Milorad Dodik ALL ABOUT
- 1gorstak
#9576 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
http://www.glassrpske.com/vijest/3/drus ... agica.html
"Како Симовић мисли да Влада РС треба да плати десет милиона марака, а да ја као предсједник те Владе не смијем о томе да будем информисан. Судије Уставног суда БиХ понашају се као "слободни стријелци" и у овом суду постоји значајан степен корупције што би надлежни органи у БиХ требали да испитају"
Zamisli bezobrazluka, sudija zaboravio traziti instrukcije kako da glasa. Pa Simovicu crni Simovicu nisu te poslali u Sarajevo da razmisljas svojom glavom.
"Како Симовић мисли да Влада РС треба да плати десет милиона марака, а да ја као предсједник те Владе не смијем о томе да будем информисан. Судије Уставног суда БиХ понашају се као "слободни стријелци" и у овом суду постоји значајан степен корупције што би надлежни органи у БиХ требали да испитају"
Zamisli bezobrazluka, sudija zaboravio traziti instrukcije kako da glasa. Pa Simovicu crni Simovicu nisu te poslali u Sarajevo da razmisljas svojom glavom.
- Bosnolog
- vee-jay
- Maraschino
#9579 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja bih pratio Dodu samu ako bi mi navukli onu kosulju...

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9580 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Srpski glas protiv zabrane fašističkih organizacija u BiH
Svako vrijeme ima svoje fašiste
Analitičari tvrde da SNSD-ovi kadrovi u Vijeću ministara, glasom protiv Zakona o zabrani fašističkih, četničkih i ustaških organizacija, satanizuju Srbe u očima svijeta i poništavaju doprinos antifašističkoj borbi
Kada je satiričnim video klipom napravljeno poređenje aktuelnog vođstva SNSD-a (Saveza nezavisnih sopcijaldemokrata) i Hitlerove Nacionalsocijalističke stranke (klip se može pogledati na: http://www.youtube.com/watch?v=nx9QdA7ziTY ), ova je stranka ocijenila da se radi o fašizaciji Milorada Dodika koja može doprinijeti raspadu BiH, dok se Dodik branio i partizanskom prošloću svoje porodice.
Mjesec dana kasnije, kadrovi Dodikovog SNSD-a u Vijeću ministara BiH glasali su protiv Zakona kojim se zabranjuju fašističke, neofašističke te četničke, ustaške i organizacije koje se oslanjaju na tradiciju Handžar divizije. Zakon je donesen preglasavanjem srpskih ministara, pa se očekuje da će u državnom Parlamentu biti oboren zahvaljujući entitetskom glasanju.
Predloženim Zakonom predviđene su i zabrane upotrebe simbola fašističkih i neofašističkih organizacija, uključujući i isticanje slika ratnih zločinaca osuđenih pred nadležnim sudovima, te zabrane davanja naziva mjestima, ulicama, trgovima i pravnim licima po osobama proglašenim krivim za ratne zločine u Drugom svjetskom ratu i ratovima od 1991. do 1995. godine.
Fašizam u službi očuvanja posljedica etničkog čišćenja: Reagirajući na sprsko protivljenje predloženom Zakonu, potpredsjednik Socijaldemokratske unije BiH, Miro Lazović, je kazao kako bi bilo dobro "da Milorad Dodik ne skrnavi čast partizanske prošlosti svoje porodice, na koju se često poziva, i da otvoreno osudi i kroz predloženi Zakon spriječi kontinuirana četnička orgijanja u Republici Srpskoj".
U suprotnom, kaže Lazović za Deutsche Welle, "šutnja političara iz Republike Srpske bit će znak odobravanja i njihovog slaganja sa porukama mržnje, straha i nesigurnosti koje četnički pokret zagovara, a koji se koristi u dnevno-političke svrhe u cilju odvraćanja protjeranih građana da se vrate na svoja ognjišta u RS-u".
Lazović upozorava na nesmetano i organizirano djelovanje fašističkih organizacija poput Ravnogorskog četničkog pokreta "što dokazuje da je Republika Srpska još uvijek prostor koji toleriše slobodno veličanje fašističkih ideja, bez bojazni od policijske intervencije ili osude zvaničnih organa tog entiteta, a niti državnih organa BiH u kojima sjede Nikola Špirić i Nebojša Radmanović".
