Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#9576 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Astrix wrote:
shandrprcSA wrote:
O'zone wrote:Jel nekad neko imao situaciju da naruči nešto sa e-bay a ali da ne dobije na mail poruku da je artikal shipovan? 15-og sam naručio artikal ali još uvijek nemam potvrdu da je prodavač poslao artikal. Što je najgore tek SAD vidim da je u zadnjih mjesec dana dobio 25 negativnih ocjena mada ima 24 xxx pozitivnih.

Jel bezze da mu šaljem poruku?
isto i meni a niti mi odgavara na pp...jos cekati ili?
ja platio jedan item prije 4 dana i jos ni traga ni glasa o njemu, danas mu poslao poruku da pitam sta je u pitanju. Nedavno sam od istog sellera kupio jednu stvarcicu i sve regularno bilo, doduse nije ebay nego aliexpress...
Ma što je najgluplje ovo što sam naručio nije od kineza nego od spanca....
hava123

#9577 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

.
hava123

#9578 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

suad-sarajevo wrote:
hava123 wrote:Naručih nešto sa e-bay-a i dobih Item number. Taj broj je valjda za pračenje pošiljke. Gdje da taj broj ukucam da vidim gdje je pošiljka?? :?
https://www.17track.net/en
http://www.trackitonline.ru/
Dobih tracking number al kad idem na ovu stranicu http://www.trackitonline.ru/ ne mogu da nađem ''Which service'' :? To bi trebala biti pošta preko koje se šalje proizvod.
Meni piše u mailu kojeg dobih da seler šalje poštom ''Shipping service : Economy Int'l Shipping'' odnosno na stranici Shipping to: Worldwide i to ne mogu naći u tom ''Which service'' :?
Last edited by hava123 on 26/01/2016 13:39, edited 1 time in total.
zippoo87

#9579 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

ja bih da pohvalim jednog kineza sa ebay-a
naime,kupio sam sat (rucni) pocetkom decembra i cim mi je dosao sat,kada sam stimao vrijeme,ispala mi je krunica iz sata,tj. odvrnula se i ja sam nastimao sat i vratio krunicu i zavrnuo
i prije 2 dana,ja da stavim sat na ruku,vidim nema krunice i javim se ovom prodavacu i objasnim situaciju,pitam ima li neka garancija i posaljem slike
i odmah mi odgovorio i ponudio refund...a prije refunda sam ih pitao da li mogu nekako da poprave sat,posalju mi novu krunicu ali nista od toga i ponudili puni refund i ja prihvatio,jer je sat bez krunice beskoristan,ne moze se navijati i podesavati
nadžak

#9580 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

hava123 wrote:Naručih nešto sa e-bay-a i dobih Item number. Taj broj je valjda za pračenje pošiljke. Gdje da taj broj ukucam da vidim gdje je pošiljka?? :?
NIje to broj za praćenje. Item number je nešto drugo a tebi treba tracking number i imaš ove linkove koje ti je napisao Suad.
hava123

#9581 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

nadžak wrote:
NIje to broj za praćenje. Item number je nešto drugo a tebi treba tracking number i imaš ove linkove koje ti je napisao Suad.
Pa nemam taj tracking number :?
zubi

#9582 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

hava123 wrote:
nadžak wrote:
pa nista, onda neces pratiti... :-D
hava123

#9583 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

zubi wrote: NIje to broj za praćenje. Item number je nešto drugo a tebi treba tracking number i imaš ove linkove koje ti je napisao Suad.
Pa nemam taj tracking number :?[/quote]
pa nista, onda neces pratiti... :-D[/quote]

Izgleda.
Pa kako se dobije taj tracking number?
nadžak

#9584 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

hava123 wrote:
zubi wrote: NIje to broj za praćenje. Item number je nešto drugo a tebi treba tracking number i imaš ove linkove koje ti je napisao Suad.
pa nista, onda neces pratiti... :-D[/quote]

Izgleda.
Pa kako se dobije taj tracking number?[/quote]

Obično se doplati 2.5 ili 3 USD kod Kineza a ako je iznos računa kod prodavca veći onda znaju i oni samo dati tracking number. Evo ja sam danas naručio neke điđe u iznosu od 15 USD i dobio TN.
Uglavnom, kontaktiraš prodavca i pitaš koliko je TN, uplatiš mu na paypal i dobiješ broj.
hava123

#9585 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

nadžak wrote:
Izgleda.
Pa kako se dobije taj tracking number?
Obično se doplati 2.5 ili 3 USD kod Kineza a ako je iznos računa kod prodavca veći onda znaju i oni samo dati tracking number. Evo ja sam danas naručio neke điđe u iznosu od 15 USD i dobio TN.
Uglavnom, kontaktiraš prodavca i pitaš koliko je TN, uplatiš mu na paypal i dobiješ broj.[/quote]

Hvala :)
hava123

#9586 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

nadžak wrote:
Uglavnom, kontaktiraš prodavca i pitaš koliko je TN, uplatiš mu na paypal i dobiješ broj.
Hvala :)[/quote]
Naslovnica

#9587 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Naslovnica »

Naručio danas hdmi splitter 1 muški na 2 ženska, oko 4km sa dzabnim shippingom, Hong Kong majka.
_Reds_

#9588 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

Naslovnica wrote:Naručio danas hdmi splitter 1 muški na 2 ženska, oko 4km sa dzabnim shippingom, Hong Kong majka.
ne radi to fake
Naslovnica

#9589 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Naslovnica »

