Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
il dottore

#95651 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by il dottore »

todd_smith wrote:Mislim da ce MORATI dati novi ugovor Husrefu.

Mislim to je ono logicno, jer ako ne das treneru koji je osvojio duplu, onda moras u javnost izaci zasto nisi dao i sve osim “Husref nije zelio” je apsolutno neprihvatljivo. A ovaj UO ide linijom manjeg otpora sto se tice bilo cega u vezi izlaska u javnost i “talasanja” sto je evidentno bilo oko sastanka sa igracima prije par mjeseci te “svi zajedno” PR sluzbe poslije.

Da se razumijemo, ja kao navijac zelim Husref da ostane. I ako pokusavas biti objektivan mora Husref ostati.

Ali nema apsolutnog smisla da ti jos do dan danas nisi progovorio sa njim oko novog ugovora iako je lik na 1. mjestu na tabeli jos od (Novembra?)

Nema apsolutnog smisla da ti trener nema pojma koji mu igraci ostaju, koji idu. Koji ce biti na raspolaganju, koji nece, sta ce dalje biti, da li ce ista biti. Znaci u mraku drzis. Sto je valjda logicno da daje signal da na njega vise ne racunas.

Ne znam. O Varesanovicu (pogotovo nakon njegove historije iza scena) necu da razmisljam. Niti o bilo kojem drugom treneru, jer nema mi smisla da ne zelis dati prazan ugovor pa nek bira sta hoce liku koji je dominirao ove godine. Ne razumijem. Ako njemu neces to uraditi onda kome hoces?
Ja ga jebem ko kaze da ovo boldirano ovako treba
tovarish

#95652 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tovarish »

Ja sam ovdje prvi jutros iznio mišljenje o mogućnosti da nas Varešanović preuzme.

Da se razumije, nisam to rekao na osnovu mahalskih informacija, već se radilo o mom razmišljanju, tj. rezonovanju, da ne kažem sumnjama i strahovanju.

Naravno i da to ne priželjkujem, jer se meni Mirza nije nimalo svidio u onom prvom mandatu.

Za mene je prvo Husref opcija.
todd_smith

#95653 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

cisto nagadjanje sa moje strane:

ali prema onome sto je dostupno da se vidi iz intervjua i reakcija i poteza kluba te igraca i Husrefa, mislim da je gotova stvar tu, da se razlilaze misljenja. I da je Husrefu srce na mjestu, tj osvojio je sve sto ima, zavrsio je, ugovor istice i vozdra. I mislim da mu ne pada toliko tesko sto nije bilo nikakvog sastanka oko produzenja.

Na jesen je sve bilo super, i onda se nesto tu desilo sa Husrefom i igracima ili sa Husrefom i UO, gdje se njima tj UO nije svidjelo. Za Al Jazeeru govori sam covjek, da je upozoravao na +11 i da mu se prigovaralo da unosi nervozu u igrace. Mislim na stranu to da tebe boli k kako i sta ja SVOJIM igracima pricam i kako ih treniram. Nije tvoje da se pitas. Helem zanemarimo eto to. I tad je i pocela oscilacija sa igrama. I njegov "na kraju se ispostavilo da sam ipak bio u pravu" suk. Znaci ne bi me iznenadilo da su se negdje rogovi kacili izmedju Husrefa/Staba i UO.

Od 2017 godine, klub na drustvenim mrezama nema nikave veze sa igracima osim ako nije neki rodjendan ili slicno, da bi dan NAKON sto je pukla vijest za tajni sastanak, odjednom pocelo igrace gurati, pratiti, spominjati non stop, tagovati...sad to je glupost analizirati, ali sa obzirom ko vodi stranice i kakav odnos imaju sa clanovima UO i igracima, to mi je bilo suhveli sto odjednom iz vedra neba poce takav odnos. Te PR sluzba "Svi Zajedno" i slicno. Mislim osobe ovdje koje se bave marketingom, PRom i slicno ako malo blize pogledaju, skontati ce da se od tad smiruje preko PRa, ono "kumbaya" pristup. Tacno nakon one vijesti za tajni sastanak.

Ponavljam, nemoguce je imati trenera koji osvaja duplu krunu, da nije imao jedan razgovor u vezi produzenja ugovora, i da nije to toliko bitno recimo (a jeste), da taj isti nema pojma sta je sa igracima, da li idu, da li ne idu i slicno.