Slika moralnog stanja srpske politike u BiH: Analitičari tvrde da sprski ministri u Vijeću ministara nanose ogromnu štetu Srbima u BiH. Kolumnista banjalučkog internet magazina BL!N, Đorđe Krajišnik, za Deutsche Welle kaže da je to slika moralnog stanja srpske politke u ovoj zemlji, "koja svojim revizionističkim strujanjima poništava velike antifašističke zasluge Srba sa ovih prostora u Drugom svjetskom ratu i koja ovaj narod neprestano gura u fašizam i satanizuje ga u očima svijeta".
Kako se pored srpsko-hrvatskog njegovanja fašističke misli u BiH nedavno pojavila i bošnjačka, koja njeguje tradicije Handžar divizije, Krajišnik tvrdi da se građani BiH moraju ozbiljno zapitati u kojem to pravcu ide ova zemlja. "Takva BiH na žalost potpuno zanemaruje neke od najvažnijih civilizacijskih tekovina i neprestano se vraća u prošlost, što bi u budućnosti ponovo moglo biti pogubno", kaže kolumnista BL!N-a.
Fašizam kao državna ideologija: Komentirajući za Deutsche Welle protivljenje srpskih ministara predloženom Zakonu, novinar BH radija 1, Amir Sužanj, upozorava da su posljedice fašizma veće i pogubnije nego što to pokazuju statistike o žrtvama iz Drugog svjetskog rata. Kaže da "krvava zbivanja na balkanskim prostorima 90-tih godina svjedoče da su fašističke ideje dostigle institucionalne razmjere jedino u ovom dijelu svijeta".
"Političke ideje na kojima su temeljeni osvajački ratovi imale su izrazito fašistički karakter i poprimile karakteristike državne ideologije. Posljedice strašnih razaranja u tom vremenu svjedoče da svako vrijeme ima svoje fašiste i da je borba protiv njih vječni zadatak čovječanstva", kaže Sužanj.
* Tekst je preuzet sa internet portala Deutsche Welle
toliko o antifašizmu manjih entitetlija i SNSD-u kao demokratskoj i socijalistiČkoj partiji
- Bosnolog
#9581 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Guslarsko mesetarenje velikosrpskih trudova se nastavlja od najave odlaske iz institucija BiH do povratka istima je nastavak trenersko sludujuceg trckaranja DODOKRATIJE Dabicevih juniora,.....kao da od REFERNDUDUM-DUM-DUM skog supljaka nema nista jer su nema muda , sada je nova treneskokratija i potreba za grcevitim cuvanjme Deytona uz nastavak zombijevo slugarskog pogleda i radarskoprijemskih usiju prekodrinske majcice koja ih tjesi rezolucijskom izdajom "vise od zlocina a manje od genocida",...
U meduvremenu je stigla depesa iz SANU staba o potrebi neradog prekomponovanja Dodinih Bosnoljubaca,.....kao da je vrag odnio salu u cunamijskoj nesreci tektonskih nadolazecih lomova zbunjene i raspamecene SSSS DODOTRESOKRATIJE,........

U meduvremenu je stigla depesa iz SANU staba o potrebi neradog prekomponovanja Dodinih Bosnoljubaca,.....kao da je vrag odnio salu u cunamijskoj nesreci tektonskih nadolazecih lomova zbunjene i raspamecene SSSS DODOTRESOKRATIJE,........
Bilo je i rijeci na tom sastanku koliko dana bi izdrzala odbrana sanjane ukoliko bi doslo do miroljubivog razdruzenja,.....Dodi je rekao dva do tri dana uz jaku dreku nakon dugorocnih referendumskih trninga,.....Jedinstveno očuvati Dejton i Ustav BiH
Datum: 29.03.2010 22:00
BANjA LUKA - Predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH nastaviće bitku za poštivanje i očuvanje Dejtonskog sporazum, Ustava BiH i vraćanje institucija BiH u ustavni okvir koji se krši u Sarajevu![]()
.
Izjavio je ovo juče u Banjoj Luci član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović poslije sastanka predstavnika RS u institucijama BiH kod predsjednika RS Rajka Kuzmanovića.
