto, tu nema govora međutim, odnos ne treba biti čisto pravni, kao ni odnos muža i žene što ne treba biti čisto po osnovu porodičnog zakona.
Ali ako tako žele, ok. Ni ja više neću produžavati ugovor i to je to. Imam na to pravo.
Ali, naravno, ovo mi je škola za sljedeće produživanje ugovora. Tada ne pristajem na manje od 20% popusta tokom cijelog vremena trajanja ugovora. To mi dođe Premium paket kojeg plaćam po cijeni full paketa. Ispod toga ne idem. Imam Telecom i odoh kod njih.
zato mi se ne potpisuje više ugovor sa njima. Ko će ih "gledati" još dvije godineerror codes wrote: ↑04/02/2022 13:36ovo samo govori kako je Telemach ozbiljnna firmasemsasuljakovic wrote: ↑04/02/2022 13:13
Nisi se znao cjenkati, jbg. Ja sam isposlovao 18 mjeseci 20% popusta na Premium paketu. A neki su uspjeli isposlovati 20% tokom cijelog trajanja ugovora + neke mobilne minute itd. Prema tome, i ja sam loše dogovorio, ali meni je to bila tada ok ponuda i pristao sam. Bilo bi sada šupački nešto im nabijati na nos, jer bio je to dogovor između mene i njih, niko me na to nije tjerao i to je to.
Ali, naravno, ovo mi je škola za sljedeće produživanje ugovora. Tada ne pristajem na manje od 20% popusta tokom cijelog vremena trajanja ugovora. To mi dođe Premium paket kojeg plaćam po cijeni full paketa. Ispod toga ne idem. Imam Telecom i odoh kod njih.![]()
pa jebote nije Tesla otisao na pijacu da kupi kilu krompira pa da se cjenka
![]()
Nema kod njih nista fer. Eto premium korisnik od pocetka platforme, prije onaj grande kako vec. Sad kao neki poklon daju za premium i ja naravno nisam dobio. Nek je marka poklon ako premium korisnici dobijaju treba da dobijem a ne da me magarce.Tesla Edison wrote: ↑04/02/2022 13:20Bez veze je meni to što se uopšte moraš cjenkati, ali ako je tako, onda hajmo bar malo biti fer. Ili svima sve po aktuelnom cjenovniku, ili svima ti ekstra benefiti.semsasuljakovic wrote: ↑04/02/2022 13:13 Nisi se znao cjenkati, jbg. Ja sam isposlovao 18 mjeseci 20% popusta na Premium paketu.