SDP

Post Reply
Alfons Kauders

#9576 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote: Zato sto je novinar, a digitalizacija je tehnika. Znaci, treba da bude neko tehnicko lice. Ali kod nas sve moze, SDP je se smijao kada je ljekar Ljubic bio ministar prometa i komunikacija, a sada isto rade. Ali vidim nekima je to skroz ok, da ljudi koji nisu strucni za neke oblasti bave tim poslovima. Zato nam je ovakva situacija, sve je u banani, sve je povrsno, bitno je da si u stranci, da si odan, a ostalo... ma ko te pita.
hajde gospon "tehnicko pitanje" objasni svima koja su to "tehnicka pitanja" prepreka prelasku na dvb-t u bih?

sta je potrebno uraditi i gdje je problem koji treba rijestiti to famozno "tehnicko lice"... dakle konkretno - koji je problem tehnicke prirode potrebno rijesiti...

hajde molim te prosvijetli nas, molim te... :lol:
Nema digitalizacija nikakve veze s bilo kakvim tehnickim problemima i slicnim pizdarijama... Potrebno je javit se 2x uzivo iz Rogatice, lektorisat par pjesmica iz citanke i napisat osvrt na sesiju nezavisnih intelektualaca krug 99... :D Sve su to preduslovi za uspjesno digitaliziranje drzave ...
pa ako postoje tehnicki problemi... red je da se kaze koji su to problemi, konkretno...

ali naravno tu se vec udara u zid... jer tehnickih problema nema... niti ih je bilo, niti ce ih biti...

dakle moze se samo trollati bez ikakvih argumenata, po obicaju :D
rahmanjin

#9577 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote: Zato sto je novinar, a digitalizacija je tehnika. Znaci, treba da bude neko tehnicko lice. Ali kod nas sve moze, SDP je se smijao kada je ljekar Ljubic bio ministar prometa i komunikacija, a sada isto rade. Ali vidim nekima je to skroz ok, da ljudi koji nisu strucni za neke oblasti bave tim poslovima. Zato nam je ovakva situacija, sve je u banani, sve je povrsno, bitno je da si u stranci, da si odan, a ostalo... ma ko te pita.
hajde gospon "tehnicko pitanje" objasni svima koja su to "tehnicka pitanja" prepreka prelasku na dvb-t u bih?

sta je potrebno uraditi i gdje je problem koji treba rijestiti to famozno "tehnicko lice"... dakle konkretno - koji je problem tehnicke prirode potrebno rijesiti...

Pa nemoj mene to da pitas, pitaj Agovica to se uci na poltickim naukama.
rahmanjin

#9578 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

Nema digitalizacija nikakve veze s bilo kakvim tehnickim problemima i slicnim pizdarijama... Potrebno je javit se 2x uzivo iz Rogatice, lektorisat par pjesmica iz citanke i napisat osvrt na sesiju nezavisnih intelektualaca krug 99... :D Sve su to preduslovi za uspjesno digitaliziranje drzave ...
pa ako postoje tehnicki problemi... red je da se kaze koji su to problemi, konkretno...

ali naravno tu se vec udara u zid... jer tehnickih problema nema... niti ih je bilo, niti ce ih biti...

Kakve veze digitalizacija ima sa novinarstvom? A fino google pa citaj o digitalizaciji i koja je to oblast.
Alfons Kauders

#9579 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote: Pa ja, opet fol neki humor, fol neki smijeh, kao treba da se smijemo, jer si ti to napisao. On je savjetnik za digitalizaciju, savjetovace o toj materiji. A ako mislis da je to ok, fino kad te sljedeci put zaboli stomak otiđi kod Agovica nemoj kod doktora, mozda je strucnjak i za to.
naravno da treba da se smijemo... samo ne meni i mojim postapalicama, vec tebi... :D

ti pises o njemu kao da lik nema blage veze s tim poslom... mada je bio direktor bhrta... znaci eto nije kvalifikovan... po tebi... mislim sta bivsi direktor najvece televizije u drzavi zna... o televiziji?

