Android OS
Moderator: Benq
-
quarterback
#9576 Re: Android OS
pa ne znam onda stvarno
ja te mogu razumjeti ako ne mozes da se naviknes na android jer sam se ja pokusavao navici na iphone preko pola godine, stvarno se trudio ponesen pricom kako je to odlican telefon ovo ono, pola godine se trudio da vidim tu "odlicnost", na kraju sam skontao da taj telefon nije za mene, tako da razumijem i tebe ako kazes da android nije za tebe
sto se lga tice, meni se cini da kupovina memorijske kartice i prebacivanje aplikacija na nju ne bi trebao biti neki problem, tako bi oslobodio memoriju telefona a ni instaliranje drugog mail programa ne bi trebao biti problem ali opet ako se ne mozes navici na android i nije ti legao, nema tu puno price, sto da se patis
svako dobro !
ja te mogu razumjeti ako ne mozes da se naviknes na android jer sam se ja pokusavao navici na iphone preko pola godine, stvarno se trudio ponesen pricom kako je to odlican telefon ovo ono, pola godine se trudio da vidim tu "odlicnost", na kraju sam skontao da taj telefon nije za mene, tako da razumijem i tebe ako kazes da android nije za tebe
sto se lga tice, meni se cini da kupovina memorijske kartice i prebacivanje aplikacija na nju ne bi trebao biti neki problem, tako bi oslobodio memoriju telefona a ni instaliranje drugog mail programa ne bi trebao biti problem ali opet ako se ne mozes navici na android i nije ti legao, nema tu puno price, sto da se patis
svako dobro !
- mumi80
#9577 Re: Android OS
Svako bira ono sto mu odgovara. IPhone i ja vise nikada.
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
- zateznistub
#9578 Re: Android OS
Neces vjerovati, ali i ja imam i gmail i jos jedan drugi account na telefonu i sve radi bez ikakvih problema. Baterija je jedna od boljih u svijetu smart telefona. Jedini problem je plastika poklopca koja malo "skripi" ali sa tim stvarima mogu zivjeti. Naravno ima puno boljih. HTC One je moj izbor, za koji, nazalost, nemam para!jefferson wrote:Gdje da pocnem....
Kupio tel u T-Mobileu, prebacio se na zenin racun jer je ona imala dobar ugovor s njima.
Elem, moj posao zavisi od e-mailova, i cim sam ga poceo koristiti problem je nastao sa kombinacijom gmaila i ostalih e-mail racuna. Onda jedan od racuna koje sam imao (nije yahoo itd, nego poslovni e-mail) nije htio uopste da starta. Stoga, odem u T-mobila, oni sat vremena sve nesto pokusavali, i na kraju zamjene telefon!
Dobijem drugi, isto sranje, drugo pakovanje. Nece da prepozna neke e-mail racune (koje sam na 4s nastimao za jedno 1 minutu i 32 sekunde), opet zovi T-mobile, idi do njih, nista. Popizidim, i kupim Blackberry 8900 na ebay za 30 dolarai sve radi fantasticno!
Od tada koristim LG za citanje tekstova, koliko moze ucitati, jer vazda neki gresku na aplikacijama prijavljuje (i prvi je isto to radio), a BB za posao.
Onda, gmail i jos jedan racun koji imam radi kako mu dan krene. Nekad OK, nekad vidim na kompu e-mailove, a tel ih nije doio. Signal super, 4G, ili wi-fi, ali dzaba. restartujem, e onda navala e-mailova.
SGIII nema bas tolike probleme, ali i on steka nekad sa e-mailovima.
Medjutim sutra stize 5S (nisam htio uzimati 5 jer sam htio cekati 5S). Ove godine sam skinuo sa auta Kumho gume koje sam dobio na autu kada sam ga kupio, i rekao sam vise nikad juznokorejske gume. Nakon ovoga necu iz juzne koreje kupiti ni cekic, a ne neki elektronski uredjaj
- inSighT
- Vozim: na guranje
#9579 Re: Android OS
Može li mi neko ovdje preporučiti dobar planer/kalendar app?
-
quarterback
#9580 Re: Android OS
aCalendarinSighT wrote:Može li mi neko ovdje preporučiti dobar planer/kalendar app?
-
Chuckie
#9581 Re: Android OS
Ja mislio da se ovo lijevo zove tablet, ili nije? Uglavnom treba ti pederuša da ga nosiš u grad.quarterback wrote:pogledaj razliku izmedju mog mobitela i iphonea, iphone isto kineska zajebancija
![]()
- Maharadza
#9582 Re: Android OS
WRONG!Chuckie wrote:Ja mislio da se ovo lijevo zove tablet, ili nije? Uglavnom treba ti pederuša da ga nosiš u grad.quarterback wrote:pogledaj razliku izmedju mog mobitela i iphonea, iphone isto kineska zajebancija
![]()
Dvojka još lakše:
-
Chuckie
#9583 Re: Android OS
Izvini jarane al se ja nebi ugodno osjećao sa ovim u farmerkama. 
