Slučaj Dženan Memić
-
zijancer
#9601 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne znam ovo gore što pitaš Džolix. Moram opet zaroniti u tekstove presude.
još nekoliko upitnika iznad glave:
- Zašto postoji neusklađenost u pogledu opisa položaja Dženanovog tijela? Da li je Ristivojević odmah po dolasku slikao položaj ne prilazeći bliže, ili je
prilazio nakon Boje koji je u jednom trenutku Alisi zamotavao glavu
- Zašto na oružju nema bioloških tragova, ima li na mecima kakvih tragova
- U kojem džepu je moglo biti oružje, unutrašnjem ili vanjskom ako je jakna uopšte imala unutrašnji džep. Ako je u pitanju unutrašnji, za dešnjaka bi
bilo prirodnije da je to lijevi džep. Da li je prilikom pada tijela mogla nastati kakva modrica od tog metala na torzu.
- Zašto postoji neusklađenost u pogledu opisa položaja Dženanovog tijela? Da li je Ristivojević odmah po dolasku slikao položaj ne prilazeći bliže, ili je
- U kojem džepu je moglo biti oružje, unutrašnjem ili vanjskom ako je jakna uopšte imala unutrašnji džep. Ako je u pitanju unutrašnji, za dešnjaka bi
bilo prirodnije da je to lijevi džep. Da li je prilikom pada tijela mogla nastati kakva modrica od tog metala na torzu.
Last edited by zijancer on 21/03/2021 13:40, edited 1 time in total.
-
uvijekIInikadI
#9602 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma nemoj se mučiti, nemaš potrebe.
-
dzolix
#9603 Re: Slučaj Dženan Memić
Veljovic i Nedzad prvi dolaze .zijancer wrote: ↑21/03/2021 13:02 Ne znam ovo gore što pitaš Džolix. Moram opet zaroniti u tekstove presude.
još dva upitnika iznad glave:
Veljovic prilazi Dzenanu primjecuje da je Dz.M. na ledjima a Nedzad previja glavu Alisi.
Neko od njih dvojice zove rezidenciju i daje uputstvo da rezidencija zovne hitnu i policiju.
Dolazi policija nakon 10 min . Elvedin Bojo prilazi Dzenanu i okrece ga na lijevi bok ka potrbuske i naslanja mu glavu na *lijevu* sljepocnicu.
Veljovic dok cekaju svi hitnu fotografise Dzenana ,slika pokazuje potrbuske oslonac lijevi bok glava naslonjena na tlo svojom lijevom stranom usmjerena licem ka desnom ramenu.
Dolazi hitna nakon 30 min,medicinari ga nalaze na lijevom boku potrbuske .
Da bi ga stavili na nosila okrecu ga na ledja jer im je tako lakse ,primjecuju da krklja hropce pa ga prebacuju iz predostroznosti na "neki" bok ,ne znam koji to ,dali lijevi ili desni pitanje je .
----------------------------------------------------------------------------------------------
kada su se vratili vidjeli su policiju i momka kako leži na boku na desnoj strani
Ovo gore je izjava Seferovica iz malog golfa ,pise "leži na boku na desnoj strani"
Ne pise desna strana ulice vec na desnoj strani a to moze znaciti da su oni vidjeli njegovu desnu stranu jer je lijeva nevidljiva to jest oslonjena na tlo.
-
dzolix
#9604 Re: Slučaj Dženan Memić
To je moguce ako ga nije koristio ili uzimo neko duze vrijeme a bio mu samo onako u jakni.Bioloski trag ne ostaje uvijek na nekom i predmetu i ovako a kamoli onako.
Mogla je.Da li je prilikom pada tijela mogla nastati kakva modrica od tog metala na torzu.
Vecinom je u unutrasnjem dzepu.- U kojem džepu je moglo biti oružje, unutrašnjem ili vanjskom ako je jakna uopšte imala unutrašnji džep. Ako je u pitanju unutrašnji, za dešnjaka bi
bilo prirodnije da je to lijevi džep.
Ako je pistolj oko pazuha onda ide suprotno od ruke ako je p.dole kod kukova onda ide na stranu ruke ,vecinom.
