Ukrajina

Post Reply
agnostic_front

#9576 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

Googlerica wrote:
vito mannone wrote:
Googlerica wrote:Zasto se na temi o Ukrajini ,najvise piste o Americi i Rusiji i njihovim problemima koji nemaju veze sa stanjem u Ukrajini :D
:-) :-)

haj se ti neceg drugog prihvati. ne kontas politiku, ali bas nimalo.
pa vise mrzite ruse i amerikance od vlade BiH :D
Ti da znaš kao što ne znaš, znala bi da je BiH interesna zona Amerike i Rusije i da oni postavljaju političare. Tako da nema potrebe da mrzimo naše političare, oni i one (da budem korektan) su samo marionete.
jefferson

#9577 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

UnscarD wrote:
jefferson wrote:
UnscarD wrote:Bas tako ... USA je vojskom NAMETNULA potraznju za USD-om (prisiljavanjem zemaljaa da trguju naftom samo u USD) koji im daje vrijednost. Kina da bi kupila NAFTU MORA da ima USD. Kada se to promjeni, USA ekonomija ce biti u ozbiljnom problemu i toga su naravno svijesni. Zato je krajnje ozbiljno shvacen Gadafijeva prica o zlatnom dinaru, Iransko otvaranje prema juanu, Iracka trgovina naftom sa EU u EURO kao i kasnije zamjena nafte za hranu i lijekove. USA su na to odgovorile sankcijama Iraku usljed cijeih posljedica je prema UN-u umrlo pola miliona dijece. Procitajte ovu brojku ponovo. Kolko je to vitalno za USA interese da se trgovina odvija u USD (koju silom namecu) najbolje ilustruje komentar Medlin Olbrajt kada je pitaju da li je pola miliona dijece bila vrijedna cijena i onda kaze ...da bila je. Pa sta je to bilo na kocki da vrijedi pola miliona mrtve dijece? USA kompletna ekonomija.
Jbt ti mozes SF flim snimiti :lol: :lol:
Nekad se umjesto gledanja youtuba i wikipedie islo u biblioteku, a danas, ccccc
Mozes ti i bolje Jeffko ;-)

Nego kad si vec kod te biblioteke, mislim da sam ti vise puta napisao paralelu sa Gutembergom i stamparskom masinom i kako je internet nova infromaticka revolucija pa mi se ne da ponavljati ...ti idi u biliblioteku a moja biblioteka je gdje god imam net ;-) sta da ti kazem, zivim u korak sa vremenom ... :-D
Stvar je sto u biblioteci nisi mogao svakakv sund procitati, na internetu mozes. Kada je advance.hr najpopularnija strancia ovdje, onda bi ti otprilike trebalo biti jasno kako to hoda.
Jos uvijek se ide u biblioteku, samo neki bi da znaju preko reda.
Googlerica

#9578 Re: Ukrajina

Post by Googlerica »

krater wrote:
agnostic_front wrote:Neka si joj rekao :D
jes' vala :D
pa sto Ukrajinci ,koji se osjecaju kao Rusi ne odu u PutinLand,tj. Rusiju,ako im je tamo bolje :D

da li vi znate ko je bio Stepan Bandera :D
krater

#9579 Re: Ukrajina

Post by krater »

Googlerica wrote:
krater wrote:
agnostic_front wrote:Neka si joj rekao :D
jes' vala :D
pa sto Ukrajinci ,koji se osjecaju kao Rusi ne odu u PutinLand,tj. Rusiju,ako im je tamo bolje :D

a kako se ti osjecas ? :mrgreen:

da nije bio elektricar ? :? :D
Co0l

#9580 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ako ti stvarno misliš da je Ukrajina za SAD i RF "teritorijalno pitanje", onda, fakat - :lol: !!!
NIje stvar da li je pitanje samo teritorijalno nego da li je rusko djelovanje bilo primjereno i da li je sve samo americka krivica.
McMoy

#9581 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Googlerica wrote:

:thumbup:
Trista mu zrakomlata, ovo ni najmanje nije naivno pitanje! :wink:
McMoy

#9582 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Ažurni Google je već iscrtao granicu između Krima i Ukrajine!?

