Republika Turska
- Matzan
#9601 Re: Republika Turska
Prateći ova sva kretanja da priupitam, ima li se negdje u SA upisati kakav dobar kurs turskog jezika?
- insomnia78
#9602 Re: Republika Turska
Najjace su mi ove teorije o naoruzavanju Kurda
Pa zar neko stvarno misli da bi Kurdi mogli ista uraditi u otvorenom ratu sa Turskom
S moje sokoćalo
Pa zar neko stvarno misli da bi Kurdi mogli ista uraditi u otvorenom ratu sa Turskom
S moje sokoćalo
- @mba
#9603 Re: Republika Turska
seln wrote:Koji kjafir odlucuje u cijem srcu ima imana? Koliko znam, to moze samo On (za groupies: On nije Erdogan).@mba wrote:razumijem da su mnogi razocarani sto je brko opet laf, al sta ces!
Nema nijednog muslimana u čijem srcu postoji i trun imana, a da u petak navečer nije osjetio neopisivi strah i tugu i da oka nije mogao sklopiti nakon vijesti da je turska vojska izvršila državni udar i da je srušila legalno izabranu vlast na čelu sa neustrašivim vođom i gazijom, predsjednikom Redžepom Tayipom Erdoganom. Kao što nema nijednog nevjernika niti munafika, koji u svom srcu ima i trunku munafikluka, (makar poderao koljena klanjajući namaz), a da ih ta vijest nije obradovala i da nisu likovali zbog konačnog ”pada” Erdoganove vlade i njegovog odlaska sa vlasti.
Jadan je islam kad ga brane takvi "muslimani"
vidi se na tvojoj reakciji, uzdravlje!
- General War
#9604 Re: Republika Turska
Uvjek su SAD imale tjesnju saradnju sa vojskom Turske nego sa politicarima. Mislim da nece dugo proci a da ova hapsenja vojnog vrha ce se aktuelizirat posjetom zvanicnika SAD turskoj.SA 071 wrote:Ma ako se on zamjeri Uncle Sam-u ima da vidi šta je specijalni rat. Ima da mu, ako to Veliki brat procjeni za neophodno, nestane Turske ovakve kakva je danas. Pa jača je vojna sila bio Irak nego što će Turci ikad biti, pa ih nema. Veći je autokrata bio Gadafi, nego što će Erdo ikada uspjeti da postigne, pa ga nema. I Januković je imao natpolovičnu podršku u Ukrajini, pa ga nema.Zgoljo wrote:Erdino je samo da bude malo lud,da Rusi skontaju da je stvarno toliko lud da zatvori Bosforski kanal i da Ameri skontaju da je stvarno spreman Rusima dati vojne baze u Turskoj,ukljucujuci i to da ih pusti i u Incirlik.Znaci da je lud ko lud.
Na tu foru je Putin zaplasio zapad,malo jace blefirao,onoliko koliko oni nisu smjeli i zaradio strahopostovanje.
E kad to postigne oni ce s njim fino,sa punim uvazavanjem sve u sesnest
Jednostavno ima takav polozaj koji mu daje nemjerljiv kapital,samo ga treba znati iskoristiti.
Znači, ako im se učini da je isuviše lud da im može ugroziti interese, jednostavno će ga, na ovaj ili onaj način, ukloniti. Hoće li to biti indirektno, raspirivanjem nereda i protesta zbog ekonomskog stanja koje će ubuduće biti sve lošije, raspirivanjem nacionalne netrpeljivosti (koje ne manjka) prema Kurdima i drugim, sankcijama, naoružavanjem Kurda na sjeveru Sirije i Iraka a koji će onda naoružavati Kurde u Turskoj, ili čak i direktnije nebitno je. Ali ima da ga nema u tom slučaju...
-
sandromen
#9605 Re: Republika Turska
Na hiljade ih je pohapšeno i smješteno u logore.mario001 wrote:hapsenje visokih oficira zracne baze... komandanata oficira pilota.... jbote ne znam jesam li u zivotu vidio da je ovoliko svojih vojnika drzava uhapsila![]()
![]()
http://www.mynet.com/haber/yasam/incirl ... -2541912-1

Turci komentarišu kako se bolje Kurdi iz PKK odnose prema zarobljenim Turskim vojnicima nego AKP.

Last edited by sandromen on 17/07/2016 23:19, edited 1 time in total.
- @mba
#9606 Re: Republika Turska
insomnia78 wrote:Najjace su mi ove teorije o naoruzavanju Kurda
S moje sokoćalo
to su zelje mnogih ovde!
- sunceKOtepsija
#9607 Re: Republika Turska
lopov je, istina je, ukrao nam je srce@mba wrote:razumijem da su mnogi razocarani sto je brko opet laf, al sta ces!
Nema nijednog muslimana u čijem srcu postoji i trun imana, a da u petak navečer nije osjetio neopisivi strah i tugu i da oka nije mogao sklopiti nakon vijesti da je turska vojska izvršila državni udar i da je srušila legalno izabranu vlast na čelu sa neustrašivim vođom i gazijom, predsjednikom Redžepom Tayipom Erdoganom. Kao što nema nijednog nevjernika niti munafika, koji u svom srcu ima i trunku munafikluka, (makar poderao koljena klanjajući namaz), a da ih ta vijest nije obradovala i da nisu likovali zbog konačnog ”pada” Erdoganove vlade i njegovog odlaska sa vlasti.

