Da to je tajkonektovan wrote:Je li komercijalni, sa bijelim prozorima????O'zone wrote:Fino se igrajte....
Danas tip sa bjelim Cliom II Prestiže kolonu od Nekadašnjeg ELPI-a na Grbavici do skretanja u Derviša Numića tu prođe kroz Crveno i nastavi dalje prema Kovačićima....
Bio je d@nas jedan trkac i na skenderiji. Crveno, nista, kontam da nije d@ltonista?!
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- O'zone
- Globalni moderator
#9576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Nepass
#9577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jucer taxi iz kracula hoce prema vijecnici stao na sine, ide tramvaj i nece da stane. A taxi ne smijje da predje valjda ne vidi od kkomercijale na stanici i tramvaja idu li auta. Musteriija u auttu ali je morao izaci da jebe mater vozacu tramvaja 
- orinoco
#9578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da nije Telemach-ov?O'zone wrote:Da to je tajkonektovan wrote:Je li komercijalni, sa bijelim prozorima????O'zone wrote:Fino se igrajte....
Danas tip sa bjelim Cliom II Prestiže kolonu od Nekadašnjeg ELPI-a na Grbavici do skretanja u Derviša Numića tu prođe kroz Crveno i nastavi dalje prema Kovačićima....
Bio je d@nas jedan trkac i na skenderiji. Crveno, nista, kontam da nije d@ltonista?!
- Kinaski
#9579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
koliko vas pusti pjesaka na pjesackom, kad vidite da stoji tu ceka da predje ulicu ?
Jedino kod nas niko ne staje.U evropi cim si stao na pjesacki ljudi koce i sa osmjehom te propustaju i vi mi o nekoj kulturi pricate, cuj lafa smeta mu sto neko vozi 5 ispod ogranicenja. Usporova ga satro, zauzet ce mu neko mjesto u basti pa nece imat gdje kaficu popit. Samo vam treba kazne lupati i po dzepu vas udarati.
Jedino kod nas niko ne staje.U evropi cim si stao na pjesacki ljudi koce i sa osmjehom te propustaju i vi mi o nekoj kulturi pricate, cuj lafa smeta mu sto neko vozi 5 ispod ogranicenja. Usporova ga satro, zauzet ce mu neko mjesto u basti pa nece imat gdje kaficu popit. Samo vam treba kazne lupati i po dzepu vas udarati.
-
Naslovnica
#9580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja stajem.
- supercali
#9581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima ta slika na majstori parkiranja istog smo vidjeliFilter wrote:1 sat popodne, titova jbtededa sa pasatom karavanom silazi sa trotoara na pjesacki ispred olovaka i hladno bez pardona odmah namota u titovu.
naravno, nije bilo zeleno za ove iz kulovica... ma sto bi ga i interesovalo zeleno. kad se mogao vozikati trotoarom kroz onu spicu, moze vala i kroz crveno serbez. drot gladi jaja 20 metara nize... sve po ps-u
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#9582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Redovno to radim, postujem sve propise, ali nekad se desi kad pjesak oklijeva, hoce nece da predje, pa se onda ja prvi provucem.Kinaski wrote:koliko vas pusti pjesaka na pjesackom, kad vidite da stoji tu ceka da predje ulicu ?
- triconja
#9583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naveo sam fino da smanjenje brzine pred pjesacki je ok. Ja smanjim na 30 ako vidim da nesto blokira stranu pjesackog pa ne vidim pjesake ili 40 ako je pjesacki pregledan. Stalno stajem pjesacima. Nekad cak i van pjesackog kad vidim da su ko muhe bez glave i da ce pretrcat udario ga ne udario.Kinaski wrote:koliko vas pusti pjesaka na pjesackom, kad vidite da stoji tu ceka da predje ulicu ?
Gledam da sve sto sam ucio na polaganju primjenim u praksi, nikad do sad nisam vozio iznad ogranicenja a 5 godina vozim. Dajem pokazivace kad mjenjam traku, i tako ta pravila kojih se nasi vozaci slabo pridrzaju
- triconja
#9584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma najgore je kad pjesak prica na mobitel, stoji isto zombi. Stanem i kad vidim da nema nijet proci, ja prodjem.konektovan wrote:Redovno to radim, postujem sve propise, ali nekad se desi kad pjesak oklijeva, hoce nece da predje, pa se onda ja prvi provucem.Kinaski wrote:koliko vas pusti pjesaka na pjesackom, kad vidite da stoji tu ceka da predje ulicu ?
