Neću se na Francusku posebno osvrati, ali ovakva Rumunija nam nije smjela predstavljati problem za drugo mjesto, a pogotovo ne Bjelorusija. Svaka čast Bjelorusima, ali nisu oni nešto posebno, niti su ekipa za 2. mjesto. Ipak mi ćemo u Minsku od njih izgubiti i u baraž ćemo se plasirati samo uz preklapanje ostalih rezultata u grupisplend wrote:sa ovakvim timom, u ovakvoj grupi je realno ocekivati da budemo treci! takodjer je ocekivati da francuska bude prva, rumunija druga, bjerolusija 4, albanija 5 i luksemburg 6. ovo sto je do sada uradio je ogroman uspjeh, s realnim sansama da budemo drugi. a drugi cemo biti(ako i budemo), samo zato sto je rumunija kiksala u zenici i albaniji.Bosanski_kralj wrote:Iako ih ima još, oni ključni i najvažniji faktori za uspjeh su:
1. tim
2. selektor
3. grupa
Sa ovakvim (solidnim) timom u ovakvoj grupi, očekivati od selektora da minimalno budemo drugi, nije neobjektivno. Nažalost uz selektora koji je loš taktičar i koji nikako da nauči iz tuđih a i vlastitih grešaka, ne nadam se putu u Poljsku
P.S. Neko kritizirati ne znači istovremeno i mrziti ga. Al haj ti to Bošnji objasni
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#9576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- splend
#9577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
evo da ti malo pokusam objasniti, jer vidim da kao hoces da budes objektivan.Bosanski_kralj wrote:Neću se na Francusku posebno osvrati, ali ovakva Rumunija nam nije smjela predstavljati problem za drugo mjesto, a pogotovo ne Bjelorusija. Svaka čast Bjelorusima, ali nisu oni nešto posebno, niti su ekipa za 2. mjesto. Ipak mi ćemo u Minsku od njih izgubiti i u baraž ćemo se plasirati samo uz preklapanje ostalih rezultata u grupisplend wrote:sa ovakvim timom, u ovakvoj grupi je realno ocekivati da budemo treci! takodjer je ocekivati da francuska bude prva, rumunija druga, bjerolusija 4, albanija 5 i luksemburg 6. ovo sto je do sada uradio je ogroman uspjeh, s realnim sansama da budemo drugi. a drugi cemo biti(ako i budemo), samo zato sto je rumunija kiksala u zenici i albaniji.Bosanski_kralj wrote:Iako ih ima još, oni ključni i najvažniji faktori za uspjeh su:
1. tim
2. selektor
3. grupa
Sa ovakvim (solidnim) timom u ovakvoj grupi, očekivati od selektora da minimalno budemo drugi, nije neobjektivno. Nažalost uz selektora koji je loš taktičar i koji nikako da nauči iz tuđih a i vlastitih grešaka, ne nadam se putu u Poljsku
P.S. Neko kritizirati ne znači istovremeno i mrziti ga. Al haj ti to Bošnji objasni
francuzi ovako razmisljaju: dobili smo laganu grupu, bit cemo glat prvi, mozda izgubiti u rumuniju utakmicu, ovo sve pobjediti. jer bosna, bjerolusija, albanija ne predstavljaju apsolutno nikakvu prijetnju.
rumuni: odlican zrijeb, francuzi favoriti za prvo mi za drugo mjesto. bosnu, bjerolusiju, albaniju nije pobjedio samo onaj koji s njima nije igrao. ako se poklope rezultati, mozda budemo i prvi.
mi: odlican zrijeb, francuska i rumunija nikada losiji. idemo na prvo mjesto. albanci i ovi fol rusi ce dobiti petardu i tamo i ovamo
bjerolusi: teska grupa, francuzi i rumuni apsolutni favoriti. mi mozda mozemo s bosnom i albanijom ganjati trece mjesto.
albanci: dobra grupa, francuzi i rumuni nikada losiji. bjeroluse cemo otresti dva puta. od bosne nikada nismo izgbubili. mozda budemo drugi.
luksemburg: idemo u pariz, juhuuu
a ti i dalje budi objektivan, i govori kako smo mi sila i sl.
