Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Hakiz

#9601 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

sekerbay wrote:
TLR wrote:adaptacija
Adaptacija je drugi naziv za evoluciju.
Ono, iz nižeg u viši oblik. Ja nigdje nisam spomenuo gađenje.
Ovo što si ti opiso je asimilacija.

Drugo, ako uhvatimo guštera i počnemo ga obilnije hranit, recimo mrljinom, hoće li ti gušteri nakon određenog broja generacija postat poput krokodila?
Važi li to i u suprotnom slučaju(ono, krokodil postane mala baja)?
Pa, evolucija nije bog. Ne koristi kataklizme, pošasti i ostale spektakle da bi nešto dokazala. Tiho radi svoje u pozadini. Ali nezaustavljivo.

Usput, da nije evolucije, ne bi ti sada vazio o bogu.

Drugo, evolucija ne znači prelazak uiz nižeg u viši oblik. Nastranu dilema šta su to niži i viši oblik života.

Evolucija je promjena koja jednoj vrsti omogućava izmjene nepohodne za opstanak u okruženju i promjenama okruženja. Ako je okruženje takvo da bi za opstanak u njemu bilo potrebno da se ima više snage a manje mozga, oni koji razviju mišiće a mozak im se degeneriše na nivo amebe će imati više šanse za opstanak od onih koji imaju mišiće kao ameba a imaju umjetnost, nauku, filozofiju itd.

A propo nižeg i višeg oblika života:

Postoje bakterije koje žive u tako zagađenim sredinama u kojima bi svako drugi živo biće, uključujući čovjeka sa svim njegovim tehnološkim sredstvima zaštite, odmah umrlo. I tu se postavi pitanje šta je to viši a šta niži oblik života. Da li su umjetnost, nauka itd pokazatelji višeg oblika života ili je to sposobnost opstanka u iznenada promijenjenim okolnostima ili u raznolikijim okruženjima?

Ako je ovo drugo, onda su žohari i Keith Richards najviši oblici života. Kažu da bi samo oni preživjeli totalno nuklearnu uništenje. S napomenom da za žohare još nije 100% sigurno.
Last edited by Hakiz on 11/12/2017 13:01, edited 1 time in total.
tlr

#9602 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by tlr »

Predajem se. Poslije tvrdnje adaptacija=evolucija i osjećaj je 'anlaser' evolucije, zbilja nemam snage.

A opet žao mi. Vidim, dobar si čovjek, duševani upitan momak ... pa ipak da ti odgovorim:
Adaptacija nije isto što i evolucija. Adaptacija je rezultat evolucije.
Ukoliko i dalje insistiraš da se prema evoluciji odnosim kao osjećaju, evo ću samo za tvoj hatar da ti napišem da je u tom slučaju - adaptacija u odnosu prema evoluciji, kao što su i suze, smijeh, igra... u odnosu za osjećaje tuge, sreće, razdraganosti... Ovo prvo je posljedica drugog.
Evolucija ti je kao kad Hanka zapjeva "Kani suzo izdajice", a adaptacija je kad publika počne pjevati tu pjesmu i neutješno plakati.

Ako je tebi lijepo u tog tvog boga, koji te šejtan tjera da razbijaš glavu sa stvarima za koje nisi predviđen? Arzuhal ti je to ljudski objasnio.
Tebe je bog programirao drugačije ... Dobra vijest je da imaš štelu, Smrčak ti je asistent Odsjeku za programiranje mudžiza.

Zarovite se vas dvojica par dana u te ćitabe, a za koje velite da su bez roka trajanja i za koje tvrdite da su pokupili haman svu pamet svijeta (i više od toga) pa iz te literature izvidite da li evolucija radi ili ne radi. Kad i kako skontate, a vi to obavezno objavite.

Vi krenite kraticom pogonjeni čistom "verom u boga". Ja ću boga mi dužim i sigurnim putem... i na kraju ćemo podvući crtu i vidjeti ko je gdje stigao i šta je na tom putu postigao.