- seln
#9608 Re: Republika Turska
Vidim i ja da tebi tesko idu slozene recenice.@mba wrote:seln wrote:Koji kjafir odlucuje u cijem srcu ima imana? Koliko znam, to moze samo On (za groupies: On nije Erdogan).@mba wrote:razumijem da su mnogi razocarani sto je brko opet laf, al sta ces!
Jadan je islam kad ga brane takvi "muslimani"
vidi se na tvojoj reakciji, uzdravlje!
- insomnia78
#9609 Re: Republika Turska
Ma zelje su jedno a mogucnosti drugo@mba wrote:insomnia78 wrote:Najjace su mi ove teorije o naoruzavanju Kurda
S moje sokoćalo
to su zelje mnogih ovde!
Kurdi bi i u Siriji i u Iraku daleko gore prosli da im nije americke avijacije. Ne znam samo ko bi im dao avijaciju za napad na Tursku
S moje sokoćalo
- General War
#9610 Re: Republika Turska
Pa kad napravis podjelu u turskom drustvu, vojsci, politici...naoruzani kurdi samo mogu posluziti da se dodje do cilja brze.insomnia78 wrote:Najjace su mi ove teorije o naoruzavanju Kurda
S moje sokoćalo
Nesreca nikad ne dolazi sama.
- seln
#9611 Re: Republika Turska
Kad brko ubroja Bosnjake i Armene bracu... kako se ne sjeti da spomene Kurde?General War wrote:Pa kad napravis podjelu u turskom drustvu, vojsci, politici...naoruzani kurdi samo mogu posluziti da se dodje do cilja brze.insomnia78 wrote:Najjace su mi ove teorije o naoruzavanju Kurda
S moje sokoćalo
-
Zgoljo
#9612 Re: Republika Turska
Kolega SA 071,citao sam do onog dijela da je Irak bio jaca vojna sila od danasnje Turske,a onda sam zaboravio i sta sam predhodno procitao
Druze,ovo su šahovske partije,bolje reci kartaške,dobija ludji i veci blefer.
Putin je otkrio jednu znacajnu manu Amerikancima a pogotovo zapadnoevropskim zemljama,nisu spremni puno rizikovati.
Prije toga to su otkrili gospodin Kim i gospodin Ahmedinedzad.
Erdogan to mora kapitalizirati,sad ili nikad.Inace Tursku nikad nece ostaviti na miru.
Druze,ovo su šahovske partije,bolje reci kartaške,dobija ludji i veci blefer.
Putin je otkrio jednu znacajnu manu Amerikancima a pogotovo zapadnoevropskim zemljama,nisu spremni puno rizikovati.
Prije toga to su otkrili gospodin Kim i gospodin Ahmedinedzad.
Erdogan to mora kapitalizirati,sad ili nikad.Inace Tursku nikad nece ostaviti na miru.
- insomnia78
#9613 Re: Republika Turska
Pa vidjeli smo na ovom pokusaju puca, il cega vec kako se tursko drustvo zacas ujediniGeneral War wrote:Pa kad napravis podjelu u turskom drustvu, vojsci, politici...naoruzani kurdi samo mogu posluziti da se dodje do cilja brze.insomnia78 wrote:Najjace su mi ove teorije o naoruzavanju Kurda
S moje sokoćalo
Sta mislis sta bi se dogodilo da dodje do stvarne kurdske prijetnje?
Mislis da bi sekularni ili islamisticki dio vojske, naroda, policije pristao dati Kurdima nekakve autonomije u zamjenu za vlast?
S moje sokoćalo
- General War
#9614 Re: Republika Turska
Pa "pucisti" su imali avijaciju...ako pohapsis pilote profesionalce ko ce letiti sa F16? Je li stvarno mislis da ce ova cistka poboljsati moral vojske ili pogorsati?insomnia78 wrote:Ma zelje su jedno a mogucnosti drugo@mba wrote:insomnia78 wrote:Najjace su mi ove teorije o naoruzavanju Kurda
S moje sokoćalo
to su zelje mnogih ovde!
Kurdi bi i u Siriji i u Iraku daleko gore prosli da im nije americke avijacije. Ne znam samo ko bi im dao avijaciju za napad na Tursku
S moje sokoćalo
-
Kat
#9615 Re: Republika Turska
@mba wrote:razumijem da su mnogi razocarani sto je brko opet laf, al sta ces!
-
breuer
#9616 Re: Republika Turska
a ne ko Englezi, da ne ispunjavaš volju većine

