Sirija

Locked
Almaz

#9601 Re: Sirija

Post by Almaz »

Herr Flick wrote:
Almaz wrote:
Challenger__ wrote:naracija jednog Jordanca u Siriji...

Koji komad retardirane budale,cuj hoce da uspostave šerijat u cijelom svijetu :lol: :lol:
... a možda i šire :)
Almaz

#9602 Re: Sirija

Post by Almaz »

sarajevoxxxx wrote:Radari sirijske protuzračne obrane drugi put u deset dana otkrili turske borbene avione
Jal turčinski jal jehudijski, ista vnaGo...
Challenger__

#9603 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ako neko nije vidio, snimak od ljetos... Bagra zaustavlja kamione i pita šofere šta su po vjeroispovjesti. Ljudi ne lažu, kažu šta jesu. I bagra ih pobije.

Još se čude što gube rat, još se čude što su bez podrške, bagra smrdljiva.

EDIT: Danas je bagra aktivirala još jednu autobombu. U Damasku. Žrtve - civili.
Kikibombona

#9604 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

To je politicki islam po mjeri Nusra Fronta.
Challenger__

#9605 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Kao što sam već napisao, pokušaj deblokade Gute (u kojoj je najveći broj stranih plaćenika koji su pod direktnom komandom Bandar bin Sultana, KSA) - završio katastrofalnim debaklom:
Rebels take heavy losses, fail to break siege near Damascus, rebels have sustained heavy losses in a failed counter-offensive in central Syria. The opposition said Islamist rebel militias failed in an operation to end a siege by the Syrian Army around Damascus.

- World Tribune
cbrt

#9606 Re: Sirija

Post by cbrt »

Bez uvrede ali World Tribune... :lol:
Challenger__

#9607 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

cbrt wrote:Bez uvrede ali World Tribune... :lol:
...sa pozivom na opozicioni SOHR.
cbrt

#9608 Re: Sirija

Post by cbrt »

Nema te vesti na SOHR-u...doduše na arapskom možda i ima ali ja ga ne razumem...
joe_black

#9609 Re: Sirija

Post by joe_black »

Danas čitam: Angola zabranjuje Islam kao religiju i masovno ruše Džamije. Kao osnovni argument za ovaj potez navodi se RADIKALIZAM I VEHABIJSKO TUMAČENJE ISLAMA (sve je počelo kada su vehabije kamenaovale jednu kršćanku) Međutim na Bratskoj stranici se ne navodi ovaj razlog zbog kojeg se ISLAM sada u Angoli tretira kao sekata...

NARAVNO, ZA ZABRANU ISLAMA U ANGOLI DIREKTNO SMATRAM ODGOVORNIM ASSADA I REŽIM U SIRIJI :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#9610 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Stanovnici Damaska ne mare na mogucnost da im na haubu moze pasti granata. :D
Da i meni je to zapalo za oko. Drago mi je što je Damask daleko od katastrofe koja je zadesila Haleb ili Homs, ali glavni grad jedne države koja prolazi ratne strahote da to sve nijemo posmatra, izaziva mučninu kod čovjeka.Ovo se odnosi i na Haleb pod kontrolom sirijske opozicije ili Reku. Pogađaju li slike razorenog Homsa ikog drugog sem pripadnike sirijske opozicije.Je li njima kao Sirijcima imalo žao gradova ili kvartova na periferiji Damaska, koji su u potpunosti razoreni ? Ne znam u čemu je fora? Neki zavjet šutnje ? Dogovor miliona Sirijaca da niko ništa ne govori. Strah za vlastiti život, karijeru. Strah od zatvora ? Ili pogibije u redovima režimske vojske, odnosno FSA ?

Dakle, nebitno kome milioni građana Damaska, pa i Idliba, i Hame, i dijela Haleba koji je pod režimskom kontrolom, vjeruju. Neka vjeruju kome hoće, ali, pogađa li te ljude razaranje države, i ravnanje gradova koje su oni gradili.Da li Homs ili Dariju osjećaju svojom i oni građani Idliba i Damaska na isti način kao i onog jadnika koji je odrastao u Homsu ili Dariji. Nije zar da sve te gradove smatraju neprijateljskim ciljevima, koje treba uništiti i razoriti ?

