Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Leopard_SA
#95677 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tomahawk11 wrote:FK Sarajevo i Husref Musemić danas su obavili prvu rundu pregovora o produženju saradnje.
Danas su obavljeni prvi razgovori i iskusni stručnjak je zadovoljan. Za ss.ba. je otkrio kako su tekli razgovori.
"Mislim da imamo iste poglede. Mene je interesovalo u kojem pravcu ide FK Sarajevo, jer najteže je ostati tu gdje jesi i biti bolji. Čelni ljudi kluba istog mišljenja s tim da sada čekaju odgovor investitora, odnosno da vide šta on želi sada, te naravno kakav će budžet biti", kazao je Musemić, te dodao.
"Što se tiče nas u Sarajevu na istoj smo talasnoj dužini. Sarajevo treba da se još organizuje, a sa investitorom je tek počela saradnja i znate kako to ide. Trebalo malo vremena i oko komunikacije, te ostalih stvari".
Za ss.ba je kratko dodao da je nova runda pregovora dogovorena za subotu.
Da li ovo znaci da Husref ostaje?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#95678 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako šta Nam ne zglajza, ostaje.
- Logovan
#95679 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nema potrebe da puca kontru. Ostat će Musemić. 
- Cossack
-
todd_smith
#95681 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ma daj na Celtic da uzivamo ljeti malo, da nas ljudi narokaju da i sljedecu sezonu uzmemo titulu 
-
VPSA
#95682 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Treba nam stabilnost vise nego ista. Sto manje moguce mjenjanja to bolje, Musemica ni pod razno. I ne pretjerivati s "pojacanjima" 3-4 igraca max (pod uslovom da pored Kapica i Mujakica od ovih sto su igrali ode jos jedan ili najvise 2). I staviti kao prioritet da se i ove godine afirmisu 3 akademca, kao sto su ove godine Mujakic, Pidro i Sabanovic. EDIT: Zaboravio sam najafirmisanijeg, Kovacevica.
Last edited by VPSA on 27/05/2019 16:29, edited 1 time in total.
- Grean
#95683 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sve je pod kontrolom, rade po planu i sad se vidi da je prica o zavjeri u klubu kontra Husrefa bila prenapuhana. Istina i da je on bio nezadovoljan komentarom da pravi pritisak na igrace ali toga ima svugdje.
Jedina nelogicnost po meni sto se tice novih struktura je ova kazna za Adukora.
Posaljes igraca na tribine jer nece da produzi i onda dovedes novog umjesto njega na sest mjeseci bez obaveze produzenja. Sad ce se vjerovatno desiti da obojica odu u isto vrijeme. Ovo je bas onako nepromisljeno ili tacnije argument da hoces igraca na kojeg mozes racunati ne drzi vodu. Ispalo je da je cisti inat u pitanju.
Posaljes igraca na tribine jer nece da produzi i onda dovedes novog umjesto njega na sest mjeseci bez obaveze produzenja. Sad ce se vjerovatno desiti da obojica odu u isto vrijeme. Ovo je bas onako nepromisljeno ili tacnije argument da hoces igraca na kojeg mozes racunati ne drzi vodu. Ispalo je da je cisti inat u pitanju.
-
todd_smith
#95684 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ne vjerujem da je bila prica oko zavjere, nego jednostavno nije imala smisla.Grean wrote:Sve je pod kontrolom, rade po planu i sad se vidi da je prica o zavjeri u klubu kontra Husrefa bila prenapuhana. Istina i da je on bio nezadovoljan komentarom da pravi pritisak na igrace ali toga ima svugdje.
Za adukora, ako se ispostavi da ide u Velez ili bilo gdje drugo u ligi, to ce biti mozda i najveci kiks sto se tice igrackog segmenta u nasem klubu ove Uprave.
Sudeci prema svemu sasvim je realno ocekivati da ljeto ili sljedecu zimu ostanemo bez: Krleta, Rahmanovica, Lazica...sto je odmah u startu 50% snage ekipe da se ne lazemo.
