Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- draganbl
#9576 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pozdrav Peđa,
Samo da te podsjetim da još uvijek nigdje ne mogu da pročitam biografije kandidata Naše stranke za lokalne izbore u Banjaluci. Da te ne bih više gnjavio ovim pitanjem, molim te da mi odgovoriš da li će uopšte te biografije negdje biti postavljene ili neće, čisto da znam da ne trošim svoje vrijeme klikćući po "stranicama u izradi".
Samo da te podsjetim da još uvijek nigdje ne mogu da pročitam biografije kandidata Naše stranke za lokalne izbore u Banjaluci. Da te ne bih više gnjavio ovim pitanjem, molim te da mi odgovoriš da li će uopšte te biografije negdje biti postavljene ili neće, čisto da znam da ne trošim svoje vrijeme klikćući po "stranicama u izradi".
- Petit_Beurre
#9577 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-LIBERO- wrote:Cuj "koka". Gdje ces tako BA o buducoj nacelnici...![]()
Razocaran sam...
-
dragonz
#9578 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije lijepa već je simpatična i prijatna izgleda u prevodu normalna djevojka.JThomas wrote:koliko je onaj letak za novo sarajevo photoshopiran, jel ona sabina stvarno onako lijepa i uživo?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#9579 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tesko da Sabina moze proci u toj opstini. Ja bih volio da grijesim ali....
. Ali da ce NS uzeti vise poslanickih mandata, to sam uvjeren da hoce.
Od gradskih opstina, mislim, da je najveca mogucnost u opstini Centar. Tu ce doci do jace polarizacije na relaciji Becirevic-Vikic. Isto tako realna i stalna baza SDA u ovoj opstini bez obzira ko im je kandidat. U cijelom tom fajtu, rigidnoj polarizaciji i pratecim stvarima koje su neminovne za takvu kampanju, mislim da postoji nada da NS profura barem priblizno blizu konacnom cilju. Sto je naravno mjesto nacelnice u ovoj opstini
SDP ce dosta glasaca izgubiti + tu je jos i SDU, koji ce im isto otkinuti dio glasackog tijela.
SBB , SDA, SBiH otprilike tipuju na slican profil gasackog tijela, tako da ce se tu zakaciti pravo, i dosta tih glasova ce se razbiti, usitniti. Tu bi Lejla mogla uletiti kao iznenadjenje izbora za Centar.
(
Naravno, treba vidjeti kako ce se kampanja razvijati i kakav ce biti zaplet, i rasplet
, svih tih previrana i promocije kao takve. Rano je jos, ali ovo su moja neka nadanja.
Od gradskih opstina, mislim, da je najveca mogucnost u opstini Centar. Tu ce doci do jace polarizacije na relaciji Becirevic-Vikic. Isto tako realna i stalna baza SDA u ovoj opstini bez obzira ko im je kandidat. U cijelom tom fajtu, rigidnoj polarizaciji i pratecim stvarima koje su neminovne za takvu kampanju, mislim da postoji nada da NS profura barem priblizno blizu konacnom cilju. Sto je naravno mjesto nacelnice u ovoj opstini
SDP ce dosta glasaca izgubiti + tu je jos i SDU, koji ce im isto otkinuti dio glasackog tijela.
SBB , SDA, SBiH otprilike tipuju na slican profil gasackog tijela, tako da ce se tu zakaciti pravo, i dosta tih glasova ce se razbiti, usitniti. Tu bi Lejla mogla uletiti kao iznenadjenje izbora za Centar.
Naravno, treba vidjeti kako ce se kampanja razvijati i kakav ce biti zaplet, i rasplet
-
Pedja Kojovic
#9580 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
draganbl
U pravu ste, to je nas propust.
(Pitam ih kada ce - oni kazu sutra ce).
Kada budu postavljene biografije poslacu vam pp.
p.k.
U pravu ste, to je nas propust.
(Pitam ih kada ce - oni kazu sutra ce).
Kada budu postavljene biografije poslacu vam pp.
p.k.
- Banksy
#9581 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala na trudu ... Mada nisam dobila nijedan konkretan odgovor na pitanja koja sam postavila. Kao, uostalom, ni većina onih koji su kroz temu pitali slična, konkretna pitanja.Pedja Kojovic wrote:banksy
...
p.k.
