SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Drule_sa

#9576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Drule_sa »

Ja kad se na skuteru vozam obavezno kacigu stavim i jaknu oblacim...A jos sam 80 posto vremena suvozac....
Zao mi je momka, al jbg, moze se rec da je ovo bilo i vise nego ocekivano...Jos u skroz pogresnoj traci, a tamo imaju jos 4 trake...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#9577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

olensoner wrote:Ne znam sta ocekuju ovi motoristi u papucama i bez kacige na glavi, bitno je da te vide ljudi kako izgledas opasno na motoru. Najgore je kad pogine neko kao ovaj momak danas, malo ko od motorista koji ne nosi kacigu i pravu opremu se opameti, uglavnom nastave po starom obicaju...
Vjerovatno nije ni pomislio (jer da jeste, ne bi to ni radio) da će ga većina ljudi upamtiti po ovoj slici, ispruženog na cesti i prekrivenog ćebetom, sa jednom nogom koja viri. Jadno, tužno, nepotrebno...
KPNCTNJAH

#9578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KPNCTNJAH »

DaysleepeR wrote:
KPNCTNJAH wrote:Po izgledu golfa mislim da je morao ici bar 150km/h ... strasno
odvadi malo :D znas šta bi ostalo od motora i auta na 150 kmh :D
Pa pogledaj auto kao da je sudar s drugim automobilom u pitanju, nije 60 isao sigurno
Corto Maltese

#9579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Corto Maltese »

Drito motorom u automobil u njegovoj traci!? Ovo sadrži sve elemente samoubistva.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 10806088#8
DaysleepeR

#9580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

KPNCTNJAH wrote:
DaysleepeR wrote:
Pa pogledaj auto kao da je sudar s drugim automobilom u pitanju, nije 60 isao sigurno
crash testovi se rade na 40 kmh pa sta ostane od auta?

http://www.youtube.com/watch?v=knCgF8K8 ... ure=fvwrel
Last edited by DaysleepeR on 06/08/2011 20:20, edited 1 time in total.
terra_incognita

#9581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Na istoj ovoj temi, na strani 32 ima već jedno pojavljivanje.

Žao mi je vozača Golfa, valja sad ove slike zaboraviti.
amrica

#9582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

na golfu invalidska naljepnica :|
Dori

#9583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dori »

Jedan001 wrote:Edis Še­bo, 28 - go­diš­njak iz Sa­ra­je­va po­vri­je­đen je u pu­cnja­vi ko­ja se de­si­la ju­čer, sko­ro sat vre­me­na iza po­no­ći u ugos­ti­telj­skom obje­ktu «Do­li­na mi­ra», ko­ji se na­la­zi u sa­ra­jev­skoj uli­ci Pa­ljev­ska.

Lje­kar­ska po­moć mu je naj­pri­je uka­za­na u sa­ra­jev­skom Za­vo­dnu za hi­tnu me­di­cin­sku po­moć, oda­kle je pre­ve­zen u bol­ni­cu Ko­še­vo, gdje je zbog za­do­bi­je­nih po­vre­da sto­ma­ka za­držan na Kli­ni­ci za ab­do­mi­nal­nu hi­rur­gi­ju.

Sa­ra­jev­ski po­li­caj­ci su 28 - go­diš­nja­ka sa­slu­ša­li u bol­ni­ci, na­kon če­ga su uhap­si­li vla­sni­ka ka­fa­ne, 47-go­diš­njeg M.H., te 28 - go­diš­njeg P.S. Na­ime, Še­bo je ka­zao ka­ko su oni pu­ca­li u nje­ga.

