geralt wrote:
Ne znam jesi li nekad pokusavao da autom udjes ili izadjes iz tornja tokom jutarnje ili popodnevne spice? Provesces 15-20 minuta samo dok dodjes od tornja do americke ambasade. Da sam ja direktor neke firme koja trazi kancelarijski prostor, samo zbog toga bih eliminisao Avaz kao opciju, posebno danas kad imas prilicno velik izbor poslovnih zgrada.
Ovo sto pises vazi za 70% poslovnih prostora u gradu. I generalno u špici je totalni haos u gradu. Pocevsi od stupske petlje, otoke pa na dalje. Al naravno, ako hoces selektivno da percipiras stvari upast ce ti u oko samo guzva kod twista.
Radio sam u tom tornju 3 mjeseca. I veoma dobro znam stanje. I veoma dobro znam zasto ce taj toranj uvijek (ili barem dogledno vrijeme) imati problema sa najmom kancelarija, odnosno oni koji iznajme se nece dugo tu zadrzati.
- hermeticki si zatvoren. Ne mozes pozor otvoriti. Mozda to nekome nije bitno, al vjeruj mi njihova ventilacija nije bog zna cemu.
- prva prodavnica/market ti je udaljena 10-15ak minuta hoda. Nije puno, ali nije ni malo ako trebas skoknuti brzinski da nesto kupis. Jos ako si na 20-om spratu - bukvalno pauzu iskoristis dok odes da kupis sebi nesto u marketu. Onu dole trafiku necu ni da navodim. Smijurija.
- slaba ponuda kafica/restorana. Hermeticki si zatvoren u kancearliji i kontas da odes na pauzu - nemas gdje nego opet u hermeticki zatvorenu napušenu prostoriju. Najbliza bašta, opet moras ici dole na Marijin Dvor, sto nije prakticno.
- autobuska stanica - pazi sad - najbliza je kod kampusa!!! Ili na drugu stranu kod SCC-a!!! Veoma praktično ako ideš komercijalom. Veoma, treba ti 20+ minuta hoda da dodjes do stanice
I sad ti meni objasni logiku tog argumenta da Fahro gura izgradnju prve. Kako ce prva trans promjenit iijednu od ovih navedenih stvari? Nece. I evo nebitno, ako Fahro nekim cudom misli i da hoce mu skociti cijena prostora, kazem mu da se grdno, ali grdno vara. Jer zajebat ce se neko i biti tu kratko vrijeme, dok ne skotna nedostatke, onda bjezi glavom bez obzira.
Iz tih navedenih razloga se moja bivsa firma odselila odatle, jer smo svi skontali da smo se debelo zajebali. A prilaz samom tornju niko nije spomenuo. Nigdje veze. Prilaz je sasvim ok, imas garazu. Bude ujutro guzva, ali ponavljam. Guzva je u citavom gradu. Kad nema guzve, sletis dole na sjevernu long i eto te na Socijalnom za 4 minute.
Mada opet ok, prihvatam i to da postoje ljudi kojima gore navedene stvari ne smetaju - ali im smeta prilaz.