Demokratska fronta Željko Komšić
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#9576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nema teme na ovom forumu u kojoj se ti oko necega slazes , samo demagogija i trolanje. a koja je to ciljna grupa glasaca izetbegovica, tihica , radoncica i tvog svetog lagumdzije nego bosnjaci , srbi i hrvati nisu sigurno.
-
forel
#9577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slagao se on ne slagao, ja samo kazem cinjenice koje su na djelu i koja su javna tajna.Da bi mogli razgovarati o Zeljki Komsicu najprije je potrebno uzeti biografije ljudi o kojima pricamo, sta su i kada i gdje radili, u toku rata, poslije rata i koji su im uspijesi pa onda da razgovaramo o cinjenicama.Sve ostalo je demagogija, svaki protivnik Zeljke Komsica upravo demagojijom ga pokusava diskriminisat.Svi pricaju kako on je pobjedio glasovima bosnjackog naroda, kako je ublehas ovakav ili onakav.A onda kad izvadis covjeku ljiljana iz djepa onda se usute.Zasto umjesto prica ko ga voli/ ne voli, ne napise sta je pboogu ko uradio za ovu drzavu.Hajde cinjenice na sunce, bez price jel sposoban il nesposoban.Jesam clan DF, i zaboli me da li to kome smeta, ali nije mi jasno po kom osnovu jedan tamo Tihic moze imat vise prava da predstavlja svoj narod od bilo kojeg prvoborca koji je stao na branik domovine.Nemora to bit Zeljko Komsic, evo uzet cu svog oca, il bilo cijeg oca koji je 4 godine branio ovu drzavu.Po kom osnovu neko ko je kad je najgore bilo ovoj drzavi sklonio guzicu u Njemacku moze biti legitimniji od mog oca?Svi pricate o Komsicevoj ''nesposobnosti'' evo otvoreno vas pitam, jel mu iko 92 govorio ''E Zeljko ti si nesposoban da ratujes, nesposoban si da 4 godine gazis po Treskavici i da 4 godine mozda zivis svoje posljednje momente zivota''.Tad mu niko nije pricao o nesposobnosti, danas posto u ovoj drzavi ima 4 miliona stanovnika od 4 miliona, 3 miliona su politicki analiticari, pricaju o nesposobnosti.Sad shvatam zasto u ovoj drzavi vise prolaze sbijanske cajke nego onaj nas domaci najbolji muzicki repertoar, jer mi smo narod koji je uvijek spreman pljuvat po onima koji nam valjaju a prihvatat sve od onog ko nam nije valjao.To je do mentaliteta, i samo ponekad se prisjetimo da je u Srebrenici izvrsen genocid, i price o ratu i tako te stvari.Rata i zrtava rata najvise su puna usta onima koji su u ratu bili u dubokoj zaledjini i nije im pucalo pod supkom.Pitajte Baketa, kad dodje na Kovace da li zna iti jednog sehida koji tu lezi, Zeljko ih mnogo zna jer je bio sa njima kad se ginulo.I tu bi zavrsio raspravu, jer ako cemo pricat istinu onda plasim se postat cu dosadan sa cinjenicama koje bole mnoge ''ultra patriote'' u ovoj zemlji.crysis wrote:nema teme na ovom forumu u kojoj se ti oko necega slazes , samo demagogija i trolanje. a koja je to ciljna grupa glasaca izetbegovica, tihica , radoncica i tvog svetog lagumdzije nego bosnjaci , srbi i hrvati nisu sigurno.
- Banksy
#9578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je tako plitko i ružno. I netačno, prije svega.Corto Maltese wrote: Bez obzira sa potpunim neslaganjem oko sadržaja izlaganja, mislim da si u gornjem tekstu vrlo precizno odredio ciljnu glasačku grupu DF-a.
U sridu, i to 15 puta.
Da bi ti pojasnili o kojoj ciljnoj grupi se radi, recimo o istoj onoj koje si bio dio dok nisi, kako ono, ''provalio o čemu se radi''? Ciljna grupa tvoje bivše partije.
- Corto Maltese
#9579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možda da tu temu raspraviš sa tipičnim glasačem DF-a?Banksy wrote:To je tako plitko i ružno. I netačno, prije svega.Corto Maltese wrote: Bez obzira sa potpunim neslaganjem oko sadržaja izlaganja, mislim da si u gornjem tekstu vrlo precizno odredio ciljnu glasačku grupu DF-a.
U sridu, i to 15 puta.