Jedino kod nas niko ne staje.U evropi cim si stao na pjesacki ljudi koce i sa osmjehom te propustaju i vi mi o nekoj kulturi pricate, cuj lafa smeta mu sto neko vozi 5 ispod ogranicenja. Usporova ga satro, zauzet ce mu neko mjesto u basti pa nece imat gdje kaficu popit. Samo vam treba kazne lupati i po dzepu vas udarati.![]()
Telefon treba zabraniti totalno.
- supercali
#9585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mora pisati kad se ovaj uhvatio zakonaTomahawk11 wrote:Jeste ometanje.
Ne mora pisati.
I nije ometanje sve do 40
- Filter
#9586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
brz si na okidacusupercali wrote:Ima ta slika na majstori parkiranja istog smo vidjeliFilter wrote:1 sat popodne, titova jbtededa sa pasatom karavanom silazi sa trotoara na pjesacki ispred olovaka i hladno bez pardona odmah namota u titovu.
naravno, nije bilo zeleno za ove iz kulovica... ma sto bi ga i interesovalo zeleno. kad se mogao vozikati trotoarom kroz onu spicu, moze vala i kroz crveno serbez. drot gladi jaja 20 metara nize... sve po ps-u
- supercali
#9587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Proslo 2 minute dok je slika upload i to je toFilter wrote:brz si na okidacusupercali wrote:Ima ta slika na majstori parkiranja istog smo vidjeliFilter wrote:1 sat popodne, titova jbtededa sa pasatom karavanom silazi sa trotoara na pjesacki ispred olovaka i hladno bez pardona odmah namota u titovu.
naravno, nije bilo zeleno za ove iz kulovica... ma sto bi ga i interesovalo zeleno. kad se mogao vozikati trotoarom kroz onu spicu, moze vala i kroz crveno serbez. drot gladi jaja 20 metara nize... sve po ps-uod slikanja do objave, plafon 10 minuta
Ps. Lazem slikano u 13:10 objavljeno za 5 minuta
-
zdruzdjo
#9588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh eto da si procitao vidio bi.Kinaski wrote:.........
Ja sam juce stao da propustim kolonu djece najnormalnije i zamalo da dobijem traumu za zivota. Jos bi sebe krivio sto sam ih pustio a retardirana kobila ih pokosila.
Jebem joj sav rod i porod. Da Bog da joj ni djeca nemala nasljednika. Cim im je mater takva ni oni nece ispasti nista bolji. Geni su cudo.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakve scene kod nas na autoputu, krenem jutros u Mostar, ukljucim se na Stupu dole, hajd sve normalno.
Prodjem naplatne kucice, ide golf 2, zadnji desni tocak mu tamo vamo hoda, baš "švera", blicam covjeku, ne jebe on živu silu, ide nekih 100 na sat, svirnem, ništa on gleda u mene ko tele i prstom mi prijeti
Samo po gasu i obiđem ga.
Škoda fabia, poslije onih tunela ide, covjece vozi u zastavnoj traci, kako se priblizavam, tako odjednom sve presjece i ode u lijevu traku, i ne mrda, obiđem desnom trakom, kad baba neka ima 150 godina vozi
Prodjem naplatne kucice, ide golf 2, zadnji desni tocak mu tamo vamo hoda, baš "švera", blicam covjeku, ne jebe on živu silu, ide nekih 100 na sat, svirnem, ništa on gleda u mene ko tele i prstom mi prijeti
Samo po gasu i obiđem ga.
Škoda fabia, poslije onih tunela ide, covjece vozi u zastavnoj traci, kako se priblizavam, tako odjednom sve presjece i ode u lijevu traku, i ne mrda, obiđem desnom trakom, kad baba neka ima 150 godina vozi
-
tempuser
#9590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni se jednom od 100 puta desi da ne pustim pjesaka i to ako mu nisam na vrijeme skont'o namjeru i sl, namjerno ili da ne obratim paznju na pjesake gotovo nikad.Kinaski wrote:koliko vas pusti pjesaka na pjesackom, kad vidite da stoji tu ceka da predje ulicu ?