usput, digitalizacija nije "cisto tehnicko pitanje" kako kazes... rijec je o off the shelf tehnologiji, koja je standardizirana i u upotrebi u cijeloj evropi... niko nece izmisljati toplu vodu, a kod nas kasni upravo radi politickih razloga, ne tehnickih...

ako se ne varam ti si ne tako davno prozivao i komsica... kako nije materijal za predsjednistvo zato jer je bogat (ima stan od 70 kvadrata) i jer prima naknadu za ljiljana... dakle imas prilicno visoke standarde...

i onda se pitas sto ti se smijem :-)
Prvo za Komsica sam govorio o primanjima za zlatnog ljiljana i danas stojim iza toga da on kao clan predsjednistva koji ima 5000 platu treba da se odrekne nadoknade za zlatnog ljiljana, al gdje ce to Komsic uraditi on je nas, on je covjek iz naroda on je... a princip, a moral, to nema veze.Za stan nije istina, to nisam pomenuo.
A za Agovica da zavrsimo, neka Hadzic postavi portira iz telekoma ili ht-a za savjetnika za telekomunikacije. Isti argument kao za Agovica, mislim sta portir dva najveca telekom operatera u FBiH zna... o telekomunikacijama. I naravno da i ja stavim :lol: a i ovaj :-) bice efektnije.
ok, dakle komsic se treba odreci naknade za zlatnog ljiljana... zato jer ima dobru platu... to je "princip, moral"... i svi sa dobrim platama ga prate... dobro, znaci nije prebogat da bude clan predsjednistva... sorry, do mene :D

ne portira, vec direktora... ipak tu ima neka mala razlika, siguran sam da ces se sloziti :D

nego ne rece ti...

koji tehnicki problemi su u pitanju?

sta se treba srediti? mislim s tehnicke strane?

:D
Alfons Kauders

#9580 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pa nemoj mene to da pitas, pitaj Agovica to se uci na poltickim naukama.
pa ti se pozivas na te tehnicke probleme, koje treba da rijese tehnicari, strucnjaci

koji su to problemi?
Alfons Kauders

#9581 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote: Kakve veze digitalizacija ima sa novinarstvom? A fino google pa citaj o digitalizaciji i koja je to oblast.
hihihihi... ja sam zaradjivao hljeb na digitalnom videu jos prije petnaestak godina... dok je beta sp bila vrh tehnike na nasim televizijama i dok jos nije bio ni utvrdjen nijedan standard za digitalni broadcasting...

i sad se ja trebam hvatati googlea da naucim nesto o tome... stvarno si pretjerano samouvjeren druze :D da ne kazem nesto gore :D

zato i postavljam banalno pitanje - koji su tehnicki problemi koje pominjes?
quasar

#9582 Re: SDP

Post by quasar »

rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote: Pa ja, opet fol neki humor, fol neki smijeh, kao treba da se smijemo, jer si ti to napisao. On je savjetnik za digitalizaciju, savjetovace o toj materiji. A ako mislis da je to ok, fino kad te sljedeci put zaboli stomak otiđi kod Agovica nemoj kod doktora, mozda je strucnjak i za to.
naravno da treba da se smijemo... samo ne meni i mojim postapalicama, vec tebi... :D

ti pises o njemu kao da lik nema blage veze s tim poslom... mada je bio direktor bhrta... znaci eto nije kvalifikovan... po tebi... mislim sta bivsi direktor najvece televizije u drzavi zna... o televiziji?

usput, digitalizacija nije "cisto tehnicko pitanje" kako kazes... rijec je o off the shelf tehnologiji, koja je standardizirana i u upotrebi u cijeloj evropi... niko nece izmisljati toplu vodu, a kod nas kasni upravo radi politickih razloga, ne tehnickih...

ako se ne varam ti si ne tako davno prozivao i komsica... kako nije materijal za predsjednistvo zato jer je bogat (ima stan od 70 kvadrata) i jer prima naknadu za ljiljana... dakle imas prilicno visoke standarde...