Boga ti, ko ti je predavao biologiju? Dr. Mustafa ef. Cerić?
Sjećam se njega i jednog njegovog "predavanja" ... kaže ... "dosta smo se mi ba prilagođavali (adaptirali), nek' se sad oni malo nama (ba) prilagođavaju.".
Dr. se taj put tako dostojanstveno (i doktorski) posr'o na evoluciju i (tu blesavu) potrebu našeg svijeta da se prilagodi...

U samo jednoj rečenici, naš doktor je uspio čistu logiku samljeti i pretvoriti u prah i pepeo, našu prošlost (prilagođavanja) je učinio pogrešnom, a budućnost ovdašnjeg svijeta nemogućom... Cera je majstor!

PS
Glede literature, ako se već bakćeš sa naučnim dostignućima iz oblasti proučavanja evolucije, gledaj da koristiš malo savremenije izvore... slobodno. Kada se pojavi neka nova teorija (npr. teorija kontraevolucije :D ), a koja bolje objašnjava prirodne pojave - slobodno to čitaj, onu staru koristi kao referencu ili za potpalu.
I drugi su ti govorili, pa ću i ja još jednom: Evolucija nije Bog, a Darwin nije bog niti božji poslanik, pa nema potrebe da se slijepo držiš svake njegove riječi.
On je samo jedan obični čovjek, lutalica, jedan u nizu bezbroj "poslanika", koji su korištenjem naučnog metoda pokušali objasniti stvarnost koju konzumiramo. Nekome je za obrazloženje Svijeta i principa koji ga drže na okupu dovoljna jedna knjiga i jedan autor, a nekome nije ni Univerzum ...
Zavisi od prirode zapitanog i koliko je zapitani tvrdoglav(a) da traži i pronađe odgovor. :lol:

Možeš ti krenuti sa naukom od Arhimeda, razbijati glavu čitajući ga u orignialu ... ali ćeš se morati u neka doba odlijepiti od napisanog i njegove zaključke i saznanja - staviti u kontekst vremena u kojem su nastali i proširiti znanje .
sekerbay

#9603 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Pa dobro, malo se supamo, vi na račun abrahamskih religija, ja na račun vaše :mrgreen: mojne ba odma bježat.
TLR wrote:duševan si i upitan momak
:oops:
Hvala, takodje.
TLR wrote:Ako je tebi lijepo u tog tvog boga, koji te šejtan tjera da razbijaš glavu sa stvarima za koje nisi predviđen?
Ma reko da vidim čime to raspolažu oni koji se ismijavaju mojoj religiji. Nažalost, ne nađoh niš osim bajki kojima bi pozavidio i h.k. andersen :mrgreen:
TLR wrote:gledaj da koristiš malo savremenije izvore
pa čitam, prijatelju, čitam. Kako bih inače tebe ko vjernika teorije mogo poducit o darvinovom plutajućem medi(sanjam o tome da vidim te prelazne oblike) :mrgreen:
Kad čitaš njihova djela, dođeš do zaključka da se radi o insanima sa nevjerovatno razvijenom maštom.
Ono, daš mu kosku za supu, a on na narednih 50 strana vazi o hajvančetu od kojeg je koska. Plus, gotovo svaka rečenica počinje sa 'vjeruje se', mislimo, tvrdimo, nadamo se, itd.
TLR wrote:Kada se pojavi neka nova teorija (npr. teorija revolucije ), a koja bolje objašnjava prirodne pojave - slobodno to čitaj, one stare samo koristi kao referencu ili za potpalu.
A prilično smo sigurni da će se pojavit jer su ove dosadašnje onak klimave :mrgreen:
I da, jedan gromki aplauz. Jer, s toliko se žara branio darvinov plutajući medo da je to bilo nevjerovatno.
Isto tako ove sadašnje teorije.
TLR wrote:Darwin nije bog niti božji poslanik, pa nema potrebe da se slijepo držiš svake njegove riječi.
On je samo jedan obični čovjek, lutalica, jedan u nizu bezbroj "poslanika", koji su korištenjem naučnog metoda
A o kojem naučnom metodu je riječ?
Ja pročito da se u većini slučajeva radilo o posmatranju :mrgreen:
Nego, kad je musliman tu ko gost, red je da uruči poklon :mrgreen:
Knjiga. Jedna knjiga za razliku od bezbroj vaših koje jedna drugoj proturijece (kae napredovalo se, ba :mrgreen:)
Ev našim slovima da ne tražiš prevodioca.
Pa kae, citiram: "ve dže'alel kamere fihine nuren ve dže'aleš šemse siradža".
Mjesec je učinio sjajnim a sunce svjetiljkom.
Da postoji vaga znanosti pa da na jedan tas stavimo sva darvinova djela a na drugi ovu rečenicu, pretegla bi ova rečenica.
Darvin odapeo nekih stotinjak godina prije mog rođenja, a muhammed, s.a.v.s oko milju i pol.
Wow :oops:
bluesjunior