- Billy The Pljuc
#9606 Re: Slučaj Dženan Memić
I kameno srce bi pustilo suzu:
"Porodica Mutap poslala je saopćenje u kojem navodi kako su se obratili Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa zahtjevima za saslušanje svih članova porodice, dostavljajući i brojeve telefona ukoliko smatraju da imaju relevantna saznanja u slučaju ubistva Dženana Memića.
Kako su naveli u svom pismu, s obzirom na to da su se pojavile informacije kako će članovi porodice ponovo biti saslušani, zvanično su se i u potputnosti stavili na raspolaganje Tužilaštvu BiH i uputili spomenuti zahtjev.
- Također, obratili smo se i međunarodnim institucijama, s detaljnim obrazloženjima slučaja koji su poznati svima koji su na bilo koji način uključeni u predmet koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferović na Vrhovnom sudu FBIH. U obraćanju međunarodnim institucijama poseban akcenat smo stavili na izvorno saslušanje u svojstvu osumnjičenog Ljube Seferovića i tada mu predočeni činjenični i pravni osnov radi kojeg se saslušava, a to je prvobitno bio kontakt autom s dva pješaka i nakon toga napad tupim predmetom na oba pješaka kojom prilikom su im nanesene dvije vrste povreda. Niko do sada uključen u predmet nije javnosti iznio ovu činjenicu, što je i razumljivo. Javnost je bila uvijek i samo jednostrano informisana, istakli su.
Njima kao porodici, dodaju, nije jasno zašto se ovaj "činjenični i pravni opis nije našao u optužnici", ali ističu kako nismo ni mogli saznati jer se, prema njihovim riječima, nisu ni sastajali na bilo koji osim službeni način s učesnicima u postupku.
- Nismo davali izjave i intervjue, nismo neovlašteno posjedovali niti pribavljali predmete i dokumente koji imaju potencijal da budu dokaz u krivičnom postupku. Nemamo 10.000 strana predmeta. Mi ne vršimo pritisak na pravosudne organe, posebno putem medija. Mi nemamo izjave svjedoka. Nemamo, jer to mi kao oštećena strana ne smijemo imati. Također obavještavamo javnost da su Tužilaštvu BIH dostavljeni i drugi dokazi i pozivi na prikupljanje dokaza. Pravosuđe BIH je, nažalost, radi predstavljanja u medijima nekolicine predmeta kao problematičnih, označeno kao loše i ljudi gube povjerenje u isto. Mi vjerujemo i u Sud BiH koji je našeg oca i muža i tasta smjestio u pritvor i u Tužilaštvo BiH koji radi istragu tih navoda. Mi želimo da se konačno utvrdi istina, koliko god će ona bolna i neprihvatljiva nekima na kraju biti, njihov je zaključak."
Kontak autom i nakon toga napad tupim predmetom.
Kako sam samo ovo previdio.
"Porodica Mutap poslala je saopćenje u kojem navodi kako su se obratili Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa zahtjevima za saslušanje svih članova porodice, dostavljajući i brojeve telefona ukoliko smatraju da imaju relevantna saznanja u slučaju ubistva Dženana Memića.
Kako su naveli u svom pismu, s obzirom na to da su se pojavile informacije kako će članovi porodice ponovo biti saslušani, zvanično su se i u potputnosti stavili na raspolaganje Tužilaštvu BiH i uputili spomenuti zahtjev.
- Također, obratili smo se i međunarodnim institucijama, s detaljnim obrazloženjima slučaja koji su poznati svima koji su na bilo koji način uključeni u predmet koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferović na Vrhovnom sudu FBIH. U obraćanju međunarodnim institucijama poseban akcenat smo stavili na izvorno saslušanje u svojstvu osumnjičenog Ljube Seferovića i tada mu predočeni činjenični i pravni osnov radi kojeg se saslušava, a to je prvobitno bio kontakt autom s dva pješaka i nakon toga napad tupim predmetom na oba pješaka kojom prilikom su im nanesene dvije vrste povreda. Niko do sada uključen u predmet nije javnosti iznio ovu činjenicu, što je i razumljivo. Javnost je bila uvijek i samo jednostrano informisana, istakli su.
Njima kao porodici, dodaju, nije jasno zašto se ovaj "činjenični i pravni opis nije našao u optužnici", ali ističu kako nismo ni mogli saznati jer se, prema njihovim riječima, nisu ni sastajali na bilo koji osim službeni način s učesnicima u postupku.
