Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tito_i_Partija

#9576 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

vicious wrote:Ma ne može biti lukrativnija utakmica Bayern Mainz od onih sto odlučuju o nečemu, nema šanse. Pa tu tekmu zadnjeg kola niko živ nije gledao, osim možda ovih par wannabe Bavaraca iz bosanskih pripizdina. Svi su trazili streamove ili su okrenuli na neke Engleze, Francuze, Italijane... sta god. Bayernove utakmice su ionako negledljive, jedino je zanimljivo hoće li broj dodavanja preći 500. I onda ovi magovi puste revijalnu tekmu. Time samo prave antipropagandu ligi. Eto ne moraju ni borbu za opstanak pustiti, bilo je jakih utakmica koje su odlučivale o plasmanu u CL, EL...
I o kakvim sponzorima i gledaocima pričamo ovdje, reklame uvijek iste furaju na ES, a kablovski operateri im placaju pausalno po broju korisnika, bilo da faking utakmicu gledaju 3 čovjeka ili 300 000.
"wannabe Bavaraca iz bosanskih pripizdina". U ovoj diskusiji ti ne ide u prilog sto navijas za Dortmund i mrzis Bayern, al' stvarno. :D

Sve u svemu, previse spekulacija u tvom postu. Imas li kakvu statistiku koja pokazuje potraznju za utakmicama? Jer ako nemas, dzaba gubimo vrijeme. Ja sam ti vec argumentovano objasnio ko ima najvise fanova u Bundesligi (u svijetu). Ima i link ako hoces, samo reci. :-D
vicious

#9577 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Naravno da Bayern ima najviše navijača u Bundesligi. U Njemačkoj. Gdje utakmice prenosi Sky, i gdje 100% važi sve ono sto si napisao. Ali mi ovdje pričamo o nečem drugom, o debilnom odabiru utakmica eurosporta. Moje špekulacije, OK. Ali ti svoje špekulacije nazivaš argumentima. :) mislim svakako gubimo vrijeme, palamudimo bez veze... ili ti imaš kakvu statistiku, pokazatelj koliko je to ES zaradio od prenosa utakmice Bayern Mainz u 34. kolu?
A navijati mogu samo za Sarajevo ;) Dortmund mi jeste drag, ali nije u tome fol. Meni se gledala neka tekma u kojoj se nešto rješava, a ne prijateljska iz Minhena.
MOSALJOZE

#9578 Re: Bundesliga

Post by MOSALJOZE »

Od 9 utakmica koliko se igra svaki vikend,ES prenosi 5 uživo,i još 2 u skraćenom pregledu,meni sasvim dovoljno.
vicious

#9579 Re: Bundesliga

Post by vicious »

MOSALJOZE wrote:Od 9 utakmica koliko se igra svaki vikend,ES prenosi 5 uživo,i još 2 u skraćenom pregledu,meni sasvim dovoljno.
Ma to je ok, sve 5. Pričali smo o zadnjim kolima sezone, kad su sve utakmice u istom terminu.
Tito_i_Partija

#9580 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

vicious wrote:Naravno da Bayern ima najviše navijača u Bundesligi. U Njemačkoj. Gdje utakmice prenosi Sky, i gdje 100% važi sve ono sto si napisao. Ali mi ovdje pričamo o nečem drugom, o debilnom odabiru utakmica eurosporta. Moje špekulacije, OK. Ali ti svoje špekulacije nazivaš argumentima. :) mislim svakako gubimo vrijeme, palamudimo bez veze... ili ti imaš kakvu statistiku, pokazatelj koliko je to ES zaradio od prenosa utakmice Bayern Mainz u 34. kolu?
I hajmo opet... :-)