#9604 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by bluesjunior »

sekerbay wrote:Pa dobro, malo se supamo, vi na račun abrahamskih religija, ja na račun vaše :mrgreen: mojne ba odma bježat.
TLR wrote:duševan si i upitan momak
:oops:
Hvala, takodje.
TLR wrote:Ako je tebi lijepo u tog tvog boga, koji te šejtan tjera da razbijaš glavu sa stvarima za koje nisi predviđen?
Ma reko da vidim čime to raspolažu oni koji se ismijavaju mojoj religiji. Nažalost, ne nađoh niš osim bajki kojima bi pozavidio i h.k. andersen :mrgreen:
TLR wrote:gledaj da koristiš malo savremenije izvore
pa čitam, prijatelju, čitam. Kako bih inače tebe ko vjernika teorije mogo poducit o darvinovom plutajućem medi(sanjam o tome da vidim te prelazne oblike) :mrgreen:
Kad čitaš njihova djela, dođeš do zaključka da se radi o insanima sa nevjerovatno razvijenom maštom.
Ono, daš mu kosku za supu, a on na narednih 50 strana vazi o hajvančetu od kojeg je koska. Plus, gotovo svaka rečenica počinje sa 'vjeruje se', mislimo, tvrdimo, nadamo se, itd.
TLR wrote:Kada se pojavi neka nova teorija (npr. teorija revolucije ), a koja bolje objašnjava prirodne pojave - slobodno to čitaj, one stare samo koristi kao referencu ili za potpalu.
A prilično smo sigurni da će se pojavit jer su ove dosadašnje onak klimave :mrgreen:
I da, jedan gromki aplauz. Jer, s toliko se žara branio darvinov plutajući medo da je to bilo nevjerovatno.
Isto tako ove sadašnje teorije.
TLR wrote:Darwin nije bog niti božji poslanik, pa nema potrebe da se slijepo držiš svake njegove riječi.
On je samo jedan obični čovjek, lutalica, jedan u nizu bezbroj "poslanika", koji su korištenjem naučnog metoda
A o kojem naučnom metodu je riječ?
Ja pročito da se u većini slučajeva radilo o posmatranju :mrgreen:
Nego, kad je musliman tu ko gost, red je da uruči poklon :mrgreen:
Knjiga. Jedna knjiga za razliku od bezbroj vaših koje jedna drugoj proturijece (kae napredovalo se, ba :mrgreen:)
Da postoji vaga znanosti pa da na jedan tas stavimo sva darvinova djela a na drugi ovu rečenicu, pretegla bi ova rečenica.
Darvin odapeo nekih stotinjak godina prije mog rođenja, a muhammed, s.a.v.s oko milju i pol.
pa nije bas da se ismijavaju religiji...zasto bjezis iza ledja religije...ljudi se (ako se uopce smiju jer je tesko reć jel to smijesno ili zalosno..) smiju vama
Hakiz

#9605 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

sekerbay wrote:Pa kae, citiram: "ve dže'alel kamere fihine nuren ve dže'aleš šemse siradža".
Dakle, u tome je činjenica jedino da je Mjesec sjajan, a Sunce svjetiljka.

Međutim, ko je Mjesec i Sunce učinio takvima je teoretsko pitanje koje treba dokazati. I tu se padne. Na dokazu.

Lako je reći, to može svako. Dokazati je već malo teže.