Možda je bolje na neko vrijeme prepustiti temu sitnim razgovorima vaših stranačkih aktivista i pustiti da ona i zvanično postane samo vaš reklamni pano na kojem ćete kačiti proglase i obavještenja i gladiti jedni druge.
-
filozofija
#9582 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Evo, gledao sam stranicu i program Nase stranke na internetu. Nije Bog zna cemu, ali je ipak u odnosu na ostale bolji. Drago mi je da ste legalisti, jer i sam sam takav i to cijenim mnogo.
I za malo da se predomislim i odlucim da cu za Vas glasati u opcini Novo Sarajevo, jer je Vas kandidat opet bolja opcija od Koldze, pogledah biografije Vasih ljudi (tacnije Glavni Odbor).
Ovdje sam se malo razocarao, jer ste po meni gotovo iznjevjerili princip legalista i to sa najbitnijim covjek u stranci - sa predsjednikom. Naime, svima je poznato da je Dennis Gratz promjenio ime i prezime, i to u potpunosti postujem - njegov zivot, njegova potpuno privatna odluka. Medjutim, kao legalisti i stranka koja nema sta da krije (tako se predstavljate), morali bi znati da ako je neko nakon rodjenja promjenio ime, to treba da se pomene u njegovoj biografiji (izuzev ako se nesto krije). Ako nista bar kao napomena pored datuma rodjenja.
Znam da je ovo trivijalno, ali za mene je recimo bitno. Ja uvjek navedem da sam rodjen u SFRJ, pa u zagradi kazem "sada BiH" ili nesto slicno.
I za malo da se predomislim i odlucim da cu za Vas glasati u opcini Novo Sarajevo, jer je Vas kandidat opet bolja opcija od Koldze, pogledah biografije Vasih ljudi (tacnije Glavni Odbor).
Ovdje sam se malo razocarao, jer ste po meni gotovo iznjevjerili princip legalista i to sa najbitnijim covjek u stranci - sa predsjednikom. Naime, svima je poznato da je Dennis Gratz promjenio ime i prezime, i to u potpunosti postujem - njegov zivot, njegova potpuno privatna odluka. Medjutim, kao legalisti i stranka koja nema sta da krije (tako se predstavljate), morali bi znati da ako je neko nakon rodjenja promjenio ime, to treba da se pomene u njegovoj biografiji (izuzev ako se nesto krije). Ako nista bar kao napomena pored datuma rodjenja.
Znam da je ovo trivijalno, ali za mene je recimo bitno. Ja uvjek navedem da sam rodjen u SFRJ, pa u zagradi kazem "sada BiH" ili nesto slicno.
- Petit_Beurre
#9583 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Frenkie: Slogani nemaju veze sa lokalnim temama
Šta o lokalnim izborima i predizbornoj kampanji misli poznati bh. reper i aktivista, Frenkie.
Radiosarajevo.ba: Kako ocjenjujete dosadašnji tok kampanje: jesmo li blizu pravih lokalnih tema; kako se ponašaju stranke?
Frenkie: Samo rijetki političari nude rješenja za lokalne probleme. Većina ih se pojavljuje na ružnim plakatima sa nekim bombastičnim sloganima koji nemaju veze sa lokalnim temama. A i narod izgleda sve manje vidi razliku između lokalnih i opštih izbora.
Radiosarajevo.ba: Šta očekujete od vlasti u svojoj lokalnoj zajednici?
Frenkie: Očekujem da se brine o problemima u mojoj neposrednoj životnoj okolini. Znači, da mi omogući što ugodniju svakodnevnicu.
Nepristojno pitanje: Za koga ćete glasati?
Frenkie: Svako nepristojno pitanje zahtjeva i nepristojan odgovor. Glasat ću za Našu stranku!
Šta o lokalnim izborima i predizbornoj kampanji misli poznati bh. reper i aktivista, Frenkie.
Radiosarajevo.ba: Kako ocjenjujete dosadašnji tok kampanje: jesmo li blizu pravih lokalnih tema; kako se ponašaju stranke?
Frenkie: Samo rijetki političari nude rješenja za lokalne probleme. Većina ih se pojavljuje na ružnim plakatima sa nekim bombastičnim sloganima koji nemaju veze sa lokalnim temama. A i narod izgleda sve manje vidi razliku između lokalnih i opštih izbora.
