Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Infaze Studio

#9576 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

Artest wrote:Avdija Vrsajevic je 100% zadovoljio ukus selektora. To je jedino moguce objasnjenje zasto nikada nije pozvan igrac koji ce biti konkurencija Avdiji, a mozda i cesto rovitom Memsuru.

Avdiju moze potisnut samo igrac iz iste, dobro poznate agencije :D :bih:
Ne znam jesi li pratio dosadasnje pripreme i utakmicu protiv OS (pretspostavljam da ne), ali Avdije trenutno nema ni na mapi, sto se tice desnog beka, ili bilo koje druge pozicije (napadaca itd.. )
Stari

#9577 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Eih, ne bi mogla proci ni jedna jedina ...neduzna ...sala , zgoda, anekdotica u kojoj neko eto samo tek toliko da natukne :D da hvalospjevi o Srpskoj nogometnoj interplanetarnoj dominaciji ...i nisu bas nesto previse utemeljeni ...

a da odmah ne utrce par dezurnih cuvara dobrog imena, reputacije, imagea, casti , cojstva i junastva fudbalskih magova istocno od Drine ...

Dajte decki ...ta ....Nisam nista lose mislio o komsijama hej haloo .... :D ...studirao sam naseg suparnika a ne naseg komsiju ....

Ali kad smo vec kod toga sta je ta ekipa bila "glineni golub" .... kakvo li se onda opravdanje nadje za onu 6 Godina ranije koja primi 7 komada na EM-u u BENeLuxu ?

Deplasirano je uopste o tome pisati na ovoj temi ... naravno
Last edited by Stari on 03/06/2014 14:42, edited 2 times in total.
Eweleen

#9578 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Eweleen »

IcedMFEarth wrote:-----------Higuain----------
Aguero----Messi----Di Maria

Ako se ne varam argentina u zadnje vrijeme ovako nešto fura. Ako nije ovakva formacija, barem ti igrači igraju što je možda i preofanzivno. Aguero se nikad ne vraća po loptu, za Di Mariu nisam siguran, ne gledam špansku ligu. Vezni igrači obično su Macherano i Gago koji nisu nešto jaki na lopti. Kad bi naši radili presing ko nikad u životu na ova dva vezna možda bi i moglo tu nešto biti.
Ovaj drugi se zato vrati po svaku :/
ovajonaj

#9579 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ovajonaj »

evo jedna navijacka :)

Image
Stari

#9580 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Eh ovo je sto
Eweleen wrote:

Ako se ne varam argentina u zadnje vrijeme ovako nešto fura. Ako nije ovakva formacija, barem ti igrači igraju što je možda i preofanzivno. Aguero se nikad ne vraća po loptu, za Di Mariu nisam siguran, ne gledam špansku ligu. Vezni igrači obično su Macherano i Gago koji nisu nešto jaki na lopti. Kad bi naši radili presing ko nikad u životu na ova dva vezna možda bi i moglo tu nešto biti.
Ovo je upravo na tragu onoga oko cega sam i ja htio usmjeriti pozornost ....kombinacija ...

..........Higuain.............

jeste svakako spektakularnija od one iz 2006 (mada ni ta nije bila maciji kasalj ...sa Rodrigezom, Crespom, Riquelmeom idr) ... Tada su hvalospjevi pisani o (potpuno ozbiljno ) "najefikasnijoj" odbrani na svijetu ...da da ...gavrancic, dragutinovic idr

Dakle unatoc tome sto bi mnogi sad trazili olaksavajuce okolnosti toj tadasnjoj efikasnoj odbrani ....mislim da je sadasnja Argentinska ekipa bez pretjerivanja ...jedna od boljih garnitura koju je ova drzava imala ....
shake69

#9581 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

shake69 wrote:Veceras 2:1 za BiH!
Kao sto vidite, pogodio sam rezultat s "Slonovima". Pokusat cu i veceras s Mexicom. Bit ce 1:1 (ili 2:1 za nas).
Logovan