I onda dođemo do vječite razlike. Nauka kada ne može dokazati teoriju, ona od nje odustane, prizna grešku. Religija kada ne može dokazati teoriju, nastavi je se čvrsto držati.
Dozer

#9606 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

sekerbay wrote: Pa kae, citiram: "ve dže'alel kamere fihine nuren ve dže'aleš šemse siradža".

I sta drugo reci na ovo osim - :lol: :lol: :lol:
1. Mjesec nije sjajan.
I tu pocinje i zavrsava sva ta besmislica iz te recenice.
O znanju o Suncu, kao i tadasnjem poimanju Sunca, suvisno je bilo sta dalje reci....
tlr

#9607 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by tlr »

sekerbay wrote:Ev našim slovima da ne tražiš prevodioca.
Stani ba. Anaxagora je pisao na arapskom ili je ... wtf ... Muhammed = putnik kroz vrijeme = Anaxagora (500 pne) ????
Anaxagoras brought philosophy and the spirit of scientific inquiry from Ionia to Athens. His observations of the celestial bodies and the fall of meteorites led him to form new theories of the universal order. He attempted to give a scientific account of eclipses, meteors, rainbows, and the sun, which he described as a mass of blazing metal, larger than the Peloponnese. He was the first to explain that the moon shines due to reflected light from the sun.

Cited source: Burnet J. (1892) Early Greek Philosophy A. & C. Black, London
Vidiš da sam u pravu... furaj dalje. Dva smo mi svijeta različita. Ti programiran, ja raštiman. Ja ne vjerujem dok se ne uvjerim, dok ne vidim dokaz, a tebi je i sam išaret imama dovoljan dokaz. Ti tražiš objašnjenja na jednom mjestu i zadovoljan si time.
Ako je to tebi odgovara - tim bolje. Uživaj!
A sa druge strane, golemi je grijeh sumnjati. Valja se roštiljati vječno...
Strah. Razumijem ja to.

Meni srećom ne usadiše taj strah, pa se ne bojim i nisam zadovoljan takvim "objašnjenjem".

Zato je najbolje da ti nastaviš svojim putem, a ja svojim. Jami brata Smrčka pod ruku i juriiiiš u otkrivanje svijeta i prirodnih zakonitosti!

Sretno.
Last edited by tlr on 11/12/2017 15:42, edited 1 time in total.
Dozer

#9608 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Eh...Allah te cuo...
Al' nece...
Hakiz

#9609 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

Dozer wrote:
sekerbay wrote: Pa kae, citiram: "ve dže'alel kamere fihine nuren ve dže'aleš šemse siradža".

I sta drugo reci na ovo osim - :lol: :lol: :lol:
1. Mjesec nije sjajan.
I tu pocinje i zavrsava sva ta besmislica iz te recenice.
O znanju o Suncu, kao i tadasnjem poimanju Sunca, suvisno je bilo sta dalje reci....
Pa, sjajan je u smislu ogledala, kao reflektor Sunčeve svjetlosti.

Ali, čudo da to nije objašnjeno u suri, da Mjesesc reflektuje svjetlost, a da je sam ne proizvodi.
sekerbay