Da bi ti pojasnili o kojoj ciljnoj grupi se radi, recimo o istoj onoj koje si bio dio dok nisi, kako ono, ''provalio o čemu se radi''? Ciljna grupa tvoje bivše partije.
forel wrote: Prije bi ja rekao da ovdje netko, a prije svega ''bosnjaci'' koji se kao uzdizu i dizu do neba ljiljane, prave se ultra patriote, hajde Bgt puna usta svima Bosne, svi bi krvi dali za Bosnu...i sve bosnjo do bosnje....i ja to sve gledam a onda pogledam za kog ti ''bosnjaci glasaju'' pa pogledam u 20 godina bosnje glasaju za Tihica - ultra bosnju koji je dok mu je narod ginuo vjenjcavao parove po Njemackoj, pogledam bosnje biraju jednog Izetbegovica koji se citavo vrijeme rata bio po strani i u ratu.Bosnje glasaju za Fahru, na stranu sve, hajmo govorit iskreno Fahro nije cak ni rodjen u BiH...I onda pogledam tog Komsica koji kao nekakv Joker upada u sve ovo.Borac i to kakav zlatni ljiljan, branio narod branio drzavu, covjek 20 godina sluzio ovoj zemlji i gdje god da je radio uvijek dobijao pohvale, prije svega kao nacelnik, mnogi i dan danas zale zasto vise nije nacelnik, covjek se dokazao u onoj najnizoj grani, operativnom radu za obicnog insana.Zovu ga demagom ovakvim onakvim, ja da vas pitam a sta je to i koju funkciju u ovom gradu ili bilo kom drugom gradu obavljao Bakir Izetbegovic, Tihic pa je stekao ''strahopostovanje''?Nigdje, stekao ga je na demagoskim pricama da je on primjer i simbolika bosnjaka, Bakir Izetbegovic do unazad nekoliko godina nije bio ni poznat po nekom politickom djelovanju nit sam ja cuo da je bio politicki aktivan, pojavio se odjednom da naslijedi babu, opet demagoske price o bosnjacima i te price u pricicama.Znaci demagogija opet.Komsic je 20 godina u politici, i to stepenicu po stepenicu napredovao, nije jednog dana izronio iz bazena ''e evo me ja sam bosanac ja volim Bosnu hajte bosnjaci glasat za me''.Nego je prvo branio ovu domovinu, pa je u 2 mandata nacelnistva gradio dio nje, pa je onda potom predstavljao kao ambasador kao slika ove zemlje u drugoj drzavi i onda je dosao da bude predsjednik.Ja se sad pitam, covjek koji ima toliku karijeru iza sebe kako ga neko moze nazvat ublehom, demagogom, ovim ili onim?Nije Komsic pricao o patriotizmu u 2 mandata kao clan predsjednjistva nego je 20 godina radio za ovu drzavu i dan danas opet radi koliko je to moguce.Bosnjaci realno u ovom momentu nemaju svog predstavnika koji bi mogao biti legitiman.90% nase politicke scene su ratni profiteri, borci na Bec frontu, od svoj karijere imaju samo pricu o bosnjastvu.Ali ne Bosnji je drazi Tihic jer je on toboze ''bosnjak'' .Prije svega svim bosnjacima su sto kazu Srbi puna usta ''genocida'' a lahko zaboravljate i pljujete po ljudima koji su stali na prvu crtu i rizikovali svoj zivot da se Srebrenicki genocid ne ponovi u Sarajevu, Bihacu i drugim ratistima....Bravo ''bosnjaci''!
-
kox
#9580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Super, i Milan Tarot se ukazao. Sada znamo kako izgleda prosjecan glasac DF-a iako za njih jos nikada niko nije glasao.
- Corto Maltese
#9581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro, zabranite mu da glasa, ako vam njegov glas ne odgovara.
Kako god vi odlučite, ja se slažem.
Kako god vi odlučite, ja se slažem.
-
hellue
#9582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao gost na televiziji, tim potem je onda gostovao i u Hercegovini, u Posavini:-)crysis wrote:Kad je zadnji puta bio u Zapadnoj ili Istocnoj Hercegovini, Posavini, za Srbe necu ni govoriti??...Ne moze se to postici iz kafane Tito nikako, sem toga nema on ni priiblizan kapacitet za takvo sto...Jos je vise cudno da vi gajite takve ideje, da bi mi kao opet sve trebali zaboraviti i potrcati u zagrljaj nekoj zajednici, ovi na Palama vjerovatno vec ostre nozeve i raduju se "nasim"pokusajima da ponovo budemo jedno, da je poplava donijela Jugostaviju
evo ga u sred banja luke
http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=37773
gledaj lafčino ako ti se da. i nemoramo se mi grlit i ljubit sa njima dovoljno je da zivimo mirno i da se neprebijamo i nepsujemo jedni drugima majku b,č u.
