Sirija vol. 2

Locked
astala_vistala

#95751 Re: Sirija vol. 2

Post by astala_vistala »

Hajde da te ne qvotam.

Definitivno si upravu za manipulacije od Kudsa pa nadalje bezupitno.

Ali nerealno se postavljas prema cijeloj situaciji jer si se ekskluzivno stavio na stranu jednih,bez daljnjeg ne pricamo o previranjima i sukobima pravaca u islamu,pricam o muslimanima kao cjelini to jeste preko milijardu ljudi na planeti koji su najvece zrtve ovog globalnog rata.

-Ko je dao ekskluzivno pravo porodici Saud da vodi vlast generacijama ? dosta duze od Hafeza i Basara ? ko je dao pravo porodici Thani da to cini ?

A iza svega toga mnogo veci problem kome je u interesu sukob muslimana ? sunita-sita ? Izrael.SAD i monarhije stoje iza finansiranja "opozicije" to jeste selefijskih grupacija,ove druge rusija i iran,zar nebi trebalo uci u sustinu sukoba ? i glavni okidac koji je nagnao sve ove iza sjene da tamo traze interes ? Sta je razlog da su simpatije otisle prema "opoziciji" jel tvoja ideologija?
sumirprimus

#95752 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:
sumirprimus wrote:ma vjerovatno je hard core vjernik,arapski, hafiz sta vec..ovo nije uvreda..boze sacuvaj.
samo kazem, prosjecni razocarani bosnjo da se ne lazemo.
zna arapski, ako se slika onda su slike s prstom gor jelde..
na fejsu ako ga ima citati iz kurana...i tako..
nepravda u alepu palestini..
u iraku..od sija i amera..
znamo svi takvih kolko hoces sto ne znaci da se druzimo. cisto sumnjam da se po istim mjestima krecemo :D
Par rečenica o ovome gore:

- Ovo za prosječni Bošnjo, na zadnjem popisu izjasnio sam se kao Bosanac a ne Bošnjak. Nisam razočaran, često osuđujem, često se kritikuje, ali volim biti pozitivan.

- Na Fejsu sam rijetko, nema tih slika sa prstom, nema nepravde, :-)
E druze pa sta sam onda pogodio? :lol: :lol:
I obicno se bosancima izjasnjavaju ljudi ljevljeg spektra liberali ateisti da ne kazem crveni :D
Recimo ja kazem da sam po nacionalnosti bosanac.bas me briga sta su nacionalisti dogovorili u ratu i dejtonu.njihovi mi dogovori nista ne znace.jezik mi je bosanski.zivim u bosni.trebalo bi da je ovo normalno.al et.
A po vjeri ateist.ne vjerujem u boga.i boli me briga cija osjecanja dira.
sarajevoxxxx

#95753 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Samire molim Allaha dragog da te uputi na pravi put i tebe i sve nas.Žena je Bošnjakinja, djeca i ja smo se izjasnili kao Bosanci.Nisu samo crveni i liberali Bosanci.

@Astala
Dovoljno je da osudiš masakre, da kažeš kako nije uredu da predsjednika države u njegovoj zemlji zaustavljaju drugi vojnici i ti si već "Džihadi ovaj onaj". Na strani sam sirijskog naroda, pozdravljam svaki dogovor o primirju, i smatram da su Rusi okupatori, da Asad ako tvrdi da je većina naroda uz njega, otkud preko 60 000 šiitskih vojnika u Siriji? Zašto je nerealno osuditi masakre? Osuditi preko 100 000 ruskih zračnih udara? Osuditi dolazak nekog Afganistanca iz Irana "a većina naroda podržava Asada" ili iz Iraka, Libanona, itd.

Postoje nasilnici i oni koji to nisu. Palestincima, Izraelu, Hezbollahu, sunitima, šitima, ide moja podrška onoliko koliko su pravedni, a ne zbog imena.Kritikujem sve redom, pohvalit ću ili podržat ću bilo kojeg čovjeka koji kaže da je protiv korupcije, protiv diktature. Hezbollahovci su opsjednuti imenima ljudi, svetim mjestima, običan čovjek ne postoji. U Izraelu 4 ili 5 bivših premijera je u zatvoru ili im se sudi. Na zapadu prave savez i izdaju zajednička saopćenja nakon ubijanja ili masakara nad ljudima poput onoga u pozoruštu u Parizu, muslimani to rade zbog svetih mjesta kao što je pvaj danas skup u Istanbulu. Ljudski život im je zadnja rupa na sviralu. Na zapadu ima više islama manje muslimana, na istoku malo islama puno muslimana.
Challenger__

#95754 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Dovoljno je da osudiš masakre...
A diskriminatornu i genocidnu ideologiju sažetu u paroli "alevite u kabur a kršćane u Liban", to ništa? Ud'ri po Hezbollahu, Turcima i Rusima a po ideologiji tekfira niti riječ?