- Edin H.
#9578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
splend wrote:evo da ti malo pokusam objasniti, jer vidim da kao hoces da budes objektivan.Bosanski_kralj wrote:Neću se na Francusku posebno osvrati, ali ovakva Rumunija nam nije smjela predstavljati problem za drugo mjesto, a pogotovo ne Bjelorusija. Svaka čast Bjelorusima, ali nisu oni nešto posebno, niti su ekipa za 2. mjesto. Ipak mi ćemo u Minsku od njih izgubiti i u baraž ćemo se plasirati samo uz preklapanje ostalih rezultata u grupi
francuzi ovako razmisljaju: dobili smo laganu grupu, bit cemo glat prvi, mozda izgubiti u rumuniju utakmicu, ovo sve pobjediti. jer bosna, bjerolusija, albanija ne predstavljaju apsolutno nikakvu prijetnju.
rumuni: odlican zrijeb, francuzi favoriti za prvo mi za drugo mjesto. bosnu, bjerolusiju, albaniju nije pobjedio samo onaj koji s njima nije igrao. ako se poklope rezultati, mozda budemo i prvi.
mi: odlican zrijeb, francuska i rumunija nikada losiji. idemo na prvo mjesto. albanci i ovi fol rusi ce dobiti petardu i tamo i ovamo(tipicno za nas?)
bjerolusi: teska grupa, francuzi i rumuni apsolutni favoriti. mi mozda mozemo s bosnom i albanijom ganjati trece mjesto.
albanci: dobra grupa, francuzi i rumuni nikada losiji. bjeroluse cemo otresti dva puta. od bosne nikada nismo izgbubili. mozda budemo drugi.
luksemburg: idemo u pariz, juhuuurumunke opaaaa
bosna, tamo je rat
- Bosanski_kralj
#9579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Oksplend wrote: evo da ti malo pokusam objasniti, jer vidim da kao hoces da budes objektivan.
mi: odlican zrijeb, francuska i rumunija nikada losiji. idemo na prvo mjesto. albanci i ovi fol rusi ce dobiti petardu i tamo i ovamo(tipicno za nas?)
luksemburg: idemo u pariz, juhuuurumunke opaaaa
bosna, tamo je rat
-
Corola
#9580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
1 solidan tim.Nebilo ti mrsko da pogledas minutazu,ucinak u zadnjih par mjeseci nasih igraca.Ne treba linkBosanski_kralj wrote:Iako ih ima još, oni ključni i najvažniji faktori za uspjeh su:
1. tim
2. selektor
3. grupa
P.S. Nekog kritizirati ne znači istovremeno i mrziti ga. Al haj ti to Bošnji objasni
2.selektor,5000 eura mjesecno je plata,ne onog na biletarnici jaceg kluba,vec naseg selektora.
3.grupa,sad svako fubal igra i svaka grupa je na svoj nacin teska ili laka.Crnogorci iz petog sesira dopadose Englezima u grupu autsajderi jelde.
i onako ko' usput,mi u 16 godina dobili Italiju kao nesto jacu repku, i to bi bilo sve.
Ocigledno da su nam svi faktori vec odavno otisli do djavola.Samo se neko pravi slijep.
Kad nismo bili ni na jednom takmicenju od postanka,nece nam biti neobicno ni ovo propustiti.Toliko o nadanju.
-
ismb
#9581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pravopis, korištenje malih i velikih slova, početak rečenice... pricelessCorola wrote:TM ti je kao da si rekao citao sam na wikipediji.Pa avaz i san su relevantniji od takvih.Tu moze da pise svaka sorta.
Da u play offu je odigrao pa skoro nista.Nije bio povrijedjen a nema logike da drugog strelca ekipe stavlja na klupu.Razlog sam pronadji.U samom klubu su rekli da je problem nezalaganja na treningu i igri.
