Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
testni_akaunt

#9576 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by testni_akaunt »

:-?
maximilijana wrote:i da se mozda unaprijed jedno 5-10 dana rezervisem termin? :D jel je neki poseban lik? ili?
ko Edo frizer ili? :D
ugl znaci nema nigdje u gradu da ce to neko odraditi?
onda da ga guram do nekog nagodnog servisera koji ne lijeci komplekse isl :)
Čemu negativizam?
Jeste poseban lik - dobar majstor je. I nije nenagodan
shandrprcSA

#9577 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

testni_akaunt wrote::-?
maximilijana wrote:i da se mozda unaprijed jedno 5-10 dana rezervisem termin? :D jel je neki poseban lik? ili?
Čemu negativizam?
Jeste poseban lik - dobar majstor je. I nije nenagodan
i ja vjerujem da je dobar majstor al' njegova neodgovornost :) kad mi je trebao ja ga ni na telefon nisam mogao dobiti pa sam u dva dana par puta poljubio vrata, zato sam i napisao da ga prvo kontaktira telefonon jer radno vrijeme na vratima servisa mu nista ne prestavlja...
quarterback

#9578 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

isto iskustvo, kazu da je odlican majstor ali ja fakat ne mogu gatati ima li ga u radnji ili nema i hoce li se javiti na telefon ili nece
maximilijana

#9579 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

ja imam obicno malo biciklo...samo prednja unutrasnja guma za*ebava... :) ne treba mi neki super extra obuceni majstor... :) da se moram najavljivat isl trice :)
gurat cu do cvile bajk ocito :D

:sax:
sizifinho

#9580 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sizifinho »

ljudi, zna li iko dobru rutu za trebević, ali taban-fijakerom?
Hoću na vrh sami, do trafo stanice da odem s djevojkom, išao sam prošle godine bajkom, onim makadamom, pa sad usput da odem i provjerim kakvo je stanje... i je li to jedini put do vrha?
Kakva iskustva, upute, jeste ikad šetkali gore ili samo bajom idete?
quarterback

#9581 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

mozes se popeti uz brdo dzamiju do pansiona osmice pa odatle na taj makadam kojim si isao
mozes i pored bistrika i parka princeva do bibana pa potom gore, izaci ces na dno bob staze, potom uz bob stazu do 1 sumara, odatle sumom do vrha

puteva je vise ali mi je onaj makadamski nekako najsigurniji i najbolji osim ako je ljeto i +40, u tom slucaju bih isao sumom pored 1 sumara uzbrdo jer je duboka hladovina

nisam setkao od rata, prije se i znalo zalomiti, sjecam se da smo 90te isli kao fizicko pjeske iz grada do vrha ali se vise ne sjecam tacnog puta, znam da su bile kratice sve i da smo se relativno brzo popeli gore, samo ne bih preporucio nikakva skretanja sa utabanih puteva

jest da su linije bile nize, prema gradu, ali ne bih bilo sta rizikovao
sizifinho

#9582 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sizifinho »

quarterback wrote:mozes se popeti uz brdo dzamiju do pansiona osmice pa odatle na taj makadam kojim si isao
mozes i pored bistrika i parka princeva do bibana pa potom gore, izaci ces na dno bob staze, potom uz bob stazu do 1 sumara, odatle sumom do vrha

puteva je vise ali mi je onaj makadamski nekako najsigurniji i najbolji osim ako je ljeto i +40, u tom slucaju bih isao sumom pored 1 sumara uzbrdo jer je duboka hladovina

nisam setkao od rata, prije se i znalo zalomiti, sjecam se da smo 90te isli kao fizicko pjeske iz grada do vrha ali se vise ne sjecam tacnog puta, znam da su bile kratice sve i da smo se relativno brzo popeli gore, samo ne bih preporucio nikakva skretanja sa utabanih puteva

