Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Omerovim_Koracima

#9576 Re: FK Sarajevo

Post by Omerovim_Koracima »

Stvarno ne mogu da shvatim one koji prizeljkuju nepismene legende i nesposobne. Al bitno je da je legenda kao neka.eeeee Sarajevo moje,eeeee.
samo_ovaj_put

#9577 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

north wrote:Stvar je vrlo jednostavna, eventualnim dolaskom Fazlagića i mesara, te ostanak postojećih ublehaša, kao i uz ostanak Varešanovića sa trenera, stvara se po meni najgori mogući scenario i ja ću u tom slučaju poslije 20 godina praćenja FKS teška srca morati donijeti odluku da više neću aktivno pratiti FKS, jer znam da ćemo onda sasvim sigurno postati jedan ispodprosječan klub u ovakvoj cirkus ligi koji će se zadovoljavati sa 3-4 mjestom svake sezone (ala Sloboda i dr.), a meni takvo Sarajevo ne treba.

Ipak želim da vjerujem i da se nadam da do ovakvog scenarija neće doći, da će ipak prevladati razum, mada ko zna šta se sve može desiti.... :roll:
mislim da se ipak varas
ko god da dodje u klub,sarajevo ce biti stabilan premijerligas(1-4 mjesto),sarajevo ce igrati evropu najmanje svake druge godine(ispadati kao i sampion ove godine) ali to uopse nije napredak u odnosu na zadnjih 15 godina i to nije rezultat koji navijaci ocekuju

moja ocekivanja,kao navijaca sarajeva su da nam se klub redovno seta ligom uz osvajanje kupa te da u evropi igra zapazenu ulogu svake godine(grupna faza eurolige recimo) a nakon par godina,uz pravilna ulaganja i sistemski rad,izbacivanje u prvi tim domacih igraca,docekivanje proljeca u evropi
north

#9578 Re: FK Sarajevo

Post by north »

samo_ovaj_put wrote:
north wrote:Stvar je vrlo jednostavna, eventualnim dolaskom Fazlagića i mesara, te ostanak postojećih ublehaša, kao i uz ostanak Varešanovića sa trenera, stvara se po meni najgori mogući scenario i ja ću u tom slučaju poslije 20 godina praćenja FKS teška srca morati donijeti odluku da više neću aktivno pratiti FKS, jer znam da ćemo onda sasvim sigurno postati jedan ispodprosječan klub u ovakvoj cirkus ligi koji će se zadovoljavati sa 3-4 mjestom svake sezone (ala Sloboda i dr.), a meni takvo Sarajevo ne treba.

Ipak želim da vjerujem i da se nadam da do ovakvog scenarija neće doći, da će ipak prevladati razum, mada ko zna šta se sve može desiti.... :roll:
mislim da se ipak varas
ko god da dodje u klub,sarajevo ce biti stabilan premijerligas(1-4 mjesto),sarajevo ce igrati evropu najmanje svake druge godine(ispadati kao i sampion ove godine) ali to uopse nije napredak u odnosu na zadnjih 15 godina i to nije rezultat koji navijaci ocekuju

moja ocekivanja,kao navijaca sarajeva su da nam se klub redovno seta ligom uz osvajanje kupa te da u evropi igra zapazenu ulogu svake godine(grupna faza eurolige recimo) a nakon par godina,uz pravilna ulaganja i sistemski rad,izbacivanje u prvi tim domacih igraca,docekivanje proljeca u evropi
A u kojem se ja dijelu teksta rekao nešto drugačije, tako ti boga? Gdje sam ja naveo nešto drugačije :?

Ja sam samo rekao da sa pobrojanim ljudima stvari će biti čak i gore....
Baltazar_khan

#9579 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

samo_ovaj_put wrote:
Dok nam mahala i mahalaši vode klub, ništa od tvojih očekivanja. Ja optimista ne mogu biti sa Baljkom i evo sad Aldinom Ćenanom, legendom :lol: kluba. Stvarno se moram nasmijati ovako, ali od muke. Čuj Ćenan legenda kluba :shock:
north

#9580 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Baltazar_khan wrote:
samo_ovaj_put wrote:
Dok nam mahala i mahalaši vode klub, ništa od tvojih očekivanja. Ja optimista ne mogu biti sa Baljkom i evo sad Aldinom Ćenanom, legendom :lol: kluba. Stvarno se moram nasmijati ovako, ali od muke. Čuj Ćenan legenda kluba :shock:
Otkud Balthazare taj info za Ćenana, kakav on :? Ko se još spominje, možda Ševal Zahirović???