Moj argument je da je Eurosport profesionalna korporacija motivisana profitom, i da ce uvijek emitovat' ono sto ce im najvise para zaradit'. Ako u datom momentu prenose Bayern-Mainz, onda je to zbog toga sto im zaradjuje najvise para, inace ne bi dzaba trosili vrijeme s takvom "prijateljskom" (ako vec imaju prava na SVE utakmice iz Bundeslige). Eh, sad je na tebi da dokazes da to ne rade zbog para, vec zbog neceg drugog. Al' zbog cega? Mozda fanovi Bayerna u upravi Eurosporta? Da nije mozda koji od direktora wannabe Bavarac iz bosanske pripizdine? :D
vicious

#9581 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Tito_i_Partija wrote:
vicious wrote:Naravno da Bayern ima najviše navijača u Bundesligi. U Njemačkoj. Gdje utakmice prenosi Sky, i gdje 100% važi sve ono sto si napisao. Ali mi ovdje pričamo o nečem drugom, o debilnom odabiru utakmica eurosporta. Moje špekulacije, OK. Ali ti svoje špekulacije nazivaš argumentima. :) mislim svakako gubimo vrijeme, palamudimo bez veze... ili ti imaš kakvu statistiku, pokazatelj koliko je to ES zaradio od prenosa utakmice Bayern Mainz u 34. kolu?
I hajmo opet... :-)

Moj argument je da je Eurosport profesionalna korporacija motivisana profitom, i da ce uvijek emitovat' ono sto ce im najvise para zaradit'. Ako u datom momentu prenose Bayern-Mainz, onda je to zbog toga sto im zaradjuje najvise para, inace ne bi dzaba trosili vrijeme s takvom "prijateljskom" (ako vec imaju prava na SVE utakmice iz Bundeslige). Eh, sad je na tebi da dokazes da to ne rade zbog para, vec zbog neceg drugog. Al' zbog cega? Mozda fanovi Bayerna u upravi Eurosporta? Da nije mozda koji od direktora wannabe Bavarac iz bosanske pripizdine? :D
Ali opet nisi objasnio kako su oni to zaradili od prenosa upravo te utakmice. :D
Izvini brate, ali to nije argument, to je pretpostavka. Koja, kao i svaka pretpostavka, ne mora biti tačna. Ali odosmo predaleko i palamudjenje prijeti da predje u naprdjivanje, tako da... :D

Edit: i nije moje palamudjenje uopšte išlo u tom smjeru na koji ti misliš, nego da ih izgleda baš boli qurko šta će nam pustiti. Skandinavci ionako više gotive EPL pa i ne gledaju nešto posebno Bundesligu na ES, a za nas ih pogotovo zaboli. :D
Tito_i_Partija

#9582 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

To nije pretpostavka, nego stvar logike. Ako prvi klub Bundeslige ima vise registrovanih clanova nego drugi, treci, i cetvrti zajedno, zna se koje utakmice najvise para donose. Nema potrebe da okreces stvari kako ti pasu i da ih zoves pretpostavkom.

Al' meni nije jasno sta ti pokusavas da argumentujes. Ako sam te dobro shvatio, ti mislis da im je svejedno sta ce nam pustit', i da je to razlog zasto pustaju pretezno Bayern? Stvarno?
vicious

#9583 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Brate, možemo mi ovako do ujutro. Ja ne okrećem ništa, nego ti stalno govoriš o nekim parametrima koji važe za Njemačku. Koga briga na Balkanu ili na Islandu koliko ko ima registrovanih članova?

Da bi logika, tj. silogizam bio ispravan, potrebne su dvije premise, i da obje budu 100% tačne. Ti iznosiš jednu premisu (da je FCB klub sa najviše registrovanih članova u Njemačkoj), i ona je doduše tačna, ali nije relevantna za ovu situaciju. I onda još fali druga premisa. (Znam, serem.) :)

Malo karikiram jbg, ne mislim baš da im je potpuno svejedno. Ali im je "najsigurnije" pustiti Bayern, uvijek se mogu opravdati brojem registrovanih članova. ;)

I ti meni ponavljaš stalno da nešto zarađuju, donosi im pare... možeš li onda objasniti taj mehanizam, kako to zaradiše konkretno od te i te utakmice Bayerna? Kanal svugdje u osnovnoj ponudi, ništa se ne plaća posebno. Nigdje podataka o kvoti gledanosti. A oni ubiše lovu prenosom Bayern-Mainz.
Stvarno?