#9583 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

insaneinthebrain wrote:bice 1 X 2 za nas :izet:
Vjerovatno, vrlo moguće.
baxul

#9584 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by baxul »

aaaa jbte igramo protiv argentine na svjetskom jbte. tek sad me dernu euforija
simonese

#9585 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by simonese »

baxul wrote:aaaa jbte igramo protiv argentine na svjetskom jbte. tek sad me dernu euforija
na Marakani
baxul

#9586 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by baxul »

simonese wrote:
baxul wrote:aaaa jbte igramo protiv argentine na svjetskom jbte. tek sad me dernu euforija
na Marakani
Image

:D :D :D :D
stakasa

#9587 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by stakasa »

Argentinski napad je ubitacan na papiru ali im trebaju i dvije lopte. Ne primimo li gol u prvih petnest minuta mozda nesto i bude. Aguero je presebican, Messi hoce da je apsolutni car ali realno covjek ne pruza za reprezentaciju ono sto pokazuje u Barceloni (brecache se), ako se zgusnemo pozadi Di Maria nece dolazit do izrazaja... Mogu nas i izmasakrirat ali mozda, mozda nesto i uradimo. Male su nam sanse ali nabit se pozadi, ostavit Dzeksona na centru, Hajrovic neka igra beka a Pjanic 75 minuta odigra na nasoj polovini. Izgubice loptu i oni pa ako nam se poklopi, ako je neko pravilno gurne, Hajrovic je brz, Lulic je brz, razvuc sa strana ko jufku, Dzeko ima samopouzdanje... Nije iskljuceno. Ni napisat ne smijem ali mozda... Nadam se. A ako primimo i peticu i ne uspijemo dati nijedan, priznajmo sebi u startu - to je bilo i ocekivano. Vadiona ostale dvije. Idemo muski pa sta nam Bog da.
Ja mislim da ce Spahic vec na ovoj utakmici dobit crveni
simonese

#9588 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by simonese »

baxul wrote:
simonese wrote:
na Marakani
Image

:D :D :D :D
:lol:
Hajvan

#9589 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Hajvan »

stakasa wrote:...
Huh, nisam jedini. :mrgreen:
stakasa

#9590 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by stakasa »

Hajvan wrote:
stakasa wrote:...
Huh, nisam jedini. :mrgreen:
Ili ce napravit katastrofalnu gresku, neki pasjaluk tipa pljunut/osamarit Hajrovica. Samo da se ne sasadimo poslje ove utakmice, ja bi sad potpiso da izgubimo par forfe tri nula i da ne izlazimo. I fino se skoncentrisemo na one druge dvije.
SkyLimit

#9591 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SkyLimit »

Čuj da ne izlaze nikako na teren.Upravo historijska prva ikad utakmica Bosne i Hercegovine na SP na legendardnom stadionu Marakani i to protiv Argentine predvođene Messiem je ono za šta igrači žive,ne treba im selektor ništa reći da bi bili maksimalno motivisani,niti ih može spriječiti da igraju svom žestinom.To je doživljaj života čak i za igrače poput Džeke,Pjanića ili Begovića.
Last edited by SkyLimit on 03/06/2014 12:11, edited 1 time in total.
frngla

#9592 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by frngla »

92' minuta, Hajrović prihvata loptu, šutira iiiiii gooooooool gol gol gol, repriza iz slovačke, BiH - Argentina 2:1!!!

Lijepo je maštati :D
stakasa

#9593 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by stakasa »

SkyLimit wrote:Čuj da ne izlaze nikako na teren.Upravo historijska prva ikad utakmica Bosne i Hercegovine na SP na legendardnom stadionu Marakani i to protiv Argentine predvođene Messiem je ono za šta igrači žive,ne treba im selektor ništa reći da bi bili maksimalno motivisani,niti ih može spriječiti da igraju svom žestinom.To je doživljaj života čak i za igrače poput Džeke,Pjanića ili Begovića.
A to se moze protumaciti i ovako...
Napalis se ko bekan, svi planovi padnu u vodu, ponese te a ovamo Messi, Aguero, Tevez. I u ringispil. Pa jedno sedam nula a minuta se'set osma. Kadar: Begovicev majegeri Spahicu u glavu, nije ga vise mogo trpit, Dzeko se ufatio za qrac i ima simultanku sa publikom itd.
Ako prodemo dalje procemo na osnovu dvije zadnje utakmice. Iz prve izac sa sto manjim posljedicama.
Serem i ja. Nadam se i ja. Ali ne smijem na glas :D
Sitijevac2011