Osu­mnji­če­ni su, ka­ko je pot­vrdio kan­to­nal­ni tu­ži­telj Sa­nin Bo­gu­nić, za­drža­ni u 24-sa­tnom pri­tvo­ru. Na­kon sa­slu­ša­nja u Tu­ži­laš­tvu, ko­je će bi­ti obav­lje­no da­nas, bit će odlu­če­no da li će uha­pše­ni­ma bi­ti odre­đen pri­tvor, a bit će ut­vrđe­ni i mo­ti­vi pu­cnja­ve. Sa­zna­je­mo da su se obo­ji­ca uha­pše­nih to­kom sa­slu­ša­nja u po­li­ci­ji bra­ni­li šu­tnjom.
Industrialyzer

#9584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Industrialyzer »

Zna li neko ime i prezime motoriste , lici mi na motor jednog mog poznanika :(
hotazmaj

#9585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Danas me pretekao u mojoj traci uz to jos i svirnuo, sto sam ja shvatio kao pozdrav. Gledao sam ga i danas kako i mnogo puta do sad kako vozi bez kacige i u papucama :( . Pa i meni je vruce ali uvijek je tu jakna, kaciga i rukavice minimalno, a da ne govorim da obavezno drzim ogranicenja.
Nisam ga licno poznavao al nek mu je vjecni rahmet
Nazif_Gljiva

#9587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Nazif_Gljiva »

Ako me sjecanje ne vara, isti ovaj motor je sudjelovao u sudaru na dobrinji prije jedno 2-3 mjeseca.
Mozda se varam, ali mi je slican motor...
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 10414115#7
neo7

#9588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neo7 »

amrica wrote::shock:

ljudi imaju pravo da se voze bez karte, a reva se mora ophoditi prema njima kapo da su gospoda :shock:

kupi kartu pa te reva nece dirati, kratko i jasno...

ljudi zaradjuju platu, a ovi im je kradu.

i onda studenti na gras sto im ne da dzaba karte :roll:
U kompletu seres ovde...inace DA MORAJU SE ophoditi kao prema gospoi jer im je to u OPISU POSLA !! Kontas sada !?

Ovo podebljano pokazuje da se nikada nisi vozila tramvajem... a za ovo zadnje mogu reci da si ....

EDIT: slobodno, ove cetri tackice mogu znaciti da si koka..ali nisi :mrgreen:
Last edited by neo7 on 06/08/2011 20:41, edited 1 time in total.
FreeSol

#9589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

Nazif_Gljiva wrote:Ako me sjecanje ne vara, isti ovaj motor je sudjelovao u sudaru na dobrinji prije jedno 2-3 mjeseca.
Mozda se varam, ali mi je slican motor...
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... 10414115#7
To je Veko bio.
amrica

#9590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

neo7 wrote:

ljudi imaju pravo da se voze bez karte, a reva se mora ophoditi prema njima kapo da su gospoda :shock:

U kompletu seres ovde...inace DA MORAJU SE ophoditi kao prema gospoi jer im je to u OPISU POSLA !! Kontas sada !?

Ovo podebljano pokazuje da se nikada nisi vozila tramvajem... a za ovo zadnje mogu reci da si ....

za sve ove godine nisam nikoga prijavila adminu, a bilo je situacija. Ti ces biti prvi.
Dori

#9591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dori »

Industrialyzer wrote:Zna li neko ime i prezime motoriste , lici mi na motor jednog mog poznanika :(
Citirala sam gore clanak u kojem se spominje......Edis Še­bo
novi.dan.nova.nafaka

#9592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Splinter wrote:mani se studenata jesi cula..

