Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Maharadza

#95776 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Elhamdulillah pa za razliku od gotovo svih ostalih u BiH, mi ne ovisimo sekunde od vladajuće mafije i trezoraša, ŠUĆUR ALLAHU DŽ.Š. NA TOME I DA TAKO OSTANE DOK JE DUNJALUKA, AMIN.
Raigor Stonehoof

#95777 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

i da se rijesimo vjerskih preseravanja na temi o fudbalskom klubu, amen/in
Leopard_SA

#95778 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Maharadza wrote:Elhamdulillah pa za razliku od gotovo svih ostalih u BiH, mi ne ovisimo sekunde od vladajuće mafije i trezoraša, ŠUĆUR ALLAHU DŽ.Š. NA TOME I DA TAKO OSTANE DOK JE DUNJALUKA, AMIN.
ABd
Cossack

#95779 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Maharadza wrote:Elhamdulillah pa za razliku od gotovo svih ostalih u BiH, mi ne ovisimo sekunde od vladajuće mafije i trezoraša, ŠUĆUR ALLAHU DŽ.Š. NA TOME I DA TAKO OSTANE DOK JE DUNJALUKA, AMIN.
Amin.
rocco_siffredi

#95780 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Budzet grada Zagreba je 1.5 milijardi €, 3x kao Sarajevo.
I da mi u budućnosti budemo samoodrzivi, jer lako možemo zapasti u teske probleme.
A vlast bi i nas pogurala bez problema da imamo svoj stadion, komsije su samo iskoristile hype koji im se desio pa napravili tribinu i teren, a mora se priznati da su to dobro iskoristili.
Logovan

#95781 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Da je drzava normalna, bilo bi puno vise love. Premalo se izdvaja za sport.
emigrazione

#95782 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

rocco_siffredi wrote:Budzet grada Zagreba je 1.5 milijardi €, 3x kao Sarajevo.
I da mi u budućnosti budemo samoodrzivi, jer lako možemo zapasti u teske probleme.
A vlast bi i nas pogurala bez problema da imamo svoj stadion, komsije su samo iskoristile hype koji im se desio pa napravili tribinu i teren, a mora se priznati da su to dobro iskoristili.
Zagreb je u proslih 10 godina 80 miliona maraka sprcao u Dinamo, zašto Sarajevo nije 3x manje na svoje klubove?!
rocco_siffredi

#95783 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

E jbg, sta ja znam sto nije, valjda nije nikome u interesu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#95784 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Darko Lazić ima, izgleda, opciono dodatnu godinu ugovora koja se aktivira po završetku ove sezone u slučaju da zadovolji.
emigrazione

#95785 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

rocco_siffredi wrote:E jbg, sta ja znam sto nije, valjda nije nikome u interesu.
Niko se ne buni, a ima i toga da dobri bošnjanin apsolutno nikakav interes ne vidi u sportu, a pazi ovi u Zagrebu što pumpaju milione u Dinamo to su ovi iz turističke zajednice grada Zagreba :-)
Maharadza

#95786 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

emigrazione wrote:
rocco_siffredi wrote:E jbg, sta ja znam sto nije, valjda nije nikome u interesu.
Niko se ne buni, a ima i toga da dobri bošnjanin apsolutno nikakav interes ne vidi u sportu, a pazi ovi u Zagrebu što pumpaju milione u Dinamo to su ovi iz turističke zajednice grada Zagreba :-)
Ne talasajte braćo, dobro je, samo nek' ne puca, poyy. :run:
Leopard_SA

#95787 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Tomahawk11 wrote:Darko Lazić ima, izgleda, opciono dodatnu godinu ugovora koja se aktivira po završetku ove sezone u slučaju da zadovolji.
8)
To je odlicno
Grean

#95788 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Tomahawk11 wrote:Darko Lazić ima, izgleda, opciono dodatnu godinu ugovora koja se aktivira po završetku ove sezone u slučaju da zadovolji.
Je li kakav provjeren izvor da se ne lozimo bezveze.