- Nismo davali izjave i intervjue, nismo neovlašteno posjedovali niti pribavljali predmete i dokumente koji imaju potencijal da budu dokaz u krivičnom postupku. Nemamo 10.000 strana predmeta. Mi ne vršimo pritisak na pravosudne organe, posebno putem medija. Mi nemamo izjave svjedoka. Nemamo, jer to mi kao oštećena strana ne smijemo imati. Također obavještavamo javnost da su Tužilaštvu BIH dostavljeni i drugi dokazi i pozivi na prikupljanje dokaza. Pravosuđe BIH je, nažalost, radi predstavljanja u medijima nekolicine predmeta kao problematičnih, označeno kao loše i ljudi gube povjerenje u isto. Mi vjerujemo i u Sud BiH koji je našeg oca i muža i tasta smjestio u pritvor i u Tužilaštvo BiH koji radi istragu tih navoda. Mi želimo da se konačno utvrdi istina, koliko god će ona bolna i neprihvatljiva nekima na kraju biti, njihov je zaključak."
Kontak autom i nakon toga napad tupim predmetom.
Kako sam samo ovo previdio.
- GAU8
#9607 Re: Slučaj Dženan Memić
Kad te se dokona mahala docepa i pocne razvlaciti uz kafu i cigare....
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#9608 Re: Slučaj Dženan Memić
i u kompletnoj priči kolege @dzolix izostaje početak, a to je kako je moguće da alisa ima amneziju.
ovim pismom upućenom javnosti su sami sebe pokopali. zašto?
silina udarca da netko ima amneziju, na ovakav način, je skoro pa nemoguće. ne želim prejudicirati, niti kriviti bilo koga, ali mi je neshvatljivo kako npr. ufc borci, poslije svake borbe nemaju amneziju. primaju udarce laktovima u predjelu glave, udaraju potiljkom od pod prilikom pada itd. i kompletna lavina je nastala zbog alisine amnezije, odnosno nepovjerenja porodice u istu.poseban akcenat smo stavili na izvorno saslušanje u svojstvu osumnjičenog Ljube Seferovića i tada mu predočeni činjenični i pravni osnov radi kojeg se saslušava, a to je prvobitno bio kontakt autom s dva pješaka i nakon toga napad tupim predmetom na oba pješaka kojom prilikom su im nanesene dvije vrste povreda.
-
YouAreMyDestiny
#9609 Re: Slučaj Dženan Memić
Evo još jednog dokaza da je @denden član porodice Mutap.
- GAU8
#9610 Re: Slučaj Dženan Memić
Gdje si strucnjak, mozemo li te odmah na traumatologiji uposliti!?!?malakh wrote: ↑22/03/2021 08:57
silina udarca da netko ima amneziju, na ovakav način, je skoro pa nemoguće. ne želim prejudicirati, niti kriviti bilo koga, ali mi je neshvatljivo kako npr. ufc borci, poslije svake borbe nemaju amneziju. primaju udarce laktovima u predjelu glave, udaraju potiljkom od pod prilikom pada itd. i kompletna lavina je nastala zbog alisine amnezije, odnosno nepovjerenja porodice u istu.
-
dzolix
#9611 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja sam nekoliko puta goovoorriioo (izjave vjestaka) da Alisa boluje od jedne vrste epilepsije(apsana) koja izaziva rupe u svjesti i zaboravnost .Izgleda da cu morati aktivirati bota da automatski odgovara na ta uvijek ista pitanja koja glasi "Kako je A. imala amneziju a Tajson sav ok".Alisa boluje od epilepsije i udarena(udarila se) u glavu sto znaci da je imala i potres mozga a potres mozga isto izaziva gubitak sjecanja (amneziju) ,znaci dvojako ,duplo ,pojacano.malakh wrote: ↑22/03/2021 08:57 i u kompletnoj priči kolege @dzolix izostaje početak, a to je kako je moguće da alisa ima amneziju.
silina udarca da netko ima amneziju, na ovakav način, je skoro pa nemoguće. ne želim prejudicirati, niti kriviti bilo koga, ali mi je neshvatljivo kako npr. ufc borci, poslije svake borbe nemaju amneziju. primaju udarce laktovima u predjelu glave, udaraju potiljkom od pod prilikom pada itd. i kompletna lavina je nastala zbog alisine amnezije, odnosno nepovjerenja porodice u istu.poseban akcenat smo stavili na izvorno saslušanje u svojstvu osumnjičenog Ljube Seferovića i tada mu predočeni činjenični i pravni osnov radi kojeg se saslušava, a to je prvobitno bio kontakt autom s dva pješaka i nakon toga napad tupim predmetom na oba pješaka kojom prilikom su im nanesene dvije vrste povreda.
