Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
i agree

#9601 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Heller wrote:
i agree wrote:kako nema,nije navedeno da je telefon ispao sumnjam da se fizicka ostecenja pojavljuju sama od sebe
BHTelecoma ne servisira mobitele. Proslijedi ih u ovlašteni servis, koji i dalje garanciju.
Ti meni pricas ko da sam ja sa druge planete :lol:
Bh telekom salje na servis isto tako mogu reci da na telefonu nema fizickih ostecenja i da naprave telefon ali posto su tamo nesposobnjakovici vecinom kao sto rekoh covjek ce radi njih popusit na telefonu..
Meni telefon uletio isto tako u taj boot nista mogao nisam odnesem ga u mesc licno i naprave, kvar kazu na ploci,dali mi na telefon star godinu jos dvije godine garancije...
SmokingMan

#9602 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SmokingMan »

i agree wrote:
AhmetShabo wrote:koji xiaomijev model moze parirati huaweiju p20 PRO, sa camerom i performansama?
https://www.gsmarena.com/xiaomi_mi_9-9507.php

mislim da su tu negdje
Ovih 48 mp bi imalo potpunog smisla da je veća površina senzora,znatno veća moć procesuiranja podataka putem softwaream,što za sobom naravno povlači i znatno bolje tehničke preformanse uređaja.Ovako po ko zna koji put radi se o klasičnom društvenom/komercijalnom trendu...

Budući da imam DSLR aparat i Huawei mob radio sam dosta testova u različitim okolnostima i mogao bi napisati malo opširniji post,ali nekom drugom prilikom,kada bude više motiva....Usotalom i ovaj članak je dovoljan da se dublje promisli da li se za "više pixela" isplati dati +200-300 KM ,u odnosu na neki malo slabiji model koji ima manje pixela,a daje potpuno iste rezultate.Tu naravno glavnu ulogu igra i proizvođač senzora,a to se svakako ne treba zanemariti...

https://www.digitaltrends.com/mobile/48 ... explained/
probook

#9603 Re: Xiaomi mobiteli

Post by probook »

Ovaj mi 9t pro se cini odlican uredjaj. Gledam nesto njega i OnePlus 7 i ne vjerujem da bih OP izabrao pored mi 9t pro

Kakva je kamera na Mi 9t pro? Imam trenutno OP 6 i kamera je vas dobra, bojim se da nije na xiaomi losija :roll:
diablobih

#9604 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

probook wrote:Ovaj mi 9t pro se cini odlican uredjaj. Gledam nesto njega i OnePlus 7 i ne vjerujem da bih OP izabrao pored mi 9t pro

Kakva je kamera na Mi 9t pro? Imam trenutno OP 6 i kamera je vas dobra, bojim se da nije na xiaomi losija :roll:
Software je bitniji od svega toga. Kamera nije bolja kod xiaomia takodjer.
EliasVeskot

#9605 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EliasVeskot »

Planiram uzeti Huawei p20lite na pretplatu jer nemam shopping karticu, l al srce me vuce za neki Xiaomi...koji biste mi preoprucili u tom rangu
nlt

#9606 Re: Xiaomi mobiteli

Post by nlt »

EliasVeskot wrote:Planiram uzeti Huawei p20lite na pretplatu jer nemam shopping karticu, l al srce me vuce za neki Xiaomi...koji biste mi preoprucili u tom rangu
P20 lite bezzzee mobitel. Pa u toj cijeni radije uzmi redmi note 7
tnt-tunja

#9607 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tnt-tunja »

Da li ljudi ima opcija da se Gcam podesi na Redmi Note 5?
adsubzero

#9608 Re: Xiaomi mobiteli

Post by adsubzero »

tnt-tunja wrote:Da li ljudi ima opcija da se Gcam podesi na Redmi Note 5?
Treba root
dura77

#9609 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dura77 »

Zna li neko kako na Redmi Note 7 povecati ekran u smislu da su podaci o bateriji, mrezi itd pored kamere a ne ispod kamere??? sve sam pokusao ali ne mogu da "produzim" ekran prema gore. ako neko zna kako bio bih zahvalan na savjetu :)
madesa