Kako ga Husref nahvali, maltene nije radio sa boljim likom karakterno.
emigrazione

#95789 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

https://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/da ... ajevo/5002
Riječ je o Darku Laziću, odbrambenom igraču, koji je danas potpisao ugovor sa FK Sarajevo do ljeta 2020. godine.
Grean

#95790 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Jeste malo ko' corava macka ali steta samo sto nisu dvije godine jer to je bio neki princip do sad.

Pitanje je komplikuje li recimo situaciju sa Stanojevicem ako se prema njemu postavi kao prema Rahmanovicu i Adukoru na zimu, da ide na tribine ako ne produzi.
Logovan

#95791 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, slavio je na trci na 800 metara u okviru Dijamantske lige u Štokholmu, a na tome mu je čestitao novi prvak Bosne i Hercegovine – FK Sarajevo.

Tuka je na sinoćnjoj trci u posljednjih sto metara prebacio u brzinu više, pretekao svoje rivale, te okitio se ovim velikim priznanjem.

“FK Sarajevo čestita bosanskohercegovačkom atletičaru Amel Tuka na jučerašnjem osvojenom prvom mjestu u okviru Dijamantske lige u Stockholmu u utrci na 800 metara. Tuka je ostvario pobjedu s vremenom 1:46.68!”, napisao je bordo klub na zvaničnoj Facebook stranici.
testni_akaunt

#95792 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by testni_akaunt »

Grean wrote:
Je li kakav provjeren izvor da se ne lozimo bezveze.

Kako ga Husref nahvali, maltene nije radio sa boljim likom karakterno.
Čim je došao, nakon par pripremnih utakmica Hus je rekao da je "pravi igrač".
Logovan

#95793 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

:thumbup: :D
Image
Grean

#95794 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Sliver wrote:
Grean wrote:Jeste malo ko' corava macka ali steta samo sto nisu dvije godine jer to je bio neki princip do sad.

Pitanje je komplikuje li recimo situaciju sa Stanojevicem ako se prema njemu postavi kao prema Rahmanovicu i Adukoru na zimu, da ide na tribine ako ne produzi.
Preglup princip. Da u tom slucaju treba dati prednost nekom drugom treba, ali da se u potpunosti lisis njegovih usluga i pomoci, to mi je van svake pameti.
Na koji princip mislis, da nema ugovora ispod dvije godine ili na ovo zadnje nakon slucaja Duljevic i Saric da se ide na tribine ako ne produzis?

Meni prvi nije glup ni malo i volio bih da se drze toga, minimum dvije godine ugovor.

Drugi jeste glup, sta ces ih slati na tribine ako im nisi u startu dao ugovor na duzi period. Ali sa druge strane jeste se upravi nabijalo na nos nakon Duljevica a pogotovo Sarica, svaki portal, Baho u svakom prenosu reprezentacije, otisla im dva reprezentativca za 0 maraka obestecenja. E hajde sad ti budi pametan.

Bit ce interesantno kako ce se postaviti u slucaju Stanojevica. On je najinteresantniji uz Lazica od ovih kojima istice ugovor sljedece ljeto.

Tu su jos Sabanovic, Halilovic, Mustafic, Dizdarevic, Crepulja, Sisic, Dupovac, Handzic, Crnicki ali od njih jedino Crepulja standardan.
Nathanu Cruzu istice sad ugovor i vjerovatno ce produziti. Tu bi trebali ici odmah na duzi period jer je mlad i treba mu vremena a da ne bude na kraju taman kad ga napravis igracem on slobodan.
Last edited by Grean on 01/06/2019 12:47, edited 1 time in total.
Grean

#95795 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Nisu dzabe standard cetverogodisnji ugovori svuda u svijetu.

Vidjeli smo po svim dosadasnjim bez tri godine ne uspjevas uigrati igraca, stici da ti donese korist u igri i rezultatima i na kraju da ga stignes prodati.