i onda se pitas sto ti se smijem :-)
Prvo za Komsica sam govorio o primanjima za zlatnog ljiljana i danas stojim iza toga da on kao clan predsjednistva koji ima 5000 platu treba da se odrekne nadoknade za zlatnog ljiljana, al gdje ce to Komsic uraditi on je nas, on je covjek iz naroda on je... a princip, a moral, to nema veze.Za stan nije istina, to nisam pomenuo.
A za Agovica da zavrsimo, neka Hadzic postavi portira iz telekoma ili ht-a za savjetnika za telekomunikacije. Isti argument kao za Agovica, mislim sta portir dva najveca telekom operatera u FBiH zna... o telekomunikacijama. I naravno da i ja stavim :lol: a i ovaj :-) bice efektnije.
Mislim da je na ovoj istoj temi vec nekoliko puta receno da Komsic od naknade za Zlatnog ljiljana stipendira neke ucenike. Ne znam koje i do kad, neko je kacio linkove. Ne da mi se traziti.

Kako god Komsic je svog ZL zaradio krvavo, a ne kao npr. Brankovic, kicenjem tudjim perjem i jos ini pozadinci - "heroji otpora".
rahmanjin

#9583 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote: Kakve veze digitalizacija ima sa novinarstvom? A fino google pa citaj o digitalizaciji i koja je to oblast.
hihihihi... ja sam zaradjivao hljeb na digitalnom videu jos prije petnaestak godina... dok je beta sp bila vrh tehnike na nasim televizijama i dok jos nije bio ni utvrdjen nijedan standard za digitalni broadcasting...

i sad se ja trebam hvatati googlea da naucim nesto o tome... stvarno si pretjerano samouvjeren druze :D da ne kazem nesto gore :D

E bravo sam si rekao citiracu te hihihihi... ja sam zaradjivao hljeb na digitalnom videu jos prije petnaestak godina... dok je beta sp bila vrh tehnike na nasim televizijama i dok jos nije bio ni utvrdjen nijedan standard za digitalni broadcasting...
Znaci pises o tehnici, a ne o novinarstvu. I sam znas da je to tehnicko pitanje a ne novinarsko.Sam si potvrdio ono sto govorim. Kraj.
nosara

#9584 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

Evo... Kazu fino ljudi "nema nikakvih tehnickih problema, samo da se ovaj javi uzivo 2x iz Rogatice i imamo digitalnim signalom pokrivenu drzavu!"... Fino kaze covjek... :lol:

Haj' sad ti jope upitaj "a koji su to tenicki proglemi za oto, jerbo ja sam zaradjiv'o od otog jos prijam 15 godina od otog... ja...!?" :lol:
Alfons Kauders

#9585 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote:

E bravo sam si rekao citiracu te hihihihi... ja sam zaradjivao hljeb na digitalnom videu jos prije petnaestak godina... dok je beta sp bila vrh tehnike na nasim televizijama i dok jos nije bio ni utvrdjen nijedan standard za digitalni broadcasting...
Znaci pises o tehnici, a ne o novinarstvu. I sam znas da je to tehnicko pitanje a ne novinarsko.Sam si potvrdio ono sto govorim. Kraj.
ma ko nam se to nervira? :lol:

naravno da je tehnika, nigdje nisam ni rekao da ima veze s novinarstvom, nisam retardiran... :D to si ti povlacio kao argument... zaboravljajuci da lik, novinar, nije radio kao novinar, nije montirao priloge i uredjivao dnevnik, vec je bio jebeni direktor televizije... :D

isto tako ni ja nisam zavrsio elektrotehniku pa sam bio prilicno dobar u svom poslu, koji nije imao blage veze sa mojim faksom... :D cak sam bio bolji u njemu od 99% ljudi koji su zavrsili tehnicki faks, a nisu ni jedan jedini dan radili moj posao... ne zato jer sam pametniji ili sposobniji od njih, vec zato jer ga u to vrijeme skoro niko kod nas nije radio... isto kao i sto 99% "tehnicara" u tv kucama nikad nije radilo na rukuvodecim pozicijama kao agovic...
nosara