ovi novi decki su ok, kulturni, uljudni i rade svoj posao. za razliku onih starih supoglavaca koji nista drugo sa svojim ponasanjem nisu ni zasluzili. toliko me pojedini nerviraju da nekad namjerno ne zelim da im pokazem kartu, samo zato sto su bezobrazni. a dobro sam zapamtio onog malog sjedohana sto mi je jednom rekao "hoces da te sad namlatimo, sam si niko nece vidjeti". :-)
Evo ja ću ispričati šta sam lani doživio. Nikad, ama baš nikad se ne švercam. Inače, rijetko se vozim tramvajem, jer imam auto (tako mi Boga znalo mi se desiti da ne poništim kartu zbog gužve, a vozim se recimo dvije stanice - izađem, pocijepam kartu i u smeće). Uglavnom, taj dan kupim vremensku kartu, na kojoj je fino pisalo - važi 1 sat od prvog poništenja. Uđem na Socijalnom u 11:44, poništim kartu, vozio se 2 stanice i krenem nazad u 12:04 (20 minuta kasnije, dakle od prvog poništenja). I kontam šta da radim pri ulasku - znam da mi važi sat vremena od poništenja, i kontam nema smisla da je poništavam. Ulazi kontrola na slj. stanici - zatraže mi kartu, ja dam, zatraže potom ličnu ja budala dam, nisam ni razmišljao. Kad, okome se 3 na mene - ne možete sad izaći, morate platiti kaznu. Ja poludio - pokazujem kartu koju sam poništio prije 20 minuta i na kojoj lijepo piše da mi važi još 40 minuta...
Helem, nakon ubjeđivanja natjeraju oni mene da potpišem dokument gdje se obavezujem da ću platit kaznu od 200 i nešto KM, da nisam htio platiti na licu mjesta. Ja odmah nazovem nj. službu za odnose sa kupcima i žalio se: ljudi rekli da sam u pravu i da neće biti posljedica.... :x :x :x
Što je najgore, u toku ubjeđivanja, jedan od njih prilazi momku i traži mu kartu - tip samo reče nemam, i prođe pored njega do vrata i izađe napolje. Ja kao idiot - uljudan, fin, kupio kartu-čisto, pošteno i opet čovjeka maltretiraju 15-20 minuta i tretiraju pred putnicima kao kriminalca.... :x
Bez obzira na to šta mi se dogodilo, opet ne opravdavam postupak ljudi što su pretukli revizore - mogli su se fino kao i ja žaliti i mislim da ne bi bilo problema...
novi.dan.nova.nafaka

#9593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by novi.dan.nova.nafaka »

DaysleepeR wrote:
@Sleeper - ja se tebe sjećam sa neke od tema i stvarno se činiš jako kulturan i fin tip, motociklista.
Međutim, ne bih da me pogrešno shvatiš, ali mi se ne sviđa tvoje defaultno branjenje tvojiih "kolega" (kolege su ti samo po tome što volite vožnju motorom) - mislim da se skoro sa sigurnošću može reći da je većina (ne svi, ali većina) motociklista kriva za sve nezgode što im se dešavaju, da redovno krše saobraćajne propise poput:
- prebrze vožnje (svakodnevno se viđaju scene usijanih glava sa motorima kako voze gradom 100+)
- nepropisnog preticanja (obilaženja)
- "turiranja"
- vožnje bez propisane opreme
- prolaska kroz crveno itd, itd..
Što se tiče tvoje konstatacije o mogućoj brzni prilikom sudara, smatram da si jednu važnu stvar zanemario, a to je masa motocikla. Naime, slažem se da kada bi se 2 auta sudarila pri 150 km/h da ne bi od njih ništa ostalo, međutim, sa ove strane je bio motocikl lakši barem 7-8 puta od auta. Dakle, motor neće ostaviti isto oštećenje kao auto, ako se voze istom brzinom, nego nekoliko puta manju štetu. Pretpostavka od 100+ km/h je po meni sasvim realna...
delightful

#9594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

neo7 30 dana zbog vrijedjanja sagovornika
neo7 wrote:

EDIT: slobodno, ove cetri tackice mogu znaciti da si koka..ali nisi :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

prvo treba ispitati kako su došli do posla
gdje su radne dozvole
kako su zaposleni
jesu li državljani i od kada su državljani
jesu li diplome nostrificirali ako ih imaju
ako je ijedna nepravilnost sve ih treba pošutati
onda znaju li HSB jezik ako ne znaju malo na instrukcije...

ONDA plate u drževi trebaju biti velike i redovne da se traži karta...
jednom sam računao da je vaka karta u švicarskoj u prevozu koštala bi ravno 1200 maraka na mjesec...
sumnjam da je tolika mjesečna karta u ženevi

ipak 53 marke je skoro 10% prosječne karte
A ZNA SE KO SE VOZA u tramvajima... oni koji imaju LOŠE PLATE

kad se to sve izmiri ja plaćam... do tada džabaluka :)

i po povelji UNa ima da me tretiraju s poštovanjem i respektom i kad nemam kartu isto kao što najgoreg silovatelja i ubicu tretiraju sa gospodine :)
Jara