#9594 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Sitijevac2011 »

stakasa wrote:
SkyLimit wrote:Čuj da ne izlaze nikako na teren.Upravo historijska prva ikad utakmica Bosne i Hercegovine na SP na legendardnom stadionu Marakani i to protiv Argentine predvođene Messiem je ono za šta igrači žive,ne treba im selektor ništa reći da bi bili maksimalno motivisani,niti ih može spriječiti da igraju svom žestinom.To je doživljaj života čak i za igrače poput Džeke,Pjanića ili Begovića.
A to se moze protumaciti i ovako...
Napalis se ko bekan, svi planovi padnu u vodu, ponese te a ovamo Messi, Aguero, Tevez. I u ringispil. Pa jedno sedam nula a minuta se'set osma. Kadar: Begovicev majegeri Spahicu u glavu, nije ga vise mogo trpit, Dzeko se ufatio za qrac i ima simultanku sa publikom itd.
Ako prodemo dalje procemo na osnovu dvije zadnje utakmice. Iz prve izac sa sto manjim posljedicama.
Serem i ja. Nadam se i ja. Ali ne smijem na glas :D
Tevez ne igra :)
KPNCTNJAH

#9595 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

frngla wrote:92' minuta, Hajrović prihvata loptu, šutira iiiiii gooooooool gol gol gol
Za konacnih BiH - Argentina 1:5 :mrgreen:
5 0 5

#9596 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by 5 0 5 »

KPNCTNJAH wrote: Za konacnih BiH - Argentina 1:5 :mrgreen:
bice 2:2 ili 3:2 za arg.
Muhamed Đakmić

#9597 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Muhamed Đakmić »

Eweleen wrote:

Argentina ne srlja, Sabella nije debil. Nije njima problem nama prepustiti loptu i pucati kontre, a nije istina da ne prave presing. Pravit će ga Messi, Aguero i Higuain tokom cijele utakmice.
noiserr

#9598 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by noiserr »

Ja mislim da mi možemo ovu Argentinu dobro iznenaditi. Solidan jesu tim i imaju Messija, ali to su Argentinci, igraju škrto i protiv jedne Bosne ce ući malo opušteni. Na kraju krajeva, mi na tu utakmicu ne računamo. Nemamo pritiska i da izgubimo. Tad smo najopasniji.
Stari

#9599 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Jel zna mozda neko ove sad najnovije administrativne pravilnike ovdje na forumu? ...Koliko dana prije je dozvoljeno otvoriti temu ...Argentina vs Bosna i Hercegovina.

Nemam nikakavih nedoumica u vezi s tim ....dakle ...Utakmica ce biti sasvim "krvava" ....jer, nakon dugog niza godina lomatanja svojih starih kostiju na stolici pokraj kompjutera , u besanim nocima, loveci sumnjive linkove ka jos sumnjivijim streamovima .....vallahi & billahi sam to zasluzio da se konacno izvaLJim u kauc i u sitni sat odgledam utakmicu ko insan na televizoru ....

Nezgodna sitnica je (ispravite me ako sam nesto krivo pokupio)...sto je nedelja i sto se igra u ponoc ....a to ce podrazumjevati uznemiravanje okolisa ....ali ....komjbmjku .... jednom se zivi ...euforija ...e to je ovoga puta stvarno jeste ....doduse na nacin starinski ...uz davno zaboravljene taktove i melodije

Ne spavaj mala moja :serbo: ekipa dok igra ... taj ludi ritam nikom neda mira ...itd
denimb

#9600 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

http://www.mcfc.co.uk/News/World-Cup-20 ... cus-Bosnia

I ovi nas zbog Dzeke promoviraju od prvog dana priprema :D
Post Reply