- Predstavnici RS u institucijama BiH, bez obzira na stranačku pripadnost, pokazali su jedinstvo potrebno za poštivanje i očuvanje Dejtonskog sporazuma i sprovođenje Ustava BiH, i pored pritisaka koji dolaze iz Sarajeva i dijela međunarodne zajednice - rekao je Radmanović.
![]()
Sastanak kod predsjednika RS upriličen je zbog pokušaja sarajevskih političara da "privatizuju institucije BiH", zloupotrebljavajući ih i stavljajući se u odbranu ratnog člana Predsjedništva RBiH Ejupa Ganića, koji je 1. marta uhapšen u Londonu zbog ratnih zločina počinjenih u Dobrovoljačkoj ulici nad pripadnicima JNA u maju 1992. godine.
Predsjednik RS Rajko Kuzmanović ocijenio je da su, poslije Ganićevog hapšenja u Londonu, ozbiljno narušeni odnosi u institucijama BiH.
![]()
- Za nas iz RS neprihvatljivo je da se u institucijama BiH rade privatni poslovi, a zapostavljaju državnički radi političkih i stranačkih interesa - kazao je Kuzmanović.
Istakao je da su za RS neprihvatljiva preglasavanja srpskih predstavnika u Savjetu ministara BiH i Parlamentu BiH, kao i uvrede, prijetnje i nasilničko ponašanje u Parlamentu BiH.
/Predstavnika Ravnogorskog Cetnickog Pokreta kao clanova i predstavnika te ideologije koje sami prestavljate i ciju ideologiju sprovodite/
- Osudili smo sve te zlonamjerne stvari u institucijama BiH i dali punu podršku predstavnicima RS u ovim institucijama. Predstavnici RS u institucijama BiH nastaviće još energičnije i snažnije da rade u ovim institucijama kako bismo BiH vratili na put ustavnosti i zakonitosti - rekao je Kuzmanović.
Predsjedavajući Parlamenta BiH Milorad Živković kazao je da se srpski poslanici u Parlamentu BiH ne dijele na poziciji i opoziciju.
- Ne dijelimo se na partijske klubove, već imamo klub za Srpsku. Kada razmatramo važna pitanja, od velike pomoći nam je jedinstven stav iz RS - dodao je Živković.
/Zivkovic je iznio plan kako sledeci godine povodom dana neovisnosti sprijeciti koriscenje parlamenta BiH i one sal,.....nabavkom mnogo jaceg lanca i katanca kojim bi se zauvijek zakatancila vrata mrskog parlamenta i jos mrze drzave u kojoj se moraju nazor sastajati sa sve blijedim izgledom da se dosanjaju sanjani snovi/![]()
Istakao je da je za srpske poslanike u Parlamentu BiH, i pored neprimjerene retorike, prioritet stabilnost i mir u BiH, kao i snažna i prosperitetna RS.
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić kazao je da do povremenog zastoja u radu institucija BiH dolazi zbog zalaganja predstavnika RS za poštovanje ustavnosti i stavova kojim se pokušavaju ostvariti određeni ciljevi mimo Ustava.
- Mi ćemo se uvijek držati Ustava i Dejtonskog sporazuma, a RS je sporazumna strana kada se govori o eventualnim promjenama u BiH - istakao je Špirić.
Kazao je da svi oni koji u zemlji budu izlazili iz ustavnih okvira stvaraju "maglovitu situaciju" i nanose štetu BiH.
- Sve dok je tako, živjećemo u ambijentu koji će odisati povremenim žestokim političkim raspravama. Preglasavanje u institucijama BiH nije dobro ni korisno. Do progresa možemo doći samo sporazumnim dogovaranjem - naglasio je Špirić.
Na sastanku je istaknuta potreba za ubrzavanjem rješavanja pitanja popisa stanovništva u BiH, raspodjele imovine i sprovođenja presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH", kojom je zemlja optužena za diskriminaciju nacionalnih manjina.
-
zemo_online
#9582 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
@bosnolog, u slucaju rata ,srbi u bih bi imali logistiku iz srbije, hrvati bi proglasili svoj entitet i imali podrsku hrvatske.
odakle bi bosnjacima dosla logistika?
osim toga,bosnjacko bi bilo onoliko koliko bi u ratu osvojili,bukvalno, tj. to bi bila bih.
poenta je da rat ne pase nikome.
osim toga,bosnjacko bi bilo onoliko koliko bi u ratu osvojili,bukvalno, tj. to bi bila bih.
