FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#9576 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

north wrote:Sramota jebi ga.....Nakon ovakvog rezultata se ne može reći, dobro pa šta, ipak su oni bundesligaš, prošli smo dva pretkola, zgrnusli smo para i slične izvlakuše...ovo se moglo izbjeći, jesmo mi puno slabiji od njih, ali zar nismo mogli izgubiti barem 2-3 razlike..ali 7 :shock: :skoljka: ... nije valjda da smo toliko slabiji da su mogli i cenera nam zabiti da im je sve ušlo...pa onda tom logikom i na Koševu je petarda mogla pući a mi tu egal sa njima odigrali..đe logika :roll: ....mislim da smo se usrali nakon prvog gola..prvih 20 minuta sasvim fino, mirno i staloženo, ali da se tekma igra 20 minuta :-) .....ne znam jebi ga, nakon ovakvog rezultata svugdje bi se opasne sankcije pucale, samo mi nismo u situaciji da sada nekog tjeramo ili tako nešto...ovo će boliti jedno vrijeme, pokušati ovo zaboraviti, i jedino što može vratiti ponovo optimizam je deranje u ligi i ostvarenje cilja na kraju sezone, a to je TITULA!!! Ako se to ne desi, ni 18 akademija, trening kampova, miliona od Tana, pojačanja u vidu crnaca ili tako nešto me ne može sekunde zadovoljiti i samo će me ohladiti žestoko....donesite tu titulu na kraju sezone kako znate i umijete, samo nećemo ni to uspjeti ako se budu dešavali Velež i Obarska a budemo se vadili kako dominiramo ali eto lopta neće u gol :-)
Sve si napisao ono što bih i ja...

Ja od muke ne mogu sastaviti normalan post.
Dino777

#9577 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Dino777 »

Imali su FUCK UEFA transparente,da ih hoce izbacit zbog ovoga hahahah :D ali posto su njemci slabo..
Koshpa

#9578 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Koshpa »

trener Borussije Lucien Favre kazao je da je rezultat previsok i da bi sve bilo drugačije da je Haris Duljević pogodio kod 0:0.

Da li nas tjesi ili je fakat ovako
TOM SCHOLZ

#9579 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by TOM SCHOLZ »

Glavni krivaz za blamažu u kojoj smo dostigli poraz komšija od 7:0,kad su izgubili od Litexa je SLUČAJNI trener koji NE MOŽE biti trener F.K.Sarajevo.Neka ide iz ovih stopa i neka povede bandovića sa sobom.Ovaj rezultat je NEREALAN.Ko ga god brani,što se mene tiče može slobodno i da ga pozove na "večeru uz svijeće" ili što bi se u našem žargonu reklo-Vodi ga kući ako ti je dobar.NIKO se neće sjećati njegovog play off-a evropske lige,nego DEBAKLA koji je on prouzokovao svojom postavkom već podobro potrošenih i umornih igrača.Nisam imao iluzije da možemo proći,ali ovo je jednostavno previše.Nemojmo se zanositi,nama je potreban OZBILJAN i ISKUSAN trener,a ne neko ko kopa nos na press konferenciji.Djetinjasto je to,kao što je djetinjasto što nije PARKIRAO AUTOBUS,ako ne u prvom,a onda makar na početku drugog poluvremena.Ako nema veće licence profesionalnog trenera bilo bi poželjno da ima vozačku dozvolu sa upisanom "D" kategorijom(dozvola za autobuse).Za takvo nešto barem nije potebna škola :skoljka: :run:
Kemal Malovčić

#9580 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

Da ga je duljević zabio ne bi oni nama dali dva gola a kamoli sedam. Ali hajde.

VOLIM TE SARAJ'VO
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9581 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Velkoski »

Za sve je kriv AMATER na klupi Sarajeva. Neću kriviti nijednog jedinog igrača jer ih je on izjeb'o svojom neinteligencijom.

I kud nas Atromitos ne izbaci, jeb'o ga Evropa i mrtva EL.
omega369

#9582 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by omega369 »

Nas je pobijedio, tj. pardon OSRAMOTIO diletant na klupi sarajeva i to je to. ne treba trositi rijeci. lik je umislio da se mozemo 'nositi' sa bundesligasem, pogotovo sa limitiranim igracima poput bandovica i berberovica. nadam se da je bandovic odigrao posljednju utakmicu za Sarajevo a ako ga pajdas opet bude branio, izbaciti obojicu i zavrsiti ovu sramotnu pricu
klaki

#9583 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by klaki »

Koshpa wrote:trener Borussije Lucien Favre kazao je da je rezultat previsok i da bi sve bilo drugačije da je Haris Duljević pogodio kod 0:0.

