Tito_i_Partija wrote:vicious wrote:E sad ga bas usra. Nije tu uopste bitan Bayern nego nešto sto je sasvim uobicajeno i normalno u životu, a to je da nebitne utakmice nikog ne zanimaju.
Uostalom vrati se na postove od tog dana, na ovoj istoj temi. Ti si se jedini našao da pokusas opravdati Eurosportov izbor utakmice, ali ne ide. Njima je bolje da se drže tenisa, atletike i snookera, a fudbal neka prepuste nekom ko to zna raditi.
Jarane, hajde ti prvo skontaj sta ustvari zelis da dokazes. Mislim da je moj stav jako jasan i razlozi koje sam naveo imaju itekako smisla. Al' ti ides samo okolo i vices: "e pa nije to to," bez ikakve elaboracije zasto. Evo pitam te vec treci put:
koji je moguci razlog zasto se Eurosport drzi Bayernovih utakmica, a ne pokazuje one sa dna tabele?
Jarane, ne želim da dokažem ništa, samo kažem da je Eurosport kita što se tiče prenosa bundeslige. Ja sam tebe pitao da objasniš kako to oni zarađuju od prenosa bajernovih utakmica, pa ništa. A ovo što ti pitaš pokazuje da ti izvrćeš stvari, dok si to isto meni prebacivao.
I ne bi mi mrsko da malo pretražim kvote gledanosti, i to u Njemačkoj, gdje Bayern, kako znamo, ima najviše registrovanih članova. Kao najjači, najbogatiji, najuspješniji, najljepši klub. I gdje ima najviše ljubitelja stila toga kluba (šta god to značilo). Pa tako brojke Sky-a kažu:
U sezoni 2014/15 Bayern je ukupno najgledaniji klub sa prosječno 0,73 miliona gledalaca. Na 2. mjestu je Dortmund sa 0,65 miliona, 3. Schalke sa 0,53... ali čekaj, tu sigurno nešto ne štima, gdje je ona silna razlika u broju članova?
Pa da vidimo dalje, tabela koja pokazuje samo utakmice subotom u 15:30:
1. Bayern 0,26 miliona
2. Dortmund 0,20 miliona
3. Schalke 0,19 miliona... itd.
I konačno,
brojke za 34. kolo:
većina gledalaca tj. 1,09 miliona od ukupno 1,67 su gledali konferenciju, i kako pišu Nijemci, to nije nikakvo iznenađenje jer konferencija najbolje prenosi napetost tog zadnjeg kola.
Od pojedinačnih utakmica:
140.000 gledalo utakmicu HSV-Schalke(!) (HSV se borio za opstanak)
130.000 Dortmund-Bremen (borba za plasman u EL)
100.000 Bayern-Mainz (znači statistički otprilike svaki 3. registrovani član se odlučio da gleda svoje šampione)

90.000 gledalo faking Hoffenheim-Hertha!
Dakle to su zvanične brojke Sky Deutschland, koje su jedine relevantne i dokazive, i koje tačno pokazuju za šta ljudi plaćaju.
http://meedia.de/2015/05/26/bayern-auch ... s-ranking/
http://de.statista.com/statistik/daten/ ... utschland/
Ali 'ta će Sky, Eurosport zna bolje. Oni su profesionalna korporacija motivisana profitom.
EDIT: i ovo mi je baš interesantno, podaci za najgledanije utakmice aktuelne sezone (podaci iz oktobra 2015):
FC Bayern - Borussia Dortmund 1,16 Mio. Fans
FC Bayern – Leverkusen: 800.000
Dortmund – Mönchengladbach: 750.000
Mainz – Dortmund: 710.000
Ingolstadt – Dortmund: 710.000
Frankfurt – Mönchengladbach: 700.000
Stuttgart – Schalke: 700.000
Dakle, od 7 najgledanijih utakmica samo 2 Bayernove, i to derbiji sa Dortmundom i Leverkusenom. Šta reći...