- Maharadza
#9584 Re: Android OS
Pa ne bi ni ja, ali činjenica je da može stati u džep!Chuckie wrote:Izvini jarane al se ja nebi ugodno osjećao sa ovim u farmerkama.
Elem, buraz ovaj note2 nosa kako u džepu farmerki tako i šorca a prosječne visine lik...valjda je sve do navike...i činjenice da mrzi one pederuše?!
- HardCore
#9585 Re: Android OS
Ja koristim note, i to jos imam i onu zastitu sa strane sto ga cini jos sirim i debljimi hladno hodam s njim prakticno i ne osjecam ga (mislim na mobite) u djepu...jedino ako su mi neke utegnute pantole kad hocu da sjedim zna malo za smetati....all dobro ugl to je to 
-
Djubre_
#9586 Re: Android OS
Jebo te kako me nerviraju ovi ajfonasi! Nemaju sto reci za samsung pa poceli o velicini..
Pa covjece shvati jednu stvar! Da su to telefoni sa android sistemom. Koji posjeduju dobru kameru. Mnostvo aplikacija "za surfanje", igrice itd.. zasto ti i treba veci display. Igrice itd..
Sta ti vidis na tom svom iphone prknu?
Hoces reci da imas bolju preglednost od mene?
Imate temu iphone, i razguzlajte tamo.
Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
Pa covjece shvati jednu stvar! Da su to telefoni sa android sistemom. Koji posjeduju dobru kameru. Mnostvo aplikacija "za surfanje", igrice itd.. zasto ti i treba veci display. Igrice itd..
-
jefferson
#9587 Re: Android OS
Igrice? Ja sam zadnji put igrao igrice kada je bila Amiga 500 u prodaji (to su osamdesete za one koji ne znaju).andr0id wrote:Jebo te kako me nerviraju ovi ajfonasi! Nemaju sto reci za samsung pa poceli o velicini..
ja pricam o svakodnevnoj upotrebi u poslu, svakodnenvica. O tome da SGIII nigdje u autu ne mogu staviti normalno (dok iPhone moze sasvim fino da stoji u jednom dzepu na centralnoj konzoli).
Android me podsjeca na Windows. Ono, ako hoces da radi kako treba moras skidat aplikacije, pa se zajebavati oklo da bi dobio jebeni e-mail. Hocu reci, svrha telefona nije da ja udaram glavom kako e-mailove dobijam, nego da ih nastimam odmah, i odem svojim poslom i zaradim pare koje placaju taj racun, i brdo ostalih!
-
jefferson
#9588 Re: Android OS
Ja nemam problem sa plastikom, ali imam problem sa uvezivanjem 5 e-mail racuna u jedan, dok dva ne mogu nikako (koja su mi vrlo bitna). Plastika nije problem, ali telefon nikad ne doceka 4-5 sati popodne a da se ne mora puniti.zateznistub wrote:Neces vjerovati, ali i ja imam i gmail i jos jedan drugi account na telefonu i sve radi bez ikakvih problema. Baterija je jedna od boljih u svijetu smart telefona. Jedini problem je plastika poklopca koja malo "skripi" ali sa tim stvarima mogu zivjeti. Naravno ima puno boljih. HTC One je moj izbor, za koji, nazalost, nemam para!jefferson wrote:Gdje da pocnem....
Kupio tel u T-Mobileu, prebacio se na zenin racun jer je ona imala dobar ugovor s njima.
Elem, moj posao zavisi od e-mailova, i cim sam ga poceo koristiti problem je nastao sa kombinacijom gmaila i ostalih e-mail racuna. Onda jedan od racuna koje sam imao (nije yahoo itd, nego poslovni e-mail) nije htio uopste da starta. Stoga, odem u T-mobila, oni sat vremena sve nesto pokusavali, i na kraju zamjene telefon!
Dobijem drugi, isto sranje, drugo pakovanje. Nece da prepozna neke e-mail racune (koje sam na 4s nastimao za jedno 1 minutu i 32 sekunde), opet zovi T-mobile, idi do njih, nista. Popizidim, i kupim Blackberry 8900 na ebay za 30 dolarai sve radi fantasticno!
Od tada koristim LG za citanje tekstova, koliko moze ucitati, jer vazda neki gresku na aplikacijama prijavljuje (i prvi je isto to radio), a BB za posao.
Onda, gmail i jos jedan racun koji imam radi kako mu dan krene. Nekad OK, nekad vidim na kompu e-mailove, a tel ih nije doio. Signal super, 4G, ili wi-fi, ali dzaba. restartujem, e onda navala e-mailova.
SGIII nema bas tolike probleme, ali i on steka nekad sa e-mailovima.
Medjutim sutra stize 5S (nisam htio uzimati 5 jer sam htio cekati 5S). Ove godine sam skinuo sa auta Kumho gume koje sam dobio na autu kada sam ga kupio, i rekao sam vise nikad juznokorejske gume. Nakon ovoga necu iz juzne koreje kupiti ni cekic, a ne neki elektronski uredjaj
- mumi80
#9589 Re: Android OS
Jarane previse trolas. Ja kad nisam bio zadovoljan sa IPhonom promjenio sam telefon i nisam isao na IPhone temu i blatio telefon. Ono sto meni ne odgovara mozda nekom odgovara. I kako to jedini ti imas taj problem? Kako ja koristim 5-6 emailova sa tako ogranicenim telefonom?