Da li nas tjesi ili je fakat ovako
Nema te sta tjesit

To je istina, igra bi poprimila totalni drugi tok, Bor pao moral a Sarajevu porastao... Ne vjerujem ni tad da bi prosli, ali bi utakmica bila nesto poput one na kosevu
pinokio04

#9584 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by pinokio04 »

north wrote:
pinokio04 wrote:
Koshpa wrote:Mi smo dosad u svakoj utakmici primili go, znaci da nam je kompletna odbrana odron, treba mjenjat sve i jednog igraca u odbrani
Nije cojku krivo ni 10 komada da su dali, ali odnos igrača prema igri, ne trče, odbrana pušta ljude da priđu ko šale na 16 metara, i da rešetaju deju jadnog. I to onako nonšalantno puštaju i gledaju.
Elem, što smo na uštrb evrope već 2 kiksa napravili u našoj ligi protiv nižerazrednih ekipa, hajd reko sve zbog Evrope. Nznm, ni saam, hvala na svemu dosad, ali moglo je proći sa 3-4 komada da je odbrana ginula kao na koševu, imali su sve uslove za 3-4 razlike a ne 7. Ne znam u cemu je problem..

Sent from my baypas mashyne
Ma trče, nećemo sad tražiti razlog u onome što nije..trčali su, samo što su ovi daleko brži i puno se bolje postavljaju, pa se činilo da mi ne trčimo naspram njih :D

Nije ovdje u pitanju momenat nezalaganja, đe se nećeš zalagati u ovakvoj tekmi, samo više od pola našeg tima nije na tom nivou da je moglo parirati 90 minuta ovako jakom protivniku naspram nas, koji bi u našoj ligi osvojio blizu 90 bodova na kraju sezone :-)

Pure nama treba za ovakve protivnike..već sam jednom napisao, da smo zijanili 2-3 razlike čovjek bi i pomislio da se približavamo tim nekim evropskim okvirima i ozbiljnim ekipama, ovaka se samo fini vidi da smo mi smiješni za ovakve ekipe...a možeš misliti gdje smo naspram onih najjačih evropskih :skoljka:
Ma slažem se, ma kontam samo da nije trebalo dati povoda dušmanima da ne primimo 7 komada, ne mogu se oteti dojmu da smo 3 gola primili iz totalne indolentnosti odbrane.
Da smo igrali sa realom, barcom, bayernom bilo bi 22:0
O tom pričam.
Pa nk rijeka prošle godine izbaci štutgart. Pa i štutgart je švabo u rangu sa borusijom, a ljudi ih izbaciše. Zar je nk rijeka toliko ispred nas ?!!
Vjeruj, govorim iskreno, nisam imao ama bash nikakva očekivanja i nadu od večerašnje tekme, ali isto tako nisam se nadao više od 5 komada da nam daju..
Znači, uprava mora poraditi na tome, vidjela je gdje smo, igrače kaznit za blamažu, vidjeti ko nije za velikih utakmica...
uzimati igrače jače za pojačanja, ako misle praviti jako Sarajevo.
Ovo nas je postavilo na mjesto gdje jesmo

Sent from my kuky using Tapatalk
Capajebo

#9585 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Capajebo »

Jedino sto me raduje je to sto cu napokon na terenu vidjeti Mitrevskog u nedjelju. Ne znam ni sam sto, al' imam osjecaj da ce jednom kad dobije priliku (napokon), maximalno da je iskoristi :D
__Phoenix__

#9586 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by __Phoenix__ »

Ovi što psuju Dženu su smiješni. Kad je donio kup i sačuvao sezonu, bio je nivo Fergusona, a vidi sad, prestanite se dizati u visine, ne može to tako preko noći.
omega369

#9587 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by omega369 »

__Phoenix__ wrote:Ovi što psuju Dženu su smiješni. Kad je donio kup i sačuvao sezonu, bio je nivo Fergusona, a vidi sad, prestanite se dizati u visine, ne može to tako preko noći.
izvini molim te, samo IDIOT moze umisliti da ce ofanzivnom igrom u 2 utakmice izbaciti ekipu poput borusije :? znaci, samo idiot!! a on je upravo to i umislio. i nije pomoglo nista sto mu se govorilo, savjetovalo... kao ni za mnoge druge stvari....on uvijek svoje pa svoje...

za ostalo mu hvala ali za ovo bi mi letio da mi je babo
pinokio04

#9588 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by pinokio04 »

Pazite raja, ne treba zatvarat oči i pametovat da ovo nije blamaža i sramota. Da sramota je.
Moraju se snositi i posljedice za to, kao što su bile nagrade za uspjeh, mora nakon analize biti i kazna za sramotu. Pokazaće analiza ko je šverco i nije igro srcem.