Bože sačuvaj.....ovo sad ako ne izađe na dobro, neće nikad :(
kokuz_sa

#9581 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

Baltazar_khan wrote:
samo_ovaj_put wrote:
kojeg kluba,Sarajeva ili pak onog s grbavice.. :-)
Baltazar_khan

#9582 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

Ma nisam mislio sad da će Ćenan imati neku funkciju u klubu, nego zbog ovoga što je izabran u ovoj radnoj grupi oko novog predsjednika, i što kažu da je on legenda kluba.
Danas je održana prva sjednica proširene radne grupu koja će pripremiti održavanje Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo. Prisutno je bilo svih 13 članova, a to su: predsjednik i potpredsjednik Skupštine Adnan Hadžimuratović i Miladin Vidaković, doskorašnji potpredsjednici Upravnog odbora bordo kluba Mensud Bašić i Dževad Bećirević, predstavnici Udruženja građana Bordo prijatelji 1946 i navijačke grupe Horde zla Kemal Korjenić, Maid Delić, Hajrudin Kapetanović i Avdo Salihbegović, te nekadašnji fudbaleri Fuad Muzurović, Fahrudin Prljača, Predrag Pašić, Aldin Ćenan i Agim Nikolić.
Za mene je navedeni jedan obični mahalaš i ako želimo da nam klub napreduje ovakve likove trebamo zaobilaziti u širokom uglu. Koji je on uopšte faktor da se nešto pita? Zgrožen sam. Ovakvo Sarajevo ja ne želim i siguran sam da ih ima još mnogo. Zašto nije izabran recimo Almir Turković u radnu grupu? To je za mene prava živa legenda, a ne ovaj.

Nadam se najboljim odlukama po nas na toj famoznoj skupštini. Uh, puna mi kapa više ovih skupština istorijskih vazda mi neke skupštine pravimo i izaberemo najgore :(
north

#9583 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Znam da možda ne mogu presuditi i odlučiti, ali mislim da je velika odgovornost na BP i HZ koji su uključeni u ove pregovore. Od njih jedino očekujem da nešto pokušaju, i ukoliko bude nekih sumnjivih radnji što je vrlo vjerovatno, odmah izaći u javnost, reći PRAVU istinu, prozvati imenom i prezimenom odgovorne, te pozvati sve istinske navijače da ne podrže takvo Sarajevo. Nek ih onda matera njihova gleda i kupuje im karte :x
Omerovim_Koracima

#9584 Re: FK Sarajevo

Post by Omerovim_Koracima »

Ma mogu se prozivat do 23 stoljeca,kad je takva drzava,sto si veci lopov,vise napredujes u politici i to.
Samo HZ

#9585 Re: FK Sarajevo

Post by Samo HZ »

ISTINA ZA VEDRANA !!
samo_ovaj_put

#9586 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

north wrote:
A u kojem se ja dijelu teksta rekao nešto drugačije, tako ti boga? Gdje sam ja naveo nešto drugačije :?

Ja sam samo rekao da sa pobrojanim ljudima stvari će biti čak i gore....
pa ne bih se slozio da smo ispodprosjecan klub ako cemo imati to 3. mjesto koje ce nas voditi u evropu
pa takvi smo vec 15 godina,pa ga pratimo i ti i ja i jos par hiljada ljudi
hocu reci da nam je dosta tog treceg mjesta,odnosno evrope koju potencira svaki trener koji dodje na klupu sarajeva
titule i samo titule nas zanimaju,dosadilo je vise gledati remije u gradaccu ili poraze u travniku ili prijedoru
Vjerujte mi!

#9587 Re: FK Sarajevo

Post by Vjerujte mi! »

Hoćemo li se konačno probuditi?

Od velikog je Sarajeva ostalo samo par trofeja u vitrinama i onih par hiljada navijača na tribinama. (Naravno, tu je i onih sto hiljada navijača razbacanih širom svijeta za koje jedna gatara kašikara sa klupe zna.) Dakle, mi možemo samo praviti novo veliko Sarajevo.

Naravno, nismo toliko prosječni da primamo petice od Barcelone i Hapoela kao neki klubovi.
north

#9588 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Vjerujte mi! wrote:Hoćemo li se konačno probuditi?

Od velikog je Sarajeva ostalo samo par trofeja u vitrinama i onih par hiljada navijača na tribinama. (Naravno, tu je i onih sto hiljada navijača razbacanih širom svijeta za koje jedna gatara kašikara sa klupe zna.) Dakle, mi možemo samo praviti novo veliko Sarajevo.

Naravno, nismo toliko prosječni da primamo petice od Barcelone i Hapoela kao neki klubovi.
Možemo li ti vjerovati :D ?

Ako ti tako kažeš, još ako nastaviš i dalje tako mahati rukom, nema nam druge nego da budemo optimistični 8-)
dzeno123

#9589 Re: FK Sarajevo

Post by dzeno123 »

Sto se tice ove skupstine i nadanja raje da ce konacno doci na celo kluba sa ambicijom, planom i parama nemojte se previse nadati. Vodite se onom "Dabogda kćeri da te beg uzme, ali cigani se oko kuće vrte" e upravo ovakva je situacija u F.K.S. Nazalost...
van Basten

#9590 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

evo ja sad javno kažem - ako se obistine priče da će nam "legenda" Fazlagić biti nekakva čivija (što automatski znači ostanak zeta mu, te baljka i co) ja će se pridružiti onoj grupici od 100.000 navijača što je zaboravila gdje je Koševo.
chsk

#9591 Re: FK Sarajevo

Post by chsk »

van Basten wrote:evo ja sad javno kažem - ako se obistine priče da će nam "legenda" Fazlagić biti nekakva čivija (što automatski znači ostanak zeta mu, te baljka i co) ja će se pridružiti onoj grupici od 100.000 navijača što je zaboravila gdje je Koševo.
Nazalost, dobar dio nas će zaobilaziti Koševo tj. kako nas varešanović papak maleni naziva 'plaćenici'. Odluka teška jeste, ali šta da pratimo Sarajevo sa jednom retardiranom familijom u klubu? Da mi u klubu budu Fazlagić, Prljače, Varešanović, Baljak i ostali? Pored Zeke, Musemića?