- Alfons Kauders
#9583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kolega, kao i mnogi prije tebe, potpuno fulas temu... ne trebas ti nama prodavati komsica, vec radoncicaforel wrote:Slagao se on ne slagao, ja samo kazem cinjenice koje su na djelu i koja su javna tajna.Da bi mogli razgovarati o Zeljki Komsicu najprije je potrebno uzeti biografije ljudi o kojima pricamo, sta su i kada i gdje radili, u toku rata, poslije rata i koji su im uspijesi pa onda da razgovaramo o cinjenicama.Sve ostalo je demagogija, svaki protivnik Zeljke Komsica upravo demagojijom ga pokusava diskriminisat.Svi pricaju kako on je pobjedio glasovima bosnjackog naroda, kako je ublehas ovakav ili onakav.A onda kad izvadis covjeku ljiljana iz djepa onda se usute.Zasto umjesto prica ko ga voli/ ne voli, ne napise sta je pboogu ko uradio za ovu drzavu.Hajde cinjenice na sunce, bez price jel sposoban il nesposoban.Jesam clan DF, i zaboli me da li to kome smeta, ali nije mi jasno po kom osnovu jedan tamo Tihic moze imat vise prava da predstavlja svoj narod od bilo kojeg prvoborca koji je stao na branik domovine.Nemora to bit Zeljko Komsic, evo uzet cu svog oca, il bilo cijeg oca koji je 4 godine branio ovu drzavu.Po kom osnovu neko ko je kad je najgore bilo ovoj drzavi sklonio guzicu u Njemacku moze biti legitimniji od mog oca?Svi pricate o Komsicevoj ''nesposobnosti'' evo otvoreno vas pitam, jel mu iko 92 govorio ''E Zeljko ti si nesposoban da ratujes, nesposoban si da 4 godine gazis po Treskavici i da 4 godine mozda zivis svoje posljednje momente zivota''.Tad mu niko nije pricao o nesposobnosti, danas posto u ovoj drzavi ima 4 miliona stanovnika od 4 miliona, 3 miliona su politicki analiticari, pricaju o nesposobnosti.Sad shvatam zasto u ovoj drzavi vise prolaze sbijanske cajke nego onaj nas domaci najbolji muzicki repertoar, jer mi smo narod koji je uvijek spreman pljuvat po onima koji nam valjaju a prihvatat sve od onog ko nam nije valjao.To je do mentaliteta, i samo ponekad se prisjetimo da je u Srebrenici izvrsen genocid, i price o ratu i tako te stvari.Rata i zrtava rata najvise su puna usta onima koji su u ratu bili u dubokoj zaledjini i nije im pucalo pod supkom.Pitajte Baketa, kad dodje na Kovace da li zna iti jednog sehida koji tu lezi, Zeljko ih mnogo zna jer je bio sa njima kad se ginulo.I tu bi zavrsio raspravu, jer ako cemo pricat istinu onda plasim se postat cu dosadan sa cinjenicama koje bole mnoge ''ultra patriote'' u ovoj zemlji.crysis wrote:nema teme na ovom forumu u kojoj se ti oko necega slazes , samo demagogija i trolanje. a koja je to ciljna grupa glasaca izetbegovica, tihica , radoncica i tvog svetog lagumdzije nego bosnjaci , srbi i hrvati nisu sigurno.
ja s komsicem nemam nikakav problem i spreman sam mu dati glas, nije lopov, izdati nece, nije bas sjajan politicar - ali cu mu na konto tih vaznijih vrijednosti progledati kroz prste... uz jedan uslov - da se jasno kaze gdje ce otici moj glas.
ako ce otici ekipi iz haram tornja, ako ce DF biti privjerak, onda bez mene
ne zaista znam sta je tu toliko nejasno i zasto se ispoljava toliko animoziteta prema onima koje ovo zanima? dakle ja sam jebeni simpatizer DF i postavljam banalno pitanje na koje haman niko iz stranke nema odgovor? dobro, razumijem da ima potrebe za taktiziranjem i sta vec, ali u tom slucaju shvatite da nemate moj glas... ni na glasove moje porodice... a vala ni dobrog dijela moje raje...
mozda kod nekih radi sujeta i spremni su na sve kako bi zacerali bivsim stranackim kolegama, ali ja se nikad nisam bavio politikom i nemam tih problema... ali ni u ludilu ne zelim da moj glas ide ljudima koji su pokusali nasilno preuzeti vlast, spaljujuci gradove i prizivajuci mrtve glave na ulicama... jednostavno NE ZELIM da na bilo koji nacin ucestvujem u tome, po cijenu da ne izadjem na izbore ili da glasam za SDA, SDP ili nekog desetog... shvatite to vec jednom pobogu, za vase dobro, stvarno ne znam zasto je to toliko tesko?!
- Alfons Kauders
#9584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nije bas lijepo, al vala nije bas ni netacnoBanksy wrote:To je tako plitko i ružno. I netačno, prije svega.Corto Maltese wrote: Bez obzira sa potpunim neslaganjem oko sadržaja izlaganja, mislim da si u gornjem tekstu vrlo precizno odredio ciljnu glasačku grupu DF-a.
U sridu, i to 15 puta.
ciljna grupa je sasvim ok - ali mi nije jasno zasto se odjednom od simpatizera DF trazi da ujedno budu i simpatizeri SBB? jer sjecam se euforije kad je komsic najavio osnivanje stranke, sjecam se osnivanja, sjecam se sta smo svi ovdje pricali, i sta je pricala raja na ulici... vec tad sam, naslijepo, rekao da cu glasati za DF
da mi je neko tad rekao da su DF i SBB u istom bloku, mozda bi to nekako i mogao svariti, tesko - ali mozda, jer SBB mi je tada bila u rangu sa SDA... nakon svega sto se desavalo u zadnja cetiri mjeseca, stanje se promijenilo, barem sto se mene tice... sad mi je SBB vece zlo od SDA, SDP, SBiH i svih ostalih zajedno... jednostavno necu ba da imam ista s tim vratolomijama... ovdje se SDPu godinama prigovaralo na neprincipijelnim koalicijama i blentavoj kombinatorici, ali haman se ta ista pravila ne odnose na DF
uostalom o cemu onda uopste pricamo? neka se onda DF fino ugasi ili utopi u SBB i cao, sta je tu problem?