Vidjet cemo sta ce i kako ce, Emir je do sada radio solidan posao, vjerujem da ce nastaviti.
Malo mi nije jasno zasto sto onog pustili Zrinjskom, ali eto neko rece do menadzera je bilo i tenzija. Ako je do toga onda aferim, ne treba nam slucaj Crnkica opet.
-
THEC
#95685 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
fali ovdje jos, u startu svaki prvak koji se ne plasira u grupnu fazu dobija 260k eura + ono sto ide po pretkolima, tako da je ukupuna cifra 800k eura, a sasvim je realno nadati se da mozemo proci i to drugo pretkolo EL, osim ako bas neko od favorita u LP ne ispadne odmah pa nas zadesi u tom drugom pretkolu EL (jer ako je @metardrva sa infa upravu, u tom drugom pretkolu EL nema nosilac-nenosilac pa te moze bilo ko zapasti)
- East_side
#95686 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nek Hadzija dovede ovu dvojicu iz Zrinjskog sto su izabrani u kristalnih 11
Jedan stoper, drugi napadac. Svakako nam se valja zakrpit na tim pozicijama zbog odlazaka a usput i da oslabimo glavne (vjerovatno) konkurente za naslov
Jedan stoper, drugi napadac. Svakako nam se valja zakrpit na tim pozicijama zbog odlazaka a usput i da oslabimo glavne (vjerovatno) konkurente za naslov
- Leopard_SA
#95687 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jos jedan razlog za slavljeTomahawk11 wrote:Ako šta Nam ne zglajza, ostaje.
- Leopard_SA
#95688 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da, Tatara sam zaboravio. Izvinjavam sesencobih wrote:I Tatar je bio vrlo vrlo važan igrač u osvajanju svega ove godineLeopard_SA wrote:Kapicu sretno i da ABd sljedeci transfer bude u jos bolji klub
Otisli su za sada Mujakic i Kapic. Mi ako zelimo da nastavimo sa rezultatima kao ove sezone, moramo zadrzati nekoliko glavnih igraca, a to su po meni
Kovačević, Lazić, Stanojević, Rahmanović i Ahmetović. Naravno, veoma su bitni i ostali i igraci(Šabanović, Pidro, Resic, Šišić, Crepulja), ali najvise se govori o odlasku gore navedenih 5 igrača.
Naravno, volio bih da Husref ostane i treba mu ponuditi novi ugovor, ali...
Husref jeste prije svega navijac i neko ko zivi za Sarajevo i mozda je bolje za njega da se povuce kao sampion. Ne govorim ovo jer mislim da treba ici, vec je mene stid kada vidim pojedine koji ga pljuju nakon prvog loseg rezultata. Husref to nije zasluzio...
Ali nadam se da cemo sacuvati najvaznije igrace i trenera te i sljedece sezone ABd ponoviti ovaj uspjeh i doci do grupne faze
VOLIM TE SARAJ’VO
- Logovan
#95689 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I Velkoski. 
Ne ovaj sa foruma.
Ne ovaj sa foruma.
-
todd_smith
#95690 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
to spada u sferu prica o stadionu, taj film necemo gledatiEast_side wrote:Nek Hadzija dovede ovu dvojicu iz Zrinjskog sto su izabrani u kristalnih 11![]()
realno treba nam najmanje 5 igraca.
Zamjene za Mujakica, Kapica i Adukora. Treba Ahmetovicu zamjena, jer Handzic ocigledno nije taj igrac. I bek. Vidjeli smo nakon Pidre i povreda, ostaje ti Bekic, cak i Halilovica/Hebibovica guras na beka jer nemas zamjene. Jedan solidan za nase lige igrac umjesto Crepulje i Stanojevica, tj rotaciju da radi jer napatili smo se bez njih a u isto vrijeme su se povrijedili.
Eventualno eto recimo 5 igraca, ostalo zadrzati Rahmanovica pod prioritet, ostalo djecu gurati.
Last edited by todd_smith on 27/05/2019 17:29, edited 1 time in total.
- rocco_siffredi
#95691 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zar Filipović ne ide u Grcku, sve dogovoreno.East_side wrote:Nek Hadzija dovede ovu dvojicu iz Zrinjskog sto su izabrani u kristalnih 11![]()
I nije to tako jednostavno, ako nekome u savezu odgovara drugi prvak, lako te moze povaliti 10 boba i onda nema sanse da budes prvak.
Lako se može desiti da se savez revansira Zelji za ovu godinu ili Borcu za proslu, pa jedni npr prvaci, a drugi evropa
Last edited by rocco_siffredi on 27/05/2019 17:34, edited 3 times in total.
- Logovan
#95692 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Potpisao ugovor sa Grcima. Nista od njega.rocco_siffredi wrote:Zar Filipović ne ide u Grcku, sve dogovoreno.East_side wrote:Nek Hadzija dovede ovu dvojicu iz Zrinjskog sto su izabrani u kristalnih 11![]()
- East_side
#95693 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
E super, kad nije kod nas nek nije ni kod njih vise
U omladincima imamo potencijala vise nego sto neki misle, malo se o tome govori. Mnogi koji su ove sezone bili na klupi bi, uz mali 'upgrade' jace kondicione treninge i sl. mogli postati prvotimci (zakrpiti pozicije nekih koji odlaze) a omladinci koji su igrali u Gabeli popuniti klupu i dobijati postepeno sansu za igru...
Rahmanovica i Tatara zadrzati i dovesti 2-3 imena sa strane maksimalno. Ne bih vise.
A ove teorije da je sad trebao biti prvak ovaj, pa sljedece sezone treba onaj... pa kako onda Zrinjski uze tri titule zaredom ako je to tako

U omladincima imamo potencijala vise nego sto neki misle, malo se o tome govori. Mnogi koji su ove sezone bili na klupi bi, uz mali 'upgrade' jace kondicione treninge i sl. mogli postati prvotimci (zakrpiti pozicije nekih koji odlaze) a omladinci koji su igrali u Gabeli popuniti klupu i dobijati postepeno sansu za igru...
Rahmanovica i Tatara zadrzati i dovesti 2-3 imena sa strane maksimalno. Ne bih vise.
A ove teorije da je sad trebao biti prvak ovaj, pa sljedece sezone treba onaj... pa kako onda Zrinjski uze tri titule zaredom ako je to tako
- Leopard_SA
#95694 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Krste se podrazumijevaLogovan wrote:I Velkoski.
Ne ovaj sa foruma.
Ipak je kapiten
-
todd_smith
#95695 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Krste ide prvom prilikom. Ako je ponuda iz proslog kluba, onda ne treba ni cekati moze kada hoce cak i u sred prvenstva. Takva mu je klauzula.
Halal olsun od mene, momak je davao uvijek maksimum, kao da je odrastao u ovom gradu. Jedan od rijetkih kojem apsolutno nista ne mozes prigovoriti.
Halal olsun od mene, momak je davao uvijek maksimum, kao da je odrastao u ovom gradu. Jedan od rijetkih kojem apsolutno nista ne mozes prigovoriti.
- Grean
#95696 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije kiks upravi ako Adukor ode negdje, nije htio potpisati i to je to. Nelogicnost je da je Lazic dosao na 6 mjeseci da bi zamijenio Adukora. Svede se na isto kao da si njega pustio da nastavi.todd_smith wrote:ne vjerujem da je bila prica oko zavjere, nego jednostavno nije imala smisla.Grean wrote:Sve je pod kontrolom, rade po planu i sad se vidi da je prica o zavjeri u klubu kontra Husrefa bila prenapuhana. Istina i da je on bio nezadovoljan komentarom da pravi pritisak na igrace ali toga ima svugdje.
Za adukora, ako se ispostavi da ide u Velez ili bilo gdje drugo u ligi, to ce biti mozda i najveci kiks sto se tice igrackog segmenta u nasem klubu ove Uprave.
Sudeci prema svemu sasvim je realno ocekivati da ljeto ili sljedecu zimu ostanemo bez: Krleta, Rahmanovica, Lazica...sto je odmah u startu 50% snage ekipe da se ne lazemo.
Vidjet cemo sta ce i kako ce, Emir je do sada radio solidan posao, vjerujem da ce nastaviti.
Malo mi nije jasno zasto sto onog pustili Zrinjskom, ali eto neko rece do menadzera je bilo i tenzija. Ako je do toga onda aferim, ne treba nam slucaj Crnkica opet.
- R2D2_SA
#95697 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ali ako si na zimu skontao da ti je titula na dohvat ruke, Adukor nece da potpise novi ugovor, a trebaju ti pojacanja da bi dohvatio titulu onda ima logike da si doveo bilo koga da pokrije poziciju kad si na kraju i dohvatio titulu. Titulom si dobio i barem dvije evropske utakmice, dakle i novac i opet je bilo isplativo. Pokazali smo se i kao klub gdje je dobro da dodju igraci kojima je karijera stala a onda je igrajuci kod nas ozivili. Fula bi bila da nismo uzeli titulu, da je bio bolji, nas igrac na poziciji ali nije. Tako da po meni nije bio promasaj i pored svega. Sa Lazicem se ubolo. ASto se tice Adukora, sjetite se njegovog intervjua nekad kasno jesenas, kako je pricao da mu je zena, porodica na zapadu negdje, zeli sa njima biti itd. Ok druze, moze se shvatiti i razumjeti. Ali ako ces u Premier ligi ostati....
Ne znam samo ko mu je menadzer, mozda je do menadzera na kraju a ne do igraca. Sacekati i oko toga vidjeti sta ce biti ipak.
- GandalfSivi
#95698 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije Adukor suspendovan zbog Adukora, nego zbog ostalih da se zna. Ako neces produziti, izvoli tribina. I sigurno je njega to vise zajebalo nego klub. A Lazic ako je dosao na pola godine, iskocila prilika, decko odigrao svjetski, dzaba ga dobio, vjerovatno ne puno potrosio na plate, hvala i dovidjenja... A da ga vidimo ko nece htjeti da produzi ugovor poslije ovoga...Grean wrote:
Nije kiks upravi ako Adukor ode negdje, nije htio potpisati i to je to. Nelogicnost je da je Lazic dosao na 6 mjeseci da bi zamijenio Adukora. Svede se na isto kao da si njega pustio da nastavi.
Na kraju krajeva, fakat nekada ne kontam igrace. Ako si pod ugovorom, ako te neko plati (a ako vrijedis platit ce te), puno ti je veca sansa da igras nego kad si djaba dosao...
-
futiS
#95699 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Svi golovi Sarajeva u sezoni 2018/19.
Ko može nek podrži...
https://www.youtube.com/watch?v=x7urwraH2iE
Ko može nek podrži...
https://www.youtube.com/watch?v=x7urwraH2iE
-
Max Bunker
#95700 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kao što napisah, čeka se da se vidi kakva će biti finansijska konstrukcija pa samim tim i igrački kadar za iduću sezonu i koja će biti politika novog vlasnika (forsiranje omladine ili šta drugo).Max Bunker wrote:
A ovo za Husrefa. Realno u ovoj fazi, dok još nije gotovo prvenstvo i dok se još ne zna za koga će stići kakva ponuda i ko će sa sigurnošću otići i koliki budžet će biti za tranfere se i ne može sa Husom sjesti ozbiljno i razgovarati. Bilo je tu nekog razgovora ali ništa konkretno.
"Mislim da imamo iste poglede. Mene je interesovalo u kojem pravcu ide FK Sarajevo, jer najteže je ostati tu gdje jesi i biti bolji. Čelni ljudi kluba istog mišljenja s tim da sada čekaju odgovor investitora, odnosno da vide šta on želi sada, te naravno kakav će budžet biti", kazao je Musemić, te dodao.
Niti je uprava protiv njega, niti normalni navijači (kojih je 95%), niti trenutni igrači kao što pišu pojedine zle duše.
Sve do sada što se reklo za Nama, pokazalo se kao istina a da ne ureknem, reklo se i da će baciti koju kintu na ekipu.