ma šuti, mi smo prošlo ljeto tako, na plus 40 po makadamu...
I to, prvi put kad smo išli, nezz koliko se sjećaš- ti me savjetovao da ne idem, jer nije put za prvačiće... i mi se vozili bzvz..šta ćemo kuda ćemo- hajmo na trebević.
Krenuli mi iznad spomenika na vracima... ali dok smo se popeli do tih spomenika, onaj nagib sa magistrale- jao majko.
Elem popeli se mi do spomenika, hajd sad gore pedalaj, i pedalamo... dođemo do nekog hotela, valjda je to ta osmica, kad poče kiša.
45 minuta smo mi sjedjeli pod nekom strehom, što lafo ima "dvogled", čekali, čekali...ma hajd jebat mu mater, idemo... i po kiši prema gore, vozi vozi...
Sreli nekog turistu, pukla mu guma kod one velike okuke... onda uz makadam, do šume, kiša je i prestala... ali blato nije. Još drveće poobarano preko serpentine, majke mi prezojio sam se zaobilazeći ih... ali kad je onda krenuo lom preko blata, mokrih korjenova dolje... ih tačno sam testise ukajganio.

Drugi put mi krenuli, toplo vrijeme...malo je reći da sam lipsao onim makadamom, i što je ironija- ideš i kuhaš se sve vrijeme i onda dođeš do šume i automatski moraš obući duksericu.
Sve u svemu, meni prva i najbolja ruta. Naravno, nakon ispita ima da te ispitam život kuda još mogu ići a da imam tako uživanciju.
dadoka84

#9583 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Ja sam isao sa vilsonovog kad je bio Enjoy Sarajevo. Samo se sjecam da sam se popeo gore i da sam zaspao kuci ko mala beba :D
shandrprcSA

#9584 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

maximilijana wrote:ja imam obicno malo biciklo...samo prednja unutrasnja guma za*ebava... :) ne treba mi neki super extra obuceni majstor... :) da se moram najavljivat isl trice :)

Malta ti je blize :D Planet bike a momci :thumbup:
shandrprcSA

#9585 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

sizifinho wrote:
quarterback wrote:mozes se popeti uz brdo dzamiju do pansiona osmice pa odatle na taj makadam kojim si isao

ma šuti, mi smo prošlo ljeto tako, na plus 40 po makadamu...
I to, prvi put kad smo išli, nezz koliko se sjećaš- ti me savjetovao da ne idem, jer nije put za prvačiće... i mi se vozili bzvz..šta ćemo kuda ćemo- hajmo na trebević.
Krenuli mi iznad spomenika na vracima... ali dok smo se popeli do tih spomenika, onaj nagib sa magistrale- jao majko.
Elem popeli se mi do spomenika, hajd sad gore pedalaj, i pedalamo... dođemo do nekog hotela, valjda je to ta osmica, kad poče kiša.
45 minuta smo mi sjedjeli pod nekom strehom, što lafo ima "dvogled", čekali, čekali...ma hajd jebat mu mater, idemo... i po kiši prema gore, vozi vozi...
Sreli nekog turistu, pukla mu guma kod one velike okuke... onda uz makadam, do šume, kiša je i prestala... ali blato nije. Još drveće poobarano preko serpentine, majke mi prezojio sam se zaobilazeći ih... ali kad je onda krenuo lom preko blata, mokrih korjenova dolje... ih tačno sam testise ukajganio.

Drugi put mi krenuli, toplo vrijeme...malo je reći da sam lipsao onim makadamom, i što je ironija- ideš i kuhaš se sve vrijeme i onda dođeš do šume i automatski moraš obući duksericu.
Sve u svemu, meni prva i najbolja ruta. Naravno, nakon ispita ima da te ispitam život kuda još mogu ići a da imam tako uživanciju.
http://planinarenje.ba/planinarske-ture ... c-3-3-2013
maximilijana

#9586 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

shandrprcSA wrote:
maximilijana wrote:ja imam obicno malo biciklo...samo prednja unutrasnja guma za*ebava... :) ne treba mi neki super extra obuceni majstor... :) da se moram najavljivat isl trice :)

Malta ti je blize :D Planet bike a momci :thumbup:

ne gine mi gurati :D kontala sam do neke benzinske samo malo da gumu napusem da ga odvezem na servis pa nek neko "cacka" :)

u planetu su se cinili okay :)

hvala :thumbup:
zateznistub

#9587 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zateznistub »

Nije se rodio, ko je seljaku ugodio...