-
kakonako
#9585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cesto navratim na Klix,iz navike,a i najcitaniji je u Drzavi...pa onda,stoga,ima i tezinu.Ovih dana najcesce sam na temi poplava,ali,veceras,navratih i na politiku...od svih stranaka najvise,i najaktivnije,se govori o Zeljku Komsicu i DF-u.Nije li to znakovito,ako uzmemo u obzir sve ono sto se u ovoj kataklizmi desava,solidarnost,spremnost za pomoc,dobrovoljni rad,zajednistvo svih naroda.E,zasmetalo je.Dodiku,najvise,a bogami i pojedinim glasnogovornicima tipa Corto,Hafis,i u najvecoj mjeri demagogu prve klase Alfonsu.I zato,kad vidim imena preskacem,dobro Banksi ima zivaca da ih razlozno demontira,ali,vjerujem,i ona nece dugo.Slozno su braca navalila da u korjenu sasjeku klicu nade
Last edited by kakonako on 23/05/2014 00:07, edited 1 time in total.
-
palermo
#9586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ukratko.....Alfons Kauders wrote:
ja s komsicem nemam nikakav problem i spreman sam mu dati glas, nije lopov, izdati nece, nije bas sjajan politicar - ali cu mu na konto tih vaznijih vrijednosti progledati kroz prste... uz jedan uslov - da se jasno kaze gdje ce otici moj glas.
ako ce otici ekipi iz haram tornja, ako ce DF biti privjerak, onda bez mene
dakle ja sam jebeni simpatizer DF i postavljam banalno pitanje na koje haman niko iz stranke nema odgovor? dobro, razumijem da ima potrebe za taktiziranjem i sta vec, ali u tom slucaju shvatite da nemate moj glas... ni na glasove moje porodice... a vala ni dobrog dijela moje raje...
!
uz ispravki-ja bio simpatizer......ko ne vjeruje nek otvori početne stranice ove teme....
Al na stranu KOmšić, mislim ni prvi ni posljednji političar koji me razočarao,jebavat ga......al stvarno,moje očekivanje nakon naprdivanja oko možebitne koalicije DF-SBB je bilo da će istaknuti zagovornici DF-a skočiti na noge i reći, mršššššššš kakav Fahro, jesi lud Željko i tako to.........kad ono pafffff......
I kao što si u nekom ranijem postu lijepo naveo........neću bre da glasam za Fahru.....nećuuuuuuuuuuuuuuuuuu
- Banksy
#9587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ciljna grupa je ista ona kojoj se obraćao SDP, dakle, većinski bošnjačka, ali ne sasvim bošnjačka. Pošteno bi bilo reći, ciljna grupa na teritoriju koji je bio pod kontrolom ABiH, recimo.Alfons Kauders wrote:nije bas lijepo, al vala nije bas ni netacnoBanksy wrote:To je tako plitko i ružno. I netačno, prije svega.Corto Maltese wrote: Bez obzira sa potpunim neslaganjem oko sadržaja izlaganja, mislim da si u gornjem tekstu vrlo precizno odredio ciljnu glasačku grupu DF-a.
U sridu, i to 15 puta.
ciljna grupa je sasvim ok - ali mi nije jasno zasto se odjednom od simpatizera DF trazi da ujedno budu i simpatizeri SBB?
Smiješno je i neozbiljno ovo što konstruira Corto. Koliko je baza SDP-a bošnjačka, toliko je i ova DF-a. Da ne širimo bezze oko gluposti.
Niko to ne traži, to nije tačno. To je, kako rekoh, jeftini spin iz Centrale koji za cilj ima odbiti odbjegle glasače SDP-a od DF-a. Mada mi nije jasno zašto bi to bilo kome bilo problematično kad je uoči prošlih izbora koalicija SDP&SBB bila skoro zvanično najavljena (to što se ostvarila nešto kasnije, druga je priča) pa to nije omelo glasače SDP-a da im daju glas.
Da ne govorimo o tome kako je ta koalicija najavljena kao nova snaga koja će srušiti stari SDA, a nakon izbora se upravo s njima ušlo u vlast. Dakle, ne vidim zašto se od bilo koga, pa i od DF-a traže bilo kakve garancije za bila šta, kad nam je SDP sasvim spustio pragove i obesmislio bilo kakav konzistentan i dosljedan politički stav i princip.
Tebi, konkretno, pitanje:
Jesi li na prošlim izborima glasao za SDP? Jesi.
Je li koalicija SDP-a s Fahrom uoči prošlih izbora bila skoro i zvanično najavljena (uz brdo isprika i obrazloženja)? Jeste.
Kako ti to tad nije smetalo, a sad ti smeta (iako savez DF&SBB nije nigdje zvanično ni najavljen ni objavljen niti bilo ko o tome ozbiljno priča osim forumskih ''analitičara'' iz SDP-a i SDA)?