#9596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jara »

Tako je, Amrice! Kaže neko gore da se revizori na drzak nacin se ponasaju prema ljudima od kojih zive. Žive od onih koji ne plaćaju kartu? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

Jara wrote: Tako je, Amrice! Kaže neko gore da revizori maltretiraju one od kojih žive. Žive od onih koji ne plaćaju katu? :D
a pare iz budžeta? :mrgreen: :oops:

no, niti branim ovdje ikoga, niti stojim na ičijoj strani. odobravam silu samo kao samoodbranu. nije da ni reve nisu znale prve nasrnuti fizički, no, ovdje to izgleda nije bio slučaj.

a u krajnjoj liniji, potpuno se slažem sa komijem.

na koncu, ključ je u Vladi Kantona, a tu ko god bude, moraće se milion puta dobro preračunati. jer, ako budu htjeli pravilno rješenje, ono će značiti otpuštanje radnika. to je najveći i osnovni problem. a otpuštanje nije nimalo popularan potez... tako da... :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

ja bih placao kartu da je privatna firma ili da je svaka stanica kao ilidzanska
i da se uredi da radnik s ilidze ne plaća istu cijenu kao ja s malte do grada :D

to se mora urediti
kokuz_sa

#9599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

danas tj veceras oko pola 6 na stanici u nedjaricima 4 revizora i 2 postarije zene koje placu i patrola policajska..
valjda su ih nasli bez karte ili sta vec..
Jara

#9600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jara »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Splinter wrote:mani se studenata jesi cula..

ovi novi decki su ok, kulturni, uljudni i rade svoj posao. za razliku onih starih supoglavaca koji nista drugo sa svojim ponasanjem nisu ni zasluzili. toliko me pojedini nerviraju da nekad namjerno ne zelim da im pokazem kartu, samo zato sto su bezobrazni. a dobro sam zapamtio onog malog sjedohana sto mi je jednom rekao "hoces da te sad namlatimo, sam si niko nece vidjeti". :-)
Evo ja ću ispričati šta sam lani doživio. Nikad, ama baš nikad se ne švercam. Inače, rijetko se vozim tramvajem, jer imam auto (tako mi Boga znalo mi se desiti da ne poništim kartu zbog gužve, a vozim se recimo dvije stanice - izađem, pocijepam kartu i u smeće). Uglavnom, taj dan kupim vremensku kartu, na kojoj je fino pisalo - važi 1 sat od prvog poništenja. Uđem na Socijalnom u 11:44, poništim kartu, vozio se 2 stanice i krenem nazad u 12:04 (20 minuta kasnije, dakle od prvog poništenja). I kontam šta da radim pri ulasku - znam da mi važi sat vremena od poništenja, i kontam nema smisla da je poništavam. Ulazi kontrola na slj. stanici - zatraže mi kartu, ja dam, zatraže potom ličnu ja budala dam, nisam ni razmišljao. Kad, okome se 3 na mene - ne možete sad izaći, morate platiti kaznu. Ja poludio - pokazujem kartu koju sam poništio prije 20 minuta i na kojoj lijepo piše da mi važi još 40 minuta...
Helem, nakon ubjeđivanja natjeraju oni mene da potpišem dokument gdje se obavezujem da ću platit kaznu od 200 i nešto KM, da nisam htio platiti na licu mjesta. Ja odmah nazovem nj. službu za odnose sa kupcima i žalio se: ljudi rekli da sam u pravu i da neće biti posljedica.... :x :x :x
Što je najgore, u toku ubjeđivanja, jedan od njih prilazi momku i traži mu kartu - tip samo reče nemam, i prođe pored njega do vrata i izađe napolje. Ja kao idiot - uljudan, fin, kupio kartu-čisto, pošteno i opet čovjeka maltretiraju 15-20 minuta i tretiraju pred putnicima kao kriminalca.... :x
Bez obzira na to šta mi se dogodilo, opet ne opravdavam postupak ljudi što su pretukli revizore - mogli su se fino kao i ja žaliti i mislim da ne bi bilo problema...
:thumbup:
Locked