Image
Mister Yes

#9583 Re: Ukrajina

Post by Mister Yes »

UnscarD wrote:
Mister Yes wrote:
UnscarD wrote:Sto se tice "onih koji rintaju" da li ce te iznenaditi podatak da je sa trenutnim nivoom tehnologije i trenutno raspolozivim resursima TEHNICKI moguce napraviti sistem drustva u kojem bi radilo svega 5% ljudi ?
Iznenadilo bi me. Dobro bi bilo ako to možeš dokazati ili bar staviti link na neku stranicu koja iznosi tu teoriju.
Ide PP da ne idemo u OT bas prwevise....
Dugačko je a na engleskom. Trenutno nemam vremena ali vidim da je poenta ne tehnološkom napredku itd. I sve je to ok. Mogu zamisliti da to jednog dana postane realnost i da samo mali procenat ljudi ima potrebe da radi (možda ne 5% ali recimo 10%). Ali opet ostaje problem kako odrediti kojih 5%. Ali recimo da se i to može srediti smjenama (radim mjesec dana a 11 mjeseci ne radim i slično). Veći je problem što bi to dovelo do još većeg broja ljudi i do "sputavanja evolucije" da se tako izrazim. Ali zaista je OT pa da ne idemo u detalje.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9584 Re: Ukrajina

Post by Truba »

možel ko od vas amerikanaca poslati mail centrali mekdonaldsa da sarajevski mekdonalds ne plaća radnike i duguje dobavljačima
Googlerica

#9585 Re: Ukrajina

Post by Googlerica »

McMoy wrote:
Googlerica wrote:

:thumbup:
Trista mu zrakomlata, ovo ni najmanje nije naivno pitanje! :wink:
:)

oko 15 % ruske populacije u ukrajini ,a oko 2 % ukrajinaca u rusiji , prvi su pod uticajm vrlo niske diskriminacije,a u krajinici u rusiji su izlozeni visoj razi diskriminacije
Challenger__

#9586 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Dakle, šta se dešava u Ukrajini?

1. Došao Brenner (šef CIA) i krenula "protivteroristička akcija" na jugoistoku. Završila neslavno: prelaskom na stranu građana ili napuštanjem položaja sa ostavljenom tehnikom;

2. Došao Biden:

Image

- Jacenjuk (ovaj ćoravi pozadi) kaže: "Dobili smo potporu SAD-a za obračun s agresorom, oni nas neće ostaviti". A kako je na terenu? Evo kako je na terenu. Ukrajinci hoće kućama, neće da ratuju, zadržavaju ih oružjem:

a) pobuna u 93. mehanizovanoj brigadi - VIDEO 1
B) pobuna u 93. mehanizovanoj brigadi - VIDEO 2

ZAKLJUČAK: Nema od Ukrajinaca evropskih talibana, nema od njih USA proxy-ja, uzalud je dolazio Biden, Ukrajina njihovim suzama ne vjeruje.
cindrlimindrli

#9587 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

Black swan wrote:možel ko od vas amerikanaca poslati mail centrali mekdonaldsa da sarajevski mekdonalds ne plaća radnike i duguje dobavljačima

Moze, imas li dokaz za te stvari?

P.S. Danas mi je bas dosadno. :D
Challenger__

#9588 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

pasha078 wrote: A koja je to drzava zaista demokratska? Sta za tebe znaci istinska demokratija? Neki oblik direktne demokratije, jevrejski kibuc? Ili pak apsolutno odvajanje kapitala i politike?

Ako je u pitanju i jedna od navedenih stvari, onda nema takve demokratije, i samim tim iznosis tautologiju kojom ne doprinosis diskusiji.
Hajd' se skoncentriši. Idemo:

- niko ne piše o idealnoj nego mogućoj, stvarnoj demokratiji: većinskoj, konsenzualnoj, posrednoj;
- SAD su bile a) posredna, b) većinska, c) bipartijska d) elektorska demokratija;
- uprkos tome što ti mehanizmi i danas funkcionišu, pripadnici američke akademske zajednice spore njen demokratski karakter, tvrdeći da je američku društvo prestalo biti demokratsko, a postalo - oligarhija (vladavina manjine);
- da je tako pokazuju istraživanja javnog mnenja u kome 84 % Amerikanaca nije zadovoljno radom Kongresa; misle da ne zastupaju interese američkih građana;
- nečije interese zastupaju, a to su interesne grupe, te se zbog toga američko društvo danas drži za školski primjer oligarhije;

Sve to ne kažem (samo) ja, nego pripadnici akademske zajednice u SAD čiji rad sam postirao na temi.