- Maraschino
#9583 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ti to previse iskarikira...test01 wrote:@bosnolog, u slucaju rata ,srbi u bih bi imali logistiku iz srbije, hrvati bi proglasili svoj entitet i imali podrsku hrvatske.
- _BaD_BoY
#9584 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
e moj milokradeEdo Maajka: Dodik je kriminalac, Bandić srećom nije pobijedio![]()
![]()
Autor/izvor: SEEbiz / DW
ZAGREB - Edo Maajka progovorio je o krizi, stanju hip hopa u Hrvatskoj, poltičkoj situaciji u Bosni i Hercegovini a dotakao se i hrvatske politike. Bosanski reper, koji je prošle godine dobio i hrvatsko državljanstvo, i to kako kaže jer je imao 'te Porine i Crne mačke', Edo Maajka potvrđuje kako je kriza pogodila i njega, ali da je zahvalan jer mu je još uvijek bolje nego nekima drugima.
"Kod nas muzičara uvijek je kriza. Nekad se ima, nekad se nema, al' uglavnom se nema. Ljudi se iznenade kad im kažeš da nemaš stan, da si podstanar. Nemaju osjećaj da je hip hop muzika koju ne sluša tolika masa od koje možeš zaraditi nešto. Moja se muzika, što zbog nekih psovki, što zbog hip hopa, ne vrti toliko na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju, a oni isplaćuju najveće tantijeme. U biti, ne zarađujem skoro ništa od toga, zarađujem samo od svirki, a i na svirkama ne možeš postić' cijenu od četiri, pet hiljada eura. Al' ne kukam, prije sam više kukao i onda kad sam imao. Zahvalan sam što još ima svirki. Kako je drugima, meni je super", rekao je Maajka u intervjuu za Deutsche Welle dodavši kako je uz krizu u Hrvatskoj teško doba za hip hop došao jer se prepolovila publika.
"Hip hop je u Bosni stao na jedne fine noge, nisu to još neke jake noge. Ako pogledaš u Hrvatskoj, hip hop je pao za barem 60 posto od onog što je imao prije šest, sedam godina.", izjavio Edo koji se bez dlake na jeziku dotakao politike.
Pa je tako rekao kako se on itekako trudi ukazati da Milorad Dodik radi protiv njih.
"Ja svoj obol dajem. Kroz muziku pokušavam ljudima dati do znanja koliko je nacionalizam glupa retorika i politika. A što se tiče Dodika, taj čovjek više nije političar. To je čisti kriminalac. Ne može meni vođa biti čovjek koji krade. I da sam Srbin sigurno bih isto razmišljao. A što se tiče vehabija, mislim da to još uvijek nije veliki problem jer je tih ljudi malo. Više se to prenapuhava. To je priča koja paše Miloradu Dodiku za van da pokaže ljudima izvana da tu žive neki mudžahedini koji žele neku "Muslimaniju"., ustvrdio je Maajka dodavši i kako mu je drago što je Stjepana Mesića naslijedio Ivo Josipović.
"Ipak treba imati bar jednu osobu koja zna pričat' s ljudima vani. Zamisli da je došao Bandić – koje bi sramote bile i neugodnosti za zemlju.", zaključio je reper iz Brčkog.
-
keep it real
#9585 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
_BaD_BoY wrote:e moj milokradeEdo Maajka: Dodik je kriminalac, Bandić srećom nije pobijedio![]()
![]()
Autor/izvor: SEEbiz / DW
ZAGREB - Edo Maajka progovorio je o krizi, stanju hip hopa u Hrvatskoj, poltičkoj situaciji u Bosni i Hercegovini a dotakao se i hrvatske politike. Bosanski reper, koji je prošle godine dobio i hrvatsko državljanstvo, i to kako kaže jer je imao 'te Porine i Crne mačke', Edo Maajka potvrđuje kako je kriza pogodila i njega, ali da je zahvalan jer mu je još uvijek bolje nego nekima drugima.
