Evo recimo, kad tako sve opises, pa ti si taj koji djeluje van drzave i ustava...to sto nekoga nazivas teroristom ne znaci da i ti nemas takve tendencije sa takvim vokabularom...sta si ti drugaciji od njih?Student_u_Ostavci wrote: ↑04/10/2023 23:47Nikad se ne zna sa koje strane će pravoslavni teroristi pokušati izvršiti diverziju pod firmom borbe za crkvu i srpstvo. Svi kantonalni MuPovi se moraju maximalno angažirati u nabavci naoružanja i biti spremni za eventualni napad. Valjda nam je jasno s kim živimo? Ili nije? Kurtiju je očigledno jasno.General War wrote: ↑04/10/2023 23:30
Tipicno nerazumjevanje tematike..u svojoj drzavi ti pravis paravojnu formaciju? Nije MUP za te namjene shvati bolan.
Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦
- General War
#9576 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
- Athlon64
#9577 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Mislim jasno je za koga guslaš, ovo je možda i moglo piti vode prije ovog državno sponzorisanog terorizma na Kosovu (koji je koristio pravoslavne vjerske objekte za svoje akcije).General War wrote: ↑04/10/2023 23:54Evo recimo, kad tako sve opises, pa ti si taj koji djeluje van drzave i ustava...to sto nekoga nazivas teroristom ne znaci da i ti nemas takve tendencije sa takvim vokabularom...sta si ti drugaciji od njih?Student_u_Ostavci wrote: ↑04/10/2023 23:47
Nikad se ne zna sa koje strane će pravoslavni teroristi pokušati izvršiti diverziju pod firmom borbe za crkvu i srpstvo. Svi kantonalni MuPovi se moraju maximalno angažirati u nabavci naoružanja i biti spremni za eventualni napad. Valjda nam je jasno s kim živimo? Ili nije? Kurtiju je očigledno jasno.
Sad više u guslanje niko ne vjeruje, nego bukvalno svako selo se počelo spremati za mogući terorizam, jedino eto ti, pismen čovjek koji zna upalti PC, registrovati se na forum i pisati postove - kao ne znaš odakle dolaze teroristi, a cijela Evropa piše o tome.
I još negoduješ što je MUP TK nikad spremniji da odgovori na takve namjere.
Hajte molim vas.
Last edited by Athlon64 on 04/10/2023 23:59, edited 1 time in total.
-
HelaS
#9578 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Ovo boldirano što si napisao je bajka, laž... Podnijeli su teret, tačno, ali ne najveći i ne jedini sa zaslugama. U Sarajevu, njihov propust su dvije grbavičke barikade, npr.archi_a wrote: ↑04/10/2023 23:41 92. najveći teret su podnijeli manevarci, policija i rezervni sastav policije, jer su u prvobitnom raspadu sistema oni koliko toliko imali kompletno uvezanu strukturu i organizaciju. Ne sumnjam da bi i u slučaju novih problema (a na Kosovu se neki dan vidjelo kako malo treba pa da eksplodira neka potezna mina jer je neki terorista umislio da može da je postavi, pa da na miru razdjeli oružje po seluimaju ljudi "pravo", pa jel?), ovi dobro obučeni momci bili spremni da izvrše zadatak i prihvate borbu u dodijeljenoj Z/O. Tako da, palac gore. I idemo dalje, samo opremati i vježbati.
Što se oklopa tiče, jedan incident u kojem će ovo angažovano blindirano vozilo spriječiti da jedan specijalac bude pogođen je sasvim dovoljno da investicija bude opravdana 100%.
No, dobro, ovdje si svakako poznat po pisanju bajki
-
archi_a
#9579 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Drugačiji, nego šta nego da je drugačiji. On naprimjer tvrdi da GRANICA NE POSTOJI!!! Drugačiji je nego šta. 
Al. ebo to, nego gledam nešto ove transportere, stvarno bezveze. Kupili ih bez ratkapa, baš ružno felge izgledaju.
Al. ebo to, nego gledam nešto ove transportere, stvarno bezveze. Kupili ih bez ratkapa, baš ružno felge izgledaju.
Last edited by archi_a on 05/10/2023 00:03, edited 1 time in total.