Uredu, ubjeđeni su da su teroristi napali državu, ili da sa režimom treba završiti jednom zauvijek. Sve razumijem. I šta sada? Zavaliti se u fotelju i držati palčeve Libanoncima, Iračanima, Irancima,Saudijcima, Njemcima, Kosovarima, da što prije riješe problem terorizma, odnosno oholog diktatorskog režima? Država od 22 miliona vojnika, a par stotina ljudi ili par hiljada ljudi iz inostranstva je oslobađa od bijesnog režima odnosno terorista.

Nasrallah je nebrojeno puta jasno i glasno rekao da njegov Hezbollah ratuje u Siriji. BBC pravi čitave dokumentarce o pripadnicima iranske garde koji obučavaju sirijske vojnike. Ne prođe dan a da na netu ne osvane nova dženaza nekom poginulom Iračaninu.I sve to režim normalno posmatra, a ubi se da dokaže kako on ne ratuje protiv Sirijaca nego protiv NATO-a ili uvezenih terorista, ne znaju više ni oni. Zaista, koja strahota za jednu državu, za jedan narod, da u jeku sektaškog rata, tražiš pomoć od radikalnih šiita. To nije gašenje požara benzinom, već stvaranje novih žarišta i svijesno spaljivanje svega živog oko sebe. Isto važi i za Selima Idrisa i Džerbu koji nikad nisu prozvali Saudiju i otvoreno je optužili za sektaštvo. Znači, vođa države od 22 miliona ljudi nije u stanju sam sa svojim građanima da se suprostavi teroristima iz vana, i traži pomoć iz vana od šiita.Ili jednom Abduldžebaru Akidiju moraju donijeti prevagu desetak Tojota na kojima su nabrijani džihadisti ? U jednom Halebu gdje ima oko 3,5 miliona stanovnika? Milioni Sirijaca drže palčeve režimu, odnosno borcima sirijske opozicije, tako što ispijaju kahve po kafićima u Damasku, Idlibu, i Hami, odnosno u dijelu Haleba pod kontrolom sirijske opozicije, Reki, i dr ?
MMM1977

#9611 Re: Odg: Sirija

Post by MMM1977 »

Challenger__ wrote:Ako neko nije vidio, snimak od ljetos... Bagra zaustavlja kamione i pita šofere šta su po vjeroispovjesti. Ljudi ne lažu, kažu šta jesu. I bagra ih pobije.

Životinje. Sjeme im se zatrlo idiotsko. Ovdje neki porede regularnu vojsku sa JNA a vidi se ko prepisuje način borbe od Škorpiona.

Sent from my HTC One using Tapatalk
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9612 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

dječak sa šibicama wrote:
Ako bradonje ne izadju iz grada uskoro, bice im Staljingrad tamo.
pobrinuće se tvoji terminatori sa kavkaza za to
Kikibombona

#9613 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Saxxx

Naravno da zale i zele da sto prije zavrsim. Obicnom narodu rat najmanje odgovara.

Druga cinjenica je da niko ne zeli u rat ako ne mora. I u ovom nasem ratu su mnogi izbjegavali odlazak na ratne linije. Posebno su izbjegavali u sredinama gdje je sukob bio manjeg intenziteta.

Normalnom covjeku je najvaznija porodica i on se ponasa u skladu sa tim.
Kikibombona

#9614 Re: Odg: Sirija

Post by Kikibombona »

MMM1977 wrote:
Životinje. Sjeme im se zatrlo idiotsko. Ovdje neki porede regularnu vojsku sa JNA a vidi se ko prepisuje način borbe od Škorpiona.

Mogu oni i mnogo gore.

Sjeca li se neko snimka u kojem nagovaraju dijete od 7-8 godina da zarobljeniku presudi sabljom? Zarobljenik je lezao ziv, vezan na podu.

Monstruozno.

Prepun je internet njihovog sadizma. Ne prestaju se hvaliti svojim anticivilizacijskim dostignucima.
Chisum

#9615 Re: Sirija

Post by Chisum »

Satiri te orangutane, Asade, sto prije. Rijesi bijede i sebe i ovu planetu.

Nadam se da su ovi majmuni sa snimka vec uveliko "shehidili" :lol: ... cuj, shehidili... kakvi debili.
Last edited by Chisum on 26/11/2013 19:10, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9616 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:Saxxx

Naravno da zale i zele da sto prije zavrsim. Obicnom narodu rat najmanje odgovara.

Druga cinjenica je da niko ne zeli u rat ako ne mora. I u ovom nasem ratu su mnogi izbjegavali odlazak na ratne linije. Posebno su izbjegavali u sredinama gdje je sukob bio manjeg intenziteta.