- insomnia78
#9617 Re: Republika Turska
Pa nije Turska Daesh pa da konkursom traze pilote. Imaju vojnu masineriju za "proizvodnju" pilota i svega ostalog. Nije bas da ti trebaju letacki asovi za gadjanje meta na zemljiGeneral War wrote:Pa "pucisti" su imali avijaciju...ako pohapsis pilote profesionalce ko ce letiti sa F16? Je li stvarno mislis da ce ova cistka poboljsati moral vojske ili pogorsati?insomnia78 wrote:Ma zelje su jedno a mogucnosti drugo@mba wrote:
to su zelje mnogih ovde!
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
-
de balzac
#9618 Re: Republika Turska
gospodja profiterka wrote:Sad iskopah svoje postove s one teme o rušenju ruskog bombardera...![]()
I ne prođe mnogo...
Pojma Tajip nije imao o ovome, pojma. Ali valja sad priznati da postoje barem dvije parastrukture koje naredbe primaju iz drugih izvora i koje mu podmeću sve veće klipove u točkove, od bombaškog napada u Ankari, preko rušenja ruskog aviona do jučerašnjeg atentata na onog kurdskog aktivistu.
Međutim, stjeran je u kut: ako prizna, priznao je slabost i manjak efektivne kontrole nad svim strukturama, uključujući vojsku; ako ne prizna, zahlađenje odnosa s Rusijom i ozbiljni privredni gubici, o sve glasnijoj medijskoj kampanji protiv njega na zapadu da ne govorim.
Vrlo nezgodna situacija.Ukoliko si ispravno shvatio moj post, onda razumiješ da ja Erdogana ne smatram odgovornim za rušenje ruskog aviona. To bi, kako si i sam uočio, bilo kontraintuitivno u svakom pogledu, a Tajip nije glup čovjek. Međutim, njemu u strukturama djeluju hizmećari koji naredbe primaju samo od zna-se-već-koga, ali i kemalisti koji će ga rado povaliti, a dobro su uvezani sa vojnim i sigurnosnim strukturama nekih drugih zemalja.
Tajip se ne usuđuje sada priznati da nema kontrolu nad tim parastrukturama i da nema pojma šta će mu sljedeće učiniti.
sada na temi kada su počele kurzirati ove priče oko rušenja ruskog aviona, odmah sam se sjetio tvoje skepse i analiza glede ovog slučaja. svaka ti čast!
i uopće, vrlo pametno i racionalno rasuđivanje imaš. čitam sa pažnjom tvoje komentare, a dosad nisam lajko
- General War
#9620 Re: Republika Turska
Ujedini se kad su magacini puni...kurdi vec mjesecima ne prijete koliko ja vidim vec je tamo otvoreni rat. Turci sada imaju problem izmedju sebe...reakcije iz vana ce mo vidjeti uskoro.insomnia78 wrote:Pa vidjeli smo na ovom pokusaju puca, il cega vec kako se tursko drustvo zacas ujediniGeneral War wrote:Pa kad napravis podjelu u turskom drustvu, vojsci, politici...naoruzani kurdi samo mogu posluziti da se dodje do cilja brze.insomnia78 wrote:Najjace su mi ove teorije o naoruzavanju Kurda
S moje sokoćalo
Sta mislis sta bi se dogodilo da dodje do stvarne kurdske prijetnje?
Mislis da bi sekularni ili islamisticki dio vojske, naroda, policije pristao dati Kurdima nekakve autonomije u zamjenu za vlast?
S moje sokoćalo
- jao_situacije
#9621 Re: Republika Turska
ja glupe priče naoružavanje pkk i rasturanje turske

-
SA 071
#9622 Re: Republika Turska
Ma nije skontao/la šta sam htio reći. I naoružavanje Kurda je hipotetička stvar. Kada želiš ubaciti kosku razdora i podjeliti Tursku i tursko društvo, jedan od najlakših načina je "potaći" Kurde da se istrajnije i agresivnije bore za ono za šta smatraju da imaju puno pravo...General War wrote:Pa kad napravis podjelu u turskom drustvu, vojsci, politici...naoruzani kurdi samo mogu posluziti da se dodje do cilja brze.insomnia78 wrote:Najjace su mi ove teorije o naoruzavanju Kurda
S moje sokoćalo
Pa se ti zajebavaj sa Uncle Sam-om...
-
sandromen
#9623 Re: Republika Turska
Još zarobljenih vojnika Turske Armije.sandromen wrote:Na hiljade ih je pohapšeno i smješteno u logore.mario001 wrote:hapsenje visokih oficira zracne baze... komandanata oficira pilota.... jbote ne znam jesam li u zivotu vidio da je ovoliko svojih vojnika drzava uhapsila![]()
![]()
http://www.mynet.com/haber/yasam/incirl ... -2541912-1
Turci komentarišu kako se bolje Kurdi iz PKK odnose prema zarobljenim Turskim vojnicima nego AKP.

Last edited by sandromen on 17/07/2016 23:32, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#9624 Re: Republika Turska
@mba wrote:razumijem da su mnogi razocarani sto je brko opet laf, al sta ces!
- insomnia78
#9625 Re: Republika Turska
E cuj zarobljenih 
Osim toga ova slika je jos od prvog jutra poslije puča
S moje sokoćalo
Osim toga ova slika je jos od prvog jutra poslije puča
S moje sokoćalo