Eh da spomenuo si da je Pape rekao da ovaj ne igra u klubu.Sto je totalna neistina.U stvari bas bi volio taj citat vidjeti koji si ti nasao u vezi toga.Do tada je igrao i Pape bar sa njim nije imao problema na toj poziciji u repci.Bio je jedan od najkonstantniji igraca kod Susica.
Te fraze deckicu ili sta drugo se mani.jer niti me poznajes da bi bas tako licne stvari pisao.
Nastavljamo dalje u revijalnom tonu... (naravno, ne o gramatici, toku svijesti, razmišljanjima... Gigant)Corola wrote:Dokaz iz TM nije relavantan kao prvo.U TM i ti mozes sto sta naskrabati a kamoli neko drugi.Drugo ne objasni zasto nije igrao u play offu ako nije bio povrjedjen.Ili sto se igralo to je bila pretanka minutaza.
A postojale su sanse da se izbori i LP.Drugog strelca u ekipi,niko normalan tek tako olako nece staviti na klupu u tim vaznim mecevima.Za to mora postojati razlog.
I, konačno, saznalo se s tri uzastopna posta: Mile, ti li si?Na TM ce i Lazar biti najbolji strelac svih vremena.Kakav TM pobogu si.
- luckylaka
#9582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
,,ismb,,je li ovo sve sto si naucio o reprezentaciji.Ako nemas sta pametno reci na temu razliguismb wrote:Pravopis, korištenje malih i velikih slova, početak rečenice... pricelessCorola wrote:TM ti je kao da si rekao citao sam na wikipediji.Pa avaz i san su relevantniji od takvih.Tu moze da pise svaka sorta.
Da u play offu je odigrao pa skoro nista.Nije bio povrijedjen a nema logike da drugog strelca ekipe stavlja na klupu.Razlog sam pronadji.U samom klubu su rekli da je problem nezalaganja na treningu i igri.
Eh da spomenuo si da je Pape rekao da ovaj ne igra u klubu.Sto je totalna neistina.U stvari bas bi volio taj citat vidjeti koji si ti nasao u vezi toga.Do tada je igrao i Pape bar sa njim nije imao problema na toj poziciji u repci.Bio je jedan od najkonstantniji igraca kod Susica.
Te fraze deckicu ili sta drugo se mani.jer niti me poznajes da bi bas tako licne stvari pisao.
Nastavljamo dalje u revijalnom tonu... (naravno, ne o gramatici, toku svijesti, razmišljanjima... Gigant)Corola wrote:Dokaz iz TM nije relavantan kao prvo.U TM i ti mozes sto sta naskrabati a kamoli neko drugi.Drugo ne objasni zasto nije igrao u play offu ako nije bio povrjedjen.Ili sto se igralo to je bila pretanka minutaza.
A postojale su sanse da se izbori i LP.Drugog strelca u ekipi,niko normalan tek tako olako nece staviti na klupu u tim vaznim mecevima.Za to mora postojati razlog.
I, konačno, saznalo se s tri uzastopna posta: Mile, ti li si?Na TM ce i Lazar biti najbolji strelac svih vremena.Kakav TM pobogu si.
-
Corola
#9583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Laka,kao i obicno.Sto na umu to i na drumu.