- liyf
#9580 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Zašto bi se razvlačili resursi FUPa po Bosni ako to mogu raditi kantonalni MUPovi koji su skoro isto opremljeni i obučeni?General War wrote: ↑04/10/2023 23:49Apsolutno, u Americi mozes kupiti cal50 snajper, imaju problem sa bandama, kartelima, a i teroristima pa im trebaju MRAP (a uz MRAP i heliopter, i oprema, dronovi,), Turci imaju Kurde, evropa teroriste bombase...kod nas kazu da nema toga...ili ima?
I opet da napomenem...nije meni problem imati MRAP vec meni je logicnije da tu vrstu antiteroristicke borbe radi FUP a ne kantonalne. da je FUP nabavio nebih imao nista protiv.
-
archi_a
#9581 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Ti si apsolutno NEPOZNAT. Al nek si se upisao.HelaS wrote: ↑04/10/2023 23:58Ovo boldirano što si napisao je bajka, laž... Podnijeli su teret, tačno, ali ne najveći i ne jedini sa zaslugama. U Sarajevu, njihov propust su dvije grbavičke barikade, npr.archi_a wrote: ↑04/10/2023 23:41 92. najveći teret su podnijeli manevarci, policija i rezervni sastav policije, jer su u prvobitnom raspadu sistema oni koliko toliko imali kompletno uvezanu strukturu i organizaciju. Ne sumnjam da bi i u slučaju novih problema (a na Kosovu se neki dan vidjelo kako malo treba pa da eksplodira neka potezna mina jer je neki terorista umislio da može da je postavi, pa da na miru razdjeli oružje po seluimaju ljudi "pravo", pa jel?), ovi dobro obučeni momci bili spremni da izvrše zadatak i prihvate borbu u dodijeljenoj Z/O. Tako da, palac gore. I idemo dalje, samo opremati i vježbati.
Što se oklopa tiče, jedan incident u kojem će ovo angažovano blindirano vozilo spriječiti da jedan specijalac bude pogođen je sasvim dovoljno da investicija bude opravdana 100%.
No, dobro, ovdje si svakako poznat po pisanju bajki![]()
Valja l tebi transporter il mu je ružna boja?
Last edited by archi_a on 05/10/2023 00:03, edited 1 time in total.
-
HelaS
#9582 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
General War wrote: ↑04/10/2023 23:23 Nije stvar naoruzanja, niti MUP imam ikakve veze sa time, stvar je koja je tacna namjena vise milionske investicije za nesto sto ce struhnut na parkingu a policija nema osnovnih sredstava za rad zato sto neki seljak iz vlade ima problem sa egom...mi niti imamo teroriste (tako tvrde) niti nemire gdje ce se koristiti mine ili teza municija (jer zolja ce proci kroz ovo ko kroz sir ili RPG) koji mogu opravdati upotrebu MRAPA...Hajd da je MUP TK nabavio helikopter, hajd da je nabavio lako oklopljena auta, hajd da je nabavio vozila sa visokom prohodnoscu...ovo vidim da se moze samo upotrijebiti protiv nemira nesto kao 2014, tj protiv svojih gradjana...ali saznacemo
Koji ce moj oruzje Tuzlacima, zar ne placamo OS da nas brani?
Muka mi je što sam lajkao tvoj post, jer si inače loš čovjek, destruktivac i poprilično negativan, ali sam morao jer ti je svaka rečenica precizno tačna.
- Athlon64
#9583 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Pa da mogu sporije reagovati, logično.lavi wrote: ↑05/10/2023 00:01Zašto bi se razvlačili resursi FUPa po Bosni ako to mogu raditi kantonalni MUPovi koji su skoro isto opremljeni i obučeni?General War wrote: ↑04/10/2023 23:49
Apsolutno, u Americi mozes kupiti cal50 snajper, imaju problem sa bandama, kartelima, a i teroristima pa im trebaju MRAP (a uz MRAP i heliopter, i oprema, dronovi,), Turci imaju Kurde, evropa teroriste bombase...kod nas kazu da nema toga...ili ima?
I opet da napomenem...nije meni problem imati MRAP vec meni je logicnije da tu vrstu antiteroristicke borbe radi FUP a ne kantonalne. da je FUP nabavio nebih imao nista protiv.
... i to u antiterorističkim akcijama gdje su minute bitne.
MUP USK će se sigurno načekati da neko iz Sarajeva dođe u ispomoć.