evo ti link kao jedan od primjera:
https://hr.alt.med.narkive.com/zPadrGGS ... esvjestica
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#9612 Re: Slučaj Dženan Memić
druže, epileptični pacijenti imaju karton. epilepsija kao bolest nije bezazlena i svaki vid epilepsije je pod nadzornom liječnika. da li ima otovren karton u nekoj bolnici, na kojem se može vidjeti povijest bolesti?dzolix wrote: ↑22/03/2021 09:32Ja sam nekoliko puta goovoorriioo (izjave vjestaka) da Alisa boluje od jedne vrste epilepsije(apsana) koja izaziva rupe u svjesti i zaboravnost .Izgleda da cu morati aktivirati bota da automatski odgovara na ta uvijek ista pitanja koja glasi "Kako je A. imala amneziju a Tajson sav ok".Alisa boluje od epilepsije i udarena(udarila se) u glavu sto znaci da je imala i potres mozga a potres mozga isto izaziva gubitak sjecanja (amneziju) ,znaci dvojako ,duplo ,pojacano.malakh wrote: ↑22/03/2021 08:57 i u kompletnoj priči kolege @dzolix izostaje početak, a to je kako je moguće da alisa ima amneziju.
evo ti link kao jedan od primjera:
https://hr.alt.med.narkive.com/zPadrGGS ... esvjestica
- malakh
#9613 Re: Slučaj Dženan Memić
sjedi đe si, ni za to đe si nisi.GAU8 wrote: ↑22/03/2021 09:15Gdje si strucnjak, mozemo li te odmah na traumatologiji uposliti!?!?malakh wrote: ↑22/03/2021 08:57
silina udarca da netko ima amneziju, na ovakav način, je skoro pa nemoguće. ne želim prejudicirati, niti kriviti bilo koga, ali mi je neshvatljivo kako npr. ufc borci, poslije svake borbe nemaju amneziju. primaju udarce laktovima u predjelu glave, udaraju potiljkom od pod prilikom pada itd. i kompletna lavina je nastala zbog alisine amnezije, odnosno nepovjerenja porodice u istu.
- JThomas
#9614 Re: Slučaj Dženan Memić
sve to ima prepričano u presudi koja je dostupna javno više od godinu dana. "samo" što dokaza nema, a priznanje nije dokaz, nego se provjerava dokazima. ne postoje povrede od vozila. i tu padaju obje verzije - i udar pa palica i samo udar. nijedna nije trebala biti potvrđena. i potvrđeno je upravo da se sve razvlači koliko se razvlači, da vrijeme prolazi a da se ne goni onaj ko jeste.
- GAU8
#9615 Re: Slučaj Dženan Memić
A KO je? Svi "znaju" a niko pojma nema...JThomas wrote: ↑22/03/2021 09:37 sve to ima prepričano u presudi koja je dostupna javno više od godinu dana. "samo" što dokaza nema, a priznanje nije dokaz, nego se provjerava dokazima. ne postoje povrede od vozila. i tu padaju obje verzije - i udar pa palica i samo udar. nijedna nije trebala biti potvrđena. i potvrđeno je upravo da se sve razvlači koliko se razvlači, da vrijeme prolazi a da se ne goni onaj ko jeste.
Muriz "ZNA" ali nikako da prevali preko jezika.
I mojne opet kako ne smije jer je toboze istraga u toku...
- JThomas
#9616 Re: Slučaj Dženan Memić
ja ne znam i ne znam nikoga ko tvrdi da zna. ali nesreća je lažna i cigani su lažni krivci.
- GAU8
- JThomas
#9618 Re: Slučaj Dženan Memić
mislim lično.
- malakh
#9619 Re: Slučaj Dženan Memić
uopće ne sumnjam da porodica zna cijelu istinu i da ne bi ovo radili zarad neke lične koristi ili promocije.