"Kod nas muzičara uvijek je kriza. Nekad se ima, nekad se nema, al' uglavnom se nema. Ljudi se iznenade kad im kažeš da nemaš stan, da si podstanar. Nemaju osjećaj da je hip hop muzika koju ne sluša tolika masa od koje možeš zaraditi nešto. Moja se muzika, što zbog nekih psovki, što zbog hip hopa, ne vrti toliko na Hrvatskoj televiziji i Hrvatskom radiju, a oni isplaćuju najveće tantijeme. U biti, ne zarađujem skoro ništa od toga, zarađujem samo od svirki, a i na svirkama ne možeš postić' cijenu od četiri, pet hiljada eura. Al' ne kukam, prije sam više kukao i onda kad sam imao. Zahvalan sam što još ima svirki. Kako je drugima, meni je super", rekao je Maajka u intervjuu za Deutsche Welle dodavši kako je uz krizu u Hrvatskoj teško doba za hip hop došao jer se prepolovila publika.
"Hip hop je u Bosni stao na jedne fine noge, nisu to još neke jake noge. Ako pogledaš u Hrvatskoj, hip hop je pao za barem 60 posto od onog što je imao prije šest, sedam godina.", izjavio Edo koji se bez dlake na jeziku dotakao politike.
Pa je tako rekao kako se on itekako trudi ukazati da Milorad Dodik radi protiv njih.
"Ja svoj obol dajem. Kroz muziku pokušavam ljudima dati do znanja koliko je nacionalizam glupa retorika i politika. A što se tiče Dodika, taj čovjek više nije političar. To je čisti kriminalac. Ne može meni vođa biti čovjek koji krade. I da sam Srbin sigurno bih isto razmišljao. A što se tiče vehabija, mislim da to još uvijek nije veliki problem jer je tih ljudi malo. Više se to prenapuhava. To je priča koja paše Miloradu Dodiku za van da pokaže ljudima izvana da tu žive neki mudžahedini koji žele neku "Muslimaniju"., ustvrdio je Maajka dodavši i kako mu je drago što je Stjepana Mesića naslijedio Ivo Josipović.
"Ipak treba imati bar jednu osobu koja zna pričat' s ljudima vani. Zamisli da je došao Bandić – koje bi sramote bile i neugodnosti za zemlju.", zaključio je reper iz Brčkog.opsta urota protiv tebe
jbte nemogu zamislit da izgubi na izborima koliko bi samo ovaj forum izgubio na popularnosti gasenjem ove teme
meni bi licno nedostajao
kao i uvijek edo pokazuje svoju ogranicenu inteligenciju . fazon je sto nema vise publike za hip hop pa kako da skrene paznju na svoju mizernu karijeru nego prelaskom u politiku . a mase se pale na dodika u svako doba dana i noci . na kraju krajeva sta njega briga za dodikom , on je u zagrebu koji je pun kriminala siguran sam da su gori od dodika a u njegovom su dvoristu znaci materijala na tone . edo zabada nos u tudje dvoriste kao pravi dijasporac , kad je vec toliki patriota neka dodje u banja luku da zivi i bori se protiv kriminala .
- felipe kajetano
#9586 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa kakav je Edo vizionar najbolje govori stih koji je sklep'o "Mirnese sredi ih...." valjda misleci na Ajanovica
...cekam da ispuni obecanje iz stiha koji ide nakon ovog citiranog
Edo je jako dobar muzicar..al' bio bi karina od politicara.
Edo je jako dobar muzicar..al' bio bi karina od politicara.
Last edited by felipe kajetano on 31/03/2010 02:20, edited 1 time in total.
-
keep it real
#9587 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
felipe kajetano wrote: Edo je jako dobar muzicar..al' bio bi karina od politacara.
-
Abacija
#9588 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja sam u tvojim ranijim postovima primjetio da podrzavas politiku torova, a ti sad glumi realistu koliko hoces u nadi da ce to ostati bez moralnih posljedica. Savjest grize kad se ugasi svjetlo!Hypo-Alpe-Adria wrote:Šta imam ja tu podržavati ili ne. To je činjenica, to se dogodilo i nema nazad.Abacija wrote: Znaci kud svi Turci tu i mali Mujo. Pardon, @Hypo-Alpe-Adria.![]()
Ne pitam te ja kakvo je stanje nego da li ti podrzavas takvu politiku.