#9610 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

bluesjunior wrote:nije bas da se ismijavaju religiji
Nije baš, al počesto :mrgreen:
Hakiz wrote:Lako je reći, to može svako
Pa i nije baš. Ovo je rečeno prije hiljadu i pol godina i to u vremenu kada se, između ostalog, vjerovalo bibliji koja kaže da imaju dva svjetla - jedno za dan, drugo za noć.
Problem je što je to bilo oficijelno do prije, hajmo kazati, par desetljeća.
Ko je nepismenom muhamedu, s.a.v.s mogao kazati da mjesec samo sjaji tj. reflektira sunčevu svjetlost?
To je bolan VI vijek.
Ja ne branim religije kao takve jer se tu ugnijezdilo kojekakvih stvari zbog kojih se hvatamo za glave.
Isto tako ne zamjerim kada koristite prijevod jer je isti tanak i nedorečen.
Govorim o kur'anu i njegovom jeziku kojeg nažalost ne poznajete.
To je more bez dna. To je materijal kojem možeš posvetiti 1000 života bez da ga dovršiš.
Primjer koji mi prvi pada na pamet jeste srt tj. korijen riječi sirat iz fatihe. Tri slova. Ta tri slova su korijen barem deset riječi. Kada tom nevjerovatnom i nenadmasnom stilu dodamo neoborive činjenice poput ove o suncu i mjesecu, dobijemo djelo za koje sa stopostotnom sigurnošću možemo tvrditi da autor nije čovjek.
I onda tome suprostavimo promjenjivu, klimavu i mršavu teoriju evolucije za koju i najveći zagovornici tvrde da je klimava ali je slijede jer smatraju da nemaju neš bolje. Daj ba :mrgreen:
Hakiz wrote:Nauka kada ne može dokazati teoriju, ona od nje odustane, prizna grešku.
Nisam za to da moramo uozbiljiti ovako finu raspravu.
Ovo je više ono, u šali uvali :mrgreen:
Jednostavno, previše je naučnika koji odbacuju tu - eto da ti idem na ruku- naučnu teoriju evolucije(ipak se radi o teoriji)
Kao što rekoh, i sami zagovornici kažu da je falicna.
Ps.
Kad već pišem, red je da te upitam zašto si ti izabrao da budeš ateista?
tlr

#9611 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by tlr »

sekerbay wrote:Nego, kad je musliman tu ko gost, red je da uruči poklon :mrgreen:
...
Hvala ti na Knjizi, ja tebi šaljem "Malog Princa"

"Vi im, tako, kažete: Dokaz da je Mali Princ postojao je to što je bio prekrasan, što se smijao i što je želio ovcu. (...) Oni će slegnuti ramenima i smatrati vas djetetom! Ali, ako im kažete: Planet s kojeg je došao je asteroid B612 – bit će uvjereni i ostavit će vas na miru".

i ponoviću ... ideja da mjesec reflektuje svjetlost je bila poznata Muhamedovim prvim komšijama - Grcima i to 1100 godina prije Muhe. Čudna mi čuda.
Ima li kakva "jača" mudžiza?

Meni je isto jak tekst pjesme Mujo kuje konja po mjesecu

"Moj sine, ziv ti bio majci
ne kuju se konji po mjesecu
vec po danu i zarkome suncu"

Žarkome suncu!
Dakle šta je rečeno:
- Sunce žari = emituje em talase, grije i svijetli! Mjesec i Sunce definisani kao fizički objekti, suprotstavljeni gledajući iz naše perspektive, definisan pojam dana, dočarana zabrinutost majke. Konj bio domaća životinja.
Wow!!!

Nije čudo da je Tesla iz ovih krajeva.

Zna li neko, jesmo li mi ovo od braće uzeli tekst ili je ovo izvorno?
Last edited by tlr on 11/12/2017 16:22, edited 1 time in total.
Hakiz

#9612 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

sekerbay wrote:Kad već pišem, red je da te upitam zašto si ti izabrao da budeš ateista?
Jer mi je druga opcija neuvjerljiva, besmislena.
sekerbay

#9613 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Dozer wrote:Eh...Allah te cuo...
Al' nece...

dozer dođe, vidje i osramoti se :lol:
Haj sad spavaj.
TLR wrote:Stani ba
Ev sjeo. Ustvari, neki poluležeći položaj.
TLR wrote:Anaxagora
Mani me ba gluposti.
TLR wrote:tebi je i sam išaret imama dovoljan dokaz.
Valjaš gluposti. Da si vičan čitanju, shvatio bi šta si izvalio.
TLR wrote:golemi je grijeh sumnjati
Aha, aha, ateistička klasika. Dedera da ja tebi pojasnim neš iz tvoje vjere :mrgreen:
TLR wrote:Sretno
Hvala.
sekerbay