- JThomas
#9620 Re: Slučaj Dženan Memić
možda zna, možda ne zna, možda pogrešno misli da zna. ali normalne i nezainteresovane iz nekog razloga ubi neizvjesnost u pogledu te činjenice. do te mjere da prebacuju i na forumaše. eto reci ko je, a ti kažeš da ne znaš...
- GAU8
#9621 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja smatram da je porodica postala zrtvom lesinara koji njihovu tragediju zloupotrebljavaju za vlastita potkusurivanja.
A "malakh" ili vijesnik... Ogovaranje i dezinformisanje je jako gadan grijeh, kada smo vec kod toga...
-
td_maajka
#9622 Re: Slučaj Dženan Memić
- To treba da se ustanovi tek. I jeste bitno. Nije nemoguce da je doslo doista do pomjeranja tijela (iz opravdanih, npr. medicinskih, razloga) bez da su to drugi svjedoci vidjeli, ali u kompletnoj i ispravnoj istrazi to prvo treba da se utvrdi, prije nego se pristupi podizanju optuznice, jer polozaj tijela itekako moze biti bitan detalj u rijesavanju slucaja. Dakle, ili je javasluk ili namjera (kao i sve drugo u ovom slucaju).zijancer wrote: ↑21/03/2021 13:02 Ne znam ovo gore što pitaš Džolix. Moram opet zaroniti u tekstove presude.
- Nema ni na mecima tragova, nikakvih. Ovo sto je dzolix rekao za bioloske tragove je glupost, i mislim da i ti to znas, pa molim te izignorisi makar po ovom pitanju
@dzolix druze, ti ocigledno nikad u zivotu nisi ni bio u Aleji niti na Ilidzi. Za sve nas koji smo dole odrasli, to na osnovu tvojih "putanja" koje ovdje prezentiras postaje jasno. Molim te, ako vec ne znas sigurno da je tako bilo i ne poznajes teren (Npr. Grand Centar se nalazi na drugoj strani Ilidze i ta lokacija nema veze s ovim dogadjajem, ali nikakve, ili neke putanje prilaska tj. odlaska iz Aleje koje ovdje pokazujes su nemoguce, jer te "ceste" kao tavke ne postoje), onda nemoj to da tvrdis kao cinjenice.
Imati svoju teoriju o dogadjaju je jedna stvar, ali tvrditi da je nesto tako bilo kako si ti sebi konstruisao, a pri tome to u stvarnom svijetu geografski, tehnicki ili bioloski nije moguce, je ili malicijiozno ili budalasto ponasanje. Nemas se sta cuditi, sto te ljudi prozivaju da si bot s takvim postovima
Sto se denden-a tice, nakon ovog dopisa Mutapa medijima, mislim (ne tvrdim
-
dzolix
#9623 Re: Slučaj Dženan Memić
Dijagnoza je utvrdjena kad je imala 9 g ,bila je u djecijoj bolnici zbog toga .Pila (pije) je ljekove kao terapiju ,stoji i koje sve ljekove.Imaju svjedocenja doktora na sudjenju koji su to potvrdili i objasnili.Kartonu ne mozes tek tako prici kao nepoznati ,zar bi doktor(i) lago.
- JThomas
#9624 Re: Slučaj Dženan Memić
i sve se to "desilo" bez tragova kočenja. abs esp transporter 1, ni ne osjetiš kad iskusan vozač koči i udara čovjeka.
-
dzolix
#9625 Re: Slučaj Dženan Memić
Priznajem , kolko mi je poznato nikad nisam bio u V.Aleji ni u Ilidzi iako ima tu neke imovine koja mi familijarno pripada od ddaaavnniinaa.To sam sam napiso,prizno na pocetku da tu nijesam bio nikad.td_maajka wrote: ↑22/03/2021 09:55 @dzolix druze, ti ocigledno nikad u zivotu nisi ni bio u Aleji niti na Ilidzi. Za sve nas koji smo dole odrasli, to na osnovu tvojih "putanja" koje ovdje prezentiras postaje jasno. Molim te, ako vec ne znas sigurno da je tako bilo i ne poznajes teren (Npr. Grand Centar se nalazi na drugoj strani Ilidze i ta lokacija nema veze s ovim dogadjajem,
A ono oko hotela Grand pa Caza Grande Ilidza,Blazuj to sve tu se vrti tako da ima i tu nejasnoca.Mozda nije tako kako ti mislis .Moglo je biti i drukcije.