Daleko si ti od istine kao zapad od istoka.
sarajevoxxxx

#95755 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 20 osoba poginulo u masakru u naselju istočni Al Džerzi u Deir Ez-Zouru kojeg su navodno danas zauzeli borci SDF-a.

https://www.facebook.com/groups/ASHARQN ... 741647054/
sarajevoxxxx

#95756 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Izrael: Erdogan nas napada zbog Kudsa, a i dalje nastavlja trgovinu sa nama

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2772539996

Ovo sam na forumu ovdje rekao nebrojeno puta.

Razlika između Izraela i Irana je što je Iran pristao na ovu igru "prijatelj-neprijatelj" i što mu odgovara ova retorika iz Saudije, Turske i što nikada neće progovoriti gluho bilo o trgovini sa Saudijom, Turskom, i drugim "neprijateljskim" muslimanskim zemljama.

Licemjerstvo muslimanskih zemalja kojim se služe, i koje je srž i suština njihove politike i strategije (munafićenje jednih prema drugima kao vrlina) Izraelu jednostavno nije potrebno.
karakters

#95757 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

sarajevoxxxx wrote:Samire molim Allaha dragog da te uputi na pravi put i tebe i sve nas.Žena je Bošnjakinja, djeca i ja smo se izjasnili kao Bosanci.Nisu samo crveni i liberali Bosanci.

@Astala
Dovoljno je da osudiš masakre, da kažeš kako nije uredu da predsjednika države u njegovoj zemlji zaustavljaju drugi vojnici i ti si već "Džihadi ovaj onaj". Na strani sam sirijskog naroda, pozdravljam svaki dogovor o primirju, i smatram da su Rusi okupatori, da Asad ako tvrdi da je većina naroda uz njega, otkud preko 60 000 šiitskih vojnika u Siriji? Zašto je nerealno osuditi masakre? Osuditi preko 100 000 ruskih zračnih udara? Osuditi dolazak nekog Afganistanca iz Irana "a većina naroda podržava Asada" ili iz Iraka, Libanona, itd.

Postoje nasilnici i oni koji to nisu. Palestincima, Izraelu, Hezbollahu, sunitima, šitima, ide moja podrška onoliko koliko su pravedni, a ne zbog imena.Kritikujem sve redom, pohvalit ću ili podržat ću bilo kojeg čovjeka koji kaže da je protiv korupcije, protiv diktature. Hezbollahovci su opsjednuti imenima ljudi, svetim mjestima, običan čovjek ne postoji. U Izraelu 4 ili 5 bivših premijera je u zatvoru ili im se sudi. Na zapadu prave savez i izdaju zajednička saopćenja nakon ubijanja ili masakara nad ljudima poput onoga u pozoruštu u Parizu, muslimani to rade zbog svetih mjesta kao što je pvaj danas skup u Istanbulu. Ljudski život im je zadnja rupa na sviralu. Na zapadu ima više islama manje muslimana, na istoku malo islama puno muslimana.
Ti si fin, posten i ucevan. Ali onaj zvonimirko sa drugog foruma je susta suprotnost, zadnje placenicko propagandisticko smece koje se nickom i hrvatskim jezikom pretvara da nije vehabija i da je glas hrvatskog obicnog sekularnog gradjanina. Glas naroda, posto on mnogo voli profanisati tu rijec "narod". A sto ce postenom covjeku pretvaranje, posteni moj hafize, jel tako :)
sarajevoxxxx

#95758 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

karakters wrote:
sarajevoxxxx wrote:Samire molim Allaha dragog da te uputi na pravi put i tebe i sve nas.Žena je Bošnjakinja, djeca i ja smo se izjasnili kao Bosanci.Nisu samo crveni i liberali Bosanci.