Kako god, nećemo se mi usaglasiti. Politika im je debilna, i nikakav broj članova niti (navodni) profit me ne može ubijediti u suprotno.
Tito_i_Partija

#9584 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

vicious wrote: Brate, možemo mi ovako do ujutro. Ja ne okrećem ništa, nego ti stalno govoriš o nekim parametrima koji važe za Njemačku. Koga briga na Balkanu ili na Islandu koliko ko ima registrovanih članova?

Da bi logika, tj. silogizam bio ispravan, potrebne su dvije premise, i da obje budu 100% tačne. Ti iznosiš jednu premisu (da je FCB klub sa najviše registrovanih članova u Njemačkoj), i ona je doduše tačna, ali nije relevantna za ovu situaciju. I onda još fali druga premisa. (Znam, serem.) :)
Ne u Njemackoj, nego u svijetu care. Sto je itekako relevantno za ovu situaciju. Samim tim sto su registrovani fanovi samo frakcija neregistrovanih fanova, simpatizera, i generalno ljubitelja stila odredjenog kluba i imena koji igraju za njih. Al' su i jako dobar pokazatelj popularnosti kluba u svijetu.
vicious wrote:Malo karikiram jbg, ne mislim baš da im je potpuno svejedno. Ali im je "najsigurnije" pustiti Bayern, uvijek se mogu opravdati brojem registrovanih članova. ;)
Pa kako je postalo "najsigurnije"? Mozda...parama? Il' mozda sto su im lijepi dresovi? :D

Jarane, mozda sam ja iznio par pretpostavki tu i tamo, al' ti nisi iznio ni jedan jedini moguci razlog zasto bi oni to radili, nego ti u svemu tome jedino smeta sto je utakmica BAYERNA, a ne nekog drugog kluba. :lol:
vicious

#9585 Re: Bundesliga

Post by vicious »

E sad ga bas usra. Nije tu uopste bitan Bayern nego nešto sto je sasvim uobicajeno i normalno u životu, a to je da nebitne utakmice nikog ne zanimaju.
Uostalom vrati se na postove od tog dana, na ovoj istoj temi. Ti si se jedini našao da pokusas opravdati Eurosportov izbor utakmice, ali ne ide. Njima je bolje da se drže tenisa, atletike i snookera, a fudbal neka prepuste nekom ko to zna raditi.
Dr Baltazar

#9586 Re: Bundesliga

Post by Dr Baltazar »

vicious wrote:E sad ga bas usra. Nije tu uopste bitan Bayern nego nešto sto je sasvim uobicajeno i normalno u životu, a to je da nebitne utakmice nikog ne zanimaju.
Uostalom vrati se na postove od tog dana, na ovoj istoj temi. Ti si se jedini našao da pokusas opravdati Eurosportov izbor utakmice, ali ne ide. Njima je bolje da se drže tenisa, atletike i snookera, a fudbal neka prepuste nekom ko to zna raditi.
Preporučujem ti da počneš navijati za Bayern, život će ti biti lakši :D
Tito_i_Partija

#9587 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

vicious wrote:E sad ga bas usra. Nije tu uopste bitan Bayern nego nešto sto je sasvim uobicajeno i normalno u životu, a to je da nebitne utakmice nikog ne zanimaju.
Jarane, hajde ti prvo skontaj sta ustvari zelis da dokazes. Mislim da je moj stav jako jasan i razlozi koje sam naveo imaju itekako smisla. Al' ti ides samo okolo i vices: "e pa nije to to," bez ikakve elaboracije zasto. Evo pitam te vec treci put: koji je moguci razlog zasto se Eurosport drzi Bayernovih utakmica, a ne pokazuje one sa dna tabele?
vicious