- Banksy
#9588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
palermo wrote: uz ispravki-ja bio simpatizer......ko ne vjeruje nek otvori početne stranice ove teme....
Al na stranu KOmšić, mislim ni prvi ni posljednji političar koji me razočarao,jebavat ga......al stvarno,moje očekivanje nakon naprdivanja oko možebitne koalicije DF-SBB je bilo da će istaknuti zagovornici DF-a skočiti na noge i reći, mršššššššš kakav Fahro, jesi lud Željko i tako to.........kad ono pafffff......
I kao što si u nekom ranijem postu lijepo naveo........neću bre da glasam za Fahru.....nećuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Previdio si moj odgovor od jučer. Glasaj za Šaju i Radeljaša.
Banksy wrote:Jedino što moraju je biti na strani suprotnoj onoj na kojoj su SDA i SDP.palermo wrote:Moraju biti na istoj strani sa SBB-om ? Mislim, ako moraju, onda sam ja na ovoj drugoj strani. Jbg......Banksy wrote:
Imamo par stvari koje su već sad izvjesne:
Bakir je preuzeo ili će preuzeti SDA,
Bakir i Zlatko su najveći prijatelji i najbliži poslovni saradnici,
Zlatko je već, istina implicite, najavio postizbornu koaliciju s SDA,
Na jednoj strani su SDA&SDP, na drugoj DF, SBB, SDU, Naša stranka i ostala sitnež, nemam pojma, sve ostale,
Šta predlažeš?
To da će kao DF ići u koaliciju s SBB-om nakon izbora je jeftini spin iz Centrale lansiran da od DF-a odbije potencijalne odbjegle SDP glasače.
Pritom se zaboravlja da je uoči prošlih općih izbora kroz Avaz najavljena koalicija SBB&SDP, a Zlatko je pravdao potrebom da se najzad skine SDA. Ne sjećam se da ste tada bili ovako rezolutni kad je u pitanju zgražavanje nad Fahrom i njegovim djelom. Zapravo, ne sjećam se da je i bilo kakve negativne reakcije oko ove skandalozne koalicije. @Seln je bio jedini glasan, koliko se sjećam.
Poštujem ja tvoju odluku da budeš na drugoj strani. Samo podsjećam da, uz svu silu užasa korupcije, krađe, sile, bahatosti, grabeži i bezakonja, a koji smo prošli u ovih 20 godina, druga strane podrazumijeva i Seku u Državnoj bolnici, Poljine, Erdogana, Alšidi, kao i Šaju, Arziju i Radeljaša. Drago mi je ako ti želudac to može podnijeti. Moj više ne može, nema govora. Mislim da je konačno vrijeme za promjene, po bilo koju cijenu.
-
palermo
#9589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
[/quote]Banksy wrote:
Previdio si moj odgovor od jučer. Glasaj za Šaju i Radeljaša.
Jesam. Mislim previdio tvoj odgovor
Odgovorim ti sutra. Sad je kasno
-
jastuk1
#9590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jao koja gomila nekoherentne drobiljoze bez osnova.forel wrote:[
Prije bi ja rekao da ovdje netko, a prije svega ''bosnjaci'' koji se kao uzdizu i dizu do neba ljiljane, prave se ultra patriote, hajde Bgt puna usta svima Bosne, svi bi krvi dali za Bosnu...i sve bosnjo do bosnje....i ja to sve gledam a onda pogledam za kog ti ''bosnjaci glasaju'' pa pogledam u 20 godina bosnje glasaju za Tihica - ultra bosnju koji je dok mu je narod ginuo vjenjcavao parove po Njemackoj, pogledam bosnje biraju jednog Izetbegovica koji se citavo vrijeme rata bio po strani i u ratu.Bosnje glasaju za Fahru, na stranu sve, hajmo govorit iskreno Fahro nije cak ni rodjen u BiH...I onda pogledam tog Komsica koji kao nekakv Joker upada u sve ovo.Borac i to kakav zlatni ljiljan, branio narod branio drzavu, covjek 20 godina sluzio ovoj zemlji i gdje god da je radio uvijek dobijao pohvale, prije svega kao nacelnik, mnogi i dan danas zale zasto vise nije nacelnik, covjek se dokazao u onoj najnizoj grani, operativnom radu za obicnog insana.Zovu ga demagom ovakvim onakvim, ja da vas pitam a sta je to i koju funkciju u ovom gradu ili bilo kom drugom gradu obavljao Bakir Izetbegovic, Tihic pa je stekao ''strahopostovanje''?Nigdje, stekao ga je na demagoskim pricama da je on primjer i simbolika bosnjaka, Bakir Izetbegovic do unazad nekoliko godina nije bio ni poznat po nekom politickom djelovanju nit sam ja cuo da je bio politicki aktivan, pojavio se odjednom da naslijedi babu, opet demagoske price o bosnjacima i te price u pricicama.Znaci demagogija opet.Komsic je 20 godina u politici, i to stepenicu po stepenicu napredovao, nije jednog dana izronio iz bazena ''e evo me ja sam bosanac ja volim Bosnu hajte bosnjaci glasat za me''.Nego je prvo branio ovu domovinu, pa je u 2 mandata nacelnistva gradio dio nje, pa je onda potom predstavljao kao ambasador kao slika ove zemlje u drugoj drzavi i onda je dosao da bude predsjednik.Ja se sad pitam, covjek koji ima toliku karijeru iza sebe kako ga neko moze nazvat ublehom, demagogom, ovim ili onim?Nije Komsic pricao o patriotizmu u 2 mandata kao clan predsjednjistva nego je 20 godina radio za ovu drzavu i dan danas opet radi koliko je to moguce.Bosnjaci realno u ovom momentu nemaju svog predstavnika koji bi mogao biti legitiman.90% nase politicke scene su ratni profiteri, borci na Bec frontu, od svoj karijere imaju samo pricu o bosnjastvu.Ali ne Bosnji je drazi Tihic jer je on toboze ''bosnjak'' .Prije svega svim bosnjacima su sto kazu Srbi puna usta ''genocida'' a lahko zaboravljate i pljujete po ljudima koji su stali na prvu crtu i rizikovali svoj zivot da se Srebrenicki genocid ne ponovi u Sarajevu, Bihacu i drugim ratistima....Bravo ''bosnjaci''!