Vjerujem da će ovakve nabavke uskoro uslijediti i u ZDK, pretpostavka je da će biti stacionirani na području Tešnja.
- Student_u_Ostavci
#9584 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Tko nas bre zavadi?General War wrote: ↑04/10/2023 23:54Evo recimo, kad tako sve opises, pa ti si taj koji djeluje van drzave i ustava...to sto nekoga nazivas teroristom ne znaci da i ti nemas takve tendencije sa takvim vokabularom...sta si ti drugaciji od njih?Student_u_Ostavci wrote: ↑04/10/2023 23:47
Nikad se ne zna sa koje strane će pravoslavni teroristi pokušati izvršiti diverziju pod firmom borbe za crkvu i srpstvo. Svi kantonalni MuPovi se moraju maximalno angažirati u nabavci naoružanja i biti spremni za eventualni napad. Valjda nam je jasno s kim živimo? Ili nije? Kurtiju je očigledno jasno.
Kako ću ja biti kao pravoslavni teroristi kada, niti sam ikada ubio policajca niti sam se krio u crkvi?
Ne znam jesi upratio, Ana Brnabić večeras kaže da će uskoro novi haos na Kosovu. Čudno da zna kad će šta da se desi.
- Athlon64
#9585 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/make ... /231004179
Bukvalno cijela Evropa vidi odakle dolazi zlo i terorizam, čak i susjedne pravoslavne zemlje.
A ovdje neko gusla: ko nas bre zavadi mantru i šta će Tuzlacima oružje

Bukvalno cijela Evropa vidi odakle dolazi zlo i terorizam, čak i susjedne pravoslavne zemlje.
A ovdje neko gusla: ko nas bre zavadi mantru i šta će Tuzlacima oružje
- liyf
#9586 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
To nisam uzeo u razmatranje, hvala :/Athlon64 wrote: ↑05/10/2023 00:03Pa da mogu sporije reagovati, logično.![]()
![]()
... i to u antiterorističkim akcijama gdje su minute bitne.
MUP USK će se sigurno načekati da neko iz Sarajeva dođe u ispomoć.
Vjerujem da će ovakve nabavke uskoro uslijediti i u ZDK, pretpostavka je da će biti stacionirani na području Tešnja.
-
archi_a
-
HelaS
#9588 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Koji je taj kriminalstički film koji si gledao, pa nam ga sad prepričavaš
- Athlon64
- General War
#9590 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
-Zivis li ti u BiH, ili jos bolje u TK?Athlon64 wrote: ↑04/10/2023 23:51-Pa šta očekuješ da se svakih 6 mjeseci zanavlja kompletan vozni park ? To nema ni u Dubajiu.General War wrote: ↑04/10/2023 23:43
-Svaka PU dobila u zadnjih sest mjeseci po jednu Skodu Rapid ti je poboljsanje?
-MUP se ne bavi separatizmom, posebno kada su dio vladajuce koalicije, Kantonalni MUP se bavi javnim redom i mirom
-Da bi uspjesno se borio protiv terorista moras ih prvo identifikovati ako ce se kantonalni Mupovi time baviti, cime se bavi OSA, SIPA, federalni Mup?
-Na ovo zadnje i sumnjam zasto su nabavljeni a ne da jurisaju na Banjaluku...nebi stigli ni do Ban Brda ako neko sanja (a sanja vidim).
Prioritet je najvazniji, Helikopteri su sigurno najvazniji...ne uzdam se u abd vec ko se "ugradio" sa ovim.![]()
-MUP se bavi terorizmom, a mi imamo separatiste koji su potencijalni teroristi (svoje namjere pokazali na Kosovu nedavno). Tako da itekako imamo pravoslavne teroriste u svom okruženju i taj terorizam je trenutno u Evropi najopasniji.
-Po ustavu svaki MUP je zadužen da čuva ustavni poredak, sve policijske agencije imaju taj zadatak
-Niko neće jurišati na Banja Luku, odakle ti ta glupost, zna se gdje se iz Tuzle juriša.
-Slažem se da su helikopteri prioritet - tako da mislim da treba vršiti pritistak na Vladu TK da nabave čim prije helikopter.
-Ko se ugradio u 4 mil. KM za konkretna vozila po specifikacijama i vrlo transparentnu nabavku?