Image
quarterback

#9588 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

crveni tepih samo za njih :D

jbg trebace neko vrijeme da se nauci, i ja sam ovako kao seljak prosle godine banjalukom, idem ja crvenim tepihom, uopste nisam skontao, ko kad seljak u svom gradu tada nije imao staze pa nije navikao :D
Wind

#9589 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Daj ba @maxi...ne komplikuj :D
Ako ti je to problem reci gdje si pa cu svratiti da namjestim tu gumu.
quarterback

#9590 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

sizifinho wrote:Sve u svemu, meni prva i najbolja ruta. Naravno, nakon ispita ima da te ispitam život kuda još mogu ići a da imam tako uživanciju.
ma dobro drug, ti bas nisi imao srece taj put a i to je bio zalogaj za prvi put...
zelja covjeka ponese, ja sam tako prije 2 godine na lukomir, tek kupio bajk, niti je bio nastiman niti sam navikao na njega, prije toga nisam vozio mjesec i ponese me zelja i sa rajom krenem na lukomir...

rastao se od zivota 10 puta do gore i nazad...

jebiga, ako nista nauci se nesto iz toga :D
Wind

#9591 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

:thumbup:
Manje više, svi smo prošli kroz slične situacije....

Nego, evo sad finog vremena, hoćemo li organizovat neku "jaču" vožnju? Ima li zainteresovanih?
sizifinho

#9592 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sizifinho »

quarterback wrote:
sizifinho wrote:Sve u svemu, meni prva i najbolja ruta. Naravno, nakon ispita ima da te ispitam život kuda još mogu ići a da imam tako uživanciju.
ma dobro drug, ti bas nisi imao srece taj put a i to je bio zalogaj za prvi put...
zelja covjeka ponese, ja sam tako prije 2 godine na lukomir, tek kupio bajk, niti je bio nastiman niti sam navikao na njega, prije toga nisam vozio mjesec i ponese me zelja i sa rajom krenem na lukomir...

rastao se od zivota 10 puta do gore i nazad...

jebiga, ako nista nauci se nesto iz toga :D
što si se rastao :? :D
kabal1337

#9593 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kabal1337 »

zateznistub wrote:Nije se rodio, ko je seljaku ugodio...

Image
E jarane da si vidio bula maksuz hodaju po biciklistickoj stazi, i to nije 1 nego svakih 100 m. I to svaki put bule hodaju po stazi
thekupus

#9594 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by thekupus »

koliko sam ja naucen, bule je jako ruzan naziv za pokrivene zene, ne znam znas li to :)
maximilijana

#9595 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by maximilijana »

Wind wrote:
Daj ba @maxi...ne komplikuj :D
Ako ti je to problem reci gdje si pa cu svratiti da namjestim tu gumu.

hahahaha ma ne komplikujem :D
hvala na ponudi... :) sutra ujutro ce valjda bajk do posla izdrzati (malo se guma nekim kompresorom napuhala) pa cu ga ostaviti na servisu :D

vise sam tuzna zbog cinjenice da nema (ili ne znam) normalnog servisera (par ih je prokomentarisalo moj bajk..jbg sta mogu kad ne vozam neki extra superkul ) ...relacija Centar / Stari Grad :)
quarterback

#9596 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

sizifinho wrote:što si se rastao :? :D
ma lukomir je ispit i snage i psihe... :-)
quarterback

#9597 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

dadoka84

#9598 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

maximilijana wrote:

vise sam tuzna zbog cinjenice da nema (ili ne znam) normalnog servisera (par ih je prokomentarisalo moj bajk..jbg sta mogu kad ne vozam neki extra superkul ) ...relacija Centar / Stari Grad :)
Ne obracaj paznju. Kompleksasa ima svugdje pa i u biciklizmu. Pa zar je bitno sta ko vozi...

Zaustavi prvog biciklistu na kojeg naidjes i vjerujem da ce ti pomoci. Doduse, ako je u punoj ratnoj spremi, sa brendiranim cvikama po zadnjoj modi a na njemu i bajku nema ni trunke prasine tog pusti da prodje :) vecinom su to vilsonovo bajkeri :)
quarterback

#9599 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

mojne tako, ja neki dan 60 km igmana, ludacki spust ratnim putem i na povratku na BM pumpu, operem bajk - cakli se, kazem jaranu (koji je bio ko prase :D ) haj majke ti pored mene kroz vils da ne misle da sam sminker :lol: :lol: :lol: :lol:
quarterback

#9600 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Cika Fikret u zgradi Loris, sa zadnje strane - sto gleda prema parkingu
Ili mozda u Capriolo na C Vili, ja ih ne gotivim ali to je subjektivo glediste.
Post Reply