Pod broj 1. Ostavi se bolesnog čovjeka. Tvoj "tobože Bošnjak" je "U periodu maj - august 1992. godine bio je zatočenik srpskih koncentracionih logora u Bosanskom Šamcu, Brčkom, Bijeljini, Batajnici i Sremskoj Mitrovici."
Pod broj 2. u ovom momentu Bošnjacima (onima koiji glasaju za SDA) je Bakir itekako legitiman, sviđalo se to nekom ili ne.
Pod broj 3. Imaće i bivšeg reisa Cerića da im bude "legitiman" ako se kandiduje, sviđalo se to nekom ili ne.
A ovo što sam podebljao u tvom postu ti je sramno, sramotno. Niko nikad nije doveo u pitanje Komšićeve zasluge u ratu (osim generalno ljudi iz RS-a, kojima se naravno njegov angažman u ratu ne sviđa). I nije Komšić sam branio ovu državu da bi se ratnim lovorikama kitio do vijeka. Dosta više s tim.
Možete vrištat do neba, ali što više pjenite protiv SDA, to će SDA više glasova dobiti na slijedećim izborima. Opet kažem, nisam izlazio na nekoliko zadnjih izbora ali nivo fakilnuka, pokvarenosti, bezobraštine i podvala će me natjerati da izađem i glasam protiv DF, SBB, NS spodoba i ovih kojih ih tobože brane, napadajući SDA, SDP i ostale i istinama i neistinama.
Kad će vam jednom biti jasno, ne možete na tak perfidan i neiskren način pridobiti glasače za vašu stvar. Ne-mo-že. Narod možda jeste glup ali nije naivan.
Komšić možda jeste kompetentan ali nije sposoban, snalažljiv, žilav - prosječan građanin ga ne može slušat ni tri minute, već mu se zijeva od monotonizma iz Komšićevih usta. Nema karizme, nema ništa što bi moglo da uhvati imaginaciju običnog građanina. Evo, kako nije iskoristio ovu krizu, niđe ga, niđe... Pojavio se neđe kratko i
A znaš šta je najgore. Mogao je Komšić, da je iskren mogao je. Jer zna vrlo dobro boljke društva, i sve fule i SDA i SDP i SBB-a, znači mogao je sa istinskim, iskrenim istupima iz duše da predstavi šta ovoj zemlji treba i da bude iskren, da kaže ko su kočničari i trovači života u BiH i kakve bi stvari mogli raditi i kako će NJEGOVA STRANKA TO ISPRAVLJATI ali jok, jok nega nema niđe. Sad kad je osnovao stranku, umjesto da se ne skida sa media, nega niđe. Ma hajde ba više i ti i tvoja neiskrenost. Eto.
- Banksy
#9591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je tačno. Svako iz svojih razloga - neko ideoloških, neko onih ličnih, egzistencijalnih, neko iz inata, uglavnom složno k'o nikad dosad.kakonako wrote:
Ovih dana najcesce sam na temi poplava,ali,veceras,navratih i na politiku...od svih stranaka najvise,i najaktivnije,se govori o Zeljku Komsicu i DF-u.Nije li to znakovito,ako uzmemo u obzir sve ono sto se u ovoj kataklizmi desava,solidarnost,spremnost za pomoc,dobrovoljni rad,zajednistvo svih naroda.
Slozno su braca navalila da u korjenu sasjeku klicu nade
Ali to je dobro. Tako veliki strah i tako velika sloga znače i da je u pitanju veliki potencijal i energija. Nadajmo se da će je znati iskoristi.
-
Hafis
#9592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I vi od muhe pravite medvjeda. O kakvoj koaliciji govorite. Jednostavno ih handri teritorijalna neraspoređenost.
Hoćete reći da će nekoga zanimati koalicija DF/SBB recimo u u HNŽ, ZHŽ, HBŽ, USK, PŽ, SBŽ...? Te dvije stranke su u svakom slučaju osuđene na federalnoj razini na koaliranje s nekom snažnijom bošnjačkom strankom ako žele sudjelovati u vlasti. Da ne govorimo i o hrvatskoj komponenti. Same neće imati ni izbliza dovoljan kapacitet da formiraju vlast.