#9614 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

TLR wrote:Hvala
Čekaj, zar nisi reko da se povlači pritom mi pozelivši sreću? Dosljedan si i uvjerljiv ko i tvoja teorija evolucije.
Hakiz wrote:Jer mi je druga opcija neuvjerljiva, besmislena
OK, poštujem. Ironija off.
Ako može još samo jedno pitanje? Živo me zanima šta si to izučavao pa da dođeš do tog zaključka.
Hakiz

#9615 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

sekerbay wrote:Ako može još samo jedno pitanje? Živo me zanima šta si to izučavao pa da dođeš do tog zaključka.
Već sam davno o tome pisao. Dolazim iz religiozne porodice. Tako da sam mogao da poredim ono šta mi se pričalo od onoga šta vidim. I previše mi se razlikovalo.
tlr

#9616 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by tlr »

Šokantno, skandalozno! Najjača mudžiza po sekerbay-u je bazirana na prepisu Anaxagorinog otkrića. Anaxagora. Filozof koji je živio 1100g prije Muhammeda. Bio ateista... :lol: :lol: :lol:

Čudni su putevi gospodnji.

O Anaxagori https://plato.stanford.edu/entries/anaxagoras/
aurora313

#9617 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by aurora313 »

Mjesec je učinio sjajnim a sunce svjetiljkom?
Nisam znao za ovo duboko zapažanje.
Ali, ajmo malo sada na kindergarden nivo: šta biva kada danima ‘nema‘ sjajnog Mjeseca?
Dozer

#9618 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

sekerbay wrote: dozer dođe, vidje i osramoti se :lol:
Haj sad spavaj.
Image Image
Zaitsev

#9619 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Zaitsev »

Glede ovih korijena riječi, ovo srt i slično. Ja znam barem 5 riječi čiji je korijen "KUR"...
sekerbay

#9620 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Hakiz wrote:Dolazim iz religiozne porodice. Tako da sam mogao da poredim ono šta mi se pričalo od onoga šta vidim.
To isto ko kad bi ja o teoriji evolucije učio od nekog albanskog buregdžije :mrgreen:
TLR wrote:Najjača mudžiza
Daj ba, ne provaljuj se. Za sve ostalo imaš smrleta.
aurora313 wrote:Ali, ajmo malo sada na kindergarden nivo: šta biva kada danima ‘nema‘ sjajnog Mjeseca?
:pisnuo:
Sjooo klikera bem ti državu.
Ps.
Dozer, neću nikom govorit u vez ovog prosipanja :mrgreen:
Zaitsev wrote:Glede ovih korijena riječi, ovo srt i slično. Ja znam barem 5 riječi čiji je korijen "KUR"...
Jaaaao, dragi kolega, ne budite prosti.
Pa samo vam to, ta riječ u ustima. :mrgreen:
Mogli ste smisliti neš originally.
Zaitsev

#9621 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Zaitsev »

Kuriozitet, kurabilan, kurator, kurbla, Kur'an

Kolega, da Vas dragi Allah odvrati od prljavih misli i prokletog šejtana uticaja... :D
Hakiz

#9622 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

sekerbay wrote:
Hakiz wrote:Dolazim iz religiozne porodice. Tako da sam mogao da poredim ono šta mi se pričalo od onoga šta vidim.
To isto ko kad bi ja o teoriji evolucije učio od nekog albanskog buregdžije :mrgreen:
Da znaš šta ne znaš vidio bi koliko griješiš. Ali ni ja ni moja porodica nismo tema. Završio sam sa tobom, naročito poslije rečenog.
sekerbay

#9623 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by sekerbay »

Zaitsev wrote:Kuriozitet, kurabilan, kurator, kurbla, Kur'an
:oops: :thumbup:
:lol:
Hakiz wrote: Ali, završio sam sa tobom o ovoj temi.
Strahulja da neće nedo bog doć do kakih ispitivanja o tim silnim knjigama, ha?
Dozer

#9624 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Dozer »

Secerlemo, nisi ti tacan, da Allah kaze.... :D
Sara03

#9625 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Sara03 »

sekerbay wrote:Nažalost, ne nađoh niš osim bajki kojima bi pozavidio i h.k. andersen :mrgreen:
Neće biti, ipak je inspiracija dolazila iz istog žanra.

Image

:thumbup:
Post Reply