Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
-
Straza
#9576 Re: Poplave u cijeloj BiH
KOSOVO
Humanost na djelu: Bošnjaci iz Rečana sakupili pomoć za bratsku BiH
http://www.bosnjak-ks.com/clanak/vijest ... tovideo/#1
majući u vidu tešku situaciju u našoj bratskoj Bosni i Hercegovini, Odbor islamske zajednice u Prizrenu na čelu sa predsjednikom Lutfi ef. Balakom, pokrenuo je humanitarnu akciju u dogovoru sa starešinstvom islamske zajednice Republike Kosova “Prizren za Bosnu i Hercegovinu”.
Humanitarna akcija je u toku po svim mjestima u regionu Prizrena a prikuplja se odjeća, obuća i prehrambene namirnice koje nisu kvarljive.
Organizovani mještani bošnjačkog sela Rečana pokazali su svoju humanost na djelu, tako što su za nekoliko dana prikupili na stotine paketa odjeće, obuće i osnovne životne namirnice.
"Nekoliko prostorija koje se nalaze u sastavu naše džamije su prepune, nema više mjesta ovdje kod nas, odredili smo drugu lokaciju gdje mještani sela Rečana i svi ljudi dobre volje mogu donijeti i predati pomoć", rekao je za bošnjak-ks imam sela Rečana Masar ef. Fejza
I po drugim bošnjačkim sredinama u Župi sprovodi se uspješna akcija prikupljanja pomoći za područja pogođena poplavama u Bosni i Hercegovini.
Humani ljudi mogu pomoći na sljedeći način:
- Zapakovati odjeću i obuću u paketu
- Donijeti osnovne životne namirnice (ne kvarljive)
Pomoć se može predati u svim džamijama u opštini Prizren.
Dakle, vrata svih džamija u Župi, Podgoru i Prizrenu su otvorena povodom humanitarne akcije za ugrožena područja u našoj bratskoj Bosni i Hercegovini.
majući u vidu tešku situaciju u našoj bratskoj Bosni i Hercegovini, Odbor islamske zajednice u Prizrenu na čelu sa predsjednikom Lutfi ef. Balakom, pokrenuo je humanitarnu akciju u dogovoru sa starešinstvom islamske zajednice Republike Kosova “Prizren za Bosnu i Hercegovinu”.
Humanitarna akcija je u toku po svim mjestima u regionu Prizrena a prikuplja se odjeća, obuća i prehrambene namirnice koje nisu kvarljive.
Organizovani mještani bošnjačkog sela Rečana pokazali su svoju humanost na djelu, tako što su za nekoliko dana prikupili na stotine paketa odjeće, obuće i osnovne životne namirnice.
"Nekoliko prostorija koje se nalaze u sastavu naše džamije su prepune, nema više mjesta ovdje kod nas, odredili smo drugu lokaciju gdje mještani sela Rečana i svi ljudi dobre volje mogu donijeti i predati pomoć", rekao je za bošnjak-ks imam sela Rečana Masar ef. Fejza
I po drugim bošnjačkim sredinama u Župi sprovodi se uspješna akcija prikupljanja pomoći za područja pogođena poplavama u Bosni i Hercegovini.
Dakle, vrata svih džamija u Župi, Podgoru i Prizrenu su otvorena povodom humanitarne akcije za ugrožena područja u našoj bratskoj Bosni i Hercegovini.
-
splinter
#9577 Re: Poplave u cijeloj BiH
Drvosjeca iz Dejcica wrote:A izgleda da jeste. Ja u prvom momentu nisam baš vjerovao ali gdje ima dima ima i vatre. Vlasti RS su izgubile kompas zbog poplava. Smatram da je Mile u prvi mah ove poplave htio iskoristiti u promociju RS-a kao države. Ako ste pratili RS je vandredno stanje proglasio tek dva ili tri dana iza F.BiH. U prvim izjavama Mile je to pravdao da u RS sve dobro fukcioniše te da je problem u F.BiH pa zato njima ne treba vandredno stanje. Kasnije, kada je "vrag odnio šalu" i priroda donijela potop bibliskih razmjera, onda su proglasili vandredno stanje ali nisu računali da će građani F.BiH kolektivno pomagati Srbima iz RS-a. To je formula koja je ovom psihopati pomutila sve račune pa zato ovakvim represivnim mjerama pokušava i na ovakav način iskoristiti sveukupnu nesreću. Ima negdje i ona izjava, tako negdje sa 15 na 16.05.2014. godine kada je Maglaj potpuno pod vodom a u F.BiH kuće nestaju pod klizištima jedna za drugom, gdje ovaj psihopata izjavljuje da je nama u F.BiH drago što je RS poplavljena.