Radiosarajevo.ba: Šta očekujete od vlasti u svojoj lokalnoj zajednici?
Frenkie: Očekujem da se brine o problemima u mojoj neposrednoj životnoj okolini. Znači, da mi omogući što ugodniju svakodnevnicu.
Frenkie: Svako nepristojno pitanje zahtjeva i nepristojan odgovor. Glasat ću za Našu stranku!
-
VjecitiStudent
#9584 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jah, nahranimo gladne WiFi-em.Petit_Beurre wrote:Frenkie: Slogani nemaju veze sa lokalnim temama
--- NO LINKS ---: Kako ocjenjujete dosadašnji tok kampanje: jesmo li blizu pravih lokalnih tema; kako se ponašaju stranke?
--- NO LINKS ---: Šta očekujete od vlasti u svojoj lokalnoj zajednici?
-
VjecitiStudent
#9585 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Legalisti, na rijecima ili na djelima?filozofija wrote:Evo, gledao sam stranicu i program Nase stranke na internetu. Nije Bog zna cemu, ali je ipak u odnosu na ostale bolji. Drago mi je da ste legalisti, jer i sam sam takav i to cijenim mnogo.
- Petit_Beurre
#9586 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zanimljiva ideja, možda da ih nahranimo kupovinom privatne televizije? Ili novim audijem za načelnikovu ženu?VjecitiStudent wrote:Jah, nahranimo gladne WiFi-em.Petit_Beurre wrote:Frenkie: Slogani nemaju veze sa lokalnim temama
--- NO LINKS ---: Kako ocjenjujete dosadašnji tok kampanje: jesmo li blizu pravih lokalnih tema; kako se ponašaju stranke?
-
drug profi
#9587 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Otetim fabrikama? Unistenom industrijom?
Svi prethodni vlastodrsci treba da se poklope usima i zavuku u misije rupe kad se pominje ikakva inicijativa da BILO STA narod dobije besplatno, pa makar i samo wifi.
Svi prethodni vlastodrsci treba da se poklope usima i zavuku u misije rupe kad se pominje ikakva inicijativa da BILO STA narod dobije besplatno, pa makar i samo wifi.
- Petit_Beurre
#9588 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
drug profi wrote:Otetim fabrikama? Unistenom industrijom?
.
Last edited by Petit_Beurre on 13/09/2012 13:05, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#9589 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne moras ih postovati ti, ali onaj ko je odlucio da sa bavi politikom i ispravljanjem krivih Drina, mora itekako postovati visoke principe, inace cemo dobiti jos ko zna kojeg Murtu po redu.ultima_palabra wrote:Pogan je ovo vakat, @Banksy... ja ne bih očekivao od nekoga da bude Rosa Luxemburg ako sam ne mogu ispoštovati te principe.Banksy wrote: O poslodavcu naravno, prije svega, bez sumnje, ali ako osoba nije u stanju da se izbori za svoja prava, ili ako pristaje da radi kod poslodavca (Ganićev fakultet) koji ne uplaćuje doprinose, kako očekivati da se sutra kao načelnica izbori za svoje sugrađane i da štiti njihove interese i prava.
- Skijaš
#9590 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Uozbilji se kolega s kritikom, ako ideja valja, istu treba podržati. Malo je stvari koje se ne može relativizirati tim generalnim spominjanjem gladnih, sutra ako Naša Stranka nađe način da modernizuje sistem zdravstvene zaštite ili ubaci više računara u škole, hoćemo li se zbog antagonizma prema nekom političaru iz te stranke popišati na te projekte i to sve relativizirati spominjanjem gladnih ? "Sram ih bilo, nabavljaju najmodernije aparate za dijagnostiku a narod nema šta da jede ?"VjecitiStudent wrote:Jah, nahranimo gladne WiFi-em.Petit_Beurre wrote:Frenkie: Slogani nemaju veze sa lokalnim temama
-
Pedja Kojovic
#9591 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne mogu se sjetiti ko je, ali znam da je nekoga zanimalo...
Na vecerasnjoj sjednici Predsjednistva Nasa stranka je zauzela stav da nece podrzati punopravno pridruzivanje dva teoloska fakulteta Univerzitetu.
p.k.