Ja znam samo da je netko ugasio svjetlo 1992.
Ljudi su otišli u svooje torove i sva priča o čuvenoj ''leopardovoj koži'' i izgradnji nekog građanskog društva je danas besmislena. Čisto zavaravanje i gubitak vremena. Ljudi jednostavno žele da žive u onim sredinama gdje se osjećaju etnički sigurni. A s druge strane takve homogene sredine ne čine ništa da pomognu manjinama da svladaju svoje frustracije, već naprotiv, trude se da im olakšaju odlazak.
Nisu ljudi selili bezrazložno. Pogledaj demografku sliku svih većih gradova. Bez onih floskula o ''crvenoj Tuzli'' ili ''multietničkom Sarajevu i čuvene 4 bogomolje u 100 metara''. Tu su bogomolje, samo nema ljudi. Otišli.
Danas još priča o multietničnosti živi kao paravan u opcijama dominantnih stranaka većinskog naroda za zamagljivanje očiju MZ-u. Kod ostalih ne pije vode. Ali i ta je fasada pomalo vremenom otpala i besmisleno ju je dalje obnavljati.
A to o Dodiku i njegovim izjavama o Krajišniku i Sarajevu. Stvarno nisam to upratio, ko će više sve i upratiti šta on sve ne izjavi. Jednostavno više i ne čitam te stvari, hiperinflacija.
Dodik se ne razlikuje ništa više od prethodnih političara u RS-u, samo je dosta samouvjereniji, vještiji prljavom načinu borbe, i realan je produkt današnjeg unutrašnjeg ali i vanjskog političkog trenutka. Prošlo je doba Bogića nepovratno.
- Bosnolog
#9589 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
BiH je od Drine do une i Mora do Save, i ona ce takva ostati,...rat ne prizivam ali isto tako nece se moci odnijeti niti jedna stopa BH grude,....Bosanjci i BH rodoljubi su odbranili BiH u mnogo slozenijim okolnostima,kade se probalo realizovati Karadodevo a ta prica odakle bi dobili logistikau je losa kalkulacija,jer je namjenska proizvodnja sve godine u pogonu,..... kao i kolika bi bila buduca Bosna,Nama nije potreban rat da bi zadrzali BiH vec onima koji bi da je sruse i podijele a onda imas legitimitet po medunarodnom pravu da branis suverenitet drzave svim raspolozivim sredstvima..test01 wrote:@bosnolog, u slucaju rata ,srbi u bih bi imali logistiku iz srbije, hrvati bi proglasili svoj entitet i imali podrsku hrvatske.
- Hypo-Alpe-Adria
#9590 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa vidiš da skačeš sam sebi u usta. ''Bošnjaci i BH rodoljubi'', isto kao da si rek'o jabuke i plazma televizori.Bosnolog wrote:.Bosanjci i BH rodoljubi su odbranili BiH u mnogo slozenijim okolnostima,kade se probalo realizovati Karadodevo
Evo, kontam - Bošnjaci. Narod. Ali tko su više ti misteriozni rodoljubi? Tko se krije u toj imenici. Reci lijepo - lojalni Srbi, Hrvati i ostali. Čemu lojalni? Bošnjacima ili BH državi? Slijedom toga, nečemu su i nelojalni? Vrzino kolo.
Nego, zašto si ih posebno razdvojio- Bošnjake i te ''BH rodoljube'' ?? Valjda su Bošnjaci samim rođenjem determinirani BH-ovci, što se podrazumijeva samo od sebe, to jest to je nepobitna činjenica ili istina, a ovi ostalimogu biti: ili BH rodoljubi ili fašisti. Ništa treće.
- seln
#9591 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ima i treca opcija: mogu biti i beskarakterni supci, koji pasivno gledaju rasturanje zemlje.Hypo-Alpe-Adria wrote:a ovi ostalimogu biti: ili BH rodoljubi ili fašisti. Ništa treće.