#9586 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:

naravno da je tehnika, nigdje nisam ni rekao da ima veze s novinarstvom, nisam retardiran... :D to si ti povlacio kao argument... zaboravljajuci da lik, novinar, nije radio kao novinar, nije montirao priloge i uredjivao dnevnik, vec je bio jebeni direktor televizije... :D

isto tako ni ja nisam zavrsio elektrotehniku pa sam bio prilicno dobar u svom poslu, koji nije imao blage veze sa mojim faksom... :D cak sam bio bolji u njemu od 99% ljudi koji su zavrsili tehnicki faks, a nisu ni jedan jedini dan radili moj posao... ne zato jer sam pametniji ili sposobniji od njih, vec zato jer ga u to vrijeme skoro niko kod nas nije radio... isto kao i sto 99% "tehnicara" u tv kucama nikad nije radilo na rukuvodecim pozicijama kao agovic...
Pretpostavljam, da ti neko u firmu dovede automehanicara ili pekara da rade tvoj posao, ti bi rekao "E, aferim...! Skola nije bitna, nek' ste vi meni dosli...!" :lol:

Agovic je novinar, direktor televizije je postao u ovaj nevakat, a ranije je mogao dobacit najdalje do urednika...

I jos nesto... Tehnicki aspekt televizije kao medija nikad nije bio prepusten novinarima, gluho bilo, nego ekspertima iz oblasti video i tv tehnike, prenosa i distribucije signala i nekih drugih stvari o kojima nisi ni cuo, pa da te ne zamaram... :D
Last edited by nosara on 18/02/2012 12:23, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#9587 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote: Haj' sad ti jope upitaj "a koji su to tenicki proglemi za oto, jerbo ja sam zaradjiv'o od otog jos prijam 15 godina od otog... ja...!?" :lol:
naravno da cu upitati - koji su to tehnicki problemi? :D

jer koliko ja znam, radi se iskljucivo o politickim i pravnim zajebancijama...

nije "tehnicki problem" sto se mamlazi u pojedinim drzavnim institucijama nisu dogovorili oko dobavljaca, probili rokove, sjebali tender i jos pride sve dodatno zakomplikovali neadekvatnim zakonskim rjesenjima...

ako su to "tehnicki problemi" onda se slazem - nije trebalo izabrati agovica... vec nekog dobrog advokata :D
Alfons Kauders

#9588 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

Pretpostavljam, da ti neko u firmu dovede automehanicara ili pekara da rade tvoj posao, ti bi rekao "E, aferim...! Skola nije bitna, nek' ste vi meni dosli...!" :lol:

Agovic je novinar, direktor televizije je postao u ovaj nevakat, a ranije je mogao dobacit najdalje do urednika...
pa ja i danas radim posao koji nema veze s mojim faksom... i nisam jedini, imamo u firmi 6-7 ljudi koji uopste nemaju faks, pa opet odlicno rade...

zaboli me neka stvar da li ce mi direktor dovesti pekara ili doktora nauka - ako dobro radi, meni dosta...
rahmanjin

#9589 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Alfons Kauders wrote:
rahmanjin wrote:
Alfons Kauders wrote: hihihihi... ja sam zaradjivao hljeb na digitalnom videu jos prije petnaestak godina... dok je beta sp bila vrh tehnike na nasim televizijama i dok jos nije bio ni utvrdjen nijedan standard za digitalni broadcasting...

Cuj nerviram se sto te citiram, de da i ja stavim :lol: . Aha znaci sad govoris da je tehnika, ma malo si konfuzan pa reko samo jos jednom da potvrdim da kazes da je to tehnika. A Agovic je bio direktor, da ali koliko dugo? Tri puta je smjenjivan. Al ako ti kazes da je on sposoban da bude savjetnik za digitalizaciju onda je to neosporno.
nosara

#9590 Re: SDP

Post by nosara »

Tehnički aspekt digitalizacije >

Pripreme za novi TV ugođaj

U procesu digitalizacije, glavni posao RTS-a je da proizvede televizijski signal koji odgovara novim tehničkim pravilima i standardima. Takav signal predaje se terminalu, odnosno Javnom preduzeću Emisiona tehnika i veze, koje ga dalje distribuira gledaocima u čitavoj zemlji.