Po meni, kada su već u pitanju DF i SBB jedino će biti interesantna borba u KS...tu bi moglo biti interesantnih zbivanja, ali to je opet samo lokalno pitanje Sarajlija i bliže okolice.
Hoćete reći da će nekoga zanimati koalicija DF/SBB recimo u u HNŽ, ZHŽ, HBŽ, USK, PŽ, SBŽ...? Te dvije stranke su u svakom slučaju osuđene na federalnoj razini na koaliranje s nekom snažnijom bošnjačkom strankom ako žele sudjelovati u vlasti. Da ne govorimo i o hrvatskoj komponenti. Same neće imati ni izbliza dovoljan kapacitet da formiraju vlast.
Po meni, kada su već u pitanju DF i SBB jedino će biti interesantna borba u KS...tu bi moglo biti interesantnih zbivanja, ali to je opet samo lokalno pitanje Sarajlija i bliže okolice.
-
jastuk1
#9593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy,
Sve ti mogu progledat kroz prste, ali kad spomeneš Erdogana u tom fuj kontekstu, odaš svu svoju zadojenost. Uz milion falinki koje ima, 90 posto zemalja bi bilo sretno da imaju takvog premijera.
Sve ti mogu progledat kroz prste, ali kad spomeneš Erdogana u tom fuj kontekstu, odaš svu svoju zadojenost. Uz milion falinki koje ima, 90 posto zemalja bi bilo sretno da imaju takvog premijera.
- Banksy
#9594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dajte, ljudi, saberite se malo.jastuk1 wrote:
Komšić možda jeste kompetentan ali nije sposoban, snalažljiv, žilav - prosječan građanin ga ne može slušat ni tri minute, već mu se zijeva od monotonizma iz Komšićevih usta.
Nema karizme, nema ništa što bi moglo da uhvati imaginaciju običnog građanina.
KOMŠIĆ ŽELJKO 337 065
KRIŠTO BORJANA 109 758
IZETBEGOVIĆ BAKIR 162 831
RADONČIĆ FAHRUDIN 142 387
-
jastuk1
#9595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Halo ba, pa glaso sam i ja za njega (Komšića), nekad davno kad sam izlazio na izbore. Jel to već ima 8 godina. hiiiii....Banksy wrote:
KOMŠIĆ ŽELJKO 337 065
KRIŠTO BORJANA 109 758
IZETBEGOVIĆ BAKIR 162 831
RADONČIĆ FAHRUDIN 142 387
Al problem je što ništa od tad on nije napravio. Naveo sam u prethodnom postu, šta je mogao i šta može uraditi da je ISKREN, ISKREN. Zar je toliko teško biti insan i iskren? Zar do te mjere više nema stida da mnogi uopšte ne znaju šta znači biti iskren? Eeeeee....
P.S. Samo da dodam. Kao što je već nekoliko forumaša reklo. Ja bih eto možda mogao i da pređem preko sve te nesnalažljivosti i nezainteresovanosti, ali involviranost sa SBB-om - to ne mogu i neću.
Last edited by jastuk1 on 23/05/2014 00:38, edited 1 time in total.
-
Hafis
#9596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Haris je imao mnogo više od 330 000 glasova na izborima 2006, pa na što spade kuća Silajdžića u 2010.
A plus toga, motivi za glasanje ŽK-a 2010 i sutra na izborima nisu više isti.
A plus toga, motivi za glasanje ŽK-a 2010 i sutra na izborima nisu više isti.
- Alfons Kauders
#9597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
potpuno ista - sto ce reci vecinski bosnjacka ko sto kaze corto i teritorijalno ogranicena ko sto kaze hafis... jednostavno je tako...Banksy wrote:Ciljna grupa je ista ona kojoj se obraćao SDP, dakle, većinski bošnjačka, ali ne sasvim bošnjačka. Pošteno bi bilo reći, ciljna grupa na teritoriju koji je bio pod kontrolom ABiH, recimo.Alfons Kauders wrote:
nije bas lijepo, al vala nije bas ni netacno
ciljna grupa je sasvim ok - ali mi nije jasno zasto se odjednom od simpatizera DF trazi da ujedno budu i simpatizeri SBB?
Smiješno je i neozbiljno ovo što konstruira Corto. Koliko je baza SDP-a bošnjačka, toliko je i ova DF-a. Da ne širimo bezze oko gluposti.
to nije samo spin zlatnokasikara, kamo srece da jesteNiko to ne traži, to nije tačno. To je, kako rekoh, jeftini spin iz Centrale koji za cilj ima odbiti odbjegle glasače SDP-a od DF-a. Mada mi nije jasno zašto bi to bilo kome bilo problematično kad je uoči prošlih izbora koalicija SDP&SBB bila skoro zvanično najavljena (to što se ostvarila nešto kasnije, druga je priča) pa to nije omelo glasače SDP-a da im daju glas.