- Bosnolog
#9592 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Uci nas oprezu proslost,i posljedice Karadordeva,kao i Covic -Pedodik savez,...Hypo-Alpe-Adria wrote:Pa vidiš da skačeš sam sebi u usta. ''Bošnjaci i BH rodoljubi'', isto kao da si rek'o jabuke i plazma televizori.Bosnolog wrote:.Bosanjci i BH rodoljubi su odbranili BiH u mnogo slozenijim okolnostima,kade se probalo realizovati Karadodevo
Evo, kontam - Bošnjaci. Narod. Ali tko su više ti misteriozni rodoljubi? Tko se krije u toj imenici. Reci lijepo - lojalni Srbi, Hrvati i ostali. Čemu lojalni? Bošnjacima ili BH državi? Slijedom toga, nečemu su i nelojalni? Vrzino kolo.
Nego, zašto si ih posebno razdvojio- Bošnjake i te ''BH rodoljube'' ?? Valjda su Bošnjaci samim rođenjem determinirani BH-ovci, što se podrazumijeva samo od sebe, to jest to je nepobitna činjenica ili istina, a ovi ostalimogu biti: ili BH rodoljubi ili fašisti. Ništa treće.
Stavove koje zastupas na ovom forumu su protiv interesa opstanka i buducnosti BiH,...stoga smo ja i ti na razlicitim stranama a vjerovatno bi bili i u slucaju rata,......
- Bosnolog
#9593 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Crni Dodo pocisti prvo svoj zlocinacko genocidni brlog koji je stvoren i ciji telji stoje na utvrdenoj presudi MSP pod dirigentnom palicom Karadzica i Mladica kao i VRS i policijskih zlocinaca te iste tvorevine cije si danas premijer,pokri se po usima prje nego nastojis optuziti druge,jer tim cinom samo sebe dublje ukopavas u svom brlogu nastalom na dokazanim presudama ,Premijeru genocidne tvorevine Republike Sumske,...
Tadic je ovo dimnom rezolucijo svo smece gurnuo tebi u BL da se u njemu gusis.Ti bi ga sada bacio u Hrvatsku kako bi svoj brlog sakrio ispod necijeg i zivio u lazima svojih iluzija sto bi rekli ,....Dodi je malo nervozan,......
Jao bre milojko ne po jajci bre Milojko,.....Sta da cini Dodi sa ovaj Botina rezolucija bre ,......
Tadic je ovo dimnom rezolucijo svo smece gurnuo tebi u BL da se u njemu gusis.Ti bi ga sada bacio u Hrvatsku kako bi svoj brlog sakrio ispod necijeg i zivio u lazima svojih iluzija sto bi rekli ,....Dodi je malo nervozan,......
DODIK: PREDLOŽIT ĆU DEKLARACIJU O OSUDI "GENOCIDA NAD SRBIMA, JEVREJIMA I ROMIMA"
19:20 / 31.03.2010.
Deklaracija o osudi zločina u Srebrenici, koju je sinoć usvojila Narodna skupština Republike Srbije, ne obavezuje institucije i organe Republike Srpske, smatra presjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik. “Usvajanje Deklaracije o osudi zločina u Srebrenici, ...
/Pacijent odbija uzeti medicinu koju mu je jaran Bota poslao sinoc kasno,...kao da je zbog toga Dodi u problemima/
... koju je sinoć usvojila Narodna skupština Republike Srbije, nepotrebno je i ne doprinosi rješavanju nesuglasica oko događaja iz neposredne prošlosti na prostoru bivše Jugoslavije. Za zločin u Srebrenici, kao i za ostale zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije, neophodno je utvrditi individualnu krivicu, i konačnu riječ o tim zločinima prepustiti pravosudnim organima. Samo na takav način može se doći do istine i pravde, neophodne za uspostavljanje pomirenja među narodima”, ističe Dodik u pisanoj izjavi.
On izražava bojazan da će jedan ovakav akt Narodne skupštine Republike Srbije “biti pogrešno interpretiran, i protumačen kao dokaz kolektivne krivice jednog naroda”.![]()
Za desetak dana, podsjeća, obilježiće se godišnjica proboja veoma malog broja preživjelih logoraša ustaškog koncentracionog logora Jasenovac.