Nego, ja sam odavno zabrinut kada je premijer liga u pitanju.
2 kiksa, za ovakvu ekipu Sarajeva, koja ima sve moguće uslove, pogotov u odnosu na druge, ne štima mi.. Ne paše mi.. Protiv nižerazrednih ekipa..
Narednih 5 tekmi hoćemo 5 pobjeda, moraju se debelo iskupiti za ovo. Debeloo

Sent from my kuky using Tapatalk
sole2mio

#9589 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by sole2mio »

Hvala Dzeno, hvala momci, hvala navijacima, hvala svima u klubu, ovo je bila maksimala za ovu sezonu, i jos jednom hvala im za radost koju su donijeli nama.

7-0 boli, sta je tu je, Play-off neka lova ce se uzet mozda se neko i proda, idemo dalje1
Logovan

#9590 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

Kakvi su ovo napadi na Dženana Uščuplića??? :shock: :-) Znam da su nas natrpali, ali nema potrebe da ga tjerate. Jest da griješi, neke stvari mi stvarno nisu logične i molim Bog da se oko tih stvari promijeni ali glupo ga je sad tjerati i vrijeđati.
ibizza

#9591 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ibizza »

Dupovac, Berberovic i Stojcev najslabiji... Gledam onog Protica, covjek tek usao i ne moze da se vrati srintom, vec trckara lagano. Mozemo pricati sta hocemo, nasi jednostavno nisu trcali dovolljno, nisu se otvarali i imamo rezultat kakav imamo.
Koshpa

#9592 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Koshpa »

Slucajno ili ne na BHT repriza tekme Njemacka - Brazil sa SP-a :D
Fauja Singh

#9593 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Fauja Singh »

__Phoenix__ wrote:Ovi što psuju Dženu su smiješni. Kad je donio kup i sačuvao sezonu, bio je nivo Fergusona, a vidi sad, prestanite se dizati u visine, ne može to tako preko noći.
Da se citiram, ovo sam rekao poslije prve kup utakmice sa Celikom
Sto se Dzene tice neka ga do kraja sezone, ne bi imao nista protiv ni da nas vodi u iducoj, ali ako hocemo da napokon nesto konkretno napravimo u evropi (aBd kad je izborimo) bojim se da nam onda treba neki bas dobar i iskusan trener.
U zadnje dvije utakmice se vidjelo da za njega (ili recimo sa njim) igraju srcem, sa ekipom koju mi imamo uz jos par pojacanja siguran sam da je to dovoljno da nam u prvenstvu ne moze niko nista, ali u evropi su ekipe i utakmice puno ozbiljnije, tu pored srca treba i taktickog nadmudrivanja.
Kao sto rekoh, za nase lige je mozda i dobar, ali ako hocemo evropsko Sarajevo onda nam treba skolovan trener i trener sa iskustvom.
omega369

#9594 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by omega369 »

a uz to su i jedno 70 min od 90 uredno po 7-ca proveli na protivnickoj polovini. taktika, nema sta...

evo sta pravi trener kaze

"Uspjeli smo postići golove iz kontri, u drugom su se poluvremenu istakli mladi igrači i vidi se da imaju potencijal," kaže Favre. :shock: :shock: mi navalili ko sivonje k'o da smo inter a ljudi nas unistili kontrama i polukontrama na svome terenu. stvarno smo smijesni
Last edited by omega369 on 28/08/2014 23:36, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#9595 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by jeza u ledja »

Hvala Dzeno, al jebem te u pristup.
strong69

#9596 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by strong69 »

Bruka. Bolan oprostaj. Nisam ocekivao prolaz protiv Borusije ali sam ocekivao castan poraz.

U narednih 6 kola ocekujem 6 pobjeda. Ocekujem da vidimo i ostala "pojacanja" ili ocekujem da raskinu ugovore s njima. Nas roster NEMA 22 igraca. Imamo 14 igraca.

Igracki kadar? Ko dovodi fudbalere koji ili ne dobiju ni minutu ili imaju probleme sa vizama i radnim dozvolama pa za pola godine ne odigraju ni minutu? Zasto pobogu igramo sa svega 2 defanzivca i zasto ne uigravamo jos igraca na toj poziciji? Ne mogu Dupovac i Ivan ovo sve izgurati sami.

Ovo su konkretna i objektivna pitanja. Svoje stavove po pitanju pojedinih igraca i trenera necu iznositi jer mi je vruca glava. Imamo 2 kiksa u prvenstvu. Sreca pa se nije igralo protiv Zvijezde. Ne smiju se ponoviti Obarska i Velez.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9597 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Velkoski »

Ma i za naše lige je tanak.