@Astala

Ti si fin, posten i ucevan. Ali onaj zvonimirko sa drugog foruma je susta suprotnost, zadnje placenicko propagandisticko smece koje se nickom i hrvatskim jezikom pretvara da nije vehabija i da je glas hrvatskog obicnog sekularnog gradjanina. Glas naroda, posto on mnogo voli profanisati tu rijec "narod". A sto ce postenom covjeku pretvaranje, posteni moj hafize, jel tako :)
Biće to sve dobro ako Bog da. Evo jedna ilahija:

https://www.google.ba/url?sa=t&source=w ... MSlBoxARAf
karakters

#95759 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Bas ti hvala, vidis kako si ti fin, duhovan i autentican. A ne ko onaj placenik zvonimirko. On mi nikad ne bi poslo ilahiju, jer se jadan po zadatku pretvara da je hrvatski Hrvat i da ni ne zna sta je ilahija.
dragma
Vozim: Pješe

#95760 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

sarajevoxxxx wrote:........
Ma nemere ti niko pera odbit, pitar moj :thumbup:
Nadzornik

#95761 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Nadzornik

#95762 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Advent u Damasku

Image

Advent u Engleskoj

Image
solar7

#95763 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Nadzornik wrote:Advent u Damasku

Image

Advent u Engleskoj

Image
Cuj,Advent,ko je sad taj.
rajv0sa

#95764 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

To je onaj što su ga tvoji favoriti htjeli u Liban.
zrakomlat

#95765 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

:lol:
2604570

#95766 Re: Sirija vol. 2

Post by 2604570 »

Dali je moguce da ga je ovoliko ponizio :-) :-) :-)

https://vimeo.com/247207311
sunceKOtepsija

#95767 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Image
Ministar vasnjskih poslova Turske nakon posjete Putina govoreci o Afrinu rekao da ce djelovati ukoliko procjene da im prijeti opasnost i ponovio rijeci Predsjednika-koji je citirao stihove legendarne pjesme "doci cemo iznenada" :izet: veceras vijesti o novim pokretima turske armije,

kako navode turske sigurnosne sluzbe dio ISILovaca iz rakke je prebacen na Sinaj a dio je pristupio u redove PKK u Afrinu odakle su pokusali da izvedu napade na teritoriju Idliba.
Sutra u Ankaru stize visoka delegacija americke vojske
asurbanipal

#95768 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

astala_vistala wrote:Sta te nagnalo da dodjes iz jordana da branis bosnjake muslimane koji u svojoj historiji nikakve veze sa selefizmom nemaju? Ideolosko uvjerenje? Novac? Jer selefijama su veci neprijatelji drugi pravci u islamu nego katolici i jevreji sto ti ovde i demonstriras.

....
Last edited by asurbanipal on 14/12/2017 02:07, edited 1 time in total.
asurbanipal

#95769 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Dovoljno je da osudiš masakre...
A diskriminatornu i genocidnu ideologiju sažetu u paroli "alevite u kabur a kršćane u Liban", to ništa? Ud'ri po Hezbollahu, Turcima i Rusima a po ideologiji tekfira niti riječ?

Daleko si ti od istine kao zapad od istoka.

Ama, voza vas čovjek sve.

I slijep vidi nesklad između njegovih postova i onoga za šta se predstavlja.

Što bi rekli: U laži su kratke pantalone.
Opetja033

#95770 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

[...
Last edited by Opetja033 on 14/12/2017 12:23, edited 1 time in total.
asurbanipal

#95771 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote: P.S. I za ovakve stvari (otkrivanje identiteta) se trajni ban na forumu dobija, sve i da si 100% siguran. Bolje edituj, neka te sa rajom.

Editovano, iako se radi većinom o lažnim profilima
handžar88

#95772 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sarajevoxxxx wrote: Biće to sve dobro ako Bog da. Evo jedna ilahija:

https://www.google.ba/url?sa=t&source=w ... MSlBoxARAf
Hafize kakve su ovo ilahije s muzikom :-?
karakters

#95773 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Ma da je samo muzika. Nego "hafiz" ironicno na drugoj temi pise "ko JEBE borce", i to bez tackica i zvjezdica :-?
A da ne spominjemo dihotomiju hafiza iz jutarnje smjene koji vrsi "poreDŽenje", a kad dan odmakne onda primjecuje "munafiĆenje" :-?

mozda je "munafiĆenje" pod zvonimirkovim purgerskim utjecajem, nee? :lol:

kaze internet da je munafik dvolicnjak. interesantno
sarajevoxxxx

#95774 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Novi šamar Turskoj: Pentagon u budžetu za 2018. odvojio novih 500 miliona dolara za vojnu pomoć snagama SDF-a.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0542600637
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#95775 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

rajv0sa wrote:To je onaj što su ga tvoji favoriti htjeli u Liban.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ostade advent ni kriv ni dužan u damasku :D
Locked