“Neshvatljivo je da ni nakon 65 godina od počinjenog genocida nad oko 700.000 Srba, Jevreja i Roma iz BiH i Hrvatske nije usvojena deklaracija o osudi tog genocida koji je počinila NDH ni u skupštini Hrvatske ni u skupštini Srbije ni u Evropskom parlamentu. Stoga ću, kao predsjednik SNSD-a, u najskorije vrijeme, predložiti da se usvoji deklaracija o osudi genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima počinjenog u koncentracionom logoru Jasenovac i ostalim logorima u nekadašnjoj Nezavisnoj državi Hrvatskoj”, najavio je predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik.
Jao bre milojko ne po jajci bre Milojko,.....Sta da cini Dodi sa ovaj Botina rezolucija bre ,......
- kiky
#9594 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
vjerovatno misli i na one jevreje, rome, bošnjake što su četnici, ljotičevci, nedičevci i ko zna kakva još sve bagra klali po srbiji i bosni ...

-
Abacija
#9595 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Koliko je bh Jevreja i Roma VRS i ostala banda pobila za vrijeme ovog rata da mi je znati.
-
maxell_sarajevo
#9596 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
www.sarajevo-x.com "Veceras oko 22:00 sata po nalogu Tuzilastva BIH u Banjoj Luci, uhvacen je i priveden u policijsku stanicu aktuelni premijer Vlade RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik"
Napokon smo i to dozivjeli

Napokon smo i to dozivjeli
- lerdi
#9597 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
maxell_sarajevo wrote:http://www.sarajevo-x.com "Veceras oko 22:00 sata po nalogu Tuzilastva BIH u Banjoj Luci, uhvacen je i priveden u policijsku stanicu aktuelni premijer Vlade RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik"
Napokon smo i to dozivjeli![]()
![]()
![]()
Nice try, šo bi rekli Englezi
- Maraschino
#9598 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jos da nije 1. april pa da co´ek i povjeruje´´maxell_sarajevo wrote:http://www.sarajevo-x.com "Veceras oko 22:00 sata po nalogu Tuzilastva BIH u Banjoj Luci, uhvacen je i priveden u policijsku stanicu aktuelni premijer Vlade RS-a i lider SNSD-a Milorad Dodik"
Napokon smo i to dozivjeli![]()
![]()
![]()
-
Abacija
-
keep it real
#9600 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pa vise je bilo bosnjaka na strani vrs nego srba na strani abih , politicar koji je imao najvecu podrsku bosnjaka pred rat je presao na stranu republike srpske itd itd .Bosnolog wrote:
BiH je od Drine do une i Mora do Save, i ona ce takva ostati,...rat ne prizivam ali isto tako nece se moci odnijeti niti jedna stopa BH grude,....Bosanjci i BH rodoljubi su odbranili BiH u mnogo slozenijim okolnostima,kade se probalo realizovati Karadodevo a ta prica odakle bi dobili logistikau je losa kalkulacija,jer je namjenska proizvodnja sve godine u pogonu,..... kao i kolika bi bila buduca Bosna,Nama nije potreban rat da bi zadrzali BiH vec onima koji bi da je sruse i podijele a onda imas legitimitet po medunarodnom pravu da branis suverenitet drzave svim raspolozivim sredstvima..
po tvojoj logici ti bosnjaci su branili bih od koga ? vanzemaljaca mozda ?
medjunarodno pravo i suverenitet okaci macku o rep . podji od iraka , drzava okupirana zbog jedne od najvecih podvala u historiji . gruzija , dijelovi okupirani zbog otpora moskvi jos sad kad su rusi napravili baze mogu se slikati . srbija , dio okupiran da pentagon napravi ogromnu bazu koja joj treba u ekspanziji ka istoku poslije lekcije vise im nepada na pamet bilo kakva ofanziva . azerbejdzan , dio okupiran ali nesmiju nista kao ni srbija jer rusija ima bazu u jermeniji (dzaba sto su im turci braca i brdo para kad rus kaze pipnes li manjeg brata (jermeniju) vracamo te nazad u rekordnom vremenu ). liban , izrael radi sta hoce jer ima podrsku amerike . afganistan , ko fol rat protiv terora drzava okupirana itd itd
svi su medjunarodno priznati ali ako washington ili moskva kazu to je izuzetak mozes se slikati sa medjunarodnim pravom . mani se bolan ratovanja .