Ne kontam Bosance koji fakat vjeruju medijima i koji stalno laju na političare.. političari pokradose milione, za 4 mjeseci rada u parlamentu naplatili su svoj nerad za neke sad cifre... 250 hiljada za 4 godine (to je malo , bolan!
Fadil Novalic će se uskoro naći na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi svijeta... opterecenost Bakirom i Sebijom, afera službeni automobil...
Vas bas mediji usmjeravaju tamo gdje ovčice i treba usmjeriti.. u tor gdje će te jednoglasno blejati i podržavati sve što vam rezijiski mediji serviraju kao predjelo!
U Bosni ima toliko glupih ljudi , da je zapravo čudno kako uopće smijemo reci da su Amerikanci debeli, glupi i da su pederasta nacija!
Hm, zanimljivo, Amerikanci bas njeguju kult tijela , a da li su glupi , i da ne znaju naći BIH na karti svijeta , ne znam baš... vi možda vjerujete medijima, ali u obrnutoj situaciji ni neka nana ni njen unuk iz Cajnica ne bi baš znali na karti svijeta naći Nebrasku, recimo..
Pitajte nekog prolaznika na Stupu zna li gdje je Južna Dakota, pa da vidiš Šta će ti reći !

Pederasta su nacija u toj mjeri da su zemlja slobodnog izbora & imaju najzajebaniju vojsku na svijetu, pa se sa njima nije zajebavat.. ili ipak , hajmo objaviti rat Amerima, njihova demokratija je oličenje zla ; draže je ipak nedemokraticno visiti na birou..
Ali ono... ne kontam potrebu Bosanaca da pljuju druge nacije , države i narodnosti..
Slovenci su obavezno austrijski konjusari, Zagreb je mali Beč , Rumuni su firauni, Srbi su djikanci, ceske žene su obavezno sve do jedne kurave (nek su naše čedne i nevine, to je jako bitno! )
Jedino Njemačka valja, ali ono da valja..
Sve je to neki privid , neka želja da se degradira tuđe , bojeći se da priznamo da smo mi obični kurac lociran na tlu Evrope!
Reče meni jedna na moru :
"Ja kad ulazim u Bosnu imam osjećaj da sam u 16 vijeku", pa nisi mnogo ni pogriješila u toj procjeni, draga moja..
Ne kontam opsjednutost tom prokletom politikom i političarima, kad i moj golub koji mi pravi društvo jer je tek svjež pušten iz kaveza sto se zove moja utroba zna , da su oni obicni pijuni , svi politicari sa TV ekrana su sitne ribe dok su najveće lopuze, i ljudi koji imaju milionske iznose na svojim inostranim računima u sjeni , ljudi koji sjede u upravnim i nadzornim odborima raznih privrednih društava, banaka, korporacija , kompanija.. ljudi iz sjene
I nikad mafija ni kriminalci nisu bili pucaci i akteri oružanih obračuna u crnoj hronici Avaza, već su to uglađena gospoda sa ceremonija Vecernjakovog pečata , i sl svečanih priredbi..
Najmenadzer godine , privredna ličnost godine i sl....
To su ljudi koji imaju moć i koji odlučuju... Bake i Fake su samo njihovi poslusnici, marionete koje plešu po taktovima te gospode u kravatama i sakoima
Dobro reče jedan frae'r : Budale jedne , ne upravlja State Department svijetom , već svijetom upravlja Lehman Brothers.
Za neupućene, Lehman mi je treći komšija sa desna , ima zajebanu ženu , ne diraj ga..
I tako.. sve to ima svoje .. ljudi opterećeni strankama, umjesto da skontaju ko je sitna , a ko je krupna riba
Digli se radnici i čitava država Njemačka , jer im je Hastor htio preuzeti Grammar i uzeti većinu u nadzornom odboru
Ali Švabo cijeni svoje i ne daje tako lako da mu podanik iz Bosne kroji politiku , najpoželjniji neženja iz Bosne , (valjda je bosanskim kobilama najpozeljniji jer ima kes , sta ces , uspjesan coe'k , njegove pare ga cine jako uspjesnim

)ispusio foru..
Za njih ćeš uvijek biti Auslander, kako god da okreneš , moj buraz. Kontas?