Nije problem 5 kmh ispod ogranicenja niti parking mjesto, problem je sigurnost, kad neko uporavanjem saobracaja krsi propise to izaziva lancanu reakciju, ljudi krecu u nerezonska preticanja, znaci automatski min 3 auta u opasnosti. Slazem se samo po dzepu i zestoko ali i po zakonu, sto znaci i ove sto sporom voznjom ometaju saobracaj!
-
tempuser
#9591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I po milioniti put kad ljudi prave 2-3 m rastojanja u koloni i time blokiraju ili prolaz u izlivnu traju ili hoce u izlivnu traku koja je puna pa blokiraju traku za pravo!
Jucer iz Hrasnog hocu da presjecem pravo prema E. Sehovica itd. Vozim srednjom trakom i dolazim na "pjesacki" semafor na mostu na Malti, srednja traka za pravo prazna ali ne mogu da prodjem do semafora od tamno plavog G-IV koji je 1/2 u srednjoj 1/2 u izlivnoj traci za desno prema Vilsu i gradu, a ispred njega jedno 2-3m prostora do sljedeceg auta, a meni treba 20 cm da prodjem. Nekako se preko lijeve trake provucem, pogledam unutra neki hipsteroidni debil koji bulji u viber na mobu i ne hebe sta se desava oko njega 2%.
Jucer iz Hrasnog hocu da presjecem pravo prema E. Sehovica itd. Vozim srednjom trakom i dolazim na "pjesacki" semafor na mostu na Malti, srednja traka za pravo prazna ali ne mogu da prodjem do semafora od tamno plavog G-IV koji je 1/2 u srednjoj 1/2 u izlivnoj traci za desno prema Vilsu i gradu, a ispred njega jedno 2-3m prostora do sljedeceg auta, a meni treba 20 cm da prodjem. Nekako se preko lijeve trake provucem, pogledam unutra neki hipsteroidni debil koji bulji u viber na mobu i ne hebe sta se desava oko njega 2%.
-
Nepass
#9592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa qrcobolja teska uopste vozace ne zanima sta se oko njih desava
-
tempuser
#9593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne kazem da su jedbako opasni kao ovi piloti i letaci po cesti po pitaju posljedica, ali vajberasi/instagramasi i ovi sto ne poznaju osnovna pravila i sto izmisljaju pravila jednako doprinose haosu na cestama. Ne vozis 100, ali vozis 40, sveras po cesti uopste ne znas sta se desava oko tebe!Nepass wrote:Pa qrcobolja teska uopste vozace ne zanima sta se oko njih desava
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitno je da znaju da su u pravu ...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#9595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam uopšte agresivne naravi, ali bi te hipsterske isprdke tukao čisto prevencije radi! Koji je njima kuršlus u glavi, to vile znajutempuser wrote:
Nekako se preko lijeve trake provucem, pogledam unutra neki hipsteroidni debil koji bulji u viber na mobu i ne hebe sta se desava oko njega 2%.
Sve nešto kontam kako bi bilo super kad bi postala zakonska obaveza ugraditi u auto nekakav vid 3g jammera, da hipsterčad nije u mogućnosti da surfa i vozi...
- amar1994
#9596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Romeo 80 wrote:Nisam uopšte agresivne naravi, ali bi te hipsterske isprdke tukao čisto prevencije radi! Koji je njima kuršlus u glavi, to vile znajutempuser wrote:
Nekako se preko lijeve trake provucem, pogledam unutra neki hipsteroidni debil koji bulji u viber na mobu i ne hebe sta se desava oko njega 2%.![]()
Sve nešto kontam kako bi bilo super kad bi postala zakonska obaveza ugraditi u auto nekakav vid 3g jammera, da hipsterčad nije u mogućnosti da surfa i vozi...
- seoBIH
#9597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na forumu svi pustaju pjesake, voze po pravilima i imaju +20cm kitu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ja gazim pjesake,vecinom promasim jer mi fali nišan(ne vozim mercedes) ,driftam pod rucnom na vrbanji,vozim 100-120 po glavnoj a kita je 25 santima 
- amar1994
#9600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
@Seo
Vecina nas stane , ja ne stanem kad ga ne vidim jedino
Glupani i glupace koji sa djecom prelaze mimo semafora i pjesackih su najgori