Izgleda napadi ''tricesampionskog''sindroma
- luckylaka
#9584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma daj bolan covjek citira post od dva metra i sad ocekujes da on konkretno nesto predlozi,odgovori a on kaki tj.provocira i navodi covjeka da lane da na ovoj vrucini ide u Kreku.Nego potpisa ga Spaha-dobar klub ja ih obavezno gledo sa Sukerom .U to doba dobra Primera Suker-Kodro-Prosinecki(jednom zajedno igrali mali fudbal u humanitarne svrhe na Ibizi-Boga mi ja gledo i pozdravio se sa Mehom)Uglavnom Spaha igra Europu.Poz.P.S.Jesam ga izmikso
a PAPE-ta ne spomenu.Sorry PAPE nemam nista pametno
- ganjeta
#9585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
luckylaka wrote:Sorry PAPE nemam nista pametno
-
samko1974
#9586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Samo mala ispravka , Rumunija nije kiksala protiv Albanije u Albaniji nego kod svoje kuce u Rumuniji sto je jos gore po njihsplend wrote:sa ovakvim timom, u ovakvoj grupi je realno ocekivati da budemo treci! takodjer je ocekivati da francuska bude prva, rumunija druga, bjerolusija 4, albanija 5 i luksemburg 6. ovo sto je do sada uradio je ogroman uspjeh, s realnim sansama da budemo drugi. a drugi cemo biti(ako i budemo), samo zato sto je rumunija kiksala u zenici i albaniji.Bosanski_kralj wrote:Iako ih ima još, oni ključni i najvažniji faktori za uspjeh su:
1. tim
2. selektor
3. grupa
- luckylaka
#9587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Okakvoj bolan realnosti ti pricas.Sta lupas.Realno je da mi nadmocno budemo drugi,nerealno da budemo prvi.Jebo te svakom trebam posebno objasniti a nemam zivaca vise .Realnost je da se vrati Begovic,Papac,Salihamidzici da zgazimo Francuze u sred Pz.Nerealno je da ja navijam za BiH i napisem,,jebi ga realnost je trece mjesto,,Nemoj se javljat sa takvim komentarima.Il si boss il hadzija.Nema dalje.splend wrote:sa ovakvim timom, u ovakvoj grupi je realno ocekivati da budemo treci! takodjer je ocekivati da francuska bude prva, rumunija druga, bjerolusija 4, albanija 5 i luksemburg 6. ovo sto je do sada uradio je ogroman uspjeh, s realnim sansama da budemo drugi. a drugi cemo biti(ako i budemo), samo zato sto je rumunija kiksala u zenici i albaniji.Bosanski_kralj wrote:Iako ih ima još, oni ključni i najvažniji faktori za uspjeh su:
1. tim
2. selektor
3. grupa
- Edin H.
#9588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Poznata je vaznost pravilne ishrane kod profesionalnih atleta, stoga je neophodno da ukljucimo Mahira The Beathouse u Strucni stab kao vodeceg nutricionistu
samo u tom slucaju mozemo pred sebe postaviti i najsmjelije ciljeve.
Last edited by Edin H. on 07/07/2011 18:32, edited 1 time in total.
-
mikogoago
#9589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ljudi zaboravite prvo mjesto u grupi.Ne zato sto ga nemozemo osvojiti,nego sto nam nece dati da osvojimo.Opet pocinju igre oko statuta i potencijalne diskvalifikacije iz daljeg takmicenja zbog neispunjenih uslova.I gle cuda da sve moramo usvojiti do 31.12. ili baj,baj.Sta jos stoji u mapi puta bog zna.Prevedeno Francuzi moraju biti prvi u grupi,a mi cemo se boriti za drugo mjesto i najvjerojatnije izboriti. 
-
ismb
#9590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
,,ismb,,je li ovo sve sto si naucio o reprezentaciji.Ako nemas sta pametno reci na temu razligu
"Razligu" možeš užoj familiji, (a i njima kažem "razligu" (da bi ih poštedio svojih (Tvojih) komentara, pogotovu jer pričaš o nečemu o čemu NEMAŠ pojma), i to ako si ih vidio nakon nevjerovatnog broja postova u kratkom vremenu na Forumu Sarajevo-x. Bolesnik koji je svoj život posvetio forumima (te ima za njih vremena, koji se vidi po broju postova - treba li statistika, za onu osobu koja je, valjda, zaposlena) je... well, just BOLESNIK.
ON TOPIC
Reprezentacija je, možemo reći, ovakva ili onakva. Ona je DOBRA, dovoljno dobra da se kvalifikuje za naredno takmičenje. Šta sada tu treba, ne mora se pametovati (kao Ti i tvoj sabrat (u ovom trenutku se ne mogu sjetiti nicka-a, ali nije ni bitno).