-
jefferson
#9590 Re: Android OS
Vec sam naveo problem oko kombinacije e-maila.mumi80 wrote:Jarane previse trolas. Ja kad nisam bio zadovoljan sa IPhonom promjenio sam telefon i nisam isao na IPhone temu i blatio telefon. Ono sto meni ne odgovara mozda nekom odgovara. I kako to jedini ti imas taj problem? Kako ja koristim 5-6 emailova sa tako ogranicenim telefonom?
Ako je trolanje ukazivanje na problem onda, OK.
Nema boljeg telefona!
-
BadBoy
#9591 Re: Android OS
Ne kontam vas ba, dvije stranice potrošiste u ubjeđivanje čovjeka da "ostane" na Androidu i da je Android bolji, a on već naručio 5s i prebacio se
Jak Apple znači još jači Android, jedno bez drugog ne valja. Na kraju koristi možemo imati samo mi, potrošači. Prosječni korisnici vole da imaju sve funkcije već ugrađene na telefonu, kao kod starih feature phona. Zato je i sam Samsung toliki akcenat stavio na one silne S-apps koje dođu unaprijed instalirane na telefonu.
Ja lično volim minimalizam i samo ono što mi treba u datom trentuku i to je to. Zato postoji i izbor. Živjela sloboda izbora, živio konzumerizam
Jak Apple znači još jači Android, jedno bez drugog ne valja. Na kraju koristi možemo imati samo mi, potrošači. Prosječni korisnici vole da imaju sve funkcije već ugrađene na telefonu, kao kod starih feature phona. Zato je i sam Samsung toliki akcenat stavio na one silne S-apps koje dođu unaprijed instalirane na telefonu.
Ja lično volim minimalizam i samo ono što mi treba u datom trentuku i to je to. Zato postoji i izbor. Živjela sloboda izbora, živio konzumerizam
- Maharadza
- mumi80
#9593 Re: Android OS
A ko ga ubjedjuje?BadBoy wrote:Ne kontam vas ba, dvije stranice potrošiste u ubjeđivanje čovjeka da "ostane" na Androidu i da je Android bolji, a on već naručio 5s i prebacio se![]()
- Kal El
#9594 Re: Android OS
Nije da se hvalim ,ali 

Ovog crno zlatnog mogu odmah prodati za 10k
Sent from my LT26i using Tapatalk 4

Ovog crno zlatnog mogu odmah prodati za 10k
Sent from my LT26i using Tapatalk 4
- Maharadza
- Maharadza
#9596 Re: Android OS
http://www.androidpolice.com/2013/09/24 ... ssibility/Paranoid Android Team Will Rewrite The ROM For KitKat Focusing On Fewer Devices, Googley Design, And Accessibility
As the announcement of Android 4.4 KitKat (presumably) draws closer, the Paranoid Android team has decided to make some changes to the way the popular ROM is managed. On the agenda is a complete rewrite of Paranoid Android with a focus on making a highly stable ROM targeted at fewer devices. That doesn't necessarily mean it won't run on your device, but things are about to change.
According to the G+ post, the core team has decided to move away from the model of having everyone support individual devices. No matter how skilled a developer is, there are going to be things outside their wheelhouse. So starting with KitKat, the entire team will collaborate on a limited number of devices, one of which will be the Nexus 5. The list of supported devices isn't available yet, but PA will still be ported to devices not on that list – it just won't be done by the main team. As for currently supported devices, ongoing support will be handed off to maintainers.
With everyone doing what they do best, the hope is that Paranoid Android will become a better, more stable ROM. As the refreshed PA takes shape, the team will have an eye toward a more Google-inspired design. The goal is to make something that his Holo-ness Lord Duarte would approve of, while still adding new features. Or as PA put it, less kanging. But don't worry – signature features like Halo and PIE aren't going anywhere.
With a better ROM, the team wants to encourage Android novices to give it a shot with an easier installation and update process (setting up a real website might be a good start). There may even be an automatic installer of some sort that does all the heavy lifting. Now all we need is for Google to announce KitKat.
-
BadBoy
#9597 Re: Android OS
Da, popunjavaju prazninu nastalu nakon što je CM otišao u komercijalu 
-
Astrix
#9598 Re: Android OS
Treba mi jedna mala pomoc, prijateljica mi ima Samsung galaxy wonder GT-I8150, i ima problema sa memorijom. Kada joj salju slike preko whatsapp sve joj snima na internu memoriju, kako sad staviti da joj uglavnom sve automatski snima na karticu, sve medije???
- respo
#9599 Re: Android OS
nek se nadju na kafi a ne preko whatsuppa
-
Astrix
#9600 Re: Android OS
da se mozemo nalaziti na kafi ne bi ni pricali preko whatsapp-a, nije ona odavde i nema vremena za te stvari, pa joj zato ja to rjesavam...