Ako si ti direktor ili menadzer na poslu u svojoj struci i dodje ti neko i pita te "gdje ti je taj radnik", da li je tebi prihvatljivo da kazes "ne znam..ne znam kad mu je pauza, ne znam da li uopce radi danas...ne znam da li je na godisnjem".

Suludo.
Leopard_SA

#95654 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

todd_smith wrote:cisto nagadjanje sa moje strane:

ali prema onome sto je dostupno da se vidi iz intervjua i reakcija i poteza kluba te igraca i Husrefa, mislim da je gotova stvar tu, da se razlilaze misljenja. I da je Husrefu srce na mjestu, tj osvojio je sve sto ima, zavrsio je, ugovor istice i vozdra. I mislim da mu ne pada toliko tesko sto nije bilo nikakvog sastanka oko produzenja.

Na jesen je sve bilo super, i onda se nesto tu desilo sa Husrefom i igracima ili sa Husrefom i UO, gdje se njima tj UO nije svidjelo. Za Al Jazeeru govori sam covjek, da je upozoravao na +11 i da mu se prigovaralo da unosi nervozu u igrace. Mislim na stranu to da tebe boli k kako i sta ja SVOJIM igracima pricam i kako ih treniram. Nije tvoje da se pitas. Helem zanemarimo eto to. I tad je i pocela oscilacija sa igrama. I njegov "na kraju se ispostavilo da sam ipak bio u pravu" suk. Znaci ne bi me iznenadilo da su se negdje rogovi kacili izmedju Husrefa/Staba i UO.

Od 2017 godine, klub na drustvenim mrezama nema nikave veze sa igracima osim ako nije neki rodjendan ili slicno, da bi dan NAKON sto je pukla vijest za tajni sastanak, odjednom pocelo igrace gurati, pratiti, spominjati non stop, tagovati...sad to je glupost analizirati, ali sa obzirom ko vodi stranice i kakav odnos imaju sa clanovima UO i igracima, to mi je bilo suhveli sto odjednom iz vedra neba poce takav odnos. Te PR sluzba "Svi Zajedno" i slicno. Mislim osobe ovdje koje se bave marketingom, PRom i slicno ako malo blize pogledaju, skontati ce da se od tad smiruje preko PRa, ono "kumbaya" pristup. Tacno nakon one vijesti za tajni sastanak.

Ponavljam, nemoguce je imati trenera koji osvaja duplu krunu, da nije imao jedan razgovor u vezi produzenja ugovora, i da nije to toliko bitno recimo (a jeste), da taj isti nema pojma sta je sa igracima, da li idu, da li ne idu i slicno.

Ako si ti direktor ili menadzer na poslu u svojoj struci i dodje ti neko i pita te "gdje ti je taj radnik", da li je tebi prihvatljivo da kazes "ne znam..ne znam kad mu je pauza, ne znam da li uopce radi danas...ne znam da li je na godisnjem".

Suludo.
Slazem se i takodje mislim da se nesto desava iza zavjese.
Mislim da nije bio sukob izmedju Husrefa i uprave zbog razlicitih pogleda na stanje u klubu i planove za buducnost vec mislim da je nazalost “mahala”, da ne upotrijebim neku tezu rijec, opet uspjela u tome da otjera Husrefa(na osnovu njegovih rijeci mislim da se sprema odlazak, nazalost...)
Vidjeli smo koliko su pojedini na forumu pisali protiv Husrefa i nakon sto smo im dokazali i objasnili da je iznio neistine i lazne navode protiv naseg najtrofejnijeg trenera, on nije prestajao sa iznosenjem takvih optuzbi.
Interesantno je da sam upratio istog lika sa istim nikom kao na forumu da na drugim portalima pise protiv Husrefa nakon osvajanja duple krune
Logovan

#95655 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Otišao Kapić. Hvala ti i sretno u novom klubu majstore! :thumbup:

Image
emigrazione

#95656 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by emigrazione »

Ako je Husrefu bitno sta se pise po forumima i portalima treba ga nabiti s noge na nogu, jer je onda ocito da nije normalan
R2D2_SA

#95657 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by R2D2_SA »

Todde ba da se ne drami malo previse. Juce zadnje kolo odigrano kod nas ko neka panika, tacno kao zene u menopauzi nekoj. Teorije, nagadjanja. Lici mi ovo na onu pricu u pauzi, Husref, Runda, onaj mali...drama, panika, buna, aj igrace, nece igrati, talovi pa na kraju nista. Trla baba.

Sabura malo, sacekajmo. Znamo da ce promjena biti svakako, nije valjda da nas to cudi.