Ali kod nas je to tesko, kako zbog finansija jer tako i zbog tog sto se igraci nerado vezu za nasu ligu.
lider

#95796 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by lider »

Meni prijelazni rokovi više nisu zanimljivi od kako se penzionisao Almedin Hota :lol:
mirza_15

#95797 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Sa tim slanjem na tribine se dugoročno štiti interes kluba. Sarajevu mora biti cilj da postane samoodrživ klub ili barem da smanji zavisnost od finansijskih injekcija. Jedan od načina je da iz kluba ne puštaš igrače za 0 KM. Jasna poruka igračima: Mi smo najveći klub u BiH. Imamo najbolje uslove za igrače. Dobra smo odskočna daska za nastavak karijere i najbolji izlog. Ali, kada je već tako onda hoćemo i da zaradimo na vama. Ako pola godine prije isteka ugovora nema adekvatne ponude ili ćete potpisati produženje ili nećete biti u tom izlogu narednih pola godine. Pa da vidimo možete li napraviti dobar transfer ako pola godine niste igrali. Po meni sasvim zdravo razmišljanje u interesu kluba. Mislim da je sa Adukorom poslana snažna poruka. Spremni smo se odreći usluga važnog igrača, ali to je pravilo. Pa kome se sviđa bujrum u Sarajevo. Kome se ne sviđa ima još klubova u BiH, pa izvolite birati.
mirza_15

#95798 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Ja ne navijam za Aduku. Navijam za Sarajevo. Sada svi znaju kakvi su uslovi u Sarajevu, a bit će da su najbolji u BiH. Kome se sviđa i ko vjeruje u sebe i svoje kvalitete, tj. vjeruje da će svojim igrama zaslužiti pažnju većih klubova bujrum. Iz Sarajeva kao slobodan igrač može otići samo ako Sarajevo procijeni da nam više ne treba ili ako pola godine ne igra. Ako ima bolje neka slobodno idu tamo gdje je bolje. Ako hoće u Sarajevo onda moraju znati da je to pravilo.
mirza_15

#95799 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by mirza_15 »

Ništa onda. Neka nam kapitalci idu besplatno. Bolje da im se menađeri ugrade nego Sarajevo.

Još jednom, ti dobri igrači koji će zbog toga zaobići Sarajevo neka ga slobodno zaobiđu i odu tamo gdje misle da je bolje. Dugoročno je itekako u interesu Sarajeva da tako postupa i ne dovodi igrače po svaku cijenu i bilo kakvim uslovima.
Logovan

#95800 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

mirza_15 wrote:Sa tim slanjem na tribine se dugoročno štiti interes kluba. Sarajevu mora biti cilj da postane samoodrživ klub ili barem da smanji zavisnost od finansijskih injekcija. Jedan od načina je da iz kluba ne puštaš igrače za 0 KM. Jasna poruka igračima: Mi smo najveći klub u BiH. Imamo najbolje uslove za igrače. Dobra smo odskočna daska za nastavak karijere i najbolji izlog. Ali, kada je već tako onda hoćemo i da zaradimo na vama. Ako pola godine prije isteka ugovora nema adekvatne ponude ili ćete potpisati produženje ili nećete biti u tom izlogu narednih pola godine. Pa da vidimo možete li napraviti dobar transfer ako pola godine niste igrali. Po meni sasvim zdravo razmišljanje u interesu kluba. Mislim da je sa Adukorom poslana snažna poruka. Spremni smo se odreći usluga važnog igrača, ali to je pravilo. Pa kome se sviđa bujrum u Sarajevo. Kome se ne sviđa ima još klubova u BiH, pa izvolite birati.
Možeš s tim zaštiti interes kluba, ali isto se možeš dobro zajebati.
Šta ćemo ako npr. danas, sutra Rahmanović, Stanojević, Ahmetović, Velkoski i Lazić kažu nećemo da produžimo ugovor. Hoćemo li sve njih poslati na tribinu, iako su sva petorica prva postava i bitni igrači? :D Malo zajebana situacija. :D
Locked