Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#9576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

konektovan wrote:
O'zone wrote:Fino se igrajte....

Danas tip sa bjelim Cliom II Prestiže kolonu od Nekadašnjeg ELPI-a na Grbavici do skretanja u Derviša Numića tu prođe kroz Crveno i nastavi dalje prema Kovačićima....
Je li komercijalni, sa bijelim prozorima????
Bio je d@nas jedan trkac i na skenderiji. Crveno, nista, kontam da nije d@ltonista?!
Da to je taj
Nepass

#9577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

Jucer taxi iz kracula hoce prema vijecnici stao na sine, ide tramvaj i nece da stane. A taxi ne smijje da predje valjda ne vidi od kkomercijale na stanici i tramvaja idu li auta. Musteriija u auttu ali je morao izaci da jebe mater vozacu tramvaja :)
orinoco

#9578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by orinoco »

O'zone wrote:
konektovan wrote:
O'zone wrote:Fino se igrajte....

Danas tip sa bjelim Cliom II Prestiže kolonu od Nekadašnjeg ELPI-a na Grbavici do skretanja u Derviša Numića tu prođe kroz Crveno i nastavi dalje prema Kovačićima....
Je li komercijalni, sa bijelim prozorima????
Bio je d@nas jedan trkac i na skenderiji. Crveno, nista, kontam da nije d@ltonista?!
Da to je taj
Da nije Telemach-ov?
Kinaski

#9579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Kinaski »

koliko vas pusti pjesaka na pjesackom, kad vidite da stoji tu ceka da predje ulicu ?
Jedino kod nas niko ne staje.U evropi cim si stao na pjesacki ljudi koce i sa osmjehom te propustaju i vi mi o nekoj kulturi pricate, cuj lafa smeta mu sto neko vozi 5 ispod ogranicenja. Usporova ga satro, zauzet ce mu neko mjesto u basti pa nece imat gdje kaficu popit. Samo vam treba kazne lupati i po dzepu vas udarati.
Naslovnica

#9580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

Ja stajem.
supercali

#9581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Filter wrote:1 sat popodne, titova jbte :-) deda sa pasatom karavanom silazi sa trotoara na pjesacki ispred olovaka i hladno bez pardona odmah namota u titovu.
naravno, nije bilo zeleno za ove iz kulovica... ma sto bi ga i interesovalo zeleno. kad se mogao vozikati trotoarom kroz onu spicu, moze vala i kroz crveno serbez. drot gladi jaja 20 metara nize... sve po ps-u
Ima ta slika na majstori parkiranja istog smo vidjeli
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Kinaski wrote:koliko vas pusti pjesaka na pjesackom, kad vidite da stoji tu ceka da predje ulicu ?
Jedino kod nas niko ne staje.U evropi cim si stao na pjesacki ljudi koce i sa osmjehom te propustaju i vi mi o nekoj kulturi pricate, cuj lafa smeta mu sto neko vozi 5 ispod ogranicenja. Usporova ga satro, zauzet ce mu neko mjesto u basti pa nece imat gdje kaficu popit. Samo vam treba kazne lupati i po dzepu vas udarati.
Redovno to radim, postujem sve propise, ali nekad se desi kad pjesak oklijeva, hoce nece da predje, pa se onda ja prvi provucem. :thumbup: :D
triconja

#9583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Kinaski wrote:koliko vas pusti pjesaka na pjesackom, kad vidite da stoji tu ceka da predje ulicu ?
Naveo sam fino da smanjenje brzine pred pjesacki je ok. Ja smanjim na 30 ako vidim da nesto blokira stranu pjesackog pa ne vidim pjesake ili 40 ako je pjesacki pregledan. Stalno stajem pjesacima. Nekad cak i van pjesackog kad vidim da su ko muhe bez glave i da ce pretrcat udario ga ne udario.

Gledam da sve sto sam ucio na polaganju primjenim u praksi, nikad do sad nisam vozio iznad ogranicenja a 5 godina vozim. Dajem pokazivace kad mjenjam traku, i tako ta pravila kojih se nasi vozaci slabo pridrzaju :lol:
triconja

#9584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

konektovan wrote:
Redovno to radim, postujem sve propise, ali nekad se desi kad pjesak oklijeva, hoce nece da predje, pa se onda ja prvi provucem. :thumbup: :D
Ma najgore je kad pjesak prica na mobitel, stoji isto zombi. Stanem i kad vidim da nema nijet proci, ja prodjem.

Telefon treba zabraniti totalno. :bih:
supercali

#9585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:Jeste ometanje.
Ne mora pisati.
Mora pisati kad se ovaj uhvatio zakona
I nije ometanje sve do 40
Filter

#9586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

supercali wrote:
Filter wrote:1 sat popodne, titova jbte :-) deda sa pasatom karavanom silazi sa trotoara na pjesacki ispred olovaka i hladno bez pardona odmah namota u titovu.
naravno, nije bilo zeleno za ove iz kulovica... ma sto bi ga i interesovalo zeleno. kad se mogao vozikati trotoarom kroz onu spicu, moze vala i kroz crveno serbez. drot gladi jaja 20 metara nize... sve po ps-u
brz si na okidacu :D od slikanja do objave, plafon 10 minuta
supercali

#9587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Filter wrote:
supercali wrote:
brz si na okidacu :D od slikanja do objave, plafon 10 minuta
Proslo 2 minute dok je slika upload i to je to

Ps. Lazem slikano u 13:10 objavljeno za 5 minuta
zdruzdjo

#9588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Kinaski wrote:.........
Eh eto da si procitao vidio bi.
Ja sam juce stao da propustim kolonu djece najnormalnije i zamalo da dobijem traumu za zivota. Jos bi sebe krivio sto sam ih pustio a retardirana kobila ih pokosila.
Jebem joj sav rod i porod. Da Bog da joj ni djeca nemala nasljednika. Cim im je mater takva ni oni nece ispasti nista bolji. Geni su cudo.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Leon16v »

Kakve scene kod nas na autoputu, krenem jutros u Mostar, ukljucim se na Stupu dole, hajd sve normalno.