U međuvremenu 2x više oružja teroristi isporuče na Kosovo i niko se ne pita ko se ugradio u tu nabavku (a vele da su ga u Tuzli nabavili...)![]()
![]()
-Ustavni poredak federacije a ne drzave, nemaju uopste taj mandat
-Obicno se iz tuzle jurisa kao i u ostalim gradovima prema Njemackoj ili Austriji
-Tako je, helikopteri su prioritet jer sluze i za spasavanje i za policijske zadace
-Obicno se ugradi onaj sto naruci i onaj sto nabavlja..sifra "malina"
-samo 50-tak metara vazdusne linije gdje su ova vozila parkirana leze M60 pod ceradom sa upitnom ispravnoscu.
-Srpsko Albanski odnosi su nesto sto se ne odnosi na BiH, ili odnosi?
- General War
#9591 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Pa nije bas, ne znam za Sarajevo ali u tuzli jeste manevarske jedinice su bile okosnica odbrane grada i TOHelaS wrote: ↑04/10/2023 23:58Ovo boldirano što si napisao je bajka, laž... Podnijeli su teret, tačno, ali ne najveći i ne jedini sa zaslugama. U Sarajevu, njihov propust su dvije grbavičke barikade, npr.archi_a wrote: ↑04/10/2023 23:41 92. najveći teret su podnijeli manevarci, policija i rezervni sastav policije, jer su u prvobitnom raspadu sistema oni koliko toliko imali kompletno uvezanu strukturu i organizaciju. Ne sumnjam da bi i u slučaju novih problema (a na Kosovu se neki dan vidjelo kako malo treba pa da eksplodira neka potezna mina jer je neki terorista umislio da može da je postavi, pa da na miru razdjeli oružje po seluimaju ljudi "pravo", pa jel?), ovi dobro obučeni momci bili spremni da izvrše zadatak i prihvate borbu u dodijeljenoj Z/O. Tako da, palac gore. I idemo dalje, samo opremati i vježbati.
No, dobro, ovdje si svakako poznat po pisanju bajki![]()
-
GOLDZEN
#9592 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Vidim neki će ovdje ove "Senatore" spominjati i dok budu spavali sljedećih nekoliko sedmica.
Usput uvijek je neki pattern da "manjak osnovnih sredstava za rad policije" vazda spominju glasači a ujedno i sama ispostava jedne stranke koja je ironično glasala protiv amandmana da se policiji dodijeli 1/5 (ne sjećam se tačno cifre) sredstava koje imaju danas na raspolaganju.
Pretpostavljam da je policija u to vrijeme (prije manje od 2 godine) imala sva ta osnovna sredstva za rad a na raspolaganju su imali nekih circa 15 miliona manje nego danas.
Math ain't mathing
Ali da se maknemo od politike. S obzirom da se spominju i vozila za MUP TK. U novembru prethodne godine policiji je na raspolaganje predano novih 45 vozila u vrijednosti od 2 miliona KM sto je kako oni navode "najveća pojedinačna nabavka vozila u posljednjih više od 20 godina".
A u utorak ove godine dopremljeno je još potpuno novih Škoda. Koliko - ne znam. U svakom slučaju sva vozila MUP-a TK koja viđam su relativno nova ili stara par godina. Zaista se ne sjećam kada sam posljednji put vidio neko starije vozilo tipa Polo koje su nekada imali.
Da je ovo dovoljno? - nije ali ne ide ništa preko noći a što se tiče helikoptera to je svakako ideja o kojoj se razgovara ali za sada je to je samo ideja i ništa više. U svakom slučaju nadam se da neće ostati na tome. MEDEVAC iz rubnih dijelova kantona do UKC-a, situacija koju smo skoro imali u Gradačcu, požari i sl. svakako već opravdavaju takav projekat.
Usput uvijek je neki pattern da "manjak osnovnih sredstava za rad policije" vazda spominju glasači a ujedno i sama ispostava jedne stranke koja je ironično glasala protiv amandmana da se policiji dodijeli 1/5 (ne sjećam se tačno cifre) sredstava koje imaju danas na raspolaganju.
Pretpostavljam da je policija u to vrijeme (prije manje od 2 godine) imala sva ta osnovna sredstva za rad a na raspolaganju su imali nekih circa 15 miliona manje nego danas.
