nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Logovan
- supercali
#9577 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A onda covjek sigurno kaze jednu traku slika a drugu ne slika tako da komotno mozete i dalje praviti prekrsajeazdralovic wrote:i onda covjek kaze u saradnji sa firmom koja je montirala radar,obrnemo slikanje tako da slika samo ove koji voze pogresnim smjerom...supercali wrote:A inace policija pomene nedostatke i kaze vidite mi hvatamo i ove kontra samo u jednoj traci nece slikatiazdralovic wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=WsFpJguJmH4&t=1s evo jos jednom... prvi put valjda nisam dovoljno jasan bio
Kao sto su ranije rekli postavljeni su radari al kad predjete u suprotnu traku nece vas slikati
ako grijesim volio bih da znam gdje ?
- vješalica
-
azdralovic
#9579 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
e jebem ga ja video traje malo duze od 8 minuta... poslusaj sta covjek kaze... nije sad da ces izgubiti godinu zivotasupercali wrote:A onda covjek sigurno kaze jednu traku slika a drugu ne slika tako da komotno mozete i dalje praviti prekrsajeazdralovic wrote:i onda covjek kaze u saradnji sa firmom koja je montirala radar,obrnemo slikanje tako da slika samo ove koji voze pogresnim smjerom...supercali wrote: A inace policija pomene nedostatke i kaze vidite mi hvatamo i ove kontra samo u jednoj traci nece slikati
Kao sto su ranije rekli postavljeni su radari al kad predjete u suprotnu traku nece vas slikati
ako grijesim volio bih da znam gdje ?
- supercali
#9580 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pregledao sam ja i znam sta kaze al dal ti mislis da ce reci kad zamjenimo rad senzora da ne rade u jednoj traci
Koji ce organ firma drzava bilo ko reci e radimo tako al imamo propusta pa moze se proci nekaznjeno?
Evo i ovo za suprotni pravac cini mi se da je ovo prvi put da javno kazu
Do sada niko nije pricao da se tako izbjegavaju kazne nego se nagadjalo dal slika ili ne pa i ovdje na forumu je bila ta ista polemika i znam da je uziman za primjer radar u aerodromskoj
Koji ce organ firma drzava bilo ko reci e radimo tako al imamo propusta pa moze se proci nekaznjeno?
Do sada niko nije pricao da se tako izbjegavaju kazne nego se nagadjalo dal slika ili ne pa i ovdje na forumu je bila ta ista polemika i znam da je uziman za primjer radar u aerodromskoj
-
azdralovic
#9581 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa rekli su i da nemaju toliko kamera koliko ima lokacija za iste.supercali wrote:Pregledao sam ja i znam sta kaze al dal ti mislis da ce reci kad zamjenimo rad senzora da ne rade u jednoj traci
Rekao je i da u momentu kada okrenu slikanje, ovi koji prave prekrsaj u svojoj traci nece biti kaznjeni.
Ne vidim zasto bi onda ta jedna strana bila takva zavjera.
BTW jedva cekam da se vratim u SA, da odem izmjeriti kod aerodroma koliko je od svakog senzora do kamere.
- amar1994
-
zdruzdjo
#9583 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Leon16v wrote:................ preko 15 stepeni napolju odma ki*a gore i ožeži po cesti...
Da te ispravim: "ki*ICA gore"
- drug_profi
#9584 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Seat Ibiza svjetlo plavi, jutros oko 7:40, semafor kod Zetre.
E pa lafe ako citas. Cekam te na zicer od sad pa nadalje.
Znas ti i ko i zasto.
Da se nisam bojao da ces se zakucati u ono malo auto sto stoji na crvenom, tacno bih te jos jutros poslao u bolnicu.
Znas ti i ko i zasto.
Da se nisam bojao da ces se zakucati u ono malo auto sto stoji na crvenom, tacno bih te jos jutros poslao u bolnicu.
-
DonieBrasco
#9585 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To je udarna ekipa, mlada ozaloscena Klacar - ljubicasti G4, Ibiza plavi (ima i jedan zuti *lime zelena*), tamno plavi (crni) E46 a ima i jedan crveni.Leon16v wrote:Prvi vjesnici proljeca, divljaci, E46, Golf 4, Ibiza i tako slicna ćjunerska auta, preko 15 stepeni napolju odma ki*a gore i ožeži po cesti...
Mislim da je to ta ekipa.
- klaki
#9586 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Stacemo i tim u kraj uskoro
- amar1994
#9587 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ima motora , pocelo je lagano kretenisanje po cesti
, jebla ih blokada i ko je izmisli

-
preludezalude
#9588 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nova sezona za motore je otvorena. Na pocetku sezone ginu. Pitanje je samo na koga je sudbina uprla prstom.