Prodjem naplatne kucice, ide golf 2, zadnji desni tocak mu tamo vamo hoda, baš "švera", blicam covjeku, ne jebe on živu silu, ide nekih 100 na sat, svirnem, ništa on gleda u mene ko tele i prstom mi prijeti :lol:
Samo po gasu i obiđem ga.

Škoda fabia, poslije onih tunela ide, covjece vozi u zastavnoj traci, kako se priblizavam, tako odjednom sve presjece i ode u lijevu traku, i ne mrda, obiđem desnom trakom, kad baba neka ima 150 godina vozi :shock:
tempuser

#9590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Meni se jednom od 100 puta desi da ne pustim pjesaka i to ako mu nisam na vrijeme skont'o namjeru i sl, namjerno ili da ne obratim paznju na pjesake gotovo nikad.
Nije problem 5 kmh ispod ogranicenja niti parking mjesto, problem je sigurnost, kad neko uporavanjem saobracaja krsi propise to izaziva lancanu reakciju, ljudi krecu u nerezonska preticanja, znaci automatski min 3 auta u opasnosti. Slazem se samo po dzepu i zestoko ali i po zakonu, sto znaci i ove sto sporom voznjom ometaju saobracaj!
tempuser

#9591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

I po milioniti put kad ljudi prave 2-3 m rastojanja u koloni i time blokiraju ili prolaz u izlivnu traju ili hoce u izlivnu traku koja je puna pa blokiraju traku za pravo! :-)
Jucer iz Hrasnog hocu da presjecem pravo prema E. Sehovica itd. Vozim srednjom trakom i dolazim na "pjesacki" semafor na mostu na Malti, srednja traka za pravo prazna ali ne mogu da prodjem do semafora od tamno plavog G-IV koji je 1/2 u srednjoj 1/2 u izlivnoj traci za desno prema Vilsu i gradu, a ispred njega jedno 2-3m prostora do sljedeceg auta, a meni treba 20 cm da prodjem. Nekako se preko lijeve trake provucem, pogledam unutra neki hipsteroidni debil koji bulji u viber na mobu i ne hebe sta se desava oko njega 2%.
Nepass

#9592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Nepass »

Pa qrcobolja teska uopste vozace ne zanima sta se oko njih desava
tempuser

#9593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Nepass wrote:Pa qrcobolja teska uopste vozace ne zanima sta se oko njih desava
Ne kazem da su jedbako opasni kao ovi piloti i letaci po cesti po pitaju posljedica, ali vajberasi/instagramasi i ovi sto ne poznaju osnovna pravila i sto izmisljaju pravila jednako doprinose haosu na cestama. Ne vozis 100, ali vozis 40, sveras po cesti uopste ne znas sta se desava oko tebe!
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

bitno je da znaju da su u pravu ...
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#9595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

tempuser wrote:
Nekako se preko lijeve trake provucem, pogledam unutra neki hipsteroidni debil koji bulji u viber na mobu i ne hebe sta se desava oko njega 2%.
Nisam uopšte agresivne naravi, ali bi te hipsterske isprdke tukao čisto prevencije radi! Koji je njima kuršlus u glavi, to vile znaju :roll:

Sve nešto kontam kako bi bilo super kad bi postala zakonska obaveza ugraditi u auto nekakav vid 3g jammera, da hipsterčad nije u mogućnosti da surfa i vozi...
amar1994

#9596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Romeo 80 wrote:
tempuser wrote:
Nekako se preko lijeve trake provucem, pogledam unutra neki hipsteroidni debil koji bulji u viber na mobu i ne hebe sta se desava oko njega 2%.
Nisam uopšte agresivne naravi, ali bi te hipsterske isprdke tukao čisto prevencije radi! Koji je njima kuršlus u glavi, to vile znaju :roll:

Sve nešto kontam kako bi bilo super kad bi postala zakonska obaveza ugraditi u auto nekakav vid 3g jammera, da hipsterčad nije u mogućnosti da surfa i vozi...
Image :thumbup: :thumbup: :thumbup:
seoBIH

#9597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by seoBIH »

Na forumu svi pustaju pjesake, voze po pravilima i imaju +20cm kitu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ja gazim pjesake,vecinom promasim jer mi fali nišan(ne vozim mercedes) ,driftam pod rucnom na vrbanji,vozim 100-120 po glavnoj a kita je 25 santima :D
pirpa

#9599 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by pirpa »

:lol: :lol:
amar1994

#9600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

:lol: :lol:

@Seo

Vecina nas stane , ja ne stanem kad ga ne vidim jedino :wink:
Glupani i glupace koji sa djecom prelaze mimo semafora i pjesackih su najgori :-) :run: Moras onda da svirnes da upozoris ako ne mozes stat da ne izazoves sudar i onda ide "nervozan , zuri mu se , ovakav ,onakav" :-)
Post Reply