Math ain't mathing
Ali da se maknemo od politike. S obzirom da se spominju i vozila za MUP TK. U novembru prethodne godine policiji je na raspolaganje predano novih 45 vozila u vrijednosti od 2 miliona KM sto je kako oni navode "najveća pojedinačna nabavka vozila u posljednjih više od 20 godina".
A u utorak ove godine dopremljeno je još potpuno novih Škoda. Koliko - ne znam. U svakom slučaju sva vozila MUP-a TK koja viđam su relativno nova ili stara par godina. Zaista se ne sjećam kada sam posljednji put vidio neko starije vozilo tipa Polo koje su nekada imali.
Da je ovo dovoljno? - nije ali ne ide ništa preko noći a što se tiče helikoptera to je svakako ideja o kojoj se razgovara ali za sada je to je samo ideja i ništa više. U svakom slučaju nadam se da neće ostati na tome. MEDEVAC iz rubnih dijelova kantona do UKC-a, situacija koju smo skoro imali u Gradačcu, požari i sl. svakako već opravdavaju takav projekat.
- General War
#9593 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Nisi jucer, ali jesi prekjucer...Student_u_Ostavci wrote: ↑05/10/2023 00:05Tko nas bre zavadi?General War wrote: ↑04/10/2023 23:54
Evo recimo, kad tako sve opises, pa ti si taj koji djeluje van drzave i ustava...to sto nekoga nazivas teroristom ne znaci da i ti nemas takve tendencije sa takvim vokabularom...sta si ti drugaciji od njih?
Kako ću ja biti kao pravoslavni teroristi kada, niti sam ikada ubio policajca niti sam se krio u crkvi?![]()
Ne znam jesi upratio, Ana Brnabić večeras kaže da će uskoro novi haos na Kosovu. Čudno da zna kad će šta da se desi.Često i BiH spomene, ali to se ona samo šali. Mi smo ipak dobri susedi.
![]()
https://n1info.ba/vijesti/a443596-obilj ... u-bugojnu/
Kosovo je juzno od srbije a BiH Sjevernije...cisto da podsjetim
- Athlon64
#9594 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
-ŽivimGeneral War wrote: ↑05/10/2023 00:14-Zivis li ti u BiH, ili jos bolje u TK?Athlon64 wrote: ↑04/10/2023 23:51
-Pa šta očekuješ da se svakih 6 mjeseci zanavlja kompletan vozni park ? To nema ni u Dubajiu.![]()
-MUP se bavi terorizmom, a mi imamo separatiste koji su potencijalni teroristi (svoje namjere pokazali na Kosovu nedavno). Tako da itekako imamo pravoslavne teroriste u svom okruženju i taj terorizam je trenutno u Evropi najopasniji.
-Po ustavu svaki MUP je zadužen da čuva ustavni poredak, sve policijske agencije imaju taj zadatak
-Niko neće jurišati na Banja Luku, odakle ti ta glupost, zna se gdje se iz Tuzle juriša.
-Slažem se da su helikopteri prioritet - tako da mislim da treba vršiti pritistak na Vladu TK da nabave čim prije helikopter.
-Ko se ugradio u 4 mil. KM za konkretna vozila po specifikacijama i vrlo transparentnu nabavku?
U međuvremenu 2x više oružja teroristi isporuče na Kosovo i niko se ne pita ko se ugradio u tu nabavku (a vele da su ga u Tuzli nabavili...)![]()
![]()
-Obicno se iz tuzle jurisa kao i u ostalim gradovima prema Njemackoj ili Austriji
-Tako je, helikopteri su prioritet jer sluze i za spasavanje i za policijske zadace
-samo 50-tak metara vazdusne linije gdje su ova vozila parkirana leze M60 pod ceradom sa upitnom ispravnoscu.
-@archi_a je postavio sliku, sve na njoj piše ni dodati ni oduzeti
-sretno u jurišu
-tako je, pritisak sad da se nabave helikopteri
-obično se ugradi, ali dokaži da se ovdje neko ugradio pa ćemo onda pričati, po tome nikad ništa ne bi trebalo biti ni nabavljeno ni izgrađeno, uvijek se neko ugradi, jel..