Pogotovo se ne treba pametovati oko Safeta Sušića (naravno, velikog Papeta, najvećeg igrača koji je igrao IKADA u Bosni i Hercegovini, a kojega sam gledao (za raliku od Ivice Osima, kojeg sam samo gledao na dostupnim kanalima).
REPREZENTACIJA po meni NE IZGLEDA dobro pred utakmice s "anamo onima".
REALNO, trebamo nove igrače: golmani OK (uhavizat će se on kad tad, mada je Šeha tu), odbrana OK (uvijek ima kandidata, ali kad dođe stvarna potreba
Ibričiča (nemoj da a sada bude smijeha
SELEKTOR: OK, na dobrom je putu (donekle). Nema čak ni "mrtvog" Željovca (poput mene) koji je će reći nešto protiv Papeta (for that matter,niti Pitari protiv Meše), a da kaže nešto protiv Velikog Papeta.
PPS: Malo je "mlitav", alo to bar i vi Pitari kažete
-
solo2
#9591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gle'aj ovo - formacija zemlja-zrak
--------------Dzekson/Muslimovic-------------
Lulic---------------Pjanic------------------Stilic
---------Salihovic--------Medunjanin----------
Papac-------Spahic------Besic--------Mujdza-
------------------Hasagic-----------------------
Nema "Rusa" mi ko beton! Prvo poluvrijeme Dzeko drugo (i) Muslimovic (zvati onog Seferovica da igra za nas, hoce li ovaj Nikola Saric igrati za BiH?).
Druga formacija - Stilic na klupu, Lulic desno, Salihovic lijevo, Medunjanin i Pjanic ostaju na pocetnim pozicijama,
u odbrani - nek igra Subasic kad se Papac umori, Maletic kad Mujdza krepa i zvati Hajrovica (iz Arsenala) da se on i Besic celice uz Spahu.
Begovica moliti da se vrati - obecat mu kule i gradove a Hasagu lagano u penziju - hvala, zivio.
Pape uzmi me za savjetnika da mlatnemo Francusku u Parizu
Nema "Rusa" mi ko beton! Prvo poluvrijeme Dzeko drugo (i) Muslimovic (zvati onog Seferovica da igra za nas, hoce li ovaj Nikola Saric igrati za BiH?).
Druga formacija - Stilic na klupu, Lulic desno, Salihovic lijevo, Medunjanin i Pjanic ostaju na pocetnim pozicijama,
u odbrani - nek igra Subasic kad se Papac umori, Maletic kad Mujdza krepa i zvati Hajrovica (iz Arsenala) da se on i Besic celice uz Spahu.
Begovica moliti da se vrati - obecat mu kule i gradove a Hasagu lagano u penziju - hvala, zivio.
-
upaljac01
#9592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
solo2 wrote:Gle'aj ovo - formacija zemlja-zrak![]()
igrat bez misimovica je kapitulacija...
-
solo2
#9593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
mislim da nas vise kosta njegova igra - majstor jeste ali nije u formiupaljac01 wrote:solo2 wrote:Gle'aj ovo - formacija zemlja-zrak![]()
-
upaljac01
#9594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
solo2 wrote:mislim da nas vise kosta njegova igra - majstor jeste ali nije u formiupaljac01 wrote:solo2 wrote:Gle'aj ovo - formacija zemlja-zrak![]()
pa hajde realno ko je od njegovih zamjena u formi?
-
solo2
#9595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Istina, ne mogu se ni oni bas pohvaliti nekom igrom i formom ali brate Miske je ispao iz forme ima 3 godine i od tada nije to vise to. Svi bi mi bili presretni da je on onaj stari medjutim, mislim da je on od fudbala umoran tj. da nema vise zelje ni zalaganja. Nama ocito trebaju borbeni igraci i trkaci (Lulic, Pjanic, Salihovic, Mujdza, Muslimovic), nadam se da smo se dosta furali da smo neki tehnicari i da nam je konacno doslo iz guzice u glavu.
