quarterback wrote:mozes se popeti uz brdo dzamiju do pansiona osmice pa odatle na taj makadam kojim si isao
mozes i pored bistrika i parka princeva do bibana pa potom gore, izaci ces na dno bob staze, potom uz bob stazu do 1 sumara, odatle sumom do vrha
puteva je vise ali mi je onaj makadamski nekako najsigurniji i najbolji osim ako je ljeto i +40, u tom slucaju bih isao sumom pored 1 sumara uzbrdo jer je duboka hladovina
nisam setkao od rata, prije se i znalo zalomiti, sjecam se da smo 90te isli kao fizicko pjeske iz grada do vrha ali se vise ne sjecam tacnog puta, znam da su bile kratice sve i da smo se relativno brzo popeli gore, samo ne bih preporucio nikakva skretanja sa utabanih puteva
jest da su linije bile nize, prema gradu, ali ne bih bilo sta rizikovao
ma šuti, mi smo prošlo ljeto tako, na plus 40 po makadamu...
I to, prvi put kad smo išli, nezz koliko se sjećaš- ti me savjetovao da ne idem, jer nije put za prvačiće... i mi se vozili bzvz..šta ćemo kuda ćemo- hajmo na trebević.
Krenuli mi iznad spomenika na vracima... ali dok smo se popeli do tih spomenika, onaj nagib sa magistrale- jao majko.
Elem popeli se mi do spomenika, hajd sad gore pedalaj, i pedalamo... dođemo do nekog hotela, valjda je to ta osmica, kad poče kiša.
45 minuta smo mi sjedjeli pod nekom strehom, što lafo ima "dvogled", čekali, čekali...ma hajd jebat mu mater, idemo... i po kiši prema gore, vozi vozi...
Sreli nekog turistu, pukla mu guma kod one velike okuke... onda uz makadam, do šume, kiša je i prestala... ali blato nije. Još drveće poobarano preko serpentine, majke mi prezojio sam se zaobilazeći ih... ali kad je onda krenuo lom preko blata, mokrih korjenova dolje... ih tačno sam testise ukajganio.
Drugi put mi krenuli, toplo vrijeme...malo je reći da sam lipsao onim makadamom, i što je ironija- ideš i kuhaš se sve vrijeme i onda dođeš do šume i automatski moraš obući duksericu.
Sve u svemu, meni prva i najbolja ruta. Naravno, nakon ispita ima da te ispitam život kuda još mogu ići a da imam tako uživanciju.