Na vecerasnjoj sjednici Predsjednistva Nasa stranka je zauzela stav da nece podrzati punopravno pridruzivanje dva teoloska fakulteta Univerzitetu.
p.k.
- Arturo B
#9592 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:Ne mogu se sjetiti ko je, ali znam da je nekoga zanimalo...
p.k.
Bravo. Jel ovo konacno neko s mudima?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#9593 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
O tome ko gdje ima kakav pano, i ko koga "gladi" ipak odlučuje moderacija i ključni "nosilac" teme.Banksy wrote: Možda je bolje na neko vrijeme prepustiti temu sitnim razgovorima vaših stranačkih aktivista i pustiti da ona i zvanično postane samo vaš reklamni pano na kojem ćete kačiti proglase i obavještenja i gladiti jedni druge.
- poznanik
#9594 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Populistička odlukaPedja Kojovic wrote:Ne mogu se sjetiti ko je, ali znam da je nekoga zanimalo...
p.k.
Jer svojim stajalištem nećete zapriječiti integraciju teoloških fakulteta u Univerzitet
- draganbl
#9595 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne vidim zašto je ovakva odluka populistička, kada je Emir Suljagić zbog stavljanja na stranu suprotnu muslimanskoj strejt politici (predvođenoj reisom) politički (a umalo i bukvalno) platio glavom. Ovo bi bio populistički potez u nekom sekularnom gradu (ne znam, na pamet mi pada Oslo, Kopenhagen, Amsterdam), ali biti protiv miješanja religije (u Sarajevu čitaj: islama, u Banjaluci čitaj: pravoslavlja) i nauke (moderne nauke u građanskom smislu), nikako nije populistički potez.poznanik wrote:Populistička odlukaPedja Kojovic wrote:Ne mogu se sjetiti ko je, ali znam da je nekoga zanimalo...
p.k.![]()
![]()
Jer svojim stajalištem nećete zapriječiti integraciju teoloških fakulteta u UniverzitetMlade hodže i popovi će i dalje neumorno silaziti s trake, sada još i certificirani, umjesto da ste podržali njihovo pridruživanje uslovljavanjem prethodno potpune standardizacije njihovih nastavnih planova i programa, akreditiranjem i stavljenje u nadležnost Agencije za visoko obrazovanje.
Zapravo, ova odluka niti smrdi niti miriše. Oni koji su za Našu stranku su većinom već svejedno ili ateisti ili agnostici (ili hipici), a oni koji su protiv već imaju gomilu drugih stvari da ih smatraju izdajnicima, marginalcima ili čak i fašistima (zbog "onog" Bajićevog teksta).
Pošto ja sebe ubrajam u agnostike (hipik ipak nisam), ovu odluku podržavam, kao i sve druge politike Naše stranke.
-
sinergija
#9596 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
cuj buduca nacelnica. koji optimizam. koldzo je tamo ko berton i bojim se da ce i ovaj put pobijediti. dokle god ostale stranke ne izadju sa zajednickim kandidatom nece ga niko skinuti.Lud i ponosan wrote:Vidim danas buducu nacelnicu Sabinu i NS aktiviste kod Merkatora, nadam se da su uspjeli pridobiti neodlucne na svoju stranu i utjesiti sve one koji su napravili los odabir na prethodnim izborima...Sada imaju priliku za popravni.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#9597 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Volim vas....Pedja Kojovic wrote:Ne mogu se sjetiti ko je, ali znam da je nekoga zanimalo...
p.k.
-
drug profi
#9598 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da stvarno. Mogao bi nam Pedja malo razjasniti stav NS o koaliranju i tome da je po defaultu u vlasti uvijek po jedna nacionalisticka partija, da u dogledno vrijeme bez njih nece biti vlasti. Sa tim idu i krize i ucjene ako se kome sta ne svidja. Da li ce NS sa njima praviti koalicije, ili ce uvijek biti opozicija, ili sta...? Naduravanje dok neko ne popusti.
-
drug profi
#9599 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Plasio sam se da cete izabrati liniju manjeg otpora. Podrzavam odluku. Principijelna je, ali dok si opozicija, principijelnost se moze priustiti.Pedja Kojovic wrote:Ne mogu se sjetiti ko je, ali znam da je nekoga zanimalo...
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša