Ja sam kupio kod njih tv prije 1-2 godine... dostava brzom postom, orginalno pakovanje, fiskalni racun...bocaboca wrote:Jel pouzdana radnja CPU_infotech Cazin, ako ima iskutva da podijeli, hvala
Za sada bez problema sa tv.
Moderator: Benq
Ja sam kupio kod njih tv prije 1-2 godine... dostava brzom postom, orginalno pakovanje, fiskalni racun...bocaboca wrote:Jel pouzdana radnja CPU_infotech Cazin, ako ima iskutva da podijeli, hvala
Vrsta panela tu ne igra nikakvu ulogu nego maksimalno osvjetljenje panela i zavrsna obrada panela. Preporucujem ti da procitas ovo a tu imas i tabelu sa najboljim televizorima kada su refleksije u pitanju(ukljuci i Test Bench 1.2 da bi ti izbacilo vise televizora):gentoo wrote:Koji je panel bolji ako bi bio sa strane izlozen suncu ? U smislu vidljivosti naravno.. Treba nam nesto 65" za firmu (neko nadgledanje monitoring-a isl.) i gledalo bi se sa udaljenosti 5-7m ali ima prozora sa strane tog zida..
100% provjereni i pouzdani.bocaboca wrote:Jel pouzdana radnja CPU_infotech Cazin, ako ima iskutva da podijeli, hvala
55Q6FN je oko 150KM skuplji a puno bolji TV od 55NU7402 mada daleko od toga da je i NU7402 los TV.hrasno38 wrote:To znam i ja, napisao sam u ovim okvirimaMTV wrote:Ima bolje ali to je odma skuplje. Npr 55Q6F
Nije preblizu ako gledas FHD i UHD(4K) sadrzaj a ako gledas SD kanale onda je sa 2 metra i 43" preblizu. 49Q6FN ti ne bih savjetovao da uzmes jer, iako je i to odlican TV, on nema 100Hz panel kao 55Q6FN nego ima 50Hz panel a razlika u cijeni nije tolika da to opravdava.harera wrote:Mislim si ovih dana uzeti ovaj 6FN ali mi je udaljenost nekih 2 metra. Jeli to preblizu? Ako jeste , da li je onda bolja opcija kupovine 49ke umjesto 55" ?
Trenutno sam na 32ci iz 2006 godine
Udar groma, lg tv 42, preko d3 nastradala matična, popravak u servisu 270km prije par mjeseci. Eno opet neće da se upali. Moram opet nositi u servis. Telemach i bandere njihove...semirsar wrote:.
imas kod njihA (telemach) onije nekak'e hepeke sto se turu na koax kabljove a sluzu k'o nekak'a zastita... trazi od njihA da ti ture oto, ako nece potrazi sam u https://electronic.ba/ na M. dvoru, cini mi sam da sam anamo vidio da imadu. Jbg, kad si tak'i pehli isplati ti se dodatno osigurat na taki nacin.dadoka84 wrote:Udar groma, lg tv 42, preko d3 nastradala matična, popravak u servisu 270km prije par mjeseci. Eno opet neće da se upali. Moram opet nositi u servis. Telemach i bandere njihove...semirsar wrote:.
Malo vise druze od 150 KM....U televizori.ba 1899, u Tehnomagu 1799 a u drtehno 1699....naravno govorimo o 55". S tim da je u Tehnomagu ova cijena i za cash i na rate (moze do 24) a u ova dva ostala uvecavaju za rate jos 7%. Tako da je to minimalno 300 KM.CooK wrote:55Q6FN je oko 150KM skuplji a puno bolji TV od 55NU7402 mada daleko od toga da je i NU7402 los TV.hrasno38 wrote:To znam i ja, napisao sam u ovim okvirimaMTV wrote:Ima bolje ali to je odma skuplje. Npr 55Q6F
Hvala, suta onda zovem da se dogovorim oko dostaveCooK wrote:100% provjereni i pouzdani.bocaboca wrote:Jel pouzdana radnja CPU_infotech Cazin, ako ima iskutva da podijeli, hvala
Nastradalo par tv-a u zgradi taj dan. Meni je d3 preko hdmi kabla sprzio plocu u tv... A pogledam to za zastitu u svakom slucaju.semirsar wrote:imas kod njihA (telemach) onije nekak'e hepeke sto se turu na koax kabljove a sluzu k'o nekak'a zastita... trazi od njihA da ti ture oto, ako nece potrazi sam u https://electronic.ba/ na M. dvoru, cini mi sam da sam anamo vidio da imadu. Jbg, kad si tak'i pehli isplati ti se dodatno osigurat na taki nacin.dadoka84 wrote:Udar groma, lg tv 42, preko d3 nastradala matična, popravak u servisu 270km prije par mjeseci. Eno opet neće da se upali. Moram opet nositi u servis. Telemach i bandere njihove...semirsar wrote:.
Ili se seli sa gromovima milog brda
Uzmes tv i uzmes android box zasebno pored tva za svaki slucaj.The 51st State wrote:televizor do 1000 km da moze vrtiti KODI? jeli realna uopste ta opcija?
Dobro koji tv preporucujes do 1000 km? Nekih 44=50"?diablobih wrote:Uzmes tv i uzmes android box zasebno pored tva za svaki slucaj.The 51st State wrote:televizor do 1000 km da moze vrtiti KODI? jeli realna uopste ta opcija?
Jbg kupujes u "nevrijeme", do prije par dana se 55Q6FN mogao naci za 1565KM odnosno 166KM skuplje nego taj 55NU7402 a duplo je bolji od njega.hrasno38 wrote:Malo vise druze od 150 KM....U televizori.ba 1899, u Tehnomagu 1799 a u drtehno 1699....naravno govorimo o 55". S tim da je u Tehnomagu ova cijena i za cash i na rate (moze do 24) a u ova dva ostala uvecavaju za rate jos 7%. Tako da je to minimalno 300 KM.CooK wrote: 55Q6FN je oko 150KM skuplji a puno bolji TV od 55NU7402 mada daleko od toga da je i NU7402 los TV.
Slazem se sa @diablobih, bolje kupiti TV posebno a android box posebno. Npr ovaj TV i do 1000KM ti ostane jos 220KM a za te pare(cak i za manje) mozes uzeti odlican android box:The 51st State wrote:Dobro koji tv preporucujes do 1000 km? Nekih 44=50"?diablobih wrote:Uzmes tv i uzmes android box zasebno pored tva za svaki slucaj.The 51st State wrote:televizor do 1000 km da moze vrtiti KODI? jeli realna uopste ta opcija?
Slazem se sa @diablobih, bolje kupiti TV posebno a android box posebno. Npr ovaj TV i do 1000KM ti ostane jos 220KM a za te pare(cak i za manje) mozes uzeti odlican android box:CooK wrote:Dobro koji tv preporucujes do 1000 km? Nekih 44=50"?The 51st State wrote:[quote="diablobih"
Uzmes tv i uzmes android box zasebno pored tva za svaki slucaj.
Ako TV ima HDMI 2.0 mozes ti na njega spojiti splitter koji podrzava i HDMI 16.1(za*ebancija) ali on ce i dalje imati bandwidth od HDMI-a 2.0 tako da je odgovor na tvoje pitanje negativan. Sve se vrti oko propusnosti odnosno bandwidth-a i ako HDMI port na TV-u ima manju propusnost(HDMI 2.0) ne moze njega HDMI splitter sa vecom propusnosti(HDMI 2.1) natjerati da on propusta vise podataka.Juve2019 wrote:Pozdrav,
Da li za tv koji podrzava 120hz i ima hdmi 2.0 mogu kupiti splitter koji podrzava hdmi. 2.1 i da tako recimo kotistim xbox ili ps5 naredne generacije u formatu 4k i 120 fps? Pitam zbog toga sto sam gamer i zelim sada kupiti tv ali rijetko koji ima hdmi 2.1 a ne zelim da budem trajno zakinut za hdmi 2.1
Ma nema veze cisto me interesuje ovaj 7401 ili neki ekvivalent njemu ako ima jeftiniji da je bolji.CooK wrote:Jbg kupujes u "nevrijeme", do prije par dana se 55Q6FN mogao naci za 1565KM odnosno 166KM skuplje nego taj 55NU7402 a duplo je bolji od njega.hrasno38 wrote:Malo vise druze od 150 KM....U televizori.ba 1899, u Tehnomagu 1799 a u drtehno 1699....naravno govorimo o 55". S tim da je u Tehnomagu ova cijena i za cash i na rate (moze do 24) a u ova dva ostala uvecavaju za rate jos 7%. Tako da je to minimalno 300 KM.CooK wrote: 55Q6FN je oko 150KM skuplji a puno bolji TV od 55NU7402 mada daleko od toga da je i NU7402 los TV.
https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-QLED-telev ... 80303.aspx