_____

Edit za komentar iznad: Od masovnog učešća Ukrajinaca u američkom građanskom ratu u Ukrajini nema ništa, što naravno ne znači da ne postoji ekstremna manjina koja može da bude statist u tuđem, antiukrajinskom i antiruskom scenariju.
detroit-mercy

#9589 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

UnscarD wrote:
Mister Yes wrote:
UnscarD wrote:Kolko je to vitalno za USA interese da se trgovina odvija u USD (koju silom namecu) najbolje ilustruje komentar Medlin Olbrajt kada je pitaju da li je pola miliona dijece bila vrijedna cijena i onda kaze ...da bila je. Pa sta je to bilo na kocki da vrijedi pola miliona mrtve dijece? USA kompletna ekonomija.
Vrijednost ljudskog života devalvira iz sekunde u sekundu. Za jedan dan se broj ljudi na planeti poveća za 210 hiljada. Otprilike 145 u minuti. Godišnje za 75 miliona. Šta tim ljudima kao što je Olbrajt znači pola miliona života kada se svjetska populacija za 3 dana poveća za pola miliona. Radi se o globalnim igračima koji gledaju globalno i vide samo ovu desnu cifru:

http://www.census.gov/popclock/
Ja mislim da se radi o psihopatama sa svim onim sto psihopate definise kao sto je nedostatak empatije za druga bica, nesposobnost za dozivljaj emocija i slicno.

Tu isto ima interesantna analiza a ukoliko nekoga bas budu zanimali detalji, potrazit cu je. Jedna USA velika korporacija je dozvolila sedamdesetih izradu psiholoskog profila svih uposlenih. Radilo se o oko 40.000 ljudi. Podaci su cuvani u strogoj tajnosti a procenat psihopata je bio u skladu sa ocekivanjima i prosjekom. Ono sto je iznenadilo mnoge jeste pracenje uposlenih u periodu od 10 i 20 godina pri cemu je procentalno nevjerovatno veliki broj psihopata dogurao do senior menadzment pozicija unutar firme. Npr, ukoliko je procenat na dnu hijerarhije bio 3% , na vrhu je bio 40% sto je nevjerovatno i jedini logican zakljucak koji su izvukli je bio taj da korporativno kapitalisticko okruzenje upravo pogoduje profilu psihopata.
Predpostavljam da je isto ili jos gore sa politikom.
Je li iko ikada izaradio analizu koliko pshihopata je kod nas doguralo na najvise partijske/drzavne/vojne funkicije ili je to bogumi rezervisano samo za kaptialisticko okruzenje :mrgreen: .
Ili mozda da se osvrnemo na psihopate tipa Staljina, Maoa ili Pol Pota i kakvo su oni okruzenje imali :mrgreen: .
Challenger__

#9590 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

UnscarD wrote:Ja mislim da se radi o psihopatama sa svim onim sto psihopate definise kao sto je nedostatak empatije za druga bica, nesposobnost za dozivljaj emocija i slicno.

Tu isto ima interesantna analiza a ukoliko nekoga bas budu zanimali detalji, potrazit cu je. Jedna USA velika korporacija je dozvolila sedamdesetih izradu psiholoskog profila svih uposlenih. Radilo se o oko 40.000 ljudi. Podaci su cuvani u strogoj tajnosti a procenat psihopata je bio u skladu sa ocekivanjima i prosjekom. Ono sto je iznenadilo mnoge jeste pracenje uposlenih u periodu od 10 i 20 godina pri cemu je procentalno nevjerovatno veliki broj psihopata dogurao do senior menadzment pozicija unutar firme. Npr, ukoliko je procenat na dnu hijerarhije bio 3% , na vrhu je bio 40% sto je nevjerovatno i jedini logican zakljucak koji su izvukli je bio taj da korporativno kapitalisticko okruzenje upravo pogoduje profilu psihopata.