_Reds_ wrote:
Naslovnica wrote:Naručio danas hdmi splitter 1 muški na 2 ženska, oko 4km sa dzabnim shippingom, Hong Kong majka.
ne radi to fake
Što ne bi radio?
Utaknem jedan kraj u grafičku, a odvedem jedan na monitor, drugi na tv.Mislim da ne bi trebalo biti problema. Vidjećemo.
shandrprcSA

#9590 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

Astrix wrote:
shandrprcSA wrote:
O'zone wrote:Jel nekad neko imao situaciju da naruči nešto sa e-bay a ali da ne dobije na mail poruku da je artikal shipovan? 15-og sam naručio artikal ali još uvijek nemam potvrdu da je prodavač poslao artikal. Što je najgore tek SAD vidim da je u zadnjih mjesec dana dobio 25 negativnih ocjena mada ima 24 xxx pozitivnih.

Jel bezze da mu šaljem poruku?
isto i meni a niti mi odgavara na pp...jos cekati ili?
ja platio jedan item prije 4 dana i jos ni traga ni glasa o njemu, danas mu poslao poruku da pitam sta je u pitanju. Nedavno sam od istog sellera kupio jednu stvarcicu i sve regularno bilo, doduse nije ebay nego aliexpress...
ovaj moj se javio i kaze, zaboravio da oznaci da je poslano... e jebi ga
O'zone
Globalni moderator

#9591 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Evo poslao I ja ovom spancu poruku te mi je odmah odgovorio
Your item has sent, but it´s an international ordinary order, you must simply wait, greetings
_Reds_

#9592 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

Naslovnica wrote:
_Reds_ wrote:
ne radi to fake
Što ne bi radio?
Utaknem jedan kraj u grafičku, a odvedem jedan na monitor, drugi na tv.Mislim da ne bi trebalo biti problema. Vidjećemo.
Ne radi druze bacio si pare. Narucivao i znam, poslije googlao i citao da ne moze hdmi spliter raditi bez napajanja. To radi, ali samo jedno moze biti ukljuceno istovremeno, ili tv ili monitor.

Ili a ti jednostavnije objasnim, HDMI je digitialni signal, ne da bi se spliterovao treba biti aktivan, ne moze pasivan, odnosno mora imati napajanje.

Narucio kasnije drugi od 10tak dolara sa usb napajanjem i radio je, ali je i on crkao nakon mjesec, toliko o tim spliterima.

I onda poslije narucio 1x4 splitter metalni, i on radi jos uvijek, platio oko 20 dolara.
ElRe

#9593 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ElRe »

Za slucaj da neko duze ceka na slanje posiljke, odgovor koji sam ja dobio je
Dear Friend,
Nice to hear from you.
We really have send the item out and I just contacted the post office and they told me that the item is waiting for the customs to check it. Because Chinese New Year is coming and they check it very carefully so it will take a long time to get through the customs. And sometimes the post office system update the information very late. If it still have not showed any information after today, we will contact the post office again and give you a good solution, does it OK?
Looking forward to your reply!
Artikal inace kupljen 18.01.2016.
O'zone
Globalni moderator

#9594 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Ja jucer poslao poruku spancu I on mi odgovorio kad danas stigla posiljka :lol:
Astrix

#9595 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Astrix »

Meni jucer seller odgovorio da ce poslati, ali je namazan, kaze da nije poslano zato sto kurirska sluzba nije radila zbog vikenda ali haj...

Nego me zanima, je li iko kupovao usb stick preko ebay-a i slicnih stranica, ja uzeo jedan jeftin i ne radi baš dobro, ja se žalio selleru i dobio refund. Ali bi volio fakat kad bi našao neki siguran i provjeren sa većom memorijom (32, 64 Gb) da nije pretjerano skup tj. da je jeftiniji nego kod nas, pa ako neko zna nek' preporuči...
purgatorio

#9596 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by purgatorio »

USB stickovi su katastrofa, dvaput sam kupovao. Jednom kupio 16GB a on imao 4GB, a drugi put nije radio nikako haman.
igorr

#9597 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by igorr »

purgatorio wrote:USB stickovi su katastrofa, dvaput sam kupovao. Jednom kupio 16GB a on imao 4GB, a drugi put nije radio nikako haman.
Koliko para toliko i muzike, kupi neki skuplji.
shandrprcSA

#9598 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

igorr wrote:
purgatorio wrote:USB stickovi su katastrofa, dvaput sam kupovao. Jednom kupio 16GB a on imao 4GB, a drugi put nije radio nikako haman.
Koliko para toliko i muzike, kupi neki skuplji.
http://www.ebay.com/sch/USB-Flash-Drive ... ng&_sop=12
Kombat

#9599 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Kombat »

Ja sam kupio 128GB stick koji je crkao drugi dan (SanDisk). Kontaktirao prodavca i on mi rekao da ga posaljem nazad - poslao, NO...vagine iz BH Poste mi VRATILE posiljku na kucnu adresu pod izgovorom da je zabranjeno slanje sve elektronicke opreme?!?! WTF?!?! Kunem se, tako je bilo...

Nakon toga sam otvorio slucaj i doooobrooo se namucio dok nisam pare dobio nazad - Kinez je odbijao svaku komunikaciju dok ebay nije uskocio i vratio mi pare....
The BEN10

#9600 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

Ima li iko iskustva sa uređajima za HD wi-fi streaming? Da ne petljam sa HDMI kablom.
Recimo, nešto ovako:
http://www.gearbest.com/networking-comm ... 94421.html
Post Reply