Da ne govorimo o tome kako je ta koalicija najavljena kao nova snaga koja će srušiti stari SDA, a nakon izbora se upravo s njima ušlo u vlast. Dakle, ne vidim zašto se od bilo koga, pa i od DF-a traže bilo kakve garancije za bila šta, kad nam je SDP sasvim spustio pragove i obesmislio bilo kakav konzistentan i dosljedan politički stav i princip.
jesam, i bio sam svjestan da moraju sa SDA ili SBB... u jednu ruku sam navijao za SBB, samo da bi se lakse rastjerali SDA uhljebi... medjutim to je bila 2010, a ovo je 2014... sad kad vidim da SBB hoce na vlast mimo sistema i volje gradjana, preko mrtvih tijela i spaljenih zgrada, ta opcija mi ne dolazi u obzir... mozes me kriviti sto sam promijenio misljenje, slobodno, ali valjda je to moje demokratsko pravo?Tebi, konkretno, pitanje:
Jesi li na prošlim izborima glasao za SDP? Jesi.
Je li koalicija SDP-a s Fahrom uoči prošlih izbora bila skoro i zvanično najavljena (uz brdo isprika i obrazloženja)? Jeste.
Kako ti to tad nije smetalo, a sad ti smeta (iako savez DF&SBB nije nigdje zvanično ni najavljen ni objavljen niti bilo ko o tome ozbiljno priča osim forumskih ''analitičara'' iz SDP-a i SDA)?
i tacno je da taj savez nije najavljen ni objavljen, i tacno je da o njemu pricaju spinneri iz SDA i SDP, ali zasto ga onda spinneri iz DF po defaultu brane i sminkaju fahru, kao da je to vec gotova stvar?
- Alfons Kauders
#9598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
to ni meni nije jasno... jer fakticki ispada da simpatizer DF mora ujedno biti i simpatizer fahraona... a ja necu pa necu, jednostavno ne mogu, necu ba da poslije izbora skontam da sam pomogao na vlast dovesti SBB... i to uz koji izgovor? da je SBB manje zlo od SDA i SDP? meni nije, meni je vece, puno vece...palermo wrote:
ukratko.....
uz ispravki-ja bio simpatizer......ko ne vjeruje nek otvori početne stranice ove teme....
pa ti su ljudi palili moj grad, tukli moje sugradjane, prijetili neistomisljenicima, mobilisali tvornice lazi u haram tornju i sivom domu kako bi pokusali izazvati sto veci haos i ljudske zrtve na ulicama... zao mi je, ali tu povlacim crtu - mogu se pomiriti s blentavom kombinatorikom, ali ne mogu s terorizmom i nasilnim preuzimanjem vlasti... nije ba vrijedno, nijedan zivot nije vrijedan toga i ne zelim da na bilo koji nacin ucestvujem u tome... da poslije cijeli zivot kontam kako je radi mog glasa ugasen neciji zivot, da sam na neki nacin i ja odgovoran... necu ba ljudi i cao, NECU...
i nazalost u zadnje vrijeme gledam i slusam kako simpatizeri (i pojedini clanovi) stranke vise energije trose na pravdanje fahre nego na promociju zeljke? cemu to? ne mogu se oteti dojmu da to jednostavno nije iskreno s njihove strane, da fakat vjeruju kako je fahro bolja opcija od neonka i zlaje... jer mi se cini da tu vecu ulogu igra sujeta...
ako je komsicu vaznija njegova sujeta od interesa simpatizera i potencijalnih glasaca, neka se pogleda u ogledalo... i neka vidi koliko onda lici na lagumdziju
-
kox
#9599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U kontaktu sam sa velikim brojem članova i simpatizera DF-a i još nikada nisam čuo da se bilo kakva koalicija pa samim
tim i sa SBB-om uopšte spominje. Stav rukovodstva stranke je da se izadje na izbore samostalno. Tek nakon što se bude vidio izborni uspjeh ili neuspjeh DF-a ali i drugih stranaka moći će se razmišljati o bilo kakvim dogovorima ili koalicijama.
Ali vidim da to ne spriječava forumske analitičare da brane narod od osovine zla Fahro - Komšić glasajući za poštenjačine iz SDA i SDP.
Samo nastavite, složna braća kuću grade
tim i sa SBB-om uopšte spominje. Stav rukovodstva stranke je da se izadje na izbore samostalno. Tek nakon što se bude vidio izborni uspjeh ili neuspjeh DF-a ali i drugih stranaka moći će se razmišljati o bilo kakvim dogovorima ili koalicijama.
Ali vidim da to ne spriječava forumske analitičare da brane narod od osovine zla Fahro - Komšić glasajući za poštenjačine iz SDA i SDP.
- Alfons Kauders
#9600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ali zasto onda DF-ovci uporno i ostrasceno brane i sminkaju fahru?kox wrote:U kontaktu sam sa velikim brojem članova i simpatizera DF-a i još nikada nisam čuo da se bilo kakva koalicija pa samim
ja sam svoje razloge naveo i moj stav se nece promijeniti... i to se ne odnosi samo na DF... necu glasati ni za jednu opciju koja bi mogla s fahrom... cak po cijenu apstinencije ili glasanja za jebenu SDA