- Pismonosa
#9578 Re: Poplave u cijeloj BiH
Za KosovoStraza wrote:KOSOVO
-
krater
#9579 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pismonosa wrote:Za KosovoStraza wrote:KOSOVO
Dakle, vrata svih džamija u Župi, Podgoru i Prizrenu su otvorena povodom humanitarne akcije za ugrožena područja u našoj bratskoj Bosni i Hercegovini.![]()
-
Nokija
#9580 Re: Gotove sadnice / Janja
Hvala svima.splinter wrote:Pozzeluna wrote:znaci nokia i ja ostajemo na vezi za presadu, vazi da znam kome da pisemMu'min wrote:
Eluna to ti je za one dijasporce iz DE i AT koje Nokija spominje i koji bi u parama donirali. Ja što sam dobio vamo para ja ću to prema dogovoru sa donatorom kupiti sjemena i skupa sa onom pošiljkom proslijediti do Janje.
Nije puno al halalosum.
ms
Mu'min
Ako ti bude potrebna kakva pomoč oko rasada iz Hercegovine možda i ja mogu šta pomći
Nova informacija:
Firma www.agricom.ba iz Hadzicia ima svoju ispostavu u Tuzli. Kod njih se moze uplatiti novac i naruciti sjeme. Oni onda iz Tuzle nose ta sjemena kome treba.
-
sead80
#9581 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pozz svima,
Ljudi sinoc mi je zet sa grupom prijatelja krenuo sa punim kombijem humanitarne pomoci za Janju..
Sad me zove telefonom i kaze da vec od 2 ujutro stoje na terminalu Orasje zajedno sa Jos nekih 50tak kombija..NASI im nedaju da udju u BiH, hoce da ihm vrate sve nazad..Razlog "nesto se promijenilo"!!?!
Stadt je t Sta je to ljudi moji????!!!!!
Ljudi sinoc mi je zet sa grupom prijatelja krenuo sa punim kombijem humanitarne pomoci za Janju..
Sad me zove telefonom i kaze da vec od 2 ujutro stoje na terminalu Orasje zajedno sa Jos nekih 50tak kombija..NASI im nedaju da udju u BiH, hoce da ihm vrate sve nazad..Razlog "nesto se promijenilo"!!?!
- Janjicar
#9582 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mora se postovat procedura, najbolje bi bilo da ima potvrdu iz Crvenog Kriza sta prevozi i kome prevozi.sead80 wrote:Pozz svima,
Ukoliko to nema onda ce se redovno obaviti pregled robe, carina se nece naplatiti, ali ce se roba pregledat da nebi bilo zloupotrebe npr. u svu tu humanitarnu pomoc ubaci 10 KG heroina/kokaina itd.
-
Nokija
#9583 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jako je vazno da se ljudima pomogne u dugorocnom smislu. Zato apel na sve koji skupljaju novac: specijalno pomozite ljudima koji se bave poljoprivredom i stocarstvom. Uvezite se sa domacim firmam koje proizvode ili prodaju plastenike i sl. Trebace i poljoprivrednih masina.
- Pismonosa
#9584 Re: Poplave u cijeloj BiH
Janjicar wrote:Mora se postovat procedura, najbolje bi bilo da ima potvrdu iz Crvenog Kriza sta prevozi i kome prevozi.sead80 wrote:Pozz svima,
Ukoliko to nema onda ce se redovno obaviti pregled robe, carina se nece naplatiti, ali ce se roba pregledat da nebi bilo zloupotrebe npr. u svu tu humanitarnu pomoc ubaci 10 KG heroina/kokaina itd.
-
splinter
#9585 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sve ja razumijem i procedure i tako to al brate ovo je nenormalno
http://www.klix.ba/vijesti/bih/drama-na ... /140524014
http://www.klix.ba/vijesti/bih/drama-na ... /140524014
-
Istina boli
#9586 Re: Poplave u cijeloj BiH
[quote="sead80"]Pozz svima,
Stadt je t Sta je to ljudi moji????!!!!
-
sead80
#9590 Re: Poplave u cijeloj BiH
Care moj, imaju potvrdu od Crvenog krsta Austrije, u Graz-u dobili..imaju potvrdu dzemata iz Graz-a, koji vec danima salje kamione i transportere sa humanitarnom za BiH, znaci sve uredno da urednije ne moze da bude i ipak im nedaju..od 2 ujutro stoje na granici..
Ljudi neznaju sta da rade..mislili su otici u Janju, Zepce i odvuci stvari licno ljudima na ruke, a sada nisu stigli nigdje!!
Pa ovo je za plakat
Ljudi neznaju sta da rade..mislili su otici u Janju, Zepce i odvuci stvari licno ljudima na ruke, a sada nisu stigli nigdje!!