- Odličan upis. Kako imam akademsko utemeljenje (američki izvor) za tezu da SAD nisu više demokratija, nego oligarhija, ova analiza može da bude dokaz za drugu tezu: Američka oligarhija je metastazirala u patokratiju i ponerokratiju, vladavinu psihopata i najgorih.
detroit-mercy

#9591 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:
UnscarD wrote:Ja mislim da se radi o psihopatama sa svim onim sto psihopate definise kao sto je nedostatak empatije za druga bica, nesposobnost za dozivljaj emocija i slicno.

- Odličan upis. Kako imam akademsko utemeljenje (američki izvor) za tezu da SAD nisu više demokratija, nego oligarhija, ova analiza može da bude dokaz za drugu tezu: Američka oligarhija je metastazirala u patokratiju i ponerokratiju, vladavinu psihopata i najgorih.
Isto pitanje i tebi :mrgreen: ?
Ili si toliko objektivan da vidis psihopate samo na jednoj strani a na drugoj ih ne prepoznajes pa makar ko planine bili. Oni isti psihopate koji npr podrzavaju pravo Ruskog naroda na samostalnost/samoodredjenje na teritorijama izvan Rusije ali kada to isto neko hoce na teritoriji (primjer Ceceni) onda kurac ko motka :mrgreen: .
Challenger__

#9592 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ne kontaš. Nemam ja mentalitet kurave da tražim makroa, pa, ako mislim da su oni iz tima a) psihopate, da nužno mislim da su oni iz tima b) "ekipa iz snova" koja treba da poklapa što god stigne.

Polako, prati naraciju...
detroit-mercy

#9593 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:Ne kontaš. Nemam ja mentalitet kurave da tražim makroa, pa, ako mislim da su oni iz tima a) psihopate, da nužno mislim da su oni iz tima b) "ekipa iz snova" koja treba da poklapa što god stigne.

Polako, prati naraciju...
Realno cijelo vrijeme ovdje svrsavas na svaki potez Putina i Rusa tako da mi licis na izhrdanu kuravu koja je ostala sama pa sad trazi bilo kakvog makroa.
Ili se vodis onom neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj :mrgreen: .
Challenger__

#9594 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

:-)

Jah valahi. Uživaj.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9595 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

rusija ne osvaja
rusija ne anektira
rusija ne porobljava

rusija oslobađa

:D
radostan dan

#9596 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

obrt na frontu...

MUP Ukrajine oslobodio Svjatogorsk
IZVOR: TANJUG
Kijev -- Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) saopštila da su specijalne jedinice MUP "oslobodile bez žrtava" grad Svjatogorsk, koji se nalazi na istoku Ukrajine.
Challenger__

#9597 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

OK, nakon ovog zadnjeg, ne vrijedi dalje sa tobom raspravljat, postao si iracionalan u svojoj mrznji prema US
Krivo. Kritičar oligarhije koja je razorila Afganistan, Irak, Libiju, Siriju i sada razara - Ukrajinu.

______

Čitamo se.
cindrlimindrli

#9598 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

Challenger__ wrote:
OK, nakon ovog zadnjeg, ne vrijedi dalje sa tobom raspravljat, postao si iracionalan u svojoj mrznji prema US
Krivo. Kritičar oligarhije koja je razorila Afganistan, Irak, Libiju, Siriju i sada razara - Ukrajinu.

______

Čitamo se.
...bombardovala srbiju :thumbup: ...jebe se tebe za Afganistan, Irak...drugo tebe muci.
jefferson

#9599 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

cindrlimindrli wrote:
Challenger__ wrote:

______

Čitamo se.
...bombardovala srbiju :thumbup: ...jebe se tebe za Afganistan, Irak...drugo tebe muci.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Tip je dosadan ko proljev. Najbolja izjava: Rusija znaci postenje i nadsve slobodu :lol: :lol:
detroit-mercy

#9600 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Challenger__ wrote:

______

Čitamo se.
Zar nije Afganistan prije toga bio razoren od Rusa :mrgreen: .
Post Reply