To oko "od ponedeljka pregovori" je ista stvar sto je bila sa Rahmanovicem. Najava bila odigrace se zadnje kolo u decembru i onda zvanicno pregovori. Isto sada. Dok se igra igra se, koncetrisemo se na to.

Ni u Bajernu eno Kovac ne zna nista, ostaje ili ide a Braco ganja igrace i ostalo (da ne bude da nas poredim sa Bajernom ali ista stvar se desava eto).

Za Al Jazeeru. Pitanje je je li Husrefovo da govori ko dolazi, ko odlazi kad imas sportskog direktora (koordinatora) kojem je to posao i koji je najupuceniji.

Husref je u pravu, kaze zelim da znam sta su prioriteti novog gazde, pa tako i kluba, gdje udaramo u narednoj sezoni. Ovaj iz Vijetnama je frisko dosao, ko zna da li je definisao i on sam, da li uprava ima jasne smjernice pa da ih moze saopstiti Husrefu.

Ove sezone se pokazalo da u klubu znaju sta rade, uglavnom. Stabilna situacija. Da ce negdje pogrijesiti ubuduce hoce sigurno, ali opusteno ljudi, ili barem bez drame neke.

I ovo licitiranje sa imenima eventualnog novog trenera je bas bezveze, fuj.

Mahala malo nervozna, nemojmo i mi odmah da se lozimo iako nas emocije uvijek nose.

Sretno Rikiju
Grean

#95658 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

Ni meni intervju na Al Jazeera nije zvucao tako strasno. Jedino sto je rekao da je dio uprave mislio da pravi dramu i pritisak igracima. Ali sa druge strane to je ista uprava koja mu je dala podrsku nakon Atalante.
sencobih

#95659 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Samo transparent hordi u gabeli je :-) :thumbup: :bih:
Logovan

#95660 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/iz-pr ... /190526054

Paderborn, Bundesliga... :thumbup: Još jednom sretno ti u novom klubu. :thumbup:
Max Bunker

#95661 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Max Bunker »

Dakle kao što napisah, Kapić odlazi. Potpisao je on prije izvjesnog vremena i predugovor sa njima.

A ovo za Husrefa. Realno u ovoj fazi, dok još nije gotovo prvenstvo i dok se još ne zna za koga će stići kakva ponuda i ko će sa sigurnošću otići i koliki budžet će biti za tranfere se i ne može sa Husom sjesti ozbiljno i razgovarati. Bilo je tu nekog razgovora ali ništa konkretno.

Realno, ni Gvardijola ne bi produžio ugovor ako bi mu iz prvih jedanaest u Cityu otišlo sedam ili osam igrača (ne kažem da će nama otići toliki broj).
Leopard_SA

#95662 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Kapicu sretno i da ABd sljedeci transfer bude u jos bolji klub :thumbup:
Otisli su za sada Mujakic i Kapic. Mi ako zelimo da nastavimo sa rezultatima kao ove sezone, moramo zadrzati nekoliko glavnih igraca, a to su po meni
Kovačević, Lazić, Stanojević, Rahmanović i Ahmetović. Naravno, veoma su bitni i ostali i igraci(Šabanović, Pidro, Resic, Šišić, Crepulja), ali najvise se govori o odlasku gore navedenih 5 igrača.
Naravno, volio bih da Husref ostane i treba mu ponuditi novi ugovor, ali...
Husref jeste prije svega navijac i neko ko zivi za Sarajevo i mozda je bolje za njega da se povuce kao sampion. Ne govorim ovo jer mislim da treba ici, vec je mene stid kada vidim pojedine koji ga pljuju nakon prvog loseg rezultata. Husref to nije zasluzio...
Ali nadam se da cemo sacuvati najvaznije igrace i trenera te i sljedece sezone ABd ponoviti ovaj uspjeh i doci do grupne faze
VOLIM TE SARAJ’VO
sencobih

