Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kabal1337 wrote:Zna li neko mozda gdje se u Sarajevu ima uzeti bakrena mast tzv. anti-seize? Dosta sam radnji obisao i svi kazu da nemaju.
nema nigdje,ebay ili nek ti neko donese iz inozemstva
ja grad obisao i nigdje nisam nasao pa narucio s ebay, 15KM platio...a da ti ne pricam da zicu 0,5mm ne mozes naci u gradu...mislim mozes ali da uzmes 300 metara
kabal1337 wrote:Zna li neko mozda gdje se u Sarajevu ima uzeti bakrena mast tzv. anti-seize? Dosta sam radnji obisao i svi kazu da nemaju.
Ne bih da nesto pametujem , ali i ja sam tako trazio bakrenu mast u Njemackoj, pa me pitase za sta ti treba -Rekoh za kocnice ....kad oni : Ne koristi se vise za kocnice vec nekoliko godina .
Alternativa je nekakva keramicka mast ili keramicki sprej.
Bakar valjda prenosi kontakt/struju pa kod nekih auta imaju problema sa laznim signalima u boardcomp
Da istina za keramicku da se koristi vise- Za te probleme nemam iskustva. Ma hocu kada budem diskove mijenjao da fino ocistim glavcinu i da namazem. Da ne zapeknu...
Da li je neko kupovao karoserijske dijelove u Sa i gdje? Treba mi prednja karambolka i blatobrani za Scenica, kako skontah imaju DE-MI i MX autocentar, ne znam ima li jos neko da to prodaje? Koji su kvalitetniji?
Razmišljam o opciji ukidanja EGR, te naknadnog softverskog remapiranja na svom Fiat Mjet motoru (2008g). Ko u Sarajevu od majstora to može uraditi kvalitetno za realnu cijenu?
Razmišljam o opciji ukidanja EGR, te naknadnog softverskog remapiranja na svom Fiat Mjet motoru (2008g). Ko u Sarajevu od majstora to može uraditi kvalitetno za realnu cijenu?
Daryl Dixon wrote:opel corsa, u zadnjih par dana se zna desiti da slabije primi gas u vožnji i da ne vuce punim kapacitetom (počne blinkati ova lampica pa onda nestane pa se nekada opet pojavi).. sta bi moglo biti?
Probaj uradit pedal test pa iscitaj greske
guglaj pedal test opel, kad zapises kodove nadji na netu i vidi sta je.. u principu, servisna lampica moze znacit milion stvari
Daryl Dixon wrote:opel corsa, u zadnjih par dana se zna desiti da slabije primi gas u vožnji i da ne vuce punim kapacitetom (počne blinkati ova lampica pa onda nestane pa se nekada opet pojavi).. sta bi moglo biti?
Kod opela je to znak za desetak problema. Baca te u safe mode... Moze biti svasta, od egr-a do senzora bregaste i senzora jos neceg cega se ne mogu sjetit... Cini mi se radilice... Pa senzora na usisnioj... Najvjerovatnije da je neki od senzora dao svoje... Dijagnostika ce reci...
Ako pocne zezat probaj istekat konektor sa MAFa i vidi ima li promjene u vuci i jel vuce ravnomjerno.. Ako bude bolje, onda je MAF, moze bit zaprljan il da je zblesavio skroz pa da treba mijenjat.. Ako baca gresku mislim da prekida pa da je zamjena jedini lijek, rijetko izbacuje lampu na tabli ako je zaprljan, obicno se samo manifestuje u nedostatku snage, vecoj potrosnji itd.. Al opet nek ti neko strucniji potvrdi prije zamjene
Koje ulje za servo ide u Peugeot 307 1.6 benz i koliko ga može stati. Čitao sam po internetu, neki kažu Total Da, neki ATF za mjenjače, sad šta je najbolje?
Dok vozim temp je ok, do radne (90) i ne ide više, kad stoji upaljeno auto lagano krene preko, nisam puštao da vidim do koliko će al dođe pred 110, malo prije crvenog...