- vješalica
#9589 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma neće još
treba da otopli još malkice
treba da otopli još malkice
- orinoco
#9590 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U čemu je razlika između vas dvojicedrugi profil wrote:Seat Ibiza svjetlo plavi, jutros oko 7:40, semafor kod Zetre.
Znas ti i ko i zasto.
- drug_profi
#9591 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne razumijem pitanje?orinoco wrote:U čemu je razlika između vas dvojicedrugi profil wrote:Seat Ibiza svjetlo plavi, jutros oko 7:40, semafor kod Zetre.
Znas ti i ko i zasto.
On je mene zgurao sa ceste da bi prosao kroz zuto. Da nisam pobjegao, i on i vozac tog malog auta bi bili u bolnici jer bi se direktno zakucao u njgov gepek. Ja ne bih jer bi priroda udara bila takva da bi mi steta bila mala, (bokom od bok).
- supercali
#9592 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A jesu li na pocetku postavljanja rekli nemamo kamera?azdralovic wrote:Pa rekli su i da nemaju toliko kamera koliko ima lokacija za iste.supercali wrote:Pregledao sam ja i znam sta kaze al dal ti mislis da ce reci kad zamjenimo rad senzora da ne rade u jednoj traci
Rekao je i da u momentu kada okrenu slikanje, ovi koji prave prekrsaj u svojoj traci nece biti kaznjeni.
Ne vidim zasto bi onda ta jedna strana bila takva zavjera.
BTW jedva cekam da se vratim u SA, da odem izmjeriti kod aerodroma koliko je od svakog senzora do kamere.
Nisu tek kad je kasnije raja otkrila rekli nemamo toliko kamera
Kad se otkrilo ovo sa suprotnom trakom onda su priznali i logicno je da ce reci kad obrnu da ne slika normalno jer ako ne slika suprotno onda je ogicno kad se okrene da isto radi u jednom smjeru
Znaci nije zavjera nego nece da otkrivaju slabosti
Kad se i to skonta onda ce skontati vjerovatno novu foru za te
Sibni tronozac ili sl pa ce i to pokriti ili na koju vec ideju dodju
Kad budes to izmjerio izracunaj onda koliko auto prelazi sa 70kmh nadji ugao kamere i vidi gdje su auta nakon sto prodje senzore pa uporedi moze li slikati
Dobit ces da u jednoj traci slika samo guzicu al s prednje strane znaci dio krova i guzicu bez da se vidi tablica
- muha_sa
#9593 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
da prenesem post sa druge teme
by drugtito2011 » 01/03/2017 03:42
Sudionici ilegalnih utrka u Njemačkoj osuđeni na doživotni zatvor zbog ubistva
Zemaljski sud u Berlinu osudio je u ponedjeljak dvojicu Berlinčana na doživotne kazne zatvora zbog toga jer su sudjelujući u ilegalnim utrkama usmrtili jednu osobu što je prvi put da su sudionici ilegalnih utrka osuđeni zbog ubistva s predumišljajem.
“Ko usred grada vozi velikim brzinama taj uzima u obzir i da bi pritom moglo doći do smrtonosnih posljedica“, obrazložili su suci u Berlinu.
Oni su ustvrdili kako osuđeni nisu imali namjeru nekoga ubiti ali da su “u svakom trenutku računali sa žrtvama” te zaključili da se radi o stanju tzv. “uvjetnog predumišljaja”. To je po njemačkom zakonu kvalifikacija koja omogućava izricanje kazne za ubistvo.
“Radi se jednostavno o uzbuđenju i ugledu unutar scene”, rekao je sudac izričući presudu 28-godišnjem Hamdiju H. i 25-godišnjim Marvinu N. Obojica su, kako je obrazložio sudac, u potpunosti ostavili slučaju hoće li i koliko osoba nastradati zbog njihovog ponašanja.
Njih dvojica su u februaru prošle godine sportskim automobilima Audi 6 i Mercedes AMG CLA 45 u centru Berlina vozili utrku prolazeći brzinom od 160 km na sat kroz crvena svjetla. Na jednom semaforu Audi je punom brzinm naletio na jedno vozilo u kojem je na licu mjesta poginuo jedan 69-togodišnji Berlinčanin.
Ovo je prvi slučaj da se u Njemačkoj sudionicima ilegalnih utrka u gradovima sudilo zbog ubistva.