#95663 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Leopard_SA wrote:Kapicu sretno i da ABd sljedeci transfer bude u jos bolji klub :thumbup:
Otisli su za sada Mujakic i Kapic. Mi ako zelimo da nastavimo sa rezultatima kao ove sezone, moramo zadrzati nekoliko glavnih igraca, a to su po meni
Kovačević, Lazić, Stanojević, Rahmanović i Ahmetović. Naravno, veoma su bitni i ostali i igraci(Šabanović, Pidro, Resic, Šišić, Crepulja), ali najvise se govori o odlasku gore navedenih 5 igrača.
Naravno, volio bih da Husref ostane i treba mu ponuditi novi ugovor, ali...
Husref jeste prije svega navijac i neko ko zivi za Sarajevo i mozda je bolje za njega da se povuce kao sampion. Ne govorim ovo jer mislim da treba ici, vec je mene stid kada vidim pojedine koji ga pljuju nakon prvog loseg rezultata. Husref to nije zasluzio...
Ali nadam se da cemo sacuvati najvaznije igrace i trenera te i sljedece sezone ABd ponoviti ovaj uspjeh i doci do grupne faze
VOLIM TE SARAJ’VO
I Tatar je bio vrlo vrlo važan igrač u osvajanju svega ove godine
animus

#95664 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by animus »

sencobih

#95665 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Ko zna možda nas Vijetnamac iznenadi nekim imenima, npr.ona dvojica sto se odavno pominju, i ko zna ko još :?
East_side

#95666 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

strong69 wrote:
East_side wrote:AKO Husref ne produzi, Vinko Marinovic moj prvi izbor.
Iako nisam ljubitelj Husrefa Musemica smatram da bi bilo bezobrazno dati mu otkaz. Jedino ako on smatra da se politika uprave i njegov način rada nepomirljivo razilaze.
:thumbup:

Nemam nista ni dodati ni oduzeti. Identicno razmisljam.
Labirint

#95667 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Labirint »

sencobih wrote:Ko zna možda nas Vijetnamac iznenadi nekim imenima, npr.ona dvojica sto se odavno pominju, i ko zna ko još :?
Ako će nas iznenadjivati kao onim Mega strijelcima iz Mijanmara ili odakle već kao prošli put onda bgt nemoj da nas iznenađuju...
rocco_siffredi

#95668 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Nam (novi vlasnik) je vlasnik i najvece Akademije fudbalera u Vijetnamu koju vode i u njoj rade neka poznata imena iz svijeta fudbala. Najvjerovatnije postoji mogucnost da ce neki igrači doci da probaju igrati ovdje, gdje bi im klub bio neka vrsta odskocne daske mozda cak i za Evropu
To može predstavljati problem jer broj stranaca je ograničen na 4 i to sto bi zauzimali mjesto djeci iz Akademije u Butmiru, ali ne mora značiti da su loši.
Nadzorna_ploca

#95669 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

animus wrote:https://youtu.be/-OfULcjqQzc
Nas Mirza. :thumbup:
:thumbup:
Kapicu sretno. Dobro je igrao i nema se sta prigovoriti.
Rahmanovica u ovom slucaju moramo zadrzati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#95670 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Kažu da je mali beton, debitovao je u kupu u polufinalu sa Slogom, a igrao je i sa GOŠK-om, tako da bi on od akademaca trebao biti u rosteru za vezni red iduće sezone

Dani Salčin
https://www.transfermarkt.com/dani-salc ... ler/414942
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#95671 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Nego kad ce izvlacenje dobitnika za putovanjenu europu :mrgreen:
Logovan

#95672 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Gandalf k'o na iglama, očekuje momak da bude izvučen. :mrgreen:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#95673 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Logovan wrote:Gandalf k'o na iglama, očekuje momak da bude izvučen. :mrgreen:
Ma ja to zbog godisnjeg, da mogu planirati :lol:
Logovan

#95674 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

bordo gandalf wrote:
Logovan wrote:Gandalf k'o na iglama, očekuje momak da bude izvučen. :mrgreen:
Ma ja to zbog godisnjeg, da mogu planirati :lol:
Strpljenja molim. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#95675 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

FK Sarajevo i Husref Musemić danas su obavili prvu rundu pregovora o produženju saradnje.

Danas su obavljeni prvi razgovori i iskusni stručnjak je zadovoljan. Za ss.ba. je otkrio kako su tekli razgovori.

"Mislim da imamo iste poglede. Mene je interesovalo u kojem pravcu ide FK Sarajevo, jer najteže je ostati tu gdje jesi i biti bolji. Čelni ljudi kluba istog mišljenja s tim da sada čekaju odgovor investitora, odnosno da vide šta on želi sada, te naravno kakav će budžet biti", kazao je Musemić, te dodao.

"Što se tiče nas u Sarajevu na istoj smo talasnoj dužini. Sarajevo treba da se još organizuje, a sa investitorom je tek počela saradnja i znate kako to ide. Trebalo malo vremena i oko komunikacije, te ostalih stvari".

Za ss.ba je kratko dodao da je nova runda pregovora dogovorena za subotu.
Locked