#9610 Re: Xiaomi mobiteli

Post by madesa »

a kako gcam na MI a3
deda_jr

#9611 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deda_jr »

Sarajevo1970 wrote:
deda_jr wrote:
Sarajevo1970 wrote:Pritisni na notifikaciju i malo pridrzi, pokazati ce ti options i tamo iskljucis notifikacije za taj UC vrag. Probaj to ako vec nisi.
Hvala tebi na pomoći u svakom slučaju.. Ne funkcioniše ništa, valjda bih trebao pronaći način kako da isključim UC News da radi u pozadini.. Valjda neki update riješi..
Jesi li probao settings > apps > running > UC browser > force stop > clear data pa onda disable?
Hvala još jednom na pomoći.. Jesam i UC Browser i UC News, ne pomaže.. Li dobro je, više ne iskače svakih par minuta, nego svakih par sati, tako da mogu podnijeti :-)
Mislim da mi ovo na suptilan način poručuju da je vrijeme za zamjenu :D
diablobih

#9612 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

A sto samo ne izbrises uc browser i news ?
deda_jr

#9613 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deda_jr »

diablobih wrote:A sto samo ne izbrises uc browser i news ?
Pravo da ti kažem, gledao sam i to, ali ne vidim kao opciju.. Nudi mi opciju deinstaliraj update, ne čitavu aplikaciju. Pa sam kontao, popto je njihovo, ne dozvoljavaju deinstaliranje..
diablobih

#9614 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

deda_jr wrote:
Pravo da ti kažem, gledao sam i to, ali ne vidim kao opciju.. Nudi mi opciju deinstaliraj update, ne čitavu aplikaciju. Pa sam kontao, popto je njihovo, ne dozvoljavaju deinstaliranje..
deinstaliraj update, i onda idi disable.
tap3ah75

#9615 Re: Xiaomi mobiteli

Post by tap3ah75 »

Imam redmi 6A.

U zadnje vrijeme mi na WIFI pravo sporo otvara stranice.
Kad se prebacim na podaktovni internet onda ide normalno.

Nije do WIFI-ja isproban je na više mobitela - na njima ide normalno.

Je li vakat za vračanje na sistemske postavke ili se može nešto u postavkama isključiti/uključiti.
banjaluka078

#9616 Re: Xiaomi mobiteli

Post by banjaluka078 »

https://www.gizmochina.com/2019/10/17/i ... me-xiaomi/
How to install Gcam 7.0 with Astrophotography mode on Poco F1, Redmi K20, Redmi Note 7, Realme 5 Pro and other devices
deda_jr

#9617 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deda_jr »

diablobih wrote:
deda_jr wrote:
deinstaliraj update, i onda idi disable.
Samo da prijavim da je upalio.. I hvala!
kloniran

#9618 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

Grom2017 wrote:
kloniran wrote:Ne znam sta uradise novim updateom, al meni se SOT produzio sa 6 na 9 sati :mrgreen:
Koji model i koje ažuriranje?
mi note 3
10.4.2.0 verzija
valjuga

#9619 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

kloniran wrote:
Grom2017 wrote:
kloniran wrote:Ne znam sta uradise novim updateom, al meni se SOT produzio sa 6 na 9 sati :mrgreen:
Koji model i koje ažuriranje?
mi note 3
10.4.2.0 verzija
Kratko sam imao taj telefon,al imao je kameru super kolko se sjećam.
kloniran

#9620 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

valjuga wrote: Kratko sam imao taj telefon,al imao je kameru super kolko se sjećam.
Na jednom updateu su je bili dobro usrali, sad je dobra.