Dosada su sudionicma utrka izricane novčane ili uvjetne kazne ili se radilo o ubistvu iz nehata.
Suci su time u potpunosti prihvatili optužbu tužiteljstva koje je govorilo o “ubistvu iz nižih pobuda”.
Sudsko vijeće je istaknulo kako se radi o “individualnoj presudi” te da se svaki daljnji proces osobama koje su zbog utrka usmrtile nedužne prolaznike mora posebno analizirati.
by drugtito2011 » 01/03/2017 03:42
Sudionici ilegalnih utrka u Njemačkoj osuđeni na doživotni zatvor zbog ubistva
Zemaljski sud u Berlinu osudio je u ponedjeljak dvojicu Berlinčana na doživotne kazne zatvora zbog toga jer su sudjelujući u ilegalnim utrkama usmrtili jednu osobu što je prvi put da su sudionici ilegalnih utrka osuđeni zbog ubistva s predumišljajem.
“Ko usred grada vozi velikim brzinama taj uzima u obzir i da bi pritom moglo doći do smrtonosnih posljedica“, obrazložili su suci u Berlinu.
Oni su ustvrdili kako osuđeni nisu imali namjeru nekoga ubiti ali da su “u svakom trenutku računali sa žrtvama” te zaključili da se radi o stanju tzv. “uvjetnog predumišljaja”. To je po njemačkom zakonu kvalifikacija koja omogućava izricanje kazne za ubistvo.
“Radi se jednostavno o uzbuđenju i ugledu unutar scene”, rekao je sudac izričući presudu 28-godišnjem Hamdiju H. i 25-godišnjim Marvinu N. Obojica su, kako je obrazložio sudac, u potpunosti ostavili slučaju hoće li i koliko osoba nastradati zbog njihovog ponašanja.
Njih dvojica su u februaru prošle godine sportskim automobilima Audi 6 i Mercedes AMG CLA 45 u centru Berlina vozili utrku prolazeći brzinom od 160 km na sat kroz crvena svjetla. Na jednom semaforu Audi je punom brzinm naletio na jedno vozilo u kojem je na licu mjesta poginuo jedan 69-togodišnji Berlinčanin.
Ovo je prvi slučaj da se u Njemačkoj sudionicima ilegalnih utrka u gradovima sudilo zbog ubistva.
Dosada su sudionicma utrka izricane novčane ili uvjetne kazne ili se radilo o ubistvu iz nehata.
Suci su time u potpunosti prihvatili optužbu tužiteljstva koje je govorilo o “ubistvu iz nižih pobuda”.
Sudsko vijeće je istaknulo kako se radi o “individualnoj presudi” te da se svaki daljnji proces osobama koje su zbog utrka usmrtile nedužne prolaznike mora posebno analizirati.
- muha_sa
#9594 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ja srednjom trakom 30 na sat i laganini--kome smeta nek pretice--ima lijeva za preticanje
-
zdruzdjo
#9595 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Citat iz Top bliste nadrealista:muha_sa wrote:ja srednjom trakom 30 na sat i laganini--kome smeta nek pretice--ima lijeva za preticanje
"Hamo ne čaćkaj mečku"
- O'zone
- Globalni moderator
-
azdralovic
#9597 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Fakat nemoj da opet prolazimo svu onu pricu o sporoj i brzoj traci u Sarajevuzdruzdjo wrote:Citat iz Top bliste nadrealista:muha_sa wrote:ja srednjom trakom 30 na sat i laganini--kome smeta nek pretice--ima lijeva za preticanje
"Hamo ne čaćkaj mečku"
- orinoco
#9598 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Uvijek zaboraviš mobitelmuha_sa wrote:ja srednjom trakom 30 na sat i laganini--kome smeta nek pretice--ima lijeva za preticanje
-
nightvision
#9599 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
U tuzli (tacnije u bistarcu kod lukavca) vec je jedan otvorio sezonu prije mjesec dana. Nije se snijeg bio otopio a on zaginuo, cini mi se 26 mu bilo.preludezalude wrote:Nova sezona za motore je otvorena. Na pocetku sezone ginu. Pitanje je samo na koga je sudbina uprla prstom.
- vješalica
#9600 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
dušmanska poslaKvaziExpert wrote:
ti im samo zavidiš na mašinama
eh sad ozbiljno
prilog sa emisije mreža o kupovini ljekarskih za vozački
mislim da je krajnje vrijeme da se tom lopovluku psihopata (činjenica jer to vidimo svaki dan) stane u kraj,ali ne kad bude kasno...kad ubiju nekoga
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/195208/28022017