U tehničkom smislu, postoje dva glavna zahteva prilikom pravljenja slike: da ona bude digitalna, i da odnos stranica te slike bude 16:9, a ne kao do sada 4:3 (vidi ilustraciju).

Milena Vučetić, tehnička direktorka RTS-a, objašnjava da se sa digitalizacijom u suštini proces pravljenja slike ne menja mnogo, jer je ova televizija još devedesetih godina, kada su počeli da rade sa različitim uređajima za digitalne efekte, ušla u digitalnu sferu. Sredinom devedesetih svi značajni proizvođači profesionalne ENG opreme emigrirali su na digitalni zapis, pa je i RTS 1996. godine usvojio kao standard DVCPRO format za snimanje i emitovanje programa.

"RTS nema problem sa emitovanjem digitalnog signala, već sa firmatom slike. Mi u velikoj meri koristimo uređaje koji ne mogu da proizvedu sliku sa odnosom stranica 16:9 – tu uglavnom mislim na kamere, one su najveći problem. Kada kamera proizvede 16:9 sliku, onda je i sve dalje u lancu takođe podržava. Podržana je čak i HD slika koja će doći kasnije. O tome smo vodili računa prilikom nabavke opreme", kaže Vučetićka.

Postojeće kamere koje snimaju samo 4:3 sliku kupovane su oko 2000. godine, posle bombardovanja Srbije, kada se o digitalizaciji nije mnogo razmišljalo, i kada su 16:9 kamere bile drastično skuplje. Međutim, već 2003. godine za opremanje studija u Košutnjaku nabavljane su kamere koje mogu da snimaju u 16:9 formatu.

Međutim, postoje i drugi načini na koje se 4:3 slika može pretvoriti u 16:9, ukoliko je to nužno. Na primer, slika može da se raširi po horizontali, a zatim iseče s gornje i donje strane, tzv. letterbox ili da se "kropuje", tako da se dobije traženi odnos stranica, odnosno da joj se pridoda maska sa leve i desne strane, pa se na taj način popuni ceo ekran. Upravo na ovaj drugi način rešen je problem sa arhivskim materijalima koji se emituju na programu RTS Digitala jer su oni izvorno snimljeni u 4:3 formatu. Zato imamo onu prepoznatljivu sivu masku s leve strane koja popunjava sliku do odgovarajućeg odnosa stranica.

Sve ovo znači da bi RTS tehnički već sada mogao da ispuni najosnovnije uslove za emitovanje digitalne slike. Međutim, da li to znači i da ćemo u trenutku kada Srbija pređe na digitalno emitovanje moći da gledamo neku fudbalsku utakmicu u visokoj definiciji, na 16:9 formatu?

"Već u ovom trenutku možemo da emitujemo takvu sliku, a onaj ko ima digitalni tjuner može da je gleda na našem test kanalu koji se emituje sa Avale", kaže Milena Vučetić. "Važno je da gledalac ima LCD ili plazma televizor sa DVB-T ili DVB-T2 tjunerom i da podržavaju MPEG-4. Trenutno testiramo i 5:1 surround zvuk, pa se pojedini programi na test kanalu već emituju na takav način", objašnjava ona.

Pomenuti terminu DVB-T2 i MPEG-4 su veoma značajni za razumevanje tehničkog aspekta pravljenja i distribucije TV slike. DVB-T2 (od Digital Video Broadcasting — Terrestrial) označava evropski standard za emitovanje digitalne televizije zemaljskim putem. Standard DVB-T je prva usvojila Velika Britanija još 1997. godine, a DVB-T2 je sledeća generacija i on tek sada ulazi u upotrebu. Koristi se u Italiji, Velikoj Britaniji i Švedskoj, i u tom smislu Srbija je izabrala napredniji standard koji će biti opšteprihvaćen u trenutku kada naša zemlja uhvati korak sa digitalizacijom.