Jbm ti državu kad mi političko-familijarno-seljačko neobrazovani ljudi vode klub.

Svi tjeraju uspjeh, samo bosanac gleda što veći neuspjeh da napravi, gleda lični interes, da guzicu zacementira za bilo koju fotelju, i tu dolazi samo da bi čitao novine, pio kahvu i ubijao paru.

Zaostajemo mi koju svjetlosnu godinu uopšteno, kao država prvobitno pa tek onda u svemu ostalome. Morao sam iskaliti ovaj bijes, halalite ako ima nešto uvrijedljivo.
gospodin Rajković

#9592 Re: FK Sarajevo

Post by gospodin Rajković »

chsk wrote:
van Basten wrote:evo ja sad javno kažem - ako se obistine priče da će nam "legenda" Fazlagić biti nekakva čivija (što automatski znači ostanak zeta mu, te baljka i co) ja će se pridružiti onoj grupici od 100.000 navijača što je zaboravila gdje je Koševo.
Nazalost, dobar dio nas će zaobilaziti Koševo tj. kako nas varešanović papak maleni naziva 'plaćenici'. Odluka teška jeste, ali šta da pratimo Sarajevo sa jednom retardiranom familijom u klubu? Da mi u klubu budu Fazlagić, Prljače, Varešanović, Baljak i ostali? Pored Zeke, Musemića?

Jbm ti državu kad mi političko-familijarno-seljačko neobrazovani ljudi vode klub.

Svi tjeraju uspjeh, samo bosanac gleda što veći neuspjeh da napravi, gleda lični interes, da guzicu zacementira za bilo koju fotelju, i tu dolazi samo da bi čitao novine, pio kahvu i ubijao paru.

Zaostajemo mi koju svjetlosnu godinu uopšteno, kao država prvobitno pa tek onda u svemu ostalome. Morao sam iskaliti ovaj bijes, halalite ako ima nešto uvrijedljivo.
Joj sve si u pravu ali zar treba nijemo da posmatramo ,ma treba reagovati ako treba i silom ali reagovati .Pa ljudi moji juče je bio pomen na pokojnog Vedrana danas rahmet i sječanje na Admira a oni nas nazivaju plačenicima i mi im dajemo bez ikakvog otpora ono zašta su ova djeca izginula. Ma nema ništa uvredljivo brate ali treba vršiti konstantan pritisak (ušutili smo se )javno a ne samo po forumima pa ako treba otići kao onda i pred klub ne dozvoliti da urade šta hoče i da prođe ovoj stoki ono što su zacrtali.
zonbirile

#9593 Re: FK Sarajevo

Post by zonbirile »

ccc,problem je 4mil. dugo,što se zna i naravno 1-2 mil po sezoni.Sve ostalo su šupljaci.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#9594 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

‎05.10.2010 - 05.12.2010 R.I.P Admir Bjelak
Reglan

#9595 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

don_emir wrote:‎05.10.2010 - 05.12.2010 R.I.P Admir Bjelak
Vjerujte mi!

#9596 Re: FK Sarajevo

Post by Vjerujte mi! »

Dovodimo li koga? :mrgreen:
extraordinary

#9597 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

Ja ne znam samo odakle Mirzi pravo da se naziva legendom kluba, ili bilo kome drugom da o njemu kaže nešto u tom fazonu. Koje je to mjerilo po kojem je on legenda?
chsk

#9598 Re: FK Sarajevo

Post by chsk »

extraordinary wrote:Ja ne znam samo odakle Mirzi pravo da se naziva legendom kluba, ili bilo kome drugom da o njemu kaže nešto u tom fazonu. Koje je to mjerilo po kojem je on legenda?
Pa vidi jednostavno, mirza je legenda, mi smo plaćenici, kako ne kontaš brate. :x
Ima on 100 000 navijača koji tako misle :roll:
zvrcak

#9599 Re: FK Sarajevo

Post by zvrcak »

Fazlagic je legenda samo zato sto je igrao u Sarajevu kad su LEGENDE igrale!!! Taj je bio prosjek igrac, a ovaj drugi, zet mu... Imao je sanse, da kad se spomene njegovo ime da se kaze, VELIKI JE TO COVJEK!! Ucinio je dosta za Sarajevo, sad na spomen njegovog imena, samo mu se mame sjetim!
extraordinary

#9600 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

Ma može se Fazlagić i uzimati u kontekst legende, ali Mirza nikako. Taj nije sastavio 50 utakmica u dresu Sarajeva.
Locked