Onu utakmicu protiv Mladosti bi bolje vodilo dijete koje živi na FM-u. Apsolutno je smiješno da Kostić i Mitrevski nisu dobili minute u domaćem prvenstvu. Apsolutno je smiješno da ne rotiramo, a imamo "22 kvalitetna igrača". Apsolutno je smiješno da je Cimirot ubijen jer je natjeran da odigra svaku utakmicu 90 minuta. Apsolutno je smiješno da Berberović počinje na štoperu pored bar tri druga igrača koji su štoperi po vokaciji. Apsolutno je smiješno da gotovo svaku utakmicu izmjene kasne k'o menstruacija. Apsolutno je smiješno da igramo neku kurčevu Jarnijevsku formaciju.

itd. itd.

Već smo napravili i previše kikseva u prvenstvu i prosto je nerealno očekivati da se vadimo u lištici, Mostaru, Zenici itd.
JOSEF K

#9598 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by JOSEF K »

Realno,nako 3:0 nismo više igrali. Tako da je sve poslije toga samo pokazatelj nekih naših slabosti unutar ekipe, i koje nemaju veze s ovom utakmicom, pa ni samim BM. S druge strane, Dinamo ZG je prije tri godine primio 7 komada od Ajaxa, a eno ih sada u grupnoj fazi Lige Evrope. Mislim da su tada mnogo naučili. Sve je to, uostalom, škola. One niže su možda besplatne, al ove više se skupo plaćaju. Ovu utakmicu ne treba ni analizirati prije narednih kvalifikacija. Tek tada treba otvoriti seharu, izvaditi snimke svih naših kvalifikacijskih utakmica, posebno ove, i izvuči zaključke: šta nam treba, ko nam treba... Sada nam treba samo stav da je svaka naredna utakmica pitanje života i smrti. Koristiti PL da igraju svi igrači, zadržati pozitivnu atmosferu među navijačima, ignorisati pljuvače i pripremiti se za sljedeći nivo. Realno, sve i jedan tim u PL bi volio da je sada na našem mjestu, po pitanju organizacije, stabilnosti kluba, igračkog kadra... Dakle, da bi bili na našem nivou pred mnogima je težak put. Mi sada upisujemo viši razred... Idemo dalje, glavu gore.
ibizza

#9599 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ibizza »

omega369 wrote:
izvini molim te, samo IDIOT moze umisliti da ce ofanzivnom igrom u 2 utakmice izbaciti ekipu poput borusije :? znaci, samo idiot!! a on je upravo to i umislio. i nije pomoglo nista sto mu se govorilo, savjetovalo... kao ni za mnoge druge stvari....on uvijek svoje pa svoje...

za ostalo mu hvala ali za ovo bi mi letio da mi je babo
Jarane, mi nemamo ekipu za defanzivnu igru. Vidio si kad se povucemo da nas vile nosaju, zbune se pravo... Ne znaju izbiti loptu, a ne da se branimo i cekamo kontru 90 minuta.

Misljenja sam da smo trebali igrati kao i ovdje, napasti od prve i da bi rezultat bio sigurno povoljniji za nas.
north

#9600 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

@omega kad se natovari treneru na kosti ne popušta :-) ...tjerao je Husrefa nakon par loših rezultata iako je na kraju opravdano Husref sklonjen, sad bi odmah i Uščuplića...Uščuplić je zelen malo je reći, ima nejasnih poteza, izjave mu nisu jača strana, ali haj jebo izjave, bitni su rezultati..ali ne možeš još trenera tjerati koji nema poraza u ligi, a izračunajte koliko smo utakmica odigrali u ligi otkad je naslijedio Jarnija + uzeo taj kup koji nismo osvojili deceniju :-) , koji je prošao dva pretkola u EL, odigrao prvu odličnu tekmu sa Borusijom..jeste ovo večeras sranje, ali da smo igrali mrtvi bunker opet bi primili golaova bruku, možda jedan-dva manje, ali bi opet rekli igrali smo pičkasto..šnikad bošnji udovoljiti :-) ....šta je mogao večeras uraditi, izveo istu formaciju u Grčkoj, stavio Bilbiju na klupu što su haman svi htjeli i koji je to magičan trik mogao izvesti pa da je večaeras mogao nešto napraviti...da ne pričamo o njegovom trenerskom neiskustvu kao i neiskustvu cijele ekipe..ovo nisu alibiji za katastrofu, ovo se nije smjelo desiti, ali kad napišeš kriv je trener diletant onda budu korektan i reci šta je trebao uraditi da bi to večeras bilo puno bolje...davao optimističene izjave, pa šta, šta je trebao reći, cilje nam je ne primiti 5 golova :-) ...dajte ba...ne mislim da je neki aman zaman stručnjak, ali ne tovarite mu nešto što nije baš sve do njega..
Post Reply