MPEG-4 je oznaka za način kompresije audio i video podataka i takođe je reč o unapređenom standardu u odnosu na MPEG-2, koji se uglavnom koristi u evropskim televizijama.

Milena Vučetić objašnjava da ova dva pojma za građane u praktičnom smislu znače samo to da će imati veći izbor programa. "Ta tehnologija omogućiće nam da u etru imamo, kako se planira, četiri multipleksa. Multipleks je grupa kanala koja se emituje na istoj frekvenciji. Ako bismo koristili DVB-T standard i MPEG-2 konverziju, u jednom multipleksu bi moglo da stane najviše šest kanala. Međutim, Srbija će primenjivati noviji DVB-T2 standard, koji je podržan MPEG-4 konverzijom, pa će obrada signala za prenos biti kvalitetnija. Umesto šest, u jednom multipleksu na istoj frekvenciji može da se prenese 14 kanala standardne definicije. Unapređenjem ovih standarda prenosi se drastično manje podataka do televizora, a kvalitet slike je isti ili bolji", objašnjava ona, dodajući da je u analognom domenu bilo mnogo lakše opisati i preneti sliku. Sada, svaka tačka na ekranu treba da bude opisana nulama i jedinicama. Što je kvalitetnija slika, tj. veća rezolucija, taj broj je veći.
Alfons Kauders

#9591 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote: I jos nesto... Tehnicki aspekt televizije kao medija nikad nije bio prepusten novinarima, gluho bilo, nego ekspertima iz oblasti video i tv tehnike, prenosa i distribucije signala i nekih drugih stvari o kojima nisi ni cuo, pa da te ne zamaram... :D
a gdje sam rekao da je tehnicki aspekt bio prepusten novinarima... ili da treba biti prepusten...

naravno nigdje

zastoj u digitalizaciji nije, ponavljam, nije tehnicki problem... vec politicki...

pobogou taman i da imamo najbolje strucnjake na svijetu, sta oni mogu kad covjece jos nije zavrsen ni zakonski okvir, nema nikakvog plana, infrastrukture nema ni na vidiku itd...

i sta tu tehnicar moze uraditi svega ti?
nosara

#9592 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

pa ja i danas radim posao koji nema veze s mojim faksom... i nisam jedini, imamo u firmi 6-7 ljudi koji uopste nemaju faks, pa opet odlicno rade...

zaboli me neka stvar da li ce mi direktor dovesti pekara ili doktora nauka - ako dobro radi, meni dosta...
A preduslov za "dobar rad" u nekoj struci je zavrsena sasvim deseta skola...? U, jebo te... :lol: Kako ti se zove firma...? :D Da pitam gazdu po kojem kriteriju zaposljava robove... :lol:
nosara

#9593 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
nosara wrote: I jos nesto... Tehnicki aspekt televizije kao medija nikad nije bio prepusten novinarima, gluho bilo, nego ekspertima iz oblasti video i tv tehnike, prenosa i distribucije signala i nekih drugih stvari o kojima nisi ni cuo, pa da te ne zamaram... :D
a gdje sam rekao da je tehnicki aspekt bio prepusten novinarima... ili da treba biti prepusten...

naravno nigdje

zastoj u digitalizaciji nije, ponavljam, nije tehnicki problem... vec politicki...

pobogou taman i da imamo najbolje strucnjake na svijetu, sta oni mogu kad covjece jos nije zavrsen ni zakonski okvir, nema nikakvog plana, infrastrukture nema ni na vidiku itd...