Pa ovo je za plakat
- Janjicar
#9591 Re: Poplave u cijeloj BiH
traze sta ispod stola sigurnosead80 wrote:Care moj, imaju potvrdu od Crvenog krsta Austrije, u Graz-u dobili..imaju potvrdu dzemata iz Graz-a, koji vec danima salje kamione i transportere sa humanitarnom za BiH, znaci sve uredno da urednije ne moze da bude i ipak im nedaju..od 2 ujutro stoje na granici..
Pa ovo je za plakat
- Pismonosa
#9592 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ima ona jedna naša stara izreka, a u rangu je sa kineskim: Treba nekom jebat mater!
- snaga_znanja
#9593 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ocigledno nam je carina uhodana k'o i civilna zastita u slucaju katastrofa... 
- Pismonosa
#9594 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jes vala, dobro si. Izgleda da nam sve funkcioniše po istom principu.snaga_znanja wrote:Ocigledno nam je carina uhodana k'o i civilna zastita u slucaju katastrofa...
Puštajte ljude glupani!
-
Straza
#9595 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nokija wrote:Jako je vazno da se ljudima pomogne u dugorocnom smislu. Zato apel na sve koji skupljaju novac: specijalno pomozite ljudima koji se bave poljoprivredom i stocarstvom. Uvezite se sa domacim firmam koje proizvode ili prodaju plastenike i sl. Trebace i poljoprivrednih masina.
Tacno,
Vrijeme je da se prede i na drugu fazu pomoci.
Prva faza hrana, odjeca i ciscenje puteva u objekata od smeca
Druga faza je nabavka stoke, sjemena
I treca faza ce biti obnova kuca i objekata.
Posebno za nase ljude koji su trenutno vani. Sada se trebamo fokusirati na skupljanje novca za kupovinu onoga sto navodis u svojoj poruci.
- Janjicar
#9596 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pismonosa wrote:Ima ona jedna naša stara izreka, a u rangu je sa kineskim: Treba nekom jebat mater!
-
SirokiB
#9597 Re: Poplave u cijeloj BiH
Učenici Prve osnovne škole Široki Brijeg prikupili humanitarnu pomoć za Bosnu
Velikoj humanitarnoj akciji Crvenog križa Široki Brijeg pridružili su učenici Prve osnovne škole Široki Brijeg koji su skupa sa svojim nastavnicima i roditeljima prikupili najvažnije potrepštine za unesrećeno stanovništvo u Bosni.
Prikupljenu humanitarnu pomoć proslijedili su Crvenom križu Široki Brijeg te će skupa s ostatkom pomoći ići prema mjestima ugroženima u poplavama.
-
splinter
#9598 Re: Poplave u cijeloj BiH
Stvano sva čast ŠBSirokiB wrote:Učenici Prve osnovne škole Široki Brijeg prikupili humanitarnu pomoć za Bosnu
Velikoj humanitarnoj akciji Crvenog križa Široki Brijeg pridružili su učenici Prve osnovne škole Široki Brijeg koji su skupa sa svojim nastavnicima i roditeljima prikupili najvažnije potrepštine za unesrećeno stanovništvo u Bosni.
Prikupljenu humanitarnu pomoć proslijedili su Crvenom križu Široki Brijeg te će skupa s ostatkom pomoći ići prema mjestima ugroženima u poplavama.
- vatrogasac
#9599 Re: Poplave u cijeloj BiH
SVAKOJ UGROŽENOJ BH. OPĆINI POMAGAT ĆE ODREĐENE TURSKE OPĆINE
Zamjenik gradonačelnika Istanbula Goksel Gumusdag je kazao da 48-člana ekipa ovo grada sa 19 vozila neprestano radi na terenu u BiH i da je utvrđeno da je BiH najpotrebnija pomoć u lijekovima i pokućstvu. On je naglasio važnost dobre koordinacije tokom kampanje.
Na kraju sastanka je usvojen i princip po kojem su svakom ugroženoj općini BiH dodijeljene turske općine koje će slati pomoć, a usvojena tabela izgleda ovako:
Zenica – Grad Istanbul, Olovo – Grad Bursa, Fatih, Tuzla – Bagcilar, Uskudar i Besiktas, Sanski Most – Beylikduzu, Buyukcekmece i Silivri, Maglaj – Kagithane, Umraniye i Atasehir, Šamac – Bayrampasa i Beykoz, Brčko – Sisli, Bakirkoy, Eyup i Esenler, Bijeljina – Kadikoy, Catalca, Sariyer i Avcilar, Orašje – Esenyurt i Adalar, Prijedor – Beyoglu, Gaziosmanpasa i Kartal, Odžak – Kucukcekmece i Sultangazi, Doboj – Osmangazi, Arnavutkoy, Pendik i Maltepe, Jajce – Sultanbeyli i Cekmekoy, Kakanj – Sancaktepe, Sile i Tuzla, te Zavidovići – Gungoren, Bahcelievler i Basaksehir.
http://akos.ba/vijesti-iz-zemlje/svakoj ... ske-opcine