-za M60 se žali vijeću ministara i ministarstvu odbrane - da je u nadležnosti MUP TK, ne bi bilo ništa upitno (s tim da M60 se ne koristi nigdje u antiterorističkim akcijama, al hajd)
-odnosi se na BiH jer upravo taj srspki terorista, ovaj sa snimka, je boravio nedavno u BiH (Vučić čak kaže da je nabavljao oružje u Tuzli, što je svakako kompliment za Tuzlu
- General War
- General War
#9596 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Koju sliku?Athlon64 wrote: ↑05/10/2023 00:19-ŽivimGeneral War wrote: ↑05/10/2023 00:14
-Zivis li ti u BiH, ili jos bolje u TK?
-@archi_a je postavio sliku, sve na njoj piše ni dodati ni oduzeti
-sretno u jurišu
-tako je, pritisak sad da se nabave helikopteri
-obično se ugradi, ali dokaži da se ovdje neko ugradio pa ćemo onda pričati, po tome nikad ništa ne bi trebalo biti ni nabavljeno ni izgrađeno, uvijek se neko ugradi, jel..
-za M60 se žali vijeću ministara i ministarstvu odbrane - da je u nadležnosti MUP TK, ne bi bilo ništa upitno (s tim da M60 se ne koristi nigdje u antiterorističkim akcijama, al hajd)
-odnosi se na BiH jer upravo taj srspki terorista, ovaj sa snimka, je boravio nedavno u BiH (Vučić čak kaže da je nabavljao oružje u Tuzli, što je svakako kompliment za Tuzlu)
- Athlon64
#9597 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Tako je i MUP SBK treba da nabavi antiteroristička oklopna vozila, da se ovakve stvari mogu spriječiti.General War wrote: ↑05/10/2023 00:18Nisi jucer, ali jesi prekjucer...Student_u_Ostavci wrote: ↑05/10/2023 00:05
Tko nas bre zavadi?
Kako ću ja biti kao pravoslavni teroristi kada, niti sam ikada ubio policajca niti sam se krio u crkvi?![]()
Ne znam jesi upratio, Ana Brnabić večeras kaže da će uskoro novi haos na Kosovu. Čudno da zna kad će šta da se desi.Često i BiH spomene, ali to se ona samo šali. Mi smo ipak dobri susedi.
![]()
https://n1info.ba/vijesti/a443596-obilj ... u-bugojnu/
Kosovo je juzno od srbije a BiH Sjevernije...cisto da podsjetim
-
archi_a
#9598 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Nećemo žvakati već prežvakanu priču, star si kebac ne treba se ponašati kao dijete.General War wrote: ↑05/10/2023 00:20Prvi put u istoriji ratovanja gdje agresor napada grad, izlaskom iz njega![]()
Ti što su "izlazili" iz njega, prije toga su ušli u njega a da im tu nije bilo mjesto. A ušli su iz Baranje, Vukovara, Knina, Dubrovnika i ostalih ratišta po Hrvatskoj, razni srpski dobrovoljci, među onom jna vojskom i regrutima. Pa si tako pored petokraka, na 'jadnim vojnicima" mogao vidjeti i šajkače, kokarde i srpske trobojke. Pa se u kasarni znalo zapiti, zapevati:"spremte se, biće mesa i tako dalje. Srpski popularni melos, uglavnom". Pa malo zarafalati po kućama naslonjenim na tu lokaciju Jesu, izašli su, zauvEk.
Last edited by archi_a on 05/10/2023 00:32, edited 3 times in total.
- Hajvan
#9599 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
a sto su se ovi lazovski zlocinacko-genocidni botovi rspojasali
zamisli da znaju albanski, kako bi svojom lazljivom teroristickom propagnadom obasipali albanske forume
srecom po albance, zlacoinackim teorristickim, lazljivim botovima bosanski je maternji.
zamisli da znaju albanski, kako bi svojom lazljivom teroristickom propagnadom obasipali albanske forume
srecom po albance, zlacoinackim teorristickim, lazljivim botovima bosanski je maternji.
- Prpa.ba
#9600 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)
Samo pogledati kome smeta ova nabavka i ja se licno vec osjecam sigurnije i zadovoljno.
Sve cestitke Vladi TK, malo pricaju a puno rade.
Drugi kantoni da se ugledaju.
Sve cestitke Vladi TK, malo pricaju a puno rade.
Drugi kantoni da se ugledaju.