A sta, sad ce agovic procepit...? :lol: Idi bre...
Alfons Kauders

#9594 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

rahmanjin wrote: Cuj nerviram se sto te citiram, de da i ja stavim :lol: . Aha znaci sad govoris da je tehnika, ma malo si konfuzan pa reko samo jos jednom da potvrdim da kazes da je to tehnika. A Agovic je bio direktor, da ali koliko dugo? Tri puta je smjenjivan. Al ako ti kazes da je on sposoban da bude savjetnik za digitalizaciju onda je to neosporno.
ti il ne znas citat, il me zajebavas, il si ogranicen... il sve troje

mi nismo dosli ni bliiiiiiiiiiiizu tehnicke realizacije... zastoj nije tehnicke prirode, to niko nikad nije tvrdio... sem tebe, sto si dokazao... nikako
Alfons Kauders

#9595 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote: A preduslov za "dobar rad" u nekoj struci je zavrsena sasvim deseta skola...? U, jebo te... :lol: Kako ti se zove firma...? :D Da pitam gazdu po kojem kriteriju zaposljava robove... :lol:
ni to naravno nigdje nisam rekao... :D sto tebi odavno nije bitno, jer lazes cim zines... :D

a kriteriji su da se zna raditi i napraviti para... :D i napravi se masala :D
Alfons Kauders

#9596 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Alfons Kauders wrote:

naravno nigdje

A sta, sad ce agovic procepit...? :lol: Idi bre...
ni to, naravno, nisam rekao... :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#9597 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:ti il ne znas citat, il me zajebavas, il si ogranicen... il sve troje

mi nismo dosli ni bliiiiiiiiiiiizu tehnicke realizacije... zastoj nije tehnicke prirode, to niko nikad nije tvrdio... sem tebe, sto si dokazao... nikako
Nikako mi nije jasno šta želiš reći. Da digitalizacija nije tehničko pitanje, pa onda naravno da jeste, pa da Agović kao bivši dirketor tv mora o tome znati itd. Kao bivši direktor tv zna o tome sigurno više nego što je Grabovica na primjer znao o EP, ali svaki direktor tamo ima ne jedno tehničko lice, nego cijelu tehničku službu i nije obavezno da zna. Primjer Amile Omersoftić, niti zna o novinarstvu niti o medijima, a bila je direktor tv. I za tehniku je vukla čudne poteze :-) ,a ona je dipl.ing. el. Tako, da ništa nisi rekao....
nosara

#9598 Re: SDP

Post by nosara »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:ti il ne znas citat, il me zajebavas, il si ogranicen... il sve troje

Nikako mi nije jasno šta želiš reći. Da digitalizacija nije tehničko pitanje, pa onda naravno da jeste, pa da Agović kao bivši dirketor tv mora o tome znati itd. Kao bivši direktor tv zna o tome sigurno više nego što je Grabovica na primjer znao o EP, ali svaki direktor tamo ima ne jedno tehničko lice, nego cijelu tehničku službu i nije obavezno da zna. Primjer Amile Omersoftić, niti zna o novinarstvu niti o medijima, a bila je direktor tv. I za tehniku je vukla čudne poteze :-) ,a ona je dipl.ing. el. Tako, da ništa nisi rekao....
Upravo tako... Tehnicki dio bivse tvsa bio je prepusten ljudima koji su skolovani za poslove o kojim je rijec, a ne "sveznalicama" iz alfonsove firme koji "prave masala lovu"... :D
Alfons Kauders

#9599 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:

sta zelim reci? pa recimo ono sto sam ponovio u zadnjih 10 postova

problem je politicke, a ne tehnicke prilike... jos nismo ni dosli do tehnicke realizacije...

ali ocito je nekim dzaba pricati
Alfons Kauders

#9600 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Upravo tako... Tehnicki dio bivse tvsa bio je prepusten ljudima koji su skolovani za poslove o kojim je rijec, a ne "sveznalicama" iz alfonsove firme koji "prave masala lovu"... :D
pa pravi se fina lova... zato npr. ne kukam kad se bivsa stranka ne pobrine za mene... kao neki... :wink:

i da opet pitam... koji je to tehnicki dio posla koji treba biti prepusten skolovanim ljudima? onaj dio do kojeg se jos nije ni doslo? :lol:
Post Reply