#9588 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Tito_i_Partija wrote:
Jarane, hajde ti prvo skontaj sta ustvari zelis da dokazes. Mislim da je moj stav jako jasan i razlozi koje sam naveo imaju itekako smisla. Al' ti ides samo okolo i vices: "e pa nije to to," bez ikakve elaboracije zasto. Evo pitam te vec treci put: koji je moguci razlog zasto se Eurosport drzi Bayernovih utakmica, a ne pokazuje one sa dna tabele?
Jarane, ne želim da dokažem ništa, samo kažem da je Eurosport kita što se tiče prenosa bundeslige. Ja sam tebe pitao da objasniš kako to oni zarađuju od prenosa bajernovih utakmica, pa ništa. A ovo što ti pitaš pokazuje da ti izvrćeš stvari, dok si to isto meni prebacivao.

I ne bi mi mrsko da malo pretražim kvote gledanosti, i to u Njemačkoj, gdje Bayern, kako znamo, ima najviše registrovanih članova. Kao najjači, najbogatiji, najuspješniji, najljepši klub. I gdje ima najviše ljubitelja stila toga kluba (šta god to značilo). Pa tako brojke Sky-a kažu:
U sezoni 2014/15 Bayern je ukupno najgledaniji klub sa prosječno 0,73 miliona gledalaca. Na 2. mjestu je Dortmund sa 0,65 miliona, 3. Schalke sa 0,53... ali čekaj, tu sigurno nešto ne štima, gdje je ona silna razlika u broju članova?

Pa da vidimo dalje, tabela koja pokazuje samo utakmice subotom u 15:30:
1. Bayern 0,26 miliona
2. Dortmund 0,20 miliona
3. Schalke 0,19 miliona... itd.

I konačno, brojke za 34. kolo:
većina gledalaca tj. 1,09 miliona od ukupno 1,67 su gledali konferenciju, i kako pišu Nijemci, to nije nikakvo iznenađenje jer konferencija najbolje prenosi napetost tog zadnjeg kola.
Od pojedinačnih utakmica: 140.000 gledalo utakmicu HSV-Schalke(!) (HSV se borio za opstanak)
130.000 Dortmund-Bremen (borba za plasman u EL)
100.000 Bayern-Mainz (znači statistički otprilike svaki 3. registrovani član se odlučio da gleda svoje šampione) :D
90.000 gledalo faking Hoffenheim-Hertha!

Dakle to su zvanične brojke Sky Deutschland, koje su jedine relevantne i dokazive, i koje tačno pokazuju za šta ljudi plaćaju.
http://meedia.de/2015/05/26/bayern-auch ... s-ranking/
http://de.statista.com/statistik/daten/ ... utschland/

Ali 'ta će Sky, Eurosport zna bolje. Oni su profesionalna korporacija motivisana profitom.

EDIT: i ovo mi je baš interesantno, podaci za najgledanije utakmice aktuelne sezone (podaci iz oktobra 2015):
FC Bayern - Borussia Dortmund 1,16 Mio. Fans
FC Bayern – Leverkusen: 800.000
Dortmund – Mönchengladbach: 750.000
Mainz – Dortmund: 710.000
Ingolstadt – Dortmund: 710.000
Frankfurt – Mönchengladbach: 700.000
Stuttgart – Schalke: 700.000

Dakle, od 7 najgledanijih utakmica samo 2 Bayernove, i to derbiji sa Dortmundom i Leverkusenom. Šta reći...
Tito_i_Partija

#9589 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

Image

Mi cijelo vrijeme pricamo (ustvari ja pricam, ne znam gdje si ti zalut'o) o gledanosti Bundeslige van Njemacke, a on postavlja statistiku gledanosti u Njemackoj. :roll:

Evo sta Eurosport pokriva:
The 22 territories included in the agreement are: Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, Hungary, Iceland, Kosovo, Latvia, Lithuania, Macedonia, Montenegro, Norway, Poland, Romania, Serbia, Slovakia, Slovenia and Sweden.
Znaci statistika ti je nidje veze. Il' mozda mislis da je gledanost Celte van Spanije ista k'o i ona od Reala il' Barcelone? :D Hajmo opet: Gledanost Bundeslige u Njemackoj nije i ne moze bit' ogledalo gledanosti u ostatku evrope, jer liga nije popularna u istoj mjeri. Takmici se redovno sa domacim ligama, kao i sa onim iz Engleske, Spanije i Italije, tako da ljude boli kurac za utakmicom dva anonimusa od kojih jedan treba da ispadne. Gledaju se imena, jer se ona najvise poznaju van svoje prirodne sfere.

De ba bjezi, gori sam ja sto sam nas'o da s tobom gubim vrijeme. :lol:
vicious

#9590 Re: Bundesliga

Post by vicious »

Hahaha odlično, sad opet vrdaš, a od početka iznosiš 'argumente' kao što su najveći broj registrovanih članova i utakmice koje donose pare.
Postavi ti statistiku gledanosti van Njemačke. Postavi bilo šta što će nam reći koliko para ES zarađuje od prenosa.

Kakva imena se gledaju? Ako misliš da neko prati SAMO Bayern, a ne i ostatak Bundeslige, ne možeš biti ozbiljan. Niko koga ja poznajem ne prati fudbal na taj način. Uostalom niko ne spori da je Bayern najveći magnet za gledaoce u bundesligi, ali ne i u ovom slučaju u zadnjem kolu sezone, o kojem pričamo sve ovo vrijeme.
Ma ja čak vjerujem da ni ti nisi gledao tu utakmicu Bayern-Mainz :D

Opet ti kažem, pogledaj postove na ovoj temi od 23.05.2015, stranice 349, 350... http://forum.klix.ba/bundesliga-t65123s8700.html
Ako ti ni to nije relevantno kao uzorak neke potražnje za utakmicama, ne znam više šta da kažem. Mi smo valjda nešto drugačiji od ostatka svijeta koji gleda zadnje kolo bundeslige.

Jasno je da gubimo vrijeme obojica, ali eto...
veella

#9591 Re: Bundesliga

Post by veella »

Dabogda vam prenosili WC Bauern na svim evropskim kanalima :izet:
Ja sjedem u auto i pravac Westfalen :lol:
simonese

#9592 Re: Bundesliga

Post by simonese »

Omer Toprak tonbe
Tito_i_Partija

#9593 Re: Bundesliga

Post by Tito_i_Partija »

Jao jest' ovaj Wolfsburg los, ni nalik na onaj tim iz prosle sezone.
missko

#9594 Re: Bundesliga

Post by missko »

Tito_i_Partija wrote:Jao jest' ovaj Wolfsburg los, ni nalik na onaj tim iz prosle sezone.
Tu se vidi kako su mali klub, njima se sad samo LP vrti u glavi i dok se dohavizaju skontat ce da je Europa otisla kilometar dalje
AmiĐa_Idriz

#9595 Re: Bundesliga

Post by AmiĐa_Idriz »

Gledam ovaj pregled, Bože sačuvaj jest' očajan onaj Hannover, ne zna se gdje su gori ili odbrana ili napad.
veella

#9596 Re: Bundesliga

Post by veella »

10. min a Bochum mogao voditi 5:0
veella

#9597 Re: Bundesliga

Post by veella »

Hajmo Bochum :thumbup:
Mišo_Kovač

#9598 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

Hajmo Bochum!!! :D
Rockefeller

#9599 Re: Bundesliga

Post by Rockefeller »

Sviran penal niđe veze.
Mišo_Kovač

#9600 Re: Bundesliga

Post by Mišo_Kovač »

Penal jasan ko dan... Crveni bezveze... tako je kako je 8)
Post Reply