-
upaljac01
#9596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
opet nisi u pravu ispo je iz forme u vrijeme kad je pjanic grijo klupu, medunjanin u izraelu ispo iz forme,stilic u poljskoj skoro pola godine presjedio... ako nista zadnjih par mjeseci redovno trenira za razliku od ostalih...solo2 wrote:Istina, ne mogu se ni oni bas pohvaliti nekom igrom i formom ali brate Miske je ispao iz forme ima 3 godine i od tada nije to vise to. Svi bi mi bili presretni da je on onaj stari medjutim, mislim da je on od fudbala umoran tj. da nema vise zelje ni zalaganja. Nama ocito trebaju borbeni igraci i trkaci (Lulic, Pjanic, Salihovic, Mujdza, Muslimovic), nadam se da smo se dosta furali da smo neki tehnicari i da nam je konacno doslo iz guzice u glavu.
-
solo2
#9597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma nije tacno, on se jos u wolfsburgu zadnju sezonu nije naigrao kako treba, onda je skoro cijelu sezonu u turskoj presjedio na >tribinama< da bih i u dinamu ubrzo prebacen iz prve postave na klupu.upaljac01 wrote:opet nisi u pravu ispo je iz forme u vrijeme kad je pjanic grijo klupu, medunjanin u izraelu ispo iz forme,stilic u poljskoj skoro pola godine presjedio... ako nista zadnjih par mjeseci redovno trenira za razliku od ostalih...solo2 wrote:Istina, ne mogu se ni oni bas pohvaliti nekom igrom i formom ali brate Miske je ispao iz forme ima 3 godine i od tada nije to vise to. Svi bi mi bili presretni da je on onaj stari medjutim, mislim da je on od fudbala umoran tj. da nema vise zelje ni zalaganja. Nama ocito trebaju borbeni igraci i trkaci (Lulic, Pjanic, Salihovic, Mujdza, Muslimovic), nadam se da smo se dosta furali da smo neki tehnicari i da nam je konacno doslo iz guzice u glavu.
Medunjanjin i Stilic su standardni u svojim klubovima, Pjanic je bio sve manje standardan u Lyonu no vremena se mjenjaju a i klubovi koji se za njega interesuju pokazuju o kakvom je kvalitetu rijec.
Misketu, Rahimicu i Keni je svakako ovaj ciklus posljednji.
- neo7
#9598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Reprezentativac Bosne i Hercegovine i golman Stoke Citya Asmir Begović na svom je Twitter profilu predstavio kopačke za novu sezonu.
Tako je ovaj mladi Trebinjac odlučio na svoje kopačke staviti grb domovine, Bosne i Hercegovine, te je to podijelio sa svojim fanovima na stranici društvene mreže Twitter.
Begović se nije našao na nekoliko posljednjih spiskova selektora A fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića, ali se za nadati da su Pape i golman Stokea izgladili sve nesporazume, te da ćemo ovog sjajnog mladog golmana ubuduće opet gledati u dresu BiH.

-
RtrnOfSalisbury
#9599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ja bi se koncetriso na svetovno u brazilu, 30. jula je izvlacenje i tu treba poslati najacu ekipu, a ovo evropsko nije vise interesantno, dokazali smo da znamo igrati i da mozemo i to je valjda dovoljno. ko to ne vidi njegov problem
- Edin H.
#9600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
RtrnOfSalisbury wrote:ja bi se koncetriso na svetovno u brazilu, 30. jula je izvlacenje i tu treba poslati najacu ekipu, a ovo evropsko nije vise interesantno, dokazali smo da znamo igrati i da mozemo i to je valjda dovoljno. ko to ne vidi njegov problem
I ja vjerujem da smo izdominirali evropske ekipe i prevazisli u biti nezanimljiva evropska prvenstva