Moja greska ali je u pitanju ipak 48,8% a imali su nekad preko 51% tako da i dalje padaju bez obzira na Total i EON van mreze.

Moderator: Benq
Moja greska ali je u pitanju ipak 48,8% a imali su nekad preko 51% tako da i dalje padaju bez obzira na Total i EON van mreze.

Ma ja nece, nece..
Kao što se može čuti iz priloga, Nova BH je angažovala RAK da kažu da se svako kršenje ugovora koje je nepovoljno po krajnjeg korisnika mora njima prijaviti, što znači da ako Telemach ne omogući raskide ugovora radi izbacivanja 6 HD kanala Discovery grupacije iz ponude, moguće je kontaktirati RAK da ih se sankcioniše.
A ti po obicaju trolujes o svemu sto dolazi iz United Grupe... Telemach, NovaTV, N1...ElRe wrote: ↑10/01/2020 19:00
UG je svojim bahatim ponasanjem ubio sam sebe. U SRB ih je MTS sveo na 30% broadband trzista samo za godinu dana, u Sloveniji Telekom uspjesno vraca korisnike, u CG su na nivou statisticke greske, a i u BiH im je zaustavljeno sirenje. U HR im nije dozvoljena kupovina Tele2, a prema informacijama isto im slijedi i u Bugarskoj.
Kako djeluju i vuku poteze iz ocaja (Nova Sport, farsa sa Nova BH, mijenjanje planova) ne pise im se dobro.
Imaju ogroman odliv korisnika u 2019g na racun Supernova/MTSa, to pouzdano znam.
Apsolutno ne. Na pocetku fin projekat za velikog alternativnog operatora u regionu kojeg je pojela vlastita bahatost.
Ali zato im je ovdje kod nas oaza, rade šta hoće od kada su došli
Ne bi oni to, baš me čudiMTV wrote: ↑10/01/2020 22:13 A kilometri opticke mreze po kanalizacijama u Beogradu bez dozvole...
https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/p ... ra-kablova
Ako misle da opstanu morace da promijene medijsku plocu.sencobih wrote: ↑10/01/2020 22:15Ne bi oni to, baš me čudiMTV wrote: ↑10/01/2020 22:13 A kilometri opticke mreze po kanalizacijama u Beogradu bez dozvole...
https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/p ... ra-kablova
Uključi DMZ na lokalnu IP adresu koju ti je dobio router i radit će sve i kroz dupli NAT.prepa wrote: ↑11/01/2020 00:05 Ima neko sa ASUS routerom da koristi DDNS asus i VPN
Prešao danas na EON ali je novi modem route očito u dynamic ip modu. Pokušao i port forward da uradim na ovom Ubee ali ništa nisam uspio....
Dok am bio na DUO Grande sve ock bez problema sad sam u multiple-NAT-u... U+Kad sam bio u Logosoftu riješio sam tako što su mi modem stavili u bridge mode
Hajd' početak testiraj neki video na Youtube. Često stranice za gledanje filmova i serija Online nemaju dovoljno kapaciteta za sve korisnike sajta, što se manifestuje problemom koji pominješ.azurna_obala wrote: ↑10/01/2020 22:58
...jer nismo gledali serije/filmove online, međutim, sada je već problem.
Šta se može uraditi po ovom pitanju?
Hvala unaprijed.
Ukljucio i nista. Zato mi nije jasno. Ukljucio DMZ postavio nekoliko port forw na wan i lan ip routera i TCP i UDP na port 1194 OpenVpn i nisam uspio...DON_eARL wrote: ↑11/01/2020 00:25Uključi DMZ na lokalnu IP adresu koju ti je dobio router i radit će sve i kroz dupli NAT.prepa wrote: ↑11/01/2020 00:05 Ima neko sa ASUS routerom da koristi DDNS asus i VPN
Prešao danas na EON ali je novi modem route očito u dynamic ip modu. Pokušao i port forward da uradim na ovom Ubee ali ništa nisam uspio....
Dok am bio na DUO Grande sve ock bez problema sad sam u multiple-NAT-u... U+Kad sam bio u Logosoftu riješio sam tako što su mi modem stavili u bridge mode
Očigledno da nisi dobro pročitao šta piše u objavi za uštedu: "20% popusta GODINU DANA" ako potpišeš ugovor na dvije godine. Znači prvu godinu plaćaš manju cijenu a drugu godinu punu cijenu paketa.djama wrote: ↑10/01/2020 14:20 imao duo paket 47.50 , potpisao ugovor na 24 mjeseca presao na trio grande 57.50.
sad mi 05.01. istekao ugovor i treba da placam 57.50. , dok u bhtelecom traje akcija 20% manje dvije naredne godine , tako da predjem na moja tv net 4 41KM - 20% je 32.80 KM i ustedim 25 marki![]()
upravu si, ali opet dobra usteda a svakkao telemach svake godine malo podigne tako da nesto mislim da ce biti isto i ove godineapokalipso2 wrote: ↑11/01/2020 10:20Očigledno da nisi dobro pročitao šta piše u objavi za uštedu: "20% popusta GODINU DANA" ako potpišeš ugovor na dvije godine. Znači prvu godinu plaćaš manju cijenu a drugu godinu punu cijenu paketa.djama wrote: ↑10/01/2020 14:20 imao duo paket 47.50 , potpisao ugovor na 24 mjeseca presao na trio grande 57.50.
sad mi 05.01. istekao ugovor i treba da placam 57.50. , dok u bhtelecom traje akcija 20% manje dvije naredne godine , tako da predjem na moja tv net 4 41KM - 20% je 32.80 KM i ustedim 25 marki![]()
Ako ti ne odgovore, nazovi udruženje za zaštitu potrošača i tamo ćeš sigurno dobiti pravu informaciju. Ja sam jednom imao problem sa jednim tržnim centrom i garancijom, zbog hira šefice poslovnice, te sam prijavio ovom udruženju. Za nekoliko dana, problem je bio riješen, jer je zakon bio na našoj strani.
YouTube radi bez problema, probat ćemo preko kabla.DON_eARL wrote: ↑11/01/2020 00:33Hajd' početak testiraj neki video na Youtube. Često stranice za gledanje filmova i serija Online nemaju dovoljno kapaciteta za sve korisnike sajta, što se manifestuje problemom koji pominješ.azurna_obala wrote: ↑10/01/2020 22:58
...jer nismo gledali serije/filmove online, međutim, sada je već problem.
Šta se može uraditi po ovom pitanju?
Hvala unaprijed.
Druga stvar koja može da te zeza su smeznje na Wifi, ako pokušavaš gledati sadržaj preko bežične mreže, a u okolini više uređaja radi na istoj frekvenciji.
Da ne zalazim previše u problematiku, prvo Youtube testiraj, a ako je WiFi, probaj preko kabla i vidi stanje.
Koliko se sjecam u ugovoru pise da mogu mijenjati programsku semu kako hoce. Ako je nekome pri ruci ugovor neka ga slika i ovde postavi.tovarish wrote: ↑11/01/2020 10:41Ako ti ne odgovore, nazovi udruženje za zaštitu potrošača i tamo ćeš sigurno dobiti pravu informaciju. Ja sam jednom imao problem sa jednim tržnim centrom i garancijom, zbog hira šefice poslovnice, te sam prijavio ovom udruženju. Za nekoliko dana, problem je bio riješen, jer je zakon bio na našoj strani.
Javi nam šta su ti oni rekli.