upoređivao noćne snimke sa mi 9T, na ovom mom dosta bolje slike pravi, da li je bilo do postavki kamere ne znam, al ova me iznenadila.
Na mi 9t nekako blijede slike ispadnu kad se uključi blic, na ovome čiste i jasne.
Na dnevnoj svjetlosti i bez blica mi 9T dere ga ko cigo napolitanku :mrgreen:
Kod mene je cini mi se malkice brzi citac otiska prsta, valjda sto je neovisan od ekrana pa brze reaguje

jedina mana nema B20 i u zadnje vrijeme imam malo problema sa usb-c sa punjenjem i prenosenjem podataka, gubi kontakt
fortaleza

#9621 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

kloniran wrote:
valjuga wrote: Kratko sam imao taj telefon,al imao je kameru super kolko se sjećam.

upoređivao noćne snimke sa mi 9T, na ovom mom dosta bolje slike pravi, da li je bilo do postavki kamere ne znam, al ova me iznenadila.
Na mi 9t nekako blijede slike ispadnu kad se uključi blic, na ovome čiste i jasne.
Kod mene je cini mi se malkice brzi citac otiska prsta, valjda sto je neovisan od ekrana pa brze reaguje

jedina mana nema B20 i u zadnje vrijeme imam malo problema sa usb-c sa punjenjem i prenosenjem podataka, gubi kontakt
Jesi usporedio zvučnike, mi note bi trebao biti bolji jer ima dualne?
kloniran

#9622 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

fortaleza wrote:
kloniran wrote:

Jesi usporedio zvučnike, mi note bi trebao biti bolji jer ima dualne?
nisam, mi note 3 koristi od slusalice zvucnik za "stereo", nije bas neka sreca.
Na redmi note 4 i redmi note 7 je npr jaci zvuk nego na ovome mom.
Zvucnik sa slusalice reprodukuje zvuk slabije nego ovaj glavni pa se taj stereo i ne primjeti.
Ili sam ja gluh :mrgreen:
Meni ce sad biti malo problem preci na drugi telefon, jer sam na ovaj bas navikao, posebno na skener otiska prsta.
nekako mi ne lezi onaj sto je u ekranu, mozda je stvar navike

Doduse ovaj moze da sluzi jos par godina bez problema
valjuga

#9623 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

kloniran wrote:

Uzmi čačkalicu pa probaj lagano očistiti usb c utor,ako već nisi.
Ili probaj drugi kabal.Ako imaš :D
Admer12

#9624 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Admer12 »

Pozdrav, s obzirom da razmišljam da uzmem neki Xiaomi telefon, da li mi možete preporučiti gdje da ga kupim, nije mi problem ni preko interneta naručivati ?
Drugo pitanje je koji bi model preporučili, razmišljam se između Redmi Note 7/8 u zavisnosti od cijene i ako uspijem pronaći Redmi 8 za nekih 450KM i A2 Lite?
Naravno može i neka druga preporuka ako postoji nešto bolje, ovo mi se cini kao best buy opcija i dosta isplativije od npr. A50 i P30 Lite.
fortaleza

#9625 Re: Xiaomi mobiteli

Post by fortaleza »

Admer12 wrote:Pozdrav, s obzirom da razmišljam da uzmem neki Xiaomi telefon, da li mi možete preporučiti gdje da ga kupim, nije mi problem ni preko interneta naručivati ?
Drugo pitanje je koji bi model preporučili, razmišljam se između Redmi Note 7/8 u zavisnosti od cijene i ako uspijem pronaći Redmi 8 za nekih 450KM i A2 Lite?
Naravno može i neka druga preporuka ako postoji nešto bolje, ovo mi se cini kao best buy opcija i dosta isplativije od npr. A50 i P30 Lite.
Redmi Note 7 sa aliexpressa 270-280KM globalna verzija.

A ako želiš čisti android uzmi Mi A3 za iste pare. Noviji procesor, kompaktiniji telefon, 3 kamere, amoled zaslon ali samo HD+ rezolucije, duža podrška.

Note 7 ekran je LCD full HD+ rezolucije, ali sa MIUI skinom i nema treću kameru.

Odeš na kimovil.com i pronađeš model po najjeftinijoj cijeni.
Post Reply