Normalnom covjeku je najvaznija porodica i on se ponasa u skladu sa tim.
naravno ... normalan čovjek uzme pušku u ruke i bori se protiv četnika i tako čuva i porodicu i državu a ne čeka nespreman da mu dođu pred vrata

što asad ne mobiliše 300.000 ili više ljudi a ima kapacitet za to i završi sa bandom i teroristima koji svakako nisu sirijci i nemaju podršku naroda
pogotovu sada kada se juesej i turska zapravo cijeli nato savez ukakio u gaće od tate vladimira i ne pomišljaju da napadnu asadov režim
Chisum

#9617 Re: Sirija

Post by Chisum »

Nego, pade mi na pamet... gdje je ovim bushmanima onaj duhovni vodja? :lol: Onaj nekakav shejh, koji li je kurac, sto ste ga nekada davno vrtili na temi. Onaj sto izgleda, prica i lupa neke budalastine, k'o sad da je sa Python-ovog kastinga izasao.
Kikibombona

#9618 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Chisum wrote:Nego, pade mi na pamet... gdje je ovim bushmanima onaj duhovni vodja? :lol: Onaj nekakav shejh, koji li je kurac, sto ste ga nekada davno vrtili na temi. Onaj sto izgleda, prica i lupa neke budalastine, k'o sad da je sa Python-ovog kastinga izasao.
Mislis na Arfija? On je nekako bio najglasniji. :D

Japine

Zasto pobunjenici ne mobilisu milion Sirijaca?
Chisum

#9619 Re: Sirija

Post by Chisum »

Kikibombona wrote:
Chisum wrote:Nego, pade mi na pamet... gdje je ovim bushmanima onaj duhovni vodja? :lol: Onaj nekakav shejh, koji li je kurac, sto ste ga nekada davno vrtili na temi. Onaj sto izgleda, prica i lupa neke budalastine, k'o sad da je sa Python-ovog kastinga izasao.
Mislis na Arfija? On je nekako bio najglasniji. :D

Japine

Ne znam kako se svi ti idioti zovu, ali ovaj mi je bas ostao u sjecanju. Frajer izgleda kao neka zajebancija, parodija.

Edit: Nije, nije taj... :lol: Ovaj je imao nekakvu ridju bradu, ili bijelu, ne mogu vise da se sjetim.
Last edited by Chisum on 26/11/2013 19:22, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#9620 Re: Odg: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Kikibombona wrote:
MMM1977 wrote:

Mogu oni i mnogo gore.

Sjeca li se neko snimka u kojem nagovaraju dijete od 7-8 godina da zarobljeniku presudi sabljom? Zarobljenik je lezao ziv, vezan na podu.

Monstruozno.

Prepun je internet njihovog sadizma. Ne prestaju se hvaliti svojim anticivilizacijskim dostignucima.
Naravno.

http://www.infowars.com/video-syrian-re ... -prisoner/

koljacka banda
sarajevoxxxx

#9621 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Japine

Pa sam si neki dan rekao svako se bori sa onim šta ima, sjećaš se? Šta i da mobilišu milion Sirijaca, kojim oružjem da se bore?
joe_black

#9622 Re: Sirija

Post by joe_black »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:
Japine

Pa sam si neki dan rekao svako se bori sa onim šta ima, sjećaš se? Šta i da mobilišu milion Sirijaca, kojim oružjem da se bore?
Nemoj glumit Španca, sad ko fali im oruzja, pa sta je sa o onim silnim oruzjem koji po tvojim izvjestajima zarobe svaki dan barem po jedno skladiste
Murat Sabanovic

#9623 Re: Sirija

Post by Murat Sabanovic »

:? :roll: :zzzz:
Maystor

#9624 Re: Sirija

Post by Maystor »

Challenger__ wrote:Ako neko nije vidio, snimak od ljetos... Bagra zaustavlja kamione i pita šofere šta su po vjeroispovjesti. Ljudi ne lažu, kažu šta jesu. I bagra ih pobije.

Već smo vidjeli razna zvjerstva, ali ovo je zaista nešto što normalan ljudski um ne može pojmiti.
A najdegutantnije mi je kad lokalni vehabosi počnu praviti paralele između ovih hordi koljača i boraca ARBiH. Fuj!
Challenger__

#9625 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Maystor wrote:Challenger, imaš li komentar na ovo :run:

http://www.avaz.ba/globus/europa/spor-i ... u-javnosti
Majstore, imaš li ti neka razmišljanja o